Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Θέματα σχετικά με το forum

Συμμετοχή στο Φόρουμ: Ικανοποιητική ?

(1/5) > >>

D-Michalis:
Έχω μία απορία:
Στο φόρουμ της Ένωσης ήμασταν κάπου 200 τόσοι γραμμένοι. Εδώ είμαστε κάπου 100.
Βέβαια οι 200 τόσοι δεν ήταν ενεργοί «φορουμ-ίστες» αλλά σαφώς υπήρχαν σε αυτούς ενεργοί συνάδελφοι που εδώ δεν φάνηκαν.

Έχω λοιπόν την απορία: Τι σημαίνει άραγε? Είναι τυχαίο γεγονός? Παρακολουθούν το φόρουμ ετούτο και οι υπόλοιποι, αλλά δεν ανοίγουν λογαριασμό, αφού τους επιτρέψαμε να διαβάζουν τις καταχωρήσεις και ως επισκέπτες (κλασική περίπτωση ο κ. Βαρνάβας), ή υπάρχει μία σοβαρή μερίδα ανθρώπων που δεν επιθυμεί τη συμμετοχή σε φόρουμ που δεν εποπτεύεται από φορέα? Ή υπάρχουν και άλλες εκδοχές?
Και τι μπορεί να σημαίνει η εκδοχή της κάθε μίας από τις παραπάνω περιπτώσεις?

Βέβαια όλα αυτά μπορεί να μην έχουν και ιδιαίτερη σημασία, αφού το επίπεδο της ενεργού συμμετοχής και της ποιότητας αυτής είναι πολύ υψηλό.
Ωστόσο, το σκεφτόμουν (τώρα που καθόμουν στα σκοτεινά και «ταξίδευα» εξ’ αιτίας των διακοπών της ΔΕΗ) και θα ήθελα, αν μπορούσα (θεωρητικό βέβαια, γιατί μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε) να ήξερα την πραγματική ερμηνεία του φαινομένου.

kefalidisg:
  Κύριε Μιχάλη θα μπορούσα να δώσω κάποια εξήγηση στο φαινόμενο αυτό. Προ μιας εβδομάδος συνάντησα έναν συνάδερφο ο οποίος αν και ανώνυμα κάποιες φορές συμμετείχε στο φόρουμ. Τον ρώτησα λοιπόν γιατί δεν τον βλέπω σ'αυτό το φόρουμ και μου απάντησε ότι δεν το γνώριζε, το ίδιο είχε συμβεί και με άλλον συνάδερφο ο οποίος όταν το έμαθε φρόντισε να γραφτεί. Βέβαια πολλοί από εμάς ίσως να μην είχαμε πολύ συμμετοχή παλαιότερα ανακαλύψαμε όμως την αξία του και γίναμαι περισσότερο ενεργοί. Αυτός λοιπόν ίσως είναι ένας κύριος λόγος της μη συμμετοχής πολλών συναδέρφων και δεν θα μπορούσα να πιστέψω κάτι άλλο διότι το φόρουμ αυτό αποτελλεί ένα σπουδαίο μέσο επικοινωνίας, εύρεσης πολύτιμων πληροφοριών αλλά και ανταλλαγής απόψεων όσον αφορά την ΠΦΥ΄ ο καθένας εξάλλου είναι ελεύθερος να έχει άποψη και να την εκφράζει.
(Όταν δημιουργήθηκε το φόρουμ είχα λάβει ένα ενημερωτικό email το οποίο δεν το είχα δώσει σημασία λόγω του ότι είχε αποριφθεί στα trash και μόνο όταν έλαβα το δεύτερο και το άνοιξα με δυσπιστία κατάλαβα περι τίνος πρόκειτε. Ίσως κάτι τέτοιο να έχει συμβεί στους περισσότερους!)

D-Michalis:
Βρίσκω λογικές τις αιτιάσεις σου φίλε kefalidisg, ειδικά αν προσθέσεις και την νωχελικότητα που πολλές φορές μας καταλαμβάνει και αν σκεφτείς ότι το e-mail εκείνο μπορεί να βρήκε πολλούς σε τέτοια φάση.
Πιθανόν επίσης κάποιοι να είχαν αλλάξει e-mail και να μην το είχαν δηλώσει.
Βρίσκεις σκόπιμη μία νέα ενημερωτική αποστολή σχετικής επιστολής ?

kefalidisg:
 Πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμη μια τέτοια κίνηση αρκεί να μην έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Δεν μπορώ όμως να πω πως αυτό θα ήταν δυνατό, ίσως με προσωπική αποστολή email; έτσι αυτά δεν θα κατέληγαν στα trash.
 Φυσικά καλή είναι και η απευθείας ενημέρωση γνωστών.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Προσωπικά ενημερώθηκα για την ύπαρξη του φόρουμ μέσα από mail του κου Βαρνάβα και εκ των υστέρων βρήκα τα ενημερωτικά mail που όμως ήταν στα spam τα οποία τις περισσότερες φορές τα σβήνω όλα χωρίς να κοιτάξω κανένα.
Θεωρώ ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα η εκ νέου αποστολή νέου ενημερωτικού γιατί αν δείτε καθημερινά μπαίνουν στο φόρουμ 30-40 (εγγεγραμμένα) άτομα που συνήθως είναι τα ίδια καθημερινά. Τόσα, και λιγότερα, έμπαιναν καθημερινά στο παλαιότερο. Οι περισσότεροι κωδικοί στο παλιό φόρουμ ήταν ανενεργοί ή/και ευκαιριακοί.

Υ.Γ.: ο μόνος που (μου) έχει λείψει είναι ο smatterergp και ο Zark
(και ο Σήφης………χεχεχε)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση