Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Αυγούστου 2022, 08:27:51

Αποστολέας Θέμα: Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας  (Αναγνώστηκε 15083 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Οκτωβρίου 2009, 19:50:17
Αναγνώστηκε 15083 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Υπουργός Υγείας  Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Βιογραφικό : Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Υφυπουργός Υγείας Φώφη Γεννηματά

Βιογραφικό : Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

7 Οκτωβρίου 2009, 14:22:28
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Για τον κ. Μόσιαλο έχουμε γράψει παλαιότερα (όταν είχαμε τη διάθεση να ασχολούμαστε με τα σοφά πονήματα περί ΠΦΥ, προσωπικής ιατρικής και ποιός είναι πρώτος και καλύτερος και άλλα ωραία) και μπορείτε να δείτε εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Το άρθρο που είχαμε επισυνάψει συνεχίζει να είναι επίκαιρο, και καλό θα ήταν να διαβαστεί από όσους ενδιαφέρονται. Επίσης, ο κ. Μόσιαλος ήταν ένας από την επιτροπή των "σοφών" που είχαν προτείνει ριζικές αλλαγές στο ΕΣΥ, ασφάλιση, πανεπιστήμιο, ΠΦΥ και άλλα επί εποχής Κρεμαστινού. Κάποια στοιχεία δανειστήκαμε για να γράψουμε αυτό το μήνυμα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Έχει επίσης πολύ μεγάλη σημασία το κείμενο των σοφών, που δυστυχώς δεν έχω να ανεβάσω.

(Το ότι εμφανίστηκε ο κ. Μόσιαλος, ως υποψήφιος, προσωπικά μου προκάλεσε εντύπωση. Εννοώ, ότι δε γνώριζα την επαφή του με τα κομματικά πράγματα στην Ελλάδα. Έμαθα ότι έγινε σύμβουλος του σημερινού πρωθυπουργού πριν μερικούς μήνες.)


7 Οκτωβρίου 2009, 19:57:36
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Έχει επίσης πολύ μεγάλη σημασία το κείμενο των σοφών, που δυστυχώς δεν έχω να ανεβάσω.

Υπόσχομαι να το ανεβάσω το συντομότερο. Όμως αυτό το συντομότερο είναι πιθανόν να είναι μετά κάμποσες ημέρες, αφού πιά δεν κινούμαι συχνά στην "έδρα μου" όπου έχω τα αρχεία μου.
Είναι όντως πολύ αξιόλογο για μελέτη. Μπορεί πολλά να έχουν αλλάξει (π.χ. σήμερα μιλάμε περισσότερο για την ανάγκη groop practice παρά για Κ.Υ.) αλλά η μεθοδολογία προσέγγισης που είχε και η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούσε είναι μνημειώδη πράγματα για τα Ελληνικά δεδομένα.
Ίσως και γι' αυτό να μη μπόρεσε να αξιοποιηθεί τίποτε από εκείνη την έκθεση. Μάλλον ήταν πολύ προωθημένο για την εποχή εκείνη.

Υ.Γ. Ο κ. Μόσιαλος πάντα ήταν πολιτικοποιημένος (το ξέρω από τα πρώτα του φοιτητικά βήματα, αφού συνυπήρξαμε μαζί στο Πανεπιστήμιο και ήμασταν για χρόνια στην ίδια ομάδα σε κλινικές και εργαστήρια). Δεν νομίζω όμως ότι ήταν ποτέ «κομματικοποιημένος».
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

7 Οκτωβρίου 2009, 20:07:36
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Η αλήθεια είναι ότι οι συγκεκριμένες επιλογές σηκώνουν σχολιασμό.
Πιστεύω ότι κάποια πρόσωπα θα δουλέψουν χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας και ίσως και ο συγκεκριμένος με ότι αυτό συνεπάγεται.
Το σίγουρο είναι ότι η περίθαλψη δεν είναι το πρώτης σημασίας πρόβλημα.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

7 Οκτωβρίου 2009, 22:23:44
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Πεδίο δόξης λαμπρό για τη νέα ηγεσία...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

( Α, με εκείνα τα έρημα τα 35 ευρώ του επιδόματος τροφής, θα γίνει άραγε μια χειρονομία καλής θελήσεως από τις κ.κ. Μαριλίζα και Φώφη; Ή θα προσκροούουν και πάλι στον νέο "τσάρο" κ. Παπακων/νου, στο ΓΛΚ, και πάει λέγοντας; Δεν είναι τόσο το ποσό -ίσο με μισό Πλαβίξ, αλλοίμονο τώρα, χα, σε τα μας, αμ δε, κ.λπ. κ.λπ.- όσο ο εμπαιγμός της στέρησης του...)
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Οκτωβρίου 2009, 22:43:26 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

7 Οκτωβρίου 2009, 22:35:24
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

aterpos


Το κείμενο της Έκθεσης για την κατάσταση στις υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα το έχω σκανάρει εδώ και μερικά χρόνια (τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά).

Μόνο η Ελληνική έκδοση (5.7 ΜΒ) βρίσκεται εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
(βλ. κάτω από το -Α- ).
Στη συγκεκριμένη σελίδα του site αυτού υπάρχει και άλλο κείμενο του Μόσιαλου (βλ. κάτω από το -Δ-) καθώς και άλλα κείμενα που μπορεί να βρείτε ενδιαφέροντα.

Τόσο η Ελληνική (5.7 ΜΒ) όσο και η Αγγλική (3.9 ΜΒ) έκδοση, βρίσκονται εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (βλ. κάτω από το Α. με επικεφαλίδα "3. The Greek Health Services"

ΥΓ
Αγαπητέ Δ. Κουναλάκη, χαιρετισμούς

7 Οκτωβρίου 2009, 22:47:08
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Φίλε aterpos ήμουν σίγουρος πως στο πλούσιο αρχείο σου θα υπήρχε και το παραπάνω κείμενο.

Η 35ετία 24 υπουργών υγείας

07/10/2009

του Εξω-κοινοβουλευτικού


Ο μακροβιότερος υπουργός Υγείας, με τετραετή θητεία, παραμένει ο Σπύρος Δοξιάδης στις πρώτες μεταδικτατορικές κυβερνήσεις της ΝΔ.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είναι η δεύτερη γυναίκα που αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας και η 24η -κατά σειρά-  ένοικος της οδού Αριστοτέλους μετά την μεταπολίτευση. Είχε προηγηθεί η Μαριέτα Γιαννάκου την περίοδο 1990-1991 επί κυβερνήσεως, τότε, της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Στην 35ετία που ακολούθησε την 24.7.1974 απ' τους θώκους της οδού Αριστοτέλους πέρασαν ακόμα δύο αναπληρωτές υπουργοί (ο ένας έγινε και υπουργός Υγείας) και  34 υφυπουργοί  (εκ των οποίων δύο, στη συνέχεια, έγιναν υπουργοί Υγείας).

Οι 24 υπουργοί  Υγείας είναι μοιρασμένοι ισομερώς -από 12-  στα δύο κόμματα, παρότι το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε περισσότερο -με δύο θητείες (ή 18 χρόνια, 1 μήνα και 7 μέρες), έναντι τριών θητειών της ΝΔ  (ή 17 χρόνια, 1 μήνα και 3 μέρες). Επίσης απ' τους 34 υφυπουργούς οι 16 ήταν επί κυβερνήσεων της ΝΔ και οι 18 επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Στις θητείες των υπουργών Υγείας της ΝΔ περιλαμβάνονται και οι 12 μήνες των κυβερνήσεων Εθνικής Ενότητας (24.7.1974 - 21.11.1974) και των κυβερνήσεων συνεργασίας την περίοδο 1989-1990.

Δώδεκα εκλογικές αναμετρήσεις

Στην περίοδο 24.7.1974 - 4.10.2009 έγιναν 12 εκλογικές αναμετρήσεις και σχηματίστηκαν 17 κυβερνήσεις με 10 πρωθυπουργούς. (Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου διετέλεσε πρωθυπουργός δύο περιόδους: Από  21.10.1981-2.7.1989 και από 13.10.1993 - 22.11.1996). Οι 17 κυβερνήσεις -στις οποίες δεν περιλαμβάνονται οι ενδιάμεσοι ανασχηματισμοί-  δεν προήλθαν όλες από εκλογές, αλλά και από αλλαγές ηγετών. Τέτοιες αλλαγές έγιναν στις 10.5.1980, όταν σχηματίστηκε κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Γεώργιο Ράλλη καθώς ο μέχρι τότε ηγέτης ΝΔ -και πρωθυπουργός- Κωνσταντίνος Καραμανλής εκλέχτηκε πρόεδρος της Δημοκρατίας (5.5.1980). Επίσης στις 22.1.1996 εκλέχτηκε πρωθυπουργός ο Κώστας Σημίτης του ΠΑΣΟΚ μετά την παραίτηση -για λόγους υγείας- του Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι υπουργοί της ΝΔ

Στις δύο κυβερνήσεις Εθνικής Ενότητας (24.7.1974 - 21.11.1974) -με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή-  οι υπουργοί Υγείας προέρχονταν απ' τη ΝΔ, και ήταν ο Ανδρέας Κοκκέβης και ο Σπύρος Δοξιάδης.

Στις μετέπειτα κυβερνήσεις της ΝΔ μέχρι το 1981 διατέλεσαν υπουργοί Υγείας οι Βασίλειος Δερδεμέζης, Κωνσταντίνος Χρυσανθόπουλος, Κωστής Στεφανόπουλος και -ξανά- ο Σπύρος Δοξιάδης. (Το 1985 ο  Κ. Στεφανόπουλος ίδρυσε τη Δημοκρατική Ανανέωση -ΔΗΑΝΑ- την οποία διέλυσε το 1994.  Τον Μάρτιο του 1995 ο Στεφανόπουλος εκλέχθηκε για πρώτη φορά ο 5ος, μετά το 1974, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Προτάθηκε από το κόμμα της Πολιτικής Άνοιξης και υποστηρίχθηκε από το κυβερνών κόμμα του ΠΑΣΟΚ . Τον Φεβρουάριο του 2000 το Ελληνικό Κοινοβούλιο τον επανεξέλεξε με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ).

Ο Σπύρος Δοξιάδης ήταν υπουργός Υγείας για 48 μήνες

Ο Σπύρος Δοξιάδης είναι ο μακροβιότερος υπουργός Υγείας με 48 μήνες θητεία ενώ ακολουθεί - κάτι για το οποίο επαιρόταν -με περίπου 44 μήνες ο πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Υπουργοί Υγείας απ' τη ΝΔ ήταν στην κυβέρνηση Τζανή Τζανετάκη (στηρίχτηκε απ' τη ΝΔ και τον -τότε- ενιαίο Συνασπισμό), στην υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου  Ιωάννη Γρίβα και την Οικουμενική Κυβέρνηση του Ξενοφώντα Ζολώτα (στηρίχτηκε απ' την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ενιαίο Συνασπισμό). Στην κυβέρνηση Τζανετάκη (2.7.1989 - 12.10.1989) υπουργός Υγείας ήταν ο Μιλτιάδης Έβερτ, ενώ ο Γεώργιος Μερίκας ήταν υπουργός Υγείας στις κυβερνήσεις Γρίβα (12.10.1989 - 23.11.1989) και Ζολώτα (23.11.1989 - 11.4.1990).

Ακολούθησε η κυβέρνηση της ΝΔ  του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (11.4.1990-13.10.1993) με υπουργό Υγείας τη Μαριέττα Γιαννάκου και αναπληρωτή υπουργό το Γιώργο Σούρλα. Στη συνέχεια ο Γιώργος Σούρλας έγινε υπουργός Υγείας για να τον αντικαταστήσει στη συνέχεια ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, που απ' τις 8.8.1991 ήταν υφυπουργός Υγείας.

Στις εκλογές της 10.3.2004 η ΝΔ επανήλθε στην κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα, ο οποίος με απόφασή του (1 ΦΕΚ Β' 513/ 2004 ) μετονόμασε το μέχρι τότε «Υπουργείο Υγείας-Πρόνοιας» σε «Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης». Πρώτος υπουργός ήταν ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος παραιτήθηκε τον Ιανουάριο του 2007, όταν ανέλαβε δήμαρχος Αθηναίων και  τη βουλευτική του έδρα κατέλαβε η ηθοποιός Μάρω Κοντού. Το Ν. Κακλαμάνη αντικατέστησε ο πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ

Με την κυβερνητική αλλαγή στις 21.10.1981 υπουργός Υγείας ανέλαβε ο Παρασκευάς Αυγερινός, που παρέμεινε σ' αυτή τη θέση μέχρι τις 17.1.1984.  Με το νόμο 1266/2-7-1982  το μέχρι τότε ενιαίο, απ' το 1967,  Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών διασπάστηκε σε α. Υπουργείο Υγείας και  Πρόνοιας -  όπου έμεινε ο Παρασκευάς Αυγερινός-  και  β. Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο οποίο τοποθετήθηκε (5.7.1982 ) ο Λευτέρης Βερυβάκης.

Στις 17.1.1984 υπουργός Υγείας ανέλαβε ο Γιώργος Γεννηματάς.  Το 1985 με το νόμο 1558 δημιουργήθηκε  Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας  και  Κοινωνικών Ασφαλίσεων με υπουργό το Γιώργο Γεννηματά. (Με το  Ν.Δ. 372/14-9/1995  η Γενικής Γραμματεία Κοινωνικών    Ασφαλίσεων μεταφέρθηκε  στο Υπουργείο Εργασίας).  Ακολούθησαν ως υπουργοί Υγείας  ο Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης, o  Ιωάννης Φλώρος και o Απόστολος Κακλαμάνης. Απ τις 17.3.1989 μέχρι τις 2.7.1989  ήταν αναπληρωτής υπουργός Υγείας ο  Μανώλης Σκουλάκης.

Με την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση στις 23.10.1993 υπουργός Υγείας ανέλαβε ο Δημήτρης Κρεμαστινός, που ήταν και προσωπικός γιατρός του -τότε- πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος είχε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα. Στη συνέχεια υπουργοί Υγείας -επί κυβερνήσεων Σημίτη- διετέλεσαν ο Αναστάσης Πεπονής, ο Κώστας Γείτονας, ο  Λάμπρος Παπαδήμας,  ο Αλέκος Παπαδόπουλος και ο Κώστας Στεφανής.

Τώρα η νεοεκλεγείσα υπό τον Γιώργο Παπανδρέου κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διόρισε υπουργό τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Οι υφυπουργοί της ΝΔ

Επί των κυβερνήσεων Εθνικής Ενότητας και ΝΔ την περίοδο 1974 - 1981 διετέλεσαν -κατά σειρά- οι παρακάτω υφυπουργοί: Αθανάσιος Τσαλδάρης, Νίκη Γουλανδρή, Νικόλαος  Μπρισήμης, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Γεράσιμος Αποστολάτος, Άννα Συνοδινού και Αναστάσιος Τσουκαντάς.

Τη περίοδο 1990-1993 στις κυβερνήσεις της ΝΔ υφυπουργοί Υγείας ήταν: Δημήτρης Σιούφας (στη συνέχεια έγινε υπουργός Υγείας), Γεώργιος Αναστασόπουλος και Φάνη Πάλλη-  Πετραλιά ( η οποία ήταν υπουργός Απασχόλησης μέχρι τις 4.10.2004, αλλά δεν εκλέχτηκε στις εκλογές).

Μετά τις εκλογές της 10.3.2004 και την ανάδειξη της ΝΔ στην  κυβέρνηση, διατέλεσαν υφυπουργοί Υγείας οι παρακάτω: Αθανάσιος Γιαννόπουλος, Γιώργος Κωνσταντόπουλος,  Γιώργος Παπαγεωργίου και Μάριος Σαλμάς. (Ο Γ. Κωνσταντόπουλος και ο Γ. Παπαγεωργίου δεν εκλέχτηκαν βουλευτές στις εκλογές της 4.10.2009).

Οι υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ

Την περίοδο 1981 - 1989 επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, υφυπουργοί υγείας διετέλεσαν οι παρακάτω: Μαρία Κυπριωτάκη-Περράκη, Ρούλα Κακλαμάκη-Ρήγου, Γιάννης Φλώρος (που στη συνέχεια έγινε υπουργός Υγείας), Γρηγόρης Σολωμός, Σύλβα Ακρίτα, Νίκος Ριζόγιαννης, Χρήστος Οικονόμου και Μανώλης Σκουλάκης (ο οποίος την περίοδο 17.3.1989 - 18.6.1989 ορίστηκε και ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας)

Την περίοδο 1993-2004 υφυπουργοί Υγείας ήταν οι : Μανώλης Σκουλάκης, Φοίβος Ιωνννίδης, Νίκος Φαρμάκης, Φραγκλίνος Παπαδέλης, Θεόδωρος Κοτσώνης, Χριστίνα Σπυράκη, Δημήτρης Θάνος, Έκτωρ Νασιώκας, Ελπίδα Τσουρή και Βασίλης Κοντογιαννόπουλος.

Τώρα διορίζεται υφυπουργός Υγείας η Φώφη Γεννηματά

«Πλειοψηφία» γιατρών

Απ' τους 24 υπουργούς Υγείας της περιόδου 1974-2009 οι 12 ήταν γιατροί (7 απ' τη ΝΔ και 5 απ' το ΠΑΣΟΚ), οι 8 δικηγόροι (3 απ' τη ΝΔ και 5 απ' το ΠΑΣΟΚ) , οι 2 μηχανικοί (απ' το ΠΑΣΟΚ) 1 οικονομολόγος (ο Μ. Έβερτ απ' τη ΝΔ), και  1 διπλωμάτης ( ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απ' τη ΝΔ).

Γιατροί απ' τη ΝΔ ήταν οι: Ανδρέας Κοκκέβης, Σπύρος Δοξιάδης, Κωνσταντίνος Χρυσανθόπουλος (ΣΣ: ήταν γιατρός υπάλληλος του υπουργείου Υγείας. Γεώργιος Μερίκας, Μαριέτα Γιαννάκου,  Γιώργος Σούρλας και Νικήτας Κακλαμάνης.

Γιατροί απ' το ΠΑΣΟΚ ήταν οι: Παρασκευάς Αυγερινός, Ιωάννης Φλώρος, Δημήτρης Κρεμαστινός , Λάμπρος Παπαδήμας και Κώστας Στεφανής.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός όταν ανέλαβε υπουργός δεν ήταν βουλευτής. Στη συνέχεια εκλέχτηκε βουλευτής Δωδεκανήσου (2000-2004), ενώ στη συνέχεια σταμάτησε να πολιτεύεται λόγω της καθιέρωσης του ασυμβίβαστου. Έθεσε  ξανά υποψηφιότητα και εκλέχτηκε πρώτος στα Δωδεκάνησα στις εκλογές της 4.10.2009. Επίσης ο Κώστας Στεφανής συμμετείχε στην κυβέρνηση Σημίτη, ως εξωκοινοβουλευτικός.

Δικηγόροι υπουργοί υγείας απ' τη ΝΔ ήταν οι: Βασίλειος Δερδεμέζης, Κωστής Στεφανόπουλος και Δημήτρης  Σιούφας.

Δικηγόροι απ' το ΠΑΣΟΚ ήταν οι: Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης, Απόστολος Κακλαμάνης (που διετέλεσε και πρόεδρος της Βουλής), Αναστάσιος Πεπονής, Αλέκος Παπαδόπουλος και Μαριλίζα Ξενογιαννοκοπούλου

Πολιτικοί μηχανικοί ήταν οι υπουργοί Υγείας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Γεννηματάς και Κώστας Γείτονας. Ο Γιώργος Μερίκας ήταν ακαδημαϊκός, όπως ακαδημαϊκός είναι σήμερα ο Κώστας Στεφανής.

Δείτε εδώ: Οι 24 ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΌ ΤΟ 1974 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

7 Οκτωβρίου 2009, 23:03:46
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αγαπητέ Δ. Κουναλάκη, χαιρετισμούς

Να υποθέσω ότι γνωριστήκαμε από το ebussiness forum και την διαλειτουργικότητα 5-6 χρόνια πριν;
Καλώς ήρθατε στην παρέα μας... Ο κόσμος είναι απίστευτα μικρός...

Ανεβάζω και εδώ το ελληνικό κείμενο.
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Οκτωβρίου 2009, 23:11:12 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

7 Οκτωβρίου 2009, 23:16:37
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Να ζητήσω συγνώμη από τον νεοεισελθόντα aterpos γιατί από δυσλειτουργία του ποντικιού μου διέγραψα τα ευχαριστώ που είχε πάρει (που ήταν 5 αν είδα καλά) και να παρακαλέσω να του τα ξαναδώσετε μαζί με τα δικά μου που με έβγαλε από τον κόπο να ψάξω στα αρχεία μου την «έκθεση των σοφών»
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

7 Οκτωβρίου 2009, 23:32:02
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

aterpos


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αγαπητέ Δ. Κουναλάκη, χαιρετισμούς

Να υποθέσω ότι γνωριστήκαμε από το ebussiness forum και την διαλειτουργικότητα 5-6 χρόνια πριν;
Καλώς ήρθατε στην παρέα μας... Ο κόσμος είναι απίστευτα μικρός...

Ακριβώς. Στην ημερίδα στο Πολυτεχνείο του Απριλίου 2005.
Παρακολουθώ εδώ και καιρό αλλά γράφτηκα πρόσφατα (*).

@ D-Michalis
Δεν ξέρω πως λειτουργεί όλο το σύστημα (τα ευχαριστώ κλπ.)
Ευχαριστώ πάντως

ΥΓ
(*) ακόμα δεν έχω εξοικειωθεί και αντιμετωπίζω και κάποια προβλήματα (π.χ. δεν μπορώ να στείλω pm. Δεν δέχεται τους χαρακτήρες -σε φωτογραφία- που βάζω και μου δίνει μήνυμα λάθους - Επίσης, μόλις τώρα παρατηρώ ένα άλλο προβληματάκι με το παράθυρο του editor - μετά από κάθε χαρακτήρα που πληκτρολογώ τοκείμενο ανεβαίνει στην κορυφή και είναι σαν να γράφω στα τυφλά - Τέλος, προ ολίγου έκανα post το παρόν μήνυμα αλλά κάπου χάθηκε).

12 Νοεμβρίου 2009, 17:32:00
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Οδοντίατρος – φίλος της Γεννηματά ο νέος Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Υγείας;

Φαίνεται ότι στο υπουργείο Υγείας οι Ξενογιαννακοπούλου – Γεννηματά λειτουργούν με ανεπανάληπτες ταχύτητες. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι ήδη έχουν ελέγξει τα βιογραφικά και έχουν καταλήξει -όπως μαθαίνουμε- στον πλέον ικανό για την θέση του Γενικού Γραμματέα. Ποιος θα είναι;

Ο οδοντίατρος Αντώνης Δημόπουλος. Όσοι τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για ένα ικανό άνθρωπο, ο οποίος εκτός των προσόντων που διαθέτει, λέγεται πως συνδέεται και με φιλία χρόνων με τον σύζυγο της υφυπουργού Φώφης Γεννηματά. Παρά ταύτα εμείς είμαστε σίγουροι ότι εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι προορίζεται για την θέση του Γενικού Γραμματέα ότι επελέγη με αξιοκρατικά κριτήρια.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

13 Νοεμβρίου 2009, 20:08:52
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Ο Ορθοδοντικός κ.Αντώνης Δημόπουλος θα είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

16 Νοεμβρίου 2009, 21:05:01
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

    Γενική Γραμματεία Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

    Πολύζος Νικόλαος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διοίκησης και Οργάνωσης Υπηρεσιών Υγείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο


Γεννήθηκε στον Πειραιά και είναι  48 ετών. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διοίκησης και Οργάνωσης Υπηρεσιών Υγείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Διδάσκει επίσης σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα στο χώρο της  Διοίκησης και των Οικονομικών της Υγείας.
Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος στο Α.ΤΕΙ Καλαμάτας, όπου υπηρέτησε και ως Αν. Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας – Πρόνοιας. Εργάσθηκε επίσης ως εντεταλμένος Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Διοίκηση Επιχειρήσεων), ως Επιστημονικός Συνεργάτης του ΤΕΙ Αθηνών, καθώς και ως Ειδικός Ερευνητής – Σύμβουλος της Τράπεζας Ελλάδος.
Έχει υπηρετήσει ως Αντιπρόεδρος του Γ ΠεΣΥΠ και ανώτατο στέλεχος Δημόσιων και Ιδιωτικών Νοσοκομείων, μεταξύ των οποίων και Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», Γενικός Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και Γενικός Διευθυντής στη Κλινική «Υγείας Μέλαθρον» της Εθνικής Τράπεζας.
Συμμετείχε επίσης στη διαμόρφωση εργαλείων προγραμματισμού και πολιτικών υγείας ως Σύμβουλος Διεθνών Οργανισμών (ΠΟΥ, ΕΕ, κ.ά.).
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Νοεμβρίου 2009, 22:01:05 από anastasios theodoridis »
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

5 Δεκεμβρίου 2009, 11:29:25
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Το επόμενο επεισόδιο στο σήριαλ των γενικών γραμματέων...

Από τον Ι. Νικολό


Είναι καθηγήτρια πανεπιστημίου, μένει στην ίδια γειτονιά με τον πρωθυπουργό. Ήταν υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθηνών και τώρα προαλείφεται για Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας. Κάποιοι όμως «καλοί της φίλοι», από το μέχρι πολύ πρόσφατα διαφορετικό κομματικό της παρελθόν, της την έχουν στημένη, για να (ξανα)ποτίσουν τον πρωθυπουργό «χολή και όξος», μετά το διορισμό της ως Γραμματέως: Βλέπετε, η εν λόγω γειτόνισσα έχει εταιρεία που κάνει μελέτες … Δημόσιας Υγείας και γενικά … μελέτες υγείας (στον τομέα δηλαδή όπου θέλει να γίνει Γενική Γραμματέας ! - Καλό έ;) Το λέω από πριν, για να μην πείτε ότι δεν προειδοποίησα και να μην έχω το κρίμα στο λαιμό μου.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Σχόλιο: Εγώ ονόματα δε λέω.....Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ;D
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

6 Δεκεμβρίου 2009, 18:15:59
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

dikaios3


Καθηγήτρια την είχα, ήταν πολύ χαμηλών τόνων.

(............. διεγράφει από το διαχειριστή)
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Δεκεμβρίου 2009, 11:47:16 από D-Michalis »

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2346 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Νοεμβρίου 2008, 14:57:40
από vasiliki
0 Απαντήσεις
2675 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Ιουνίου 2009, 14:06:58
από anastasios theodoridis
5 Απαντήσεις
17724 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Αυγούστου 2021, 00:50:43
από Argirios Argiriou
8 Απαντήσεις
46503 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Οκτωβρίου 2018, 10:49:53
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
2666 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Δεκεμβρίου 2021, 06:50:08
από Argirios Argiriou