Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Διακομιδές ασθενών

<< < (71/111) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος... Το ασθενοφόρο φτάνει στο ΚΥ και το πλήρωμα κρίνει ότι για τη διακομιδή χρειάζεται παρουσία γιατρού! ...

--- Τέλος παράθεσης ---
Από πότε το –μη ιατρικό- πλήρωμα του ασθενοφόρου κρίνει αν χρειάζεται ή όχι συνοδεία γιατρού το περιστατικό?
Ας είμαστε προσεκτικοί.
Αν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, είναι απλά η επιβεβαίωση του κανόνα του Έλληνα που «όλα τα σφάζει» και για όλα αποφασίζει, χωρίς όμως να είναι υπεύθυνος για τίποτε, όταν φτάσει η ώρα. Δεν δικαιούμαστε να τα θεωρούμε ως δεδομένο και προβλεπόμενο τρόπο λειτουργίας, διότι δεν είναι.
Το αν χρειάζεται ή όχι το κρίνει ΜΟΝΟΝ ο γιατρός που χειρίζεται το περιστατικό.
Το πλήρωμα δικαιούται –και συχνά ζητάει- να υπογράψει ο γιατρός ότι το περιστατικό δεν απαιτεί συνοδεία γιατρού.

--- Τέλος παράθεσης ---

- Ο γιατρός στο Κ.Υ. ζητάει ασθενοφόρο με γιατρό (επομένως κρίνει ότι χρειάζεται συνοδεία γιατρού)
- Το ΕΚΑΒ στέλνει ασθενοφόρο χωρίς γιατρό.
- Το πλήρωμα του ασθενοφόρου φτάνοντας στο Κ.Υ. ζητάει από το γιατρό να υπογράψει χαρτί ότι το περιστατικό δεν χρειάζεται συνοδεία γιατρού!
- Ο γιατρός του Κ.Υ., ενώ υπάρχει καταγεγραμμένη στο τηλεφώνημα προς ΕΚΑΒ η δήλωσή του ότι το περιστατικό χρειάζεται συνοδεία γιατρού, υπάρχει περίπτωση να υπογράψει ότι δεν χρειάζεται;
Αυτός δεν είναι ωμός εκβιασμός στο γιατρό του Κ.Υ.;

Η συνάδελφος έγραψε:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑρνηθηκαν απο το εκαβ να μου στειλουν ασθενοφορο με ιατρο ,ηρθε ασθενοφορο με πληρωμα και με πιεσαν να συνοδευσω,σε ερωτηση μου αν ειμαι καλυμενη αφηνοντας  το χωρο του κεντρου υγειας ειπαν πως οχι και δεν τους αφορα,οτι οφειλω να συνοδευσω το επειγον και όχι το δυνητικα επειγον.

--- Τέλος παράθεσης ---
Αν μπορεί, ας μας πει πώς εκδηλώθηκε αυτή η πίεση.

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος... ...Αυτός δεν είναι ωμός εκβιασμός στο γιατρό του Κ.Υ.;

--- Τέλος παράθεσης ---

Σαφώς και είναι (και έτσι γίνεται συνήθως). Ελλάς γαρ.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος... Το ασθενοφόρο φτάνει στο ΚΥ και το πλήρωμα κρίνει ότι για τη διακομιδή χρειάζεται παρουσία γιατρού! ...

--- Τέλος παράθεσης ---
Από πότε το –μη ιατρικό- πλήρωμα του ασθενοφόρου κρίνει αν χρειάζεται ή όχι συνοδεία γιατρού το περιστατικό?
Ας είμαστε προσεκτικοί.
Αν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, είναι απλά η επιβεβαίωση του κανόνα του Έλληνα που «όλα τα σφάζει» και για όλα αποφασίζει, χωρίς όμως να είναι υπεύθυνος για τίποτε, όταν φτάσει η ώρα. Δεν δικαιούμαστε να τα θεωρούμε ως δεδομένο και προβλεπόμενο τρόπο λειτουργίας, διότι δεν είναι.
Το αν χρειάζεται ή όχι το κρίνει ΜΟΝΟΝ ο γιατρός που χειρίζεται το περιστατικό.
Το πλήρωμα δικαιούται –και συχνά ζητάει- να υπογράψει ο γιατρός ότι το περιστατικό δεν απαιτεί συνοδεία γιατρού.

--- Τέλος παράθεσης ---

- Ο γιατρός στο Κ.Υ. ζητάει ασθενοφόρο με γιατρό (επομένως κρίνει ότι χρειάζεται συνοδεία γιατρού)
- Το ΕΚΑΒ στέλνει ασθενοφόρο χωρίς γιατρό.
- Το πλήρωμα του ασθενοφόρου φτάνοντας στο Κ.Υ. ζητάει από το γιατρό να υπογράψει χαρτί ότι το περιστατικό δεν χρειάζεται συνοδεία γιατρού!
- Ο γιατρός του Κ.Υ., ενώ υπάρχει καταγεγραμμένη στο τηλεφώνημα προς ΕΚΑΒ η δήλωσή του ότι το περιστατικό χρειάζεται συνοδεία γιατρού, υπάρχει περίπτωση να υπογράψει ότι δεν χρειάζεται;
Αυτός δεν είναι ωμός εκβιασμός στο γιατρό του Κ.Υ.;

--- Τέλος παράθεσης ---
Εγώ έχω κάνει μια φορά σε τέτοια περίπτωση το εξής:
Γράφω και υπογράφω ένα χαρτί γνωμάτευσης διακομιδής με το εξής: "Για το περιστατικό ζητήθηκε συνοδεία ιατρού ώστε να είναι ασφαλής η μεταφορά για τυχόν επιπλοκή που είναι δυνατή με βάση τη νόσο του. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προσήλθε χωρίς ιατρό. Με δεδομένα ότι α) η απομάκρυνση μου αφήνει το κέντρο υγείας χωρίς ιατρό, β) δεν υπάρχει έγγραφη εντολή να ακολουθήσω στην διακομιδή τον ασθενή και γ) την παρούσα χρονική στιγμή ο διακομιζόμενος ασθενής είναι σταθερός και δεν χρήζει απαραίτητα ιατρικής συνοδείας, γνωματεύω ότι δύναται να μεταφερθεί χωρίς συνοδεία ιατρού."
Παραδίδω τα έγγραφα και τους λέω να κάνουν ότι νομίζουν.....
Τον πήραν και έτρεχαν.... Ήταν βεβαια μια και μοναδική φορά.

NewGP:

[/quote]
Εγώ έχω κάνει μια φορά σε τέτοια περίπτωση το εξής:
Γράφω και υπογράφω ένα χαρτί γνωμάτευσης διακομιδής με το εξής: "Για το περιστατικό ζητήθηκε συνοδεία ιατρού ώστε να είναι ασφαλής η μεταφορά για τυχόν επιπλοκή που είναι δυνατή με βάση τη νόσο του. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προσήλθε χωρίς ιατρό. Με δεδομένα ότι α) η απομάκρυνση μου αφήνει το κέντρο υγείας χωρίς ιατρό, β) δεν υπάρχει έγγραφη εντολή να ακολουθήσω στην διακομιδή τον ασθενή και γ) την παρούσα χρονική στιγμή ο διακομιζόμενος ασθενής είναι σταθερός και δεν χρήζει απαραίτητα ιατρικής συνοδείας, γνωματεύω ότι δύναται να μεταφερθεί χωρίς συνοδεία ιατρού."
Παραδίδω τα έγγραφα και τους λέω να κάνουν ότι νομίζουν.....
Τον πήραν και έτρεχαν.... Ήταν βεβαια μια και μοναδική φορά.
[/quote]

Τι περιστατικά θεωρείς ότι εμπίπτουν στην κατηγορία που περιγράφεις (π.χ. ένα non-ST ΟΕΜ με αιμοδυναμικά σταθερό άρρωστο;). Από την άλλη αν έκρινες ότι το περιστατικό χρήζει ιατρικής συνοδείας: Θα συνόδευες το περιστατικό και θα έκλεινες το ΚΥ;

Argirios Argiriou:
Health Daily, 14/01/2013.

«ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΚΑΒ»
ΓΙΑ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΑ
ΑΣΘΕΝΩΝ

Με πρωτοβουλία
του δήμου Τήνου.

Τη «δημοτική» μονάδα επείγουσας
αερομεταφοράς ασθενών για πολλούς
νησιωτικούς δήμους της χώρας
δημιούργησαν ο δήμος Τήνου και ο
δήμαρχος Παναγιώτης Κροντηράς.