Γενικά > Ενδιαφέροντα Links

Το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

<< < (2/10) > >>

alfie:
Εμβολιασμός για φυματίωση

Να εμβολιαστούν κατά της φυματίωσης τα παιδιά μέχρι 12 ετών, που για διαφόρους λόγους δεν έχουν εμβολιαστεί, καλεί το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του.
Επίσης καλεί και τους εκπαιδευτικούς  να τα προτρέπουν να κάνουν ακτινογραφίες θώρακος αν παρουσιάζουν συμπτώματα επίμονο βήχα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Σε περίπτωση που κατά το μεσοδιάστημα εμφανιστεί στους εκπαιδευτικούς επίμονος βήχας, ο οποίος διαρκεί πάνω από μήνα, πέραν της κλινικής εξέτασης , πρέπει να γίνεται έλεγχος με ακτινογραφία θώρακος. Αν υπάρχουν ακτινολογικά ευρήματα, επιβάλλεται έλεγχος του ευρύτερα κοινωνικού και ιδιαίτερα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος".

"Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη Διεθνή Ένωση κατά της φυματίωσης και των νόσων του Αναπνευστικού η χώρα μας δεν πληρεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη διακοπή του αντιφυματικού εμβολιασμού, ο οποίος εξακολουθεί να γίνεται στην ηλικία των 6 ετών.

"Οι εμβολιασμοί διενεργούνται από όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας, όπως οι Νομαρχιακές Υγειονομικές Υπηρεσίες, τα Κέντρα Υγείας, τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα, τα λειτουργούντα Αντιφυματικά Κέντρα, τα Ασφαλιστικά Ταμεία κ.α. Επιπρόσθετα, οι εμβολιασμοί καταγράφονται στο βιβλιάριο Υγείας των μαθητών-μαθητριών. Η φυματίωση είναι υποχρεωτικώς δηλούμενο νόσημα, σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

"Τέλος, το υπουργείο Παιδείας καλεί τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να διευκολύνουν τις Υγειονομικές Υπηρεσίες που επιθυμούν να εξετάσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες και να ενημερώσουν σχετικά τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων τους.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
Επισυνάπτω τον πίνακα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών σε pdf,
για εκτύπωση σε συνηθισμένο φύλλο (δηλαδή μεγέθους Α4).

Πρόκειται για το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών που εκδόθηκε από το
Υπουργείο Υγείας με αριθμ. Πρωτ. 158238/23-1-2008.

Γιώργος Κανελλόπουλος:
Ο αγροτικός γιατρός συνταγογραφεί τα εμβόλια του Εθνικού Προγράμματος;  ???

D-Michalis:
Στην περιοχή μου συνταγογραφούν και τα δέχονται τα Ταμεία. Βέβαια όχι για τις πρώτες δόσεις στα μωράκια. Εκεί μπορεί να επικαλεστούν την ανάγκη του παιδιάτρου και να δημιουργήσουν πρόβλημα
Πάντως σαφής διάταξη που να λέει ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝ ή ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΎΝ δεν υπάρχει.
Γι’ αυτό το λόγο εμείς προτρέπουμε τους αγροτικούς να συνταγογραφούν και, όπως είπα, δεν έχουμε συναντήσει πρόβλημα έως τώρα.

Γιώργος Κανελλόπουλος:
Ευχαριστώ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση