ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Εξαπατημένοι από την Φαρμακευτική Βιομηχανία, σκέψεις ενός Γενικού Ιατρού.

(1/1)

Argirios Argiriou:
The British Journal of General Practice (BJGP), 04/04/2024

Duped by Big Pharma – Reflections of a GP

In summary, pharmaceutical companies are selling drugs to everyone by medicalising every aspect of our lives. There has been a false belief that if we treat an entire population as being sick, it would benefit everyone. However, this is patently untrue because a lot of these illnesses are due to ageing itself which cannot be prevented. There is growing evidence that these medications are causing harm and leading to hospitalisation and suffering. The individual’s autonomy has been taken away from them by withholding information. The individual has been disempowered.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δ. Κουναλάκης:
Έχει πολλές εκφάνσεις... Η ιδέα ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων ανήκουν στον ασθενή έχει ένα σκοτεινό σκοπό.
Όσο περισσότερα μαυρισμένα αποτελέσματα μπορείς να εμφανίσεις στα αποτελέσματα, τόσο αυξάνεις την αγωνία του κατόχου των αποτελεσμάτων.
Θα τα βάλει στο google και η google θα βελτιώσει το profiling για αυτόν, και θα αρχίσουν μετά οι διαφημίσεις και οι ιστοσελίδες που προσφέρουν κυρίως παραφάρμακα αλλά και εμπειρίες από φάρμακα. Ο στόχος είναι να προχωρήσεις στην αγορά βιταμινών, παραφαρμάκων αλλά και συσκευών για αυτό που ήταν μαυρισμένο.

Κάποιες χώρες αντιστέκονται και απαγορεύουν την αποστολή των αποτελεσμάτων αν δεν περάσουν 24 ώρες από την ώρα που αποστέλλονται στον ιατρό που τις ζήτησε.
Στην Ελλάδα, είμαστε οπαδοί της φαρμαβιομηχανίας, ήταν αναμενόμενο το τι θα επιλέγαμε: Με πρόσχημα το GDPR, ούτε τα αποτελέσματα του παραπεμπτικού που ζήτησε ένας ιατρός δεν μπορεί να δει. Γιατί δεν βάζουν το google και τον ασθενή να γράψουν το παραπεμπτικό απευθείας;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση