Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Διακομιδές ασθενών

(1/111) > >>

vasiliki:
Καλησπέρα συνάδελφοι. Μήπως κάποιος έχει πρόχειρο το νόμο για τις διακομιδές μέσω του ΕΚΑΒ?
Υπήρχαν στο παλαιό φόρουμ,απ' όσο θυμάμαι...
Μ'ενδιαφέρει να δώ κατά πόσον το ασθενοφόρο είναι υποχρεωμένο να επιστρέψει τον εφημερεύοντα γιατρό στη βάση του, μετά απο συνοδεία βαρέος περιστατικού κατά τη διάρκεια της εφημερίας.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπέρα συνάδελφοι. Μήπως κάποιος έχει πρόχειρο το νόμο για τις διακομιδές μέσω του ΕΚΑΒ?
Υπήρχαν στο παλαιό φόρουμ,απ' όσο θυμάμαι...
Μ'ενδιαφέρει να δώ κατά πόσον το ασθενοφόρο είναι υποχρεωμένο να επιστρέψει τον εφημερεύοντα γιατρό στη βάση του, μετά απο συνοδεία βαρέος περιστατικού κατά τη διάρκεια της εφημερίας.
--- Τέλος παράθεσης ---

Ούτε το ΕΚΑΒ είναι υποχρεωμένο να επιστρέψει τον ιατρό πίσω, ούτε ο ιατρός είναι υποχρεωμένος να μπει στο ασθενοφόρο.
Σε ασθενή που χρήζει μεταφοράς με ιατρό, ζητάς ασθενοφόρο με ιατρό.

Τ.Μαλλές:
    Είναι χρήσιμο, για ευνόητους λόγους,να έχουμε στη διάθεση μας και την αντίστοιχη νομοθεσία.Αν γνωρίζει κάποιος τους σχετικούς νόμους καλό θα ήταν να μας τους κοινοποιήσει.

Δ. Κουναλάκης:
Η μόνη νομοθεσία που υπάρχει, ορίζει τις διακομιδές μεταξύ νοσοκομείων με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, εκεί ορίζει ότι υπάρχουν ιατροί που εφημερεύουν σε κάθε νοσοκομείο κάθε μέρα, ειδικά για αυτό το σκοπό. Προσοχή μιλάω για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και όχι για του ΚΥ.
Το ΕΚΑΒ είναι ξεχωριστός οργανισμός από τα νοσοκομεία. Δεν προβλέπεται από πουθενά η παρουσία εργαζομένων άλλου φορέα σε αυτό. Γιατί πρέπει να κινηθεί να σε επιστρέψει πίσω;
Η οικογένεια της Σοφίας Μπεφόν αποζημειώθηκε, των αγροτικών που επίσης είχαν την ίδια τύχη, όχι, γιατί δεν προβλεπόταν η παρουσία τους εκεί.
Έχεις εσύ πουθενά δει καμιά απόσπαση σου στο ΕΚΑΒ;
Μπορεί το ασθενοφόρο να περάσει από το νοσοκομείο, να πάρει τον ιατρό που εφημερεύει για να καλύπτει διακομιδές και να έρθει να πάρει το περιστατικό σου όταν χρήζει συνοδείας ιατρού. Γιατί δεν γίνεται, αφού προβλέπεται από την νομοθεσία;

jailbreak:
Και όταν δεν υπάρχει εφημερέυον Ιατρός στο ΕΚΑΒ αλλά ούτε το Κ.Υγείας διαθέτει ασθενοφόρο τι πρέπει να γίνει ποιός έχει την ευθύνη για το περιστατικό που χρήζει συνοδείας ιατρού ?
Μου έχει τύχει σε εφημερία να έρθει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να παραλάβει περιστατικό και επειδή δεν είχαν εφημερύοντα ιατρό για να το συνοδεύσει μου ζήτησαν να υπογράψω ότι το περιστατικό δεν χρήζει συνοδείας ιατρού ειδάλλως δεν το παραλάμβαναν για διακομιδή αν δεν το συνόδευε ιατρός του Κέντρου Υγείας.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση