Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Διακομιδές ασθενών
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο ΕΚΑΒ έχει την αποκλειστικής ευθύνη διακομιδης με το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει. Ο γιατρός του Κ.Υ. δεν ανήκει στο ΕΚΑΒ, δεν είναι εκπαιδευμένος, δεν ειναι ασφαλισμένος, δεν ειναι υποχρεωμένος να διακομίσει περιστατικό. Η ευθύνη του περιορίζεται στο να αποφασίσει τη διακομιδή ενος ασθενη. Τα ασθενοφορα του Κ.Υ. υπάγονται πλέον και αυτα στο ΕΚΑΒ. Αντίθετα ο εφημερευων ιατρός σε ενεργή εφημερία δεν μπορεί να εγκαταλείψει τον κεντρο εφημερευσης για οποιοδήποτε λογο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό θα με ενδιέφερε πολύ να μπορέσω να το υποστηρίξω πιο τεκμηριωμένα...
deleteduser:
Δεν πήραμε βέβαια καμία απάντηση. Μετά μπλέξαμε με άλλα και άλλα. 6 μήνες τώρα τρέχουμε με δικηγόρους.
Διακομιστή όταν λες πιο τεκμηριωμένα τι εννοείς;
Ότι νόμο έχω στη διάθεσή μου τον περιλαμβάνει το κείμενο. Δεν υπάρχει άλλο νομικό πλαίσιο από όσο γνωρίζω. Η διάταξη για τον γιατρό σε ενεργή εφημερία έχει αναφερθεί κάποια στιγμή στο forum. Η περιγραφή για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ στο κείμενο είναι νομίζω από την ιστοσελίδα του.
Harper:
Κανονικα δεν ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ο Διοικητης να απαντησει σε- αν δεν κανω λαθος-20 εργασιμες μερες?Θελω να πω εαν ειναι να στελνουμε εγγραφα μονο και μονο για να τα αγνοουν δεν ειναι λογικο η επομενη κινηση να γινει μεσω εισαγγελια για εκπονηση ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ προγραμματων εφημερευσης με αμεσο αντικτυπο στη δημοσια υγεια?Θα μου πεις αυτο θελει ομοφωνια και αγγιζει τα ακρα αλλα δε βλεπω άλλη λυση οταν κυνικα μας αγνοουν...
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςKαλημερα,ηθελα να ρωτησω εχετε υποψιν κεντρα υγειας που να επικρατει τελευταια εφημερευση ενος μονο ιατρου λογω περικοπων?Στις Σερρες εφαρμοζεται ηδη σε τρια κεντρα υγειας.Η απορια μου ειναι τι γινεται σε περιπτωση διακομιδης.Αρνηθηκαν απο το εκαβ να μου στειλουν ασθενοφορο με ιατρο ,ηρθε ασθενοφορο με πληρωμα και με πιεσαν να συνοδευσω,σε ερωτηση μου αν ειμαι καλυμενη αφηνοντας το χωρο του κεντρου υγειας ειπαν πως οχι και δεν τους αφορα,οτι οφειλω να συνοδευσω το επειγον και όχι το δυνητικα επειγον.
--- Τέλος παράθεσης ---
Για να καταλάβω:
Ζήτησες ασθενοφόρο με γιατρό αλλά αρνήθηκαν; Όταν ο απλός πολίτης που δεν έχει γνώσεις ιατρικής ζητάει ασθενοφόρο, ποιός κρίνει αν θα πάει γιατρός ή όχι; Ο τηλεφωνητής του ΕΚΑΒ αποφασίζει σύμφωνα μ' αυτά που του περιγράφει ο πολίτης (μη γιατρός) που τηλεφωνεί; Κι όταν γιατρός, που έχει εκτιμήσει τη βαρύτητα της κατάστασης, ζητάει ασθενοφόρο με γιατρό το αρνούνται;
Τα ασθενοφόρα με πλήρωμα (οδηγός και διασώστης) σε ποιά περιστατικά τα στέλνει το ΕΚΑΒ; Σε όσα "κρίνει" ο τηλεφωνητής ότι δεν χρειάζονται γιατρό; Κι αν το περιστατικό της "δυσφορίας" στο οποίο θα σπεύσει το ασθενοφόρο με το διασώστη (όχι γιατρό) "στραβώσει" στην πορεία της διακομιδής, τι κάνουν; Στέλνουν άλλο ασθενοφόρο με γιατρό ή κάνουν όσα έχουν εκπαιδευτεί να κάνουν;
Υπάρχει πάντα γιατρός στο ΕΚΑΒ σε βάρδια ώστε να καλύπτει τα περιστατικά που κρίνουν ότι χρειάζονται γιατρό;
Harper:
Ο τηλεφωνητης του ΕΚΑΒ συνηθως (μαλλον παντα)ειναι και αυτος διασωστης.Σε μια βαρδια μπορει να υπαρχουν 2-3-4-5 και βαλε ασθενοφορα αλλα μονο ενα(συνηθως) εχει ιατρο(κινητη μοναδα).Οταν γιατρος που εφημερευει σε Κεντρο Υγειας ζηταει κινητη μοναδα αυτο που εισπραττει ειναι μια μουρμουρα εν ειδη γκρινιας με τη δικαιολογια οτι υπαρχει μονο μια κινητη μοναδα και εαν ερθει στο απομακρυσμενο ΚΥ θα μεινει το αστικο κεντρο χωρις μοναδα κτλ που αν και ακουγεται λογικα ποιος νοιαζεται ομως οταν εισαι μονος στο ΚΥ και εχεις ασθενη που η ζωη του κυριολεκτικα κρεμεται σε μια κλωστη.Και στην τελικη γιατι η ζωη του αστου να ειναι πιο πολυτιμη απο τη ζωη του ασθενη που μενει στο χωριο?Πολλες φορες οι τηλεφωνητες ειναι δασκαλεμενοι να προβαλουν αντισταση ειτε απο το συστημα ειτε απο τον εφημερευοντα ιατρο του ΕΚΑΒ ενω άλλοτε μπορει να εχουν και δικιο γιατι δε ειναι σπανιο το φαινόμενο να ζητειται κινητη μοναδα εκει που δε χρειαζεται πραγματικα.
Γενικα οι τηλεφωνικες διενεξεις και τα "παζαρια' με το ΕΚΑΒ ειναι συχνες και ζορικες, να ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ομως παντα πως οι κλησεις στο ΕΚΑΒ καταγραφονται και εαν ο γιατρος του ΚΥ ζητησει ή μαλλον απαιτησει μοναδα με ιατρο και του στειλουν απλο ασθενοφορ ΕΚΑΒ με διασωστη η ευθυνη ειναι πρωτιστως δικη τους.Ποσο μαλλον οταν αποδειχθει πως την ωρα κλησης η κινητη μοναδα ηταν αραγμενη και οχι σε διασπορα προς περιστατικο.Μπορει λοιπον ο τηλεφωνητης να διαπραγματευεται σκληρα αλλα εξισου σκληρα θα διαπραγματευθουμε και εμεις και στην απομαγνητοφωνηση των συνδιαλεξεων ας φανει τι ακριβως εγινε
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση