Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 23:08:31

Αποστολέας Θέμα: Συμμετοχή στο Φόρουμ: Ικανοποιητική ?  (Αναγνώστηκε 103911 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Μαρτίου 2008, 20:17:23
Αναγνώστηκε 103911 φορές
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Έχω μία απορία:
Στο φόρουμ της Ένωσης ήμασταν κάπου 200 τόσοι γραμμένοι. Εδώ είμαστε κάπου 100.
Βέβαια οι 200 τόσοι δεν ήταν ενεργοί «φορουμ-ίστες» αλλά σαφώς υπήρχαν σε αυτούς ενεργοί συνάδελφοι που εδώ δεν φάνηκαν.

Έχω λοιπόν την απορία: Τι σημαίνει άραγε? Είναι τυχαίο γεγονός? Παρακολουθούν το φόρουμ ετούτο και οι υπόλοιποι, αλλά δεν ανοίγουν λογαριασμό, αφού τους επιτρέψαμε να διαβάζουν τις καταχωρήσεις και ως επισκέπτες (κλασική περίπτωση ο κ. Βαρνάβας), ή υπάρχει μία σοβαρή μερίδα ανθρώπων που δεν επιθυμεί τη συμμετοχή σε φόρουμ που δεν εποπτεύεται από φορέα? Ή υπάρχουν και άλλες εκδοχές?
Και τι μπορεί να σημαίνει η εκδοχή της κάθε μίας από τις παραπάνω περιπτώσεις?

Βέβαια όλα αυτά μπορεί να μην έχουν και ιδιαίτερη σημασία, αφού το επίπεδο της ενεργού συμμετοχής και της ποιότητας αυτής είναι πολύ υψηλό.
Ωστόσο, το σκεφτόμουν (τώρα που καθόμουν στα σκοτεινά και «ταξίδευα» εξ’ αιτίας των διακοπών της ΔΕΗ) και θα ήθελα, αν μπορούσα (θεωρητικό βέβαια, γιατί μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε) να ήξερα την πραγματική ερμηνεία του φαινομένου.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

19 Μαρτίου 2008, 20:42:51
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

kefalidisg

Επώνυμοι
  Κύριε Μιχάλη θα μπορούσα να δώσω κάποια εξήγηση στο φαινόμενο αυτό. Προ μιας εβδομάδος συνάντησα έναν συνάδερφο ο οποίος αν και ανώνυμα κάποιες φορές συμμετείχε στο φόρουμ. Τον ρώτησα λοιπόν γιατί δεν τον βλέπω σ'αυτό το φόρουμ και μου απάντησε ότι δεν το γνώριζε, το ίδιο είχε συμβεί και με άλλον συνάδερφο ο οποίος όταν το έμαθε φρόντισε να γραφτεί. Βέβαια πολλοί από εμάς ίσως να μην είχαμε πολύ συμμετοχή παλαιότερα ανακαλύψαμε όμως την αξία του και γίναμαι περισσότερο ενεργοί. Αυτός λοιπόν ίσως είναι ένας κύριος λόγος της μη συμμετοχής πολλών συναδέρφων και δεν θα μπορούσα να πιστέψω κάτι άλλο διότι το φόρουμ αυτό αποτελλεί ένα σπουδαίο μέσο επικοινωνίας, εύρεσης πολύτιμων πληροφοριών αλλά και ανταλλαγής απόψεων όσον αφορά την ΠΦΥ΄ ο καθένας εξάλλου είναι ελεύθερος να έχει άποψη και να την εκφράζει.
(Όταν δημιουργήθηκε το φόρουμ είχα λάβει ένα ενημερωτικό email το οποίο δεν το είχα δώσει σημασία λόγω του ότι είχε αποριφθεί στα trash και μόνο όταν έλαβα το δεύτερο και το άνοιξα με δυσπιστία κατάλαβα περι τίνος πρόκειτε. Ίσως κάτι τέτοιο να έχει συμβεί στους περισσότερους!)
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

19 Μαρτίου 2008, 20:53:23
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Βρίσκω λογικές τις αιτιάσεις σου φίλε kefalidisg, ειδικά αν προσθέσεις και την νωχελικότητα που πολλές φορές μας καταλαμβάνει και αν σκεφτείς ότι το e-mail εκείνο μπορεί να βρήκε πολλούς σε τέτοια φάση.
Πιθανόν επίσης κάποιοι να είχαν αλλάξει e-mail και να μην το είχαν δηλώσει.
Βρίσκεις σκόπιμη μία νέα ενημερωτική αποστολή σχετικής επιστολής ?
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

19 Μαρτίου 2008, 21:03:43
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

kefalidisg

Επώνυμοι
 Πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμη μια τέτοια κίνηση αρκεί να μην έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Δεν μπορώ όμως να πω πως αυτό θα ήταν δυνατό, ίσως με προσωπική αποστολή email; έτσι αυτά δεν θα κατέληγαν στα trash.
 Φυσικά καλή είναι και η απευθείας ενημέρωση γνωστών.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

19 Μαρτίου 2008, 22:04:31
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Προσωπικά ενημερώθηκα για την ύπαρξη του φόρουμ μέσα από mail του κου Βαρνάβα και εκ των υστέρων βρήκα τα ενημερωτικά mail που όμως ήταν στα spam τα οποία τις περισσότερες φορές τα σβήνω όλα χωρίς να κοιτάξω κανένα.
Θεωρώ ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα η εκ νέου αποστολή νέου ενημερωτικού γιατί αν δείτε καθημερινά μπαίνουν στο φόρουμ 30-40 (εγγεγραμμένα) άτομα που συνήθως είναι τα ίδια καθημερινά. Τόσα, και λιγότερα, έμπαιναν καθημερινά στο παλαιότερο. Οι περισσότεροι κωδικοί στο παλιό φόρουμ ήταν ανενεργοί ή/και ευκαιριακοί.

Υ.Γ.: ο μόνος που (μου) έχει λείψει είναι ο smatterergp και ο Zark
(και ο Σήφης………χεχεχε)

20 Μαρτίου 2008, 01:49:29
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Fadomas


Αγαπητέ Αδαμάντιε πρόσεχε.
Το να ομολογεί ένας επώνυμος ότι του έλειψαν κάποιοι ανώνυμοι, είναι (γι’ αυτούς που το φόρουμ που δίδει τόπο σε ανώνυμους θεωρείται καφενείο κουκουλοφόρων) σαν να ομολογεί ότι είναι εχθρός εντός των τειχών. Κάτι σαν εξωμότης.
Μπορεί να μπείς σε κανα στόχαστρο.
Φως, περισσότερο φώς

20 Μαρτίου 2008, 08:24:55
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


1. Η συμμετοχή είναι ικανοποιητική από άποψη αριθμού μηνυμάτων που αναρτώνται καθημερινά.
2. Ένα νέο φόρουμ, ακόμη κι αν αποτελεί συνέχεια παλαιότερου, χρειάζεται χρόνο για να "βρεί τα πατήματά του" (όπως λεν και οι αθλητικογράφοι)
3 Σίγουρα κάποιοι συνάδελφοι ήταν ήδη ανενεργοί στο προηγούμενο φόρουμ, οπότε δε ξαναγραφτήκαν στο νέο.
4. Σίγουρα κάποιοι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν το νέο φόρουμ σαν αντάρτικο, όπου δεν μπορούν να αποδείξουν τη συνεχή νομιμοφροσύνη τους.
5. Ένα νέο φόρουμ πρέπει να αποδεικνύει καθημερινά και σε πολλά επίπεδα τους λόγους ύπαρξής του. Χρειάζεται πρωτοπορία, πρωτοτυπία, πολυφωνία, διαφωνία και σύνθεση. Και πάνω απ' όλα πρέπει μέσω αυτών να παράγει έργο.
Αυτά

20 Μαρτίου 2008, 12:43:18
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

KERASIDISN


ΤΟ FORUM ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ! ! !
ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ (ΚΑΙ ΛΙΓΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ) ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.


20 Μαρτίου 2008, 22:10:36
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Ο «περίεργος» του φόρουμ ξαναχτυπά……
Συνάδελφε KERASIDISN μήπως θα μπορούσες να μη γράφεις συνεχώς με κεφαλαία γράμματα;
Απ’ ότι γνωρίζεις στη «γλώσσα» του διαδικτύου τα κεφαλαία γράμματα σημαίνουν «εκνευρισμό» ή/και «υψηλή ένταση φωνής» και μπορεί να δικαιολογηθεί περιστασιακά όχι όμως συνεχώς όπως συμβαίνει σε όλα τα μηνύματά σου!
Άλλωστε αποτελεί και όρο εγγραφής στο φόρουμ.

Ευχαριστώ (και συγγνώμη)

20 Μαρτίου 2008, 22:21:15
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Συμφωνώ με την επισήμανση του Διαμαντή. Επίσης, λείπει( ; ) ο Observer. Άραγε ο Σήφης έχει ενημερωθεί για το νέο Φόρουμ; Βέβαια, υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο να το (ξανα)βρει μόνος του. 
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Μαρτίου 2008, 22:23:29 από Ο (δια)κομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

20 Μαρτίου 2008, 23:52:40
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

kefalidisg

Επώνυμοι
  Έχετε δίκιο για την παραπάνω επισήμανση,  μόνο που επειδή γνωρίζω τον συνάδερφο νομίζω πως πιθανόν δεν γνώριζε την σημασία των κεφαλαίων και δεν πιστεύω πως ήθελε να πει κάτι άλλο. Μάλιστα ήθελα σήμερα να του το επισημάνω προσωπικά αλλά με προλάβατε.
 Όσον αφορά τώρα τους όρους εγγραφής μας τις περισσότερες φορές τους προσπερνάμε δίχως να τους διαβάζουμε (κακώς βέβαια!!). Ίσως με την αφορμή αυτή θα ήταν καλύτερα να τους ξαναδούμε.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

21 Μαρτίου 2008, 09:47:41
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

KERASIDISN


Ζητώ συγνώμη από όλους για τον τρόπο γραφής μου.
Είμαι καινούργιος στα forum και ομόλογο ότι είμαι και λίγο άσχετος.
Ευχαριστώ τον κύριο Αδαμάντιο Σκούφαλο για την παρατήρηση.
Σας υπόσχομαι να μην ξανασυμβεί.

21 Μαρτίου 2008, 16:44:08
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Αυγούστου 2010, 10:02:17 από Koterakis »

29 Σεπτεμβρίου 2008, 20:58:42
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Εκείνο που  είναι σίγουρο ότι αργά αλλά σταθερά θα φέρει και άλλα μέλη στο forum είναι η ποικιλία της θεματολογίας του και προπάντων η ποιότητά του.Συγχαρητήρια στους ιδρυτές του αλλά και σε όλους και όλες εσάς που συμβάλλετε στην επίτευξη ενός τέτοιου επιπέδου.
Φαντάζομαι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί και ιδιαίτερα από  το χώρο της ΠΦΥ που παρακολουθούν τις συζητήσεις αλλά δεν "τολμούν" να εγγραφούν σαν μέλη.Είναι καιρός να έλθουν στη διαδικτυακή "γειτονιά" μας.Είναι σίγουρο ότι έχουν να μας πουν πολλά.
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

27 Οκτωβρίου 2008, 13:01:46
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Άντε παιδιά, ακόμα ένας να εγγραφεί για να πιάσουμε τη 200άρα.
Με το καλό και στα 1000! Εν τάξει μπορεί να αργήσει λίγο αλλά θα έλθει!
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
5 Απαντήσεις
75127 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Δεκεμβρίου 2017, 13:32:45
από iceman
0 Απαντήσεις
44224 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2009, 13:25:12
από Raptor
6 Απαντήσεις
5674 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Μαρτίου 2011, 20:46:55
από Περιθωριακός
4 Απαντήσεις
6193 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Σεπτεμβρίου 2010, 14:19:02
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
2697 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Νοεμβρίου 2011, 01:01:32
από Ηλίας Παπαζήσης