Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Διακομιδές ασθενών

<< < (43/111) > >>

ΑΡΗΣ:
...ή τη μεταφορά του σε κατάλληλη μονάδα υπηρεσιών φροντίδας και περίθαλψης.
Δεν υπάρχει διαχωρισμός του μέσου. Άρα και με το ΕΚΑΒ.

Γ.Κτιστάκης:
Για τα Κ.Υ όλη η ιστορία σε περίπτωση διακομιδής που χρήζει συνοδεία ιατρού , είναι να εκτιμηθεί όσο γίνεται καλύτερα (και με λίγη τύχη όπως λέει ο Κουναλάκης), εάν υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες ο ασθενής να χρειαστεί ιατρική παρέμβαση κατά την διακομιδή, ή εάν υπάρχει πιθανότητα κατά την απουσία του συγκεκριμένου ιατρού να χρειαστεί άλλος ασθενής με σοβαρό πρόβλημα υγείας παρέμβαση από έμπυρο ιατρό στο Κ.Υ. Σε αυτήν την ζυγαριά μεταξύ της αναγκαιότητας παρουσίας του ιατρού στην διακομιδή ή παραμονή του στο Κ.Υ με δεδομένο το να μην εμπλακεί ο εισαγγελέας το δικαστήριο και τα ανάλογα τρεξίματα για τον ιατρό που καλείται να αποφασίσει, παίρνεται και η ανάλογη απόφαση. Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις λόγο κακής νοοτροπίας και αγωγής του ασθενούς ή των συνοδών που βρίσκεσαι σε πολύ δύσκολη θέση. 

Έχω στείλει πνευμονικό οίδημα (αφού βέβαια είχε σταθεροποιηθεί) με ασθενοφόρο από άλλο Κ.Υ  μόνο με ΕΝΑΝ οδηγό χωρίς ιατρό (το δικό μας  έκανε διακομιδή τροχαίο συνοδεία ιατρού), γιατί υπήρχε κλήση από το ΕΚΑΒ ότι υπήρχε πληροφορία ότι υπήρχαν δυο τραυματίες από πυροβολισμούς, χωρίς όμως να έχει ζητηθεί ασθενοφόρο.(πιθανολογείτε για το με τι ανθρώπους θα είχα να κάνω στην περίπτωση αυτή??) Εάν κρατούσα το πνευμονικό οίδημα στο Κ.Υ αφού είχε σταθεροποιηθεί  και είχα και τους δυο σοβαρά τραυματίες από πυροβολισμό που θα έπρεπε να τους διακομίσω συνοδεία ιατρού ,και έφευγα από το Κ.Υ, ποιος θα διαχειριζόταν μετά το πνευμονικό οίδημα που είχε έρθει πιο πριν στο Κ.Υ στην περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά?? Τότε ποιος μας γλίτωνε από τον εισαγγελέα για εγκατάλειψη θέσης?? Επέλεξα την διακομιδή χωρίς συνοδεία, γιατί εκτίμησα ότι ο κίνδυνος να χρειαστεί ιατρική παρέμβαση στην επόμενη ώρα ήταν μικρότερος από τον κίνδυνο που είχα εάν ερχόταν δυο σοβαρά τραυματίες από πυροβολισμούς και εγώ  απουσίαζα από το ΚΎ.
Ζύγισα τα πράγματα (δυστυχώς)μεταξύ του οφέλους του ασθενή και την ασφάλεια την δικιά μου από την εμπλοκή του εισαγγελέα. 

**ευτυχώς τα ΤΑΕ ήταν παρών στο Κ.Υ και ανέμεναν την άφιξη των τραυματιών, που τελικά δεν ήρθαν ποτέ. Τους  Πήγαν σε ιδιωτική κλινική.. 

.           Σε αυτήν την ζυγαριά καλούμαστε να αποφασίζουμε τις περισσότερες φορές  δέσμιοι του νομικού καινού,  των ελλείψεων που υπάρχουν στο ΕΣΥ και στο ΕΚΑΒ, την μη αποδοχή, παρά των  πιέσεων, από το ΕΚΑΒ  των γνωματεύσεων για διακομιδή από τους ιδιώτες , και την μη αγωγή των πολιτών ώστε να καταλαβαίνουν το συμφέρων τους .

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕκεί θα μπεις σε ΕΚΑΒ, βαπόρι, ελικόπτερο, εκχιονιστικό, και ότι άλλο είναι διαθέσιμο.

--- Τέλος παράθεσης ---

Χμ, ξεχάσαμε το Ι.Χ. του ιατρού.

Κάτι τέτοιες στιγμές, δεν μπορούμε παρά να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας την ηρωική διακομιδή της Μ. Παρασκευής του 2010 όταν ο ακτινολόγος του ΓΝ Βέροιας μετέφερε τον ΛΟΒ με το Ι.Χ. του στο ΓΝ Νάουσας, συνοδεύοντας-οδηγώντας ο ίδιος, επειδή δεν λειτουργούσε ο δικός του αξονικός. (Για την ιστορία, η κινητοποίηση έγινε για πιθ. οξ. σκωληκοειδίτιδα, που τελικά τους βγήκε μεσεντέριος λεμφαδενίτιδα.)

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

mandreou:
ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του κειμένου αυτού. Μετά από την οδυνηρή εμπειρία (προ λίγων ωρών) της απολογίας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 4ης ΥΠΕ, το μόνο που σκέφτομαι είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του Συμβουλίου που χωρίς ιδιαίτερα πολύπλοκες ερωτήσεις και σχόλια έδειξαν να έχουν καταλάβει πλήρως το τι συνέβει στην περίπτωσή μου (σε αντίθεση με τους " συναδέλφους " του Νοσοκομείου όπου εργάστηκα 15 χρόνια και που με περίσσιο ζήλο αποφάσισαν την παραπομπή μου στο πειθαρχικό) και όπως φάνηκε από τα λεγόμενα τους να με απάλλαξαν από την κατηγορία της αμέλειας στην εκπλήρωση του καθήκοντος μου σχετικά με τη μη συνοδεία ασθενούς σε διακομιδή ο οποίος κατέληξε ,αφού ήμουν η μόνη ιατρός στο ΚΥ καθώς ο έταιρος εφημερεύων και διευθυντής του ΚΥ χαλάρωνε στο σπιτάκι του. Πάντως από τα λεγόμενα των μελών πρέπει σε αυτή την περίπτωση να πάρουμε εντολή συνοδείας (γραπτώς με fax αν είναι δυνατό) από Διευθυντή ή Διοικητή και μετά να εγκαταλείψουμε χωρίς ιατρό το ΚΥ.    

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση