Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Διακομιδές ασθενών
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Συγχωρείστε τα κεφαλαία και το μέγεθος αλλά τώρα μόλις είδα πλάνα στην τηλεόραση από τον τόπο του περιστατικού!
Ο άνδρας δεν ήταν ούτε σε άλσος, ούτε σε πάρκο της περιοχής. Ήταν σε παγκάκι ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΞΩ από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου σύμφωνα με πληροφορίες κατέφυγε για να ζητήσει βοήθεια από τους αστυνομικούς. (άρα παρίστατο και "παρακολουθούσε" όλο το τμήμα κι όχι 2-3 αστυνομικοί!)
Το οποίο τμήμα βρίσκεται Κ-Υ-Ρ-Ι-Ο-Λ-Ε-Κ-Τ-Ι-Κ-Α 100 (ΟΛΟΓΡΑΦΩΣ ΕΚΑΤΟ) ΜΕΤΡΑ από την είσοδο του Τζάνειου Νοσοκομείου.
Αφού να φανταστείτε μόλις "άνοιγε" λίγο το πλάνο της κάμερας από το μοιραίο παγκάκι φαινόταν η είσοδος του νοσοκομείου!
Η ώρα αναφέρεται μεσημέρι (μέρα καθημερινή αν και απεργία) άρα θεωρώ αδιανόητο ότι ακόμη κι αν δεν εφημέρευε το Τζάνειο, αν μεταφερόταν ένα άτομο σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο (ιδιαίτερα αν συνοδευόταν - μεταφερόταν από τα όργανα της τάξης) δεν θα του παρεχόταν υπηρεσίες υποστήριξης της ζωής μέχρι να διακομιστεί στο εφημερεύον νοσοκομείο. (Λέτε να εφημέρευε το Τζάνειο; Αυτό θα ήταν το αποκορύφωμα!)
Και βρέθηκε κατηγορούμενο και συνελήφθη το πλήρωμα του ΕΚΑΒ;
EzeΤΡΟΛ:
Τώρα αυτό ταιριάζει στο "Διακομιδές ασθενών" ή στο "Εφημερίες ΕΣΥ-ΥΥΚΑ-ΕΕ" ;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
EzeΤΡΟΛ:
Μεταξύ μας, δεν νομίζω ότι ευθύνεται προσωπικά ο κ. Υπουργός γι΄αυτό που συνέβη.
Επίσης, μου προξενεί (ευχάριστη) εντύπωση η στάση του γίγαντα σκοπιανού συναδέλφου που συνόδεψε με δική του πρωτοβουλία τον Ασθενή από τα Σκόπια ως τη Θεσσαλονίκη (Σολούν/СОЛУН) για να πάρει μια γεύση από τα Νοσοκομεία μας, και κατόπιν γύρισε με τρένο και δικά του έξοδα στα Σκόπια. Ελπίζω μόνο το θέμα να μην τύχει διαφορετικού είδους εκμετάλλευσης. Επίσης, θα ήθελα να τον ρωτήσω αν θα το ξαναέκανε.
Τέσπα.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
timex:
Συμφωνώ με τον διακομιστή.
Πιστευω ότι ήταν ευθύνη του γιου του ασθενους καθώς και των γιατρών που τον άφησαν να φύγει απο το νοσοκομείο χωρίς να υπογράψει(εκτός κι αν υπέγραψε...)
Γ.Κτιστάκης:
Ζούμε σε χώρα του παραλόγου και ο κάθε ένας κάνει ότι νομίζει από την θέση εξουσίας που έχει, ή συμβαίνουν μόνο στο Ηράκλειο?
Αναφέρομαι ξανά στο θέμα των διακομιδών απο Κ.Υ σε νοσοκομείο.
Πρόσφατα συμμετείχα σε μια διαδημοτική συνάντηση 4 δημοτικών συμβουλίων παρουσία διοικητή ΥΠΕ , υποδιοικητή Νοσοκομείου, διευθυντή ΕΚΑΒ και διευθυντή Κ.Υ και άλλων φορέων Υγείας και συζητήθηκε το θέμα των διακομιδών μεταξύ άλλων θεμάτων υγείας.
Η άποψη του διευθυντή ΕΚΑΒ ήταν ότι το ΕΚΑΒ πρέπει να παίρνει γιατρό από το Κ.Υ για τις διακομιδές και δεν απαιτείται να προσλάβει ιατρό για την μονάδα ασθενοφόρο που διαθέτει και για τον λόγο αυτό ζήτησε από τον διευθυντή του Κ.Υ να ορίσει έναν εφημερεύοντα στο Κ.Υ σε κάθε εφημερία που να είναι για τις διακομιδές και που να έχει κάνει το λεγόμενο ΕΠΙ ή άλλο αντίστοιχο.
Εννοείται πέραν των εφημερευόντων για την εφημερία του Κ.Υ . ένας ιατρός που θα ανήκει στο ΚΥ και θα εφημερεύει στο ΕΚΑΒ.
Πως σας φαίνονται συνάδελφοι όλα αυτά ? στέκουν νομικά και λογικά, ή εγώ είμαι τόσο παράλογος που δεν μπορώ να τα καταλάβω και ήρθα σε διαφωνία με των διευθυντή του ΕΚΑΒ και απάντησα ότι δεν με ενδιαφέρει το τι θεωρεί αυτός σαν λύση για τις διακομιδές αλλά το Ότι εκπαιδεύτηκα εγώ στην ειδικότητα μου ως ΓΕΝΙΚΟΣ/ΟΙΚ. ΙΑΤΡΟΣ και ΟΧΙ (συγγνώμη που θα κλέψω τον τίτλο συνάδελφε) ΩΣ ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΗΣ και μπαλαντέρ γιατρός για να με χρησιμοποιεί ο κάθε διευθυντής της κάθε υπηρεσίας υγείας ανάλογα με τις ανάγκες της. Και φυσικά υποστήριξα τον ρόλο που θα πρέπει να έχει γενικά η ΠΦΥ και όχι να νομίζουν ότι το κάθε Κ.Υ είναι μόνο ένας σταθμός πρώτων βοηθειών και ενδιάμεσος σταθμός διακομιδών.
Παρακαλώ πολύ τα σχόλια σας για αυτήν την κίνηση του διευθυντή ΕΚΑΒ γιατί έχω αρχίσει πλέον να πιστεύω ότι τα «έχω χάσει» και δεν ξέρω το τι μου γίνεται και ζητώ ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑ……..
Υ.Γ Υπενθυμίζω στο Κ.Υ υπηρετούμε εκτός τον Διευθυντή, 2 Γεν. Ιατροί και 2 αγροτικοί και στα ΠΙ συνολικά 6 (τώρα 4 λόγο εγκυμοσύνης) Γενικοί και 3 αγροτικοί για πληθυσμό άνω των 50000 και ίσως πολύ παραπάνω τώρα το καλοκαίρι. Με στοιχεία του ΕΚΑΒ το καλοκαίρι έχουμε μέσο όρο 3-4 διακομιδές ημερησίως. Τα συμπεράσματα δικά σας…..
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση