Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.
flone:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο σωστό και ίσως πρέπει να συμπεριληφθεί σε κάθε νέα διαπραγμάτευση είναι ότι από την Χ ημερομηνία, κανείς ιατρός δεν μπορεί να κανει άνω των 7 εφημεριών και άσε τους διοικούντες να βγάζουν το φίδι από την τρύπα, νόμους έχουν να το διαχειριστούν.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν ξέρω πώς μπορώ να κάνω την παραπάνω παράθεση να αναβοσβήνει/φωτοβολεί/λαμπυρίζει και συγχρόνως να ακούγεται και κάποια κόρνα...
Είναι αυτό ακριβώς που περιμέναμε οι καμμένοι των εφημεριών και ο λόγος που δώσαμε ό,τι μπορούσαμε και ο λόγος που τώρα δεν έχουμε παρά να ψιθυρίζουμε τα λόγια του ποιητή "όλα τα κυπαρίσσια δείχνουνε μεσάνυχτα". Ήταν τόσο απλό. Και μετά, όταν αρχίσανε τους εξαναγκασμούς και τις υποχρεώσεις και μετά που ξεσκονίζαμε τα βιβλία του Συντακτικού για να κάνουμε επανάληψη τις δευτερεύουσες προτάσεις έτσι ώστε να κατανοήσουμε "τι έχει συμβεί", αυτό που καταλάβαμε ήταν ότι το όνειρο της συλλογικής διεκδίκησης χάθηκε και ξημέρωσε ο εφιάλτης της ατομικής διευθέτησης, κοινώς ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Δυο λέξεις, ένα επίρρημα κι ένας σύνδεσμος, ήταν αρκετές, έτσι ώστε ΟΛΑ αυτά που συνέβησαν και συμβαίνουν να μην ξαφνιάζουν κανένα.
Δεν ξέρω αν τα "πρότυπα" μπορούσαν να βγούν με βάση τα προηγούμενα προγράμματα. Με δεδομένο ότι αυτά εκδίδονται με τους τρόπους που ξέρουμε, με δεδομένο ότι ο τελικός ρυθμιστής είναι ένας κομματικός απεσταλμένος (και προτελευταίος ένας άλλος), με δεδομένο ότι προέχει στη σύνταξή τους η ικανοποίηση των ψηφοφόρων του κόμματος (αλλά και όλων, γιατί ό,τι κερδίσουμε με τις πλάτες άλλων καλό είναι), νομίζω ότι μια τέτοια προσέγγιση περισσότερο μπέρδεμα θα δημιουργούσε
Και δε νομίζω ότι μας "εμπαίζουνε" οι κυβερνώντες. Αυτοί κάνουν τη δουλειά που ξέρουν, και την κάνουν πολύ καλά.
Για την ακρίβεια, αυτό που βλέπω δεν λέγεται εμπαιγμός.
Λέγεται συμπαιγνία.
anastasios theodoridis:
ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΙΛΚΙΣ
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη μεθόδευση του Υπουργείου Υγείας και απαιτούμε να μας εξηγήσει γιατί μειώθηκαν οι θέσεις που ζητήσαμε για το Νοσοκομείο και τα Κ. Υγείας του Κιλκίς,
Οι θέσεις που ζητήσαμε είναι οι απολύτως απαραίτητες για να καλύπτονται οι εφημερίες κάθε μήνα, έστω στοιχειωδώς, για τις ανάγκες του Νομού Κιλκίς και σύμφωνα με το νέο νόμο, που προϋποθέτει 7 ενεργές εφημερίες για κάθε γιατρό ή 11 όλων των τύπων. Είναι ανεπίτρεπτος ο εμπαιγμός αυτός από την ηγεσία του Υπουργείου, που συνεπάγεται δραματικές επιπτώσεις στο επίπεδο των υπηρεσιών υγείας, στον Νομό μας Πιστεύουμε ότι η κυβερνητική στάση οφείλεται στις παρεμβάσεις νοσηρών εγκεφάλων, αλλά και σε επιδιώξεις κωλυσιεργίας για να καθυστερήσουν οι οικονομικές δαπάνες υλοποίησης των προσλήψεων.
Aπαιτούμε να θεωρηθούν ως οριστικοί οι πίνακες στους οποίους κατέληξε η Επιτροπή στις 30 Ιουνίου και μέχρι τις 20 Ιουλίου να έχει δημοσιευτεί η προκήρυξη. Κάθε άλλο ενδεχόμενο θα προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις εκ μέρους των Ενώσεων, ακόμη και τώρα μέσα στο καλοκαίρι.
Καθιστούμε την Κυβέρνηση υπεύθυνη για όποιες δικαιολογημένες αντιδράσεις από μέρους μας ακολουθήσουν.
Το Δ.Σ. της Ε.Ν.Ι.Κ. Κιλκίς
η Πρόεδρος ο Γραμματέας
Ζωτάκη Διαλεκτή Χασάκιολης Παντελής
anastasios theodoridis:
Να σταματήσουν οι παρεμβάσεις στις προσλήψεις για το ΕΣΥ
Τις παραθεσμικές παρεμβάσεις διαφόρων παραγόντων στη διαδικασία πρόσληψης γιατρών και νοσηλευτών για το ΕΣΥ καταγγέλλουν ο Θαν. Λεβέντης και ο Τ. Κουράκης.
Σε γραπτή δήλωσή τους, οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν μεταξύ άλλων: "Το έργο της επιτροπής τορπιλίζεται τις τελευταίες μέρες από παρεμβάσεις νοσηρού παραγοντισμού, με τρόπο που ακυρώνει τον ορθολογικό τρόπο κατανομής των θέσεων στις διάφορες μονάδες, για λόγους πελατειακών και ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, που περιλαμβάνονται στις διατάξεις του ίδιου νόμου. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και, με βάση τις αποφάσεις που έλαβε η επιτροπή στις 30 Ιουνίου, να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη των 2.000 θέσεων γιατρών ΕΣΥ, ώστε να υλοποιηθούν οι στόχοι που αναφέρονται στο νόμο 3754/09. Θεωρούμε ότι η συνέχιση της κωλυσιεργίας και του παραγοντισμού είναι παντελώς απαράδεκτη και το μόνο που επιτυγχάνει είναι η επιτάχυνση της καθοδικής πορείας των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας της χώρας μας".
Εγγραφή ή Είσοδος
anastasios theodoridis:
Από ενημέρωση που είχα σήμερα σε τηλεφωνική επικοινωνία, και την οποία την μεταφέρω με επιφύλαξη, αν και το συγκεκριμένο πρόσωπο ποτέ δεν μου μετέφερε ψευδείς πληροφορίες:
Οριστικοποιήθηκαν οι 2000 θέσεις. Δεν έγινε καμία αλλαγή εκ μέρους παραγόντων εντός και εκτός υπουργείου. Οι θέσεις είναι αυτές που προτάθηκαν από την ΟΕΝΓΕ μέχρι την 30η Ιουνίου 2009.
Η Υπουργική Απόφαση θα δημοσιευτεί εντός του καλοκαιριού (νωρίτερα μου είπε αλλά πάντα κρατάω επιφυλάξεις).
Αγωνιστική Παρέμβαση:
Εγγραφή ή Είσοδος
Οριστικοποιήθηκαν οι 2000 θέσεις. Δεν έγινε καμία αλλαγή εκ μέρους παραγόντων εντός και εκτός υπουργείου. Οι θέσεις είναι αυτές που προτάθηκαν από την ΟΕΝΓΕ μέχρι την 30η Ιουνίου 2009.
Η Υπουργική Απόφαση θα δημοσιευτεί εντός του καλοκαιριού (νωρίτερα μου είπε αλλά πάντα κρατάω επιφυλάξεις).
--- Τέλος παράθεσης ---
Χρήματα για τις προσλήψεις υπάρχουν;
Απ΄ότι φαίνεται δεν υπάρχουν.
Οπότε δώρον άδωρον.
Από υπουργικές αποφάσεις και υποσχέσεις ...χορτάσαμε >:(
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση