Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Διακομιδές ασθενών
parpar:
Κριμα . Δεν εχω λογια να εκφρασω τη θλιψη μου για την απωλεια αυτου του ανθρωπου.
Azalea:
Kαλημερα,ηθελα να ρωτησω εχετε υποψιν κεντρα υγειας που να επικρατει τελευταια εφημερευση ενος μονο ιατρου λογω περικοπων?Στις Σερρες εφαρμοζεται ηδη σε τρια κεντρα υγειας.Η απορια μου ειναι τι γινεται σε περιπτωση διακομιδης.Αρνηθηκαν απο το εκαβ να μου στειλουν ασθενοφορο με ιατρο ,ηρθε ασθενοφορο με πληρωμα και με πιεσαν να συνοδευσω,σε ερωτηση μου αν ειμαι καλυμενη αφηνοντας το χωρο του κεντρου υγειας ειπαν πως οχι και δεν τους αφορα,οτι οφειλω να συνοδευσω το επειγον και όχι το δυνητικα επειγον.Αυτοι ομως δεν εστειλαν ασθενοφορο με ιατρο απο το κοντινοτερο κεντρο υγειας που υποτιθεται ότι θα μας καλυπτε με διοικητικη αποφαση σε περιπτωση διακομιδων,επειδη ειπαν ότι αυτο το ασθενοφορο ηταν το μοναδικο που ειχαν και για αλλα δυο απομακρυσμενα κεντρα υγειας (ουσιαστικα αυτοι καλυπταν το δυνητικα επειγον ετσι) και ειπαν ότι μπορουν να στειλουν μονο ασθενοφορο με πληρωμα απο Σερρες με ευθυνη μου και για το περιστατικο αν μεινει ασυνοδευτο και για το κεντρο υγειας αν ερθει κατι και λειπω στη διακομιδη.....εσεις εχετε αντιμετωπισει κατι παρομοιο και τι κανατε???????
Harper:
Δυστυχως το φαινομενο τεινει να γενικευθει...
Δεν μπορεις να κανεις και πολλα επι της ουσιας,τουλαχιστον αμεσα και χωρις να "ματωσεις"
1.Καταρχην υπευθυνος σε μεγαλο βαθμο ειναι ο Διευθυντης του ΚΥ που υπογραφει τις εφημεριες.Ειναι δικη του υποχρεωση να εξασφαλισει ασφαλεις εφημεριες εκτος και αν αρεσκεται στο να χοροπηδαει σα σκυλακι στα κελευσματα του Διοικητη.Αν και εσεις κανετε το ιδιο με το Διευθυντη μην περιμενεις ασπρη μερα.Σε πρωτη φαση απλα του μιλατε και τον πιεζετε να πιεσει και εκεινος με τη σειρα του.Δεν τον νοιαζει καθολου?
2.Αν λοιπον ο Διευθυντης σας δεν ιδρωνει το αυτακι του μπορειτε ΟΛΟΙ οι ιατροι του ΚΥ να κανετε εγγραφο στον Διευθυντη σας που να ζητατε να σας απαντησει εγγραφως τι πρεπει να κανετε σε αυτες τις περιπτωσεις.Ειναι υποχρεωμενος να σας απαντησει.Εαν ο Διευθυντης σας ειναι μαζι σας ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ,κανετε ΟΛΟΙ μαζι το ιδιο εγγραφο αυτη τη φορα προς τη Διοικητη του νοσοκομειου και εκθετε την κατασταση ζητωντας απαντηση.Επίσης τονιζετε πως αυτη η κατασταση μπορει να προκαλεσει προβληματα μελλοντικα και θετετε τον Διοικητη προ των ευθυνων του τονιζοντας πως οι ΜΟΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ!
Κοινοποιηση σε ΥΠΕ περιοχης σας και υπουργειο υγειας
3.Ο Διοικητης σας γειωνει.Αναμενομενο.Εκ νεου εγγραφο,ενημερωση εισαγγελεα περιοχης και ενδεχομενως...την προσευχη σας!
Εχω βαρεθει να παλευουμε για τα αυτονοητα.Επισης χωρις συγκρουση δουλεια δε γινεται.Δε μπορει να ειμαστε αρεστοι ανωθεν και να τραβαμε μετα τα ζορια.Το να συζηταμε εδω μεσα τι κανουμε αλλοι σε αναλογες περιπτωσεις ειναι μεν καλο αλλα δεν ειναι λυση γιατι μας καθησυχαζει-εκτονωνει προσωρινα και φτου και απο την αρχη.Το διλλημα "συνοδευω τον ασθενη και αφηνω μονο το ΚΥ για 2-3 ωρες ή μενω στο ΚΥ και ρισκαρω να χαθει το περιστατικο στο δρομο(το οποιο μπορει να χανοταν και εμεις να ημαστε μεσα)",δεν εχει απαντηση.Ή μαλλον η απάντηση δεν ειναι δικη μας.Το εχω συζητησει με πολλους και ο καθενς λεει τα δικα του.Αυτο ομως δεν αρκει...Αν δε θελουμε να βρεθουμε προ εκπληξεων μελλοντικα και να απολογουμαστε για ανεπαρκειες αλλων ας πιεσουμε καταστασεις σημερα.Οι Διοικητες ειναι αχυρανθρωποι συνηθως αλλα πολυ συχνα ειναι το ιδιο και οι Διευθυντες μας.Γροθια στο τραπεζι.Γιατι οταν υπογραφουμε μονες εφημεριες ειμαστε υπόλογοι και εμεις.Δεν παιζουμε με αυτα.Αλλιως ειμαστε αξιοι της μοιρας μας
deleteduser:
Το ΕΚΑΒ έχει την αποκλειστικής ευθύνη διακομιδης με το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει. Ο γιατρός του Κ.Υ. δεν ανήκει στο ΕΚΑΒ, δεν είναι εκπαιδευμένος, δεν ειναι ασφαλισμένος, δεν ειναι υποχρεωμένος να διακομίσει περιστατικό. Η ευθύνη του περιορίζεται στο να αποφασίσει τη διακομιδή ενος ασθενη. Τα ασθενοφορα του Κ.Υ. υπάγονται πλέον και αυτα στο ΕΚΑΒ. Αντίθετα ο εφημερευων ιατρός σε ενεργή εφημερία δεν μπορεί να εγκαταλείψει τον κεντρο εφημερευσης για οποιοδήποτε λογο.
Στην πράξη βέβαια όλα αυτά πανε περίπατο αν το περιστατικό θέλει συνοδεία ιατρού και το ΕΚΑΒ δεν διαθετει. Κρινεις και αποφασιζεις κατά περίπτωση . Κατα τη γνωμη μου πρωτιστα με βαση το συμφέρον του ασθενη. Ενημερωνεις όμως πάντα προηγουμένως τον διευθυντη. Και ο Θεός βοηθος στον πρώτο με πραγματικο πρόβλημα ή κακη πρόθεση που θα προσέλθει στο ΚΥ την ωρα που λειπεις. Καλό παντως ειναι να σταλεί ένα σχετικο έγγραφο επισημανσης των προβλημάτων στους έχοντες την ευθυνη και ναι γίνει και μια σχετική ενημερωση στον πληθυσμό ευθύνης του Κ.Υ.
Σου παραθέτω ένα έγγραφο που εχουμε κάνει για το θέμα των διακομιδών πριν την εποχή της μονής εφημέρευσης.
Harper:
Πραγματικα ενδιαφερον το εγγραφο που παραθετεις Αποστολη.Μπορεις να μας πεις ομως και τη μοιρα που ειχε?Πηρατε απαντηση?Δικαιωθηκατε?Τι εγινε μετα απο αυτο?
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση