Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Διακομιδές ασθενών
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Αγαπητέ Δημήτρη,
ομολογώ πως μέχρι να διαπιστώσω τον τονισμό στη λέξη που ξεκινούσες το μήνυμά σου πέρασα ένα shock! ;D
Στο ερώτημά σου για το τι θεωρώ την τηλεϊατρική, με την εμπειρία τριών "προσπαθειών" τηλεϊατρικής στο χώρο του Βορείου Αιγαίου τα τελευταία 15 χρόνια ομολογώ ότι τη θεωρώ άχρηστο πράγμα για τους γιατρούς και τους πολίτες και πολύ "χρήσιμο" για τους λίγους που ανέλαβαν την "υλοποίησή" της, κυρίως σε επίπεδο εξοπλισμού.
Περιμένω με ενδιαφέρον απόψεις-μαρτυρίες ατόμων που έχουν εμπειρία από καλή και χρήσιμη τηλεϊατρική καθώς και για την τηλεϊατρική μεταξύ γενικών ιατρών.
Δ. Κουναλάκης:
Να γράψω την εμπειρία μου συνεπώς από ένα πρόγραμμα τηλε-ιατρικής που δεν κοσμεί τις εφημερίδες γιατί είναι ιδιωτικό και επί πληρωμή.
Γνωρίζω πολλά άλλα προγράμματα αλλά δεν τα έχω χρησιμοποιήσει και έτσι δεν θα εκφράσω γνώμη.
Στο χώρο εργασίας μου τυγχάνει ο δήμος να πληρώνει την cardioexpress για τηλεγνωμάτευση καρδιογραφήματος. Χρησιμοποιείται ένα μηχανάκι που αποστέλλει σχεδόν πλήρες καρδιογράφημα και με beeps το μεταδίδει ηχητικά μέσω τηλεφώνου κάνοντας ένα ήχο που γρατζουνάει κάποιες φορές τα νεύρα μου. Από την απέναντι πλευρά έχεις ένα καρδιολόγο που λαμβάνει το καρδιογράφημα, σε ρωτάει κάποια βασικά ζωτικά και ένα σύντομο ιστορικό και δίνει οδηγίες και αποστέλλεται άμεσα γνωμάτευση μέσω φαξ ότι ώρα και να τους πάρεις. Το κόστος είναι λογικό κατά την γνώμη μου.
Η αλήθεια είναι ότι όταν έκανα ειδικότητα και ίσως και για κανένα χρόνο ακόμη το είχα χρησιμοποιήσει πολλές φορές καθώς ο φόβος του νέοπα προσφέρει αφθονες παραπομπές και αυτό το σύστημα περιορίζει σημαντικά τις παραπομπές για το άγχος μας αλλά ένας πιο παλαιός σπάνια θα το χρησιμοποιήσει και ελάχιστα επηρεάζει τις διακομιδές του. Αργότερα, η ύπαρξη αρχείου με τα ΗΚΓ ασθενών και η σύγκριση με παλαιότερα τους, το διάβασμα (καθώς ο πήχης στην λήψη ειδικότητας ήταν χαμηλά) και η εμπειρία με έχουν κάνει να το χρησιμοποιώ μόνο 1-2 φορές το χρόνο. Επίσης, ανακάλυψα ότι η ποιότητα του ΗΚΓ που λαμβάνουν με το μαραφέτι τους είναι χάλι και πλέον τους στέλνω το καρδιογράφημε με e-mail ή φαξ.
D-Michalis:
ΜαλακΆ (το τονίζω μη μπερδευτεί πάλι ο Αδαμάντιος)
Στην τηλεϊατρική τα πράγματα ποτέ δεν είναι απλά. Όπως και στον ηλεκτρονικό φάκελο.
Κύριο ερώτημα για μένα –που από την απάντησή του θα εξαρτηθεί το αν θα το μελετήσω ή όχι- ενός εγχειρήματος τηλεϊατρικής είναι το ποιος χρηματοδοτεί και ποιος είναι από πίσω, καθώς και πόσο ο «μπροστάρης» έχει παλαιότερα (που έπρεπε με δικές σου θυσίες και κόστη να επενδύσει) ασχοληθεί με το θέμα αυτό (αν ανήκει στους γηραιότερους, αλλά αφού είναι καθηγητές εν προκειμένω, μάλλον ανήκουν στην ομάδα αυτή).
Κάποτε έκοψα ένα πρόγραμμα τηλεϊατρικής στην περιοχή μου, γιατί το ΗΚΓ που μεταδιδόταν «τηλεϊατρικά» δεν εμφανιζόταν στον «παρακατιανό» γιατρό που το «έβγαζε», αλλά μόνο στο «σοφό» αναγνώστη από την άλλη άκρη. «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» πλήρους φτυσίματος του γιατρού που χειρίζονταν το περιστατικό.
Εν πάση περιπτώσει: Η τηλεϊατρική –στη σωστή της διάσταση και χρήση- είναι πολύτιμο πράγμα.
Επισυνάπτω ένα κείμενό μου που περιελήφθη στο βιβλίο σε μνήμη του Γ. Παπαζάχου με τίτλο «Η Τηλεϊατρική σήμερα» και όπου παρουσιάζω μία οπτική γωνία του ρόλου της Τηλεϊατρικής για την ΠΦΥ (κατά την εκτίμησή μου βέβαια).
Argirios Argiriou:
Πώς αποζημιώνεται ο Ιατρός που συνοδεύει μια διακομιδή;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Ποιός πληρώνει τα εισιτήρια του Ιατρού για θαλάσσιες διακομιδές;
Εγγραφή ή Είσοδος
EzeΤΡΟΛ:
Τί συμβαίνει στην ...Πτολεμαΐδα; Μια απ΄τα ίδια.
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση