Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Ιουνίου 2024, 10:31:40

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 698173 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

24 Νοεμβρίου 2009, 03:01:57
Απάντηση #1155
Αποσυνδεδεμένος

mandreou


Από το ygeianet:
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΕΝΓΕ – ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα 23 Νοεμβρίου η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ με την Υπουργό Υγείας κ. Μ. Ξενογιαννακοπούλου και την Υφυπουργό κ. Φ. Γεννηματά. Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν τα ζητήματα που έχουν τεθεί μέσω δύο υπομνημάτων που έχει αποστείλει η ΟΕΝΓΕ στο Υπουργείο καθώς και η τελευταία απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 19ης Νοεμβρίου.
Η Υπουργός Υγείας μας παρουσίασε τις νομοθετικές διατάξεις που εισάγονται στη Βουλή στο νομοσχέδιο «για την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης» . Από τη συζήτηση προέκυψαν τα εξής:

Α
 Το πλαφόν Εφέτη με 19 χρόνια προϋπηρεσίας ανέρχεται στα 6.443,07 ευρώ. Η ρύθμιση έχει αναδρομικότητα από 1ης Ιανουαρίου 2009 και το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί εντός 10ημέρου.

Από πλευράς μας επισημάνθηκε ότι:
1.- Εμμένουμε στην ολοσχερή κατάργηση του πλαφόν. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση βελτιώνει την κατάσταση, όσο όμως δεν προχωρούν οι προσλήψεις και δεν θεσμοθετείται πρότυπο εφημέρευσης θα συνεχίζουν να υπάρχουν ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν και ένας αριθμός γιατρών που τις καλύπτει θα μένει απλήρωτος. Εν κατακλείδι τονίσαμε ότι το θέμα του πλαφόν αφορά στις ανάγκες που η πολιτεία οφείλει να καλύπτει σε υπηρεσίες υγείας και τις οποίες δεν επιτρέπεται να καλύπτει με εξαναγκασμό ή απλήρωτη εργασία.
2.- Πρέπει άμεσα να ενημερωθούν για την προωθούμενη ρύθμιση τα λογιστήρια των Νοσοκομείων, τα Εντελλόμενα και οι Επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου με κοινό έγγραφο των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών, διότι ο νόμος θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ μετά τις  25 Δεκεμβρίου, οπότε θα είναι αδύνατη η όποια εκκαθάριση και πληρωμή των διαφορών που προκύπτουν.
Β
Σχετικά με την σύσταση και κατανομή των 1000 θέσεων τονίσαμε ότι πρέπει να γίνει ενδελεχής έρευνα ότι όντως οι οργανικές θέσεις που έχουν ήδη σταλεί στα Νοσοκομεία είναι 671, διότι έχουμε βάσιμες πληροφορίες ότι μπορεί να είναι 601, δηλαδή 70 λιγότερες. Στην περίπτωση αυτή οι θέσεις προς σύσταση πρέπει να είναι 1070, προκειμένου τα άθροισμα να παραμείνει 1700. Τονίσαμε επίσης ότι υπάρχει σοβαρή ολιγωρία στην αποστολή των 300 θέσεων ειδικευομένων προς έγκριση στο ΚΕΣΥ, πράγμα για το οποίο η Υπουργός αδυνατούσε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει.
Γ
Σχετικά με την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών η Υπουργός δήλωσε ότι δεν θα μείνει ούτε μία απλήρωτη εφημερία. Μας είπε ότι η ΚΥΑ για τις εφημερίες Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου έχει υπογραφεί από το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ για τις εφημερίες Νοεμβρίου έδωσε ασαφή απάντηση αποφεύγοντας να πει πού βρίσκονται επακριβώς. Την ίδια ασαφή απάντηση έδωσε για την επιχορήγηση Νοσοκομείων που έχουν απλήρωτες εφημερίες Αυγούστου ή προγενέστερων μηνών.
Ως ΟΕΝΓΕ τονίσαμε ότι η 10η Δεκεμβρίου είναι η απώτατη καταληκτική ημερομηνία, πέραν της οποίας οποιοδήποτε ένταλμα θα μείνει ανεκτέλεστο και οι γιατροί απλήρωτοι παρά τις όποιες δηλώσεις. Ζητήσαμε λοιπόν άμεσες ενέργειες, άλλως θα υπάρξει έκρηξη στα Νοσοκομεία.
Δ
Η Υπουργός δήλωσε ότι δεν είχε ασχοληθεί με το επίδομα τροφής των γιατρών που υπηρετούν στα ΚΥ και θα το πράξει προσεχώς. Τουναντίον δήλωσε ότι ανακάλεσε το έγγραφο που αφορά στην περικοπή της άδειας και του χρονοεπιδόματος των επικουρικών γιατρών.
Ε
Σχετικά με τις αναβαθμίσεις η Υπουργός δήλωσε ότι δεν έχει ασχοληθεί η ίδια με την υπογραφή όσων εκκρεμούν στο Υπουργείο και θα εκχωρήσει αρμοδιότητα στο νέο Γενικό Γραμματέα κ. Πολύζο.
ΣΤ
Σχετικά με την επαπειλούμενη κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών η Υπουργός δήλωσε ότι δεν είναι του παρόντος να συζητήσουμε το θέμα, δεδομένου ότι το φορολογικό νομοσχέδιο θα έρθει τον Φεβρουάριο. Από πλευράς μας τονίσαμε ότι θεωρούμε το ζήτημα μείζονος σημασίας και ζητήσαμε να μεταφέρει στον Υπουργό Οικονομικών ότι τα Νοσοκομεία και ΚΥ θα νεκρώσουν αν γίνει απόπειρα επιπλέον φορολόγησης των εφημεριών και του επιδόματος βιβλιοθήκης.
Ζ
Σχετικά με τις θέσεις που βρίσκονται προς προκήρυξη στα Νοσοκομεία ζητήσαμε από την Υπουργό να δώσει έγγραφη εντολή στις Διοικήσεις να τις προκηρύξουν. Επίσης να δώσει έγγραφη εντολή ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι αναβαθμίσεις, δεδομένων των προβλημάτων που ανακύπτουν σε ορισμένα Νοσοκομεία.
Η
Για όσους συμμετέχουν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας η Υπουργός δήλωσε ότι καλύπτονται από την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να πληρωθούν ακόμη και καθ΄ υπέρβαση του πλαφόν, κάνοντας όμως έκκληση να μην υπάρξει καταστρατήγηση του μέτρου. Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας δεν είναι γνωστές και θα καθοριστούν με Υπ. Απόφαση. Από πλευράς μας ζητήσαμε να διερευνηθεί η δυνατότητα συγκρότησης ιατρείων γρίπης σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, ώστε να μη συνωστίζονται τα περιστατικά με τους υπόλοιπους ασθενείς. Επίσης επισημάναμε ότι αντιμετώπιση της πανδημίας δεν είναι μόνον το εμβόλιο, αλλά κυρίως η θωράκιση του συστήματος με προσλήψεις, λειτουργία των ΜΕΘ και κυρίως σύσταση της ΠΦΥ.
Θ
Αναφέρθηκαν από πλευράς μας πληροφορίες για περικοπή κονδυλίων εφημεριών κατά 10% σε εφαρμογή σχετικής εγκυκλίου Λέγκα, προβλήματα με τα 12μόρια που τινάζουν στον αέρα την εκταμίευση κονδυλίων εφημεριών και προβλήματα με Επιτρόπους στην Α΄ ζώνη σχετικά με το 17ωρο της εφημερίας. Κρατήθηκαν από την Υπουργό ως σημειώσεις για να διερευνηθούν.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
Μετά τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επακολούθησε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας. Διαπίστωση είναι ότι οι απαντήσεις που λάβαμε, παρά τα επιμέρους θετικά που διαφαίνονται, δεν είναι ικανοποιητικές. Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος δεδουλευμένες εφημερίες να μείνουν απλήρωτες, ενώ επικρέμαται η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης. Σε αρκετά ζητήματα δεν λάβαμε απαντήσεις ή αυτές που λάβαμε είναι συγκεχυμένες.
Για όλους τους παραπάνω λόγους η Εκτελεστική Γραμματεία επαναβεβαιώνει την ανάγκη των κινητοποιήσεων που αποφασίστηκαν στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο και καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά σ΄ αυτές και ιδιαίτερα στην απεργία της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου.
Επίσης η ΕΓ αποφάσισε:
1.- να στείλει άμεσα επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με το θέμα της φορολόγησης των εφημεριών, η οποία θα περιλαμβάνει τις επισημάνσεις που κάναμε σήμερα στην Υπουργό Υγείας.
2.- να ζητηθεί συνάντηση με το νέο Γενικό Γραμματέα κ. Πολύζο

Νέα συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου θα γίνει την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, η οποία θεωρείται και ως καταληκτική ημερομηνία για ενταλματοποίηση δεδουλευμένων.

Συναδελφικά
Δημήτρης Βαρνάβας
varnava1@otenet.gr

   

 

28 Νοεμβρίου 2009, 09:57:25
Απάντηση #1156
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
E K Θ Ε Σ Η
Της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Οικονομική ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης, εισφορά κοινωνικής ευθύνης των μεγάλων επιχειρήσεων και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και άλλες διατάξεις των Υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης»


Άρθρο 6
Ρυθμίσεις θεμάτων ιατρών Ε.Σ.Υ.

1. Η δεύτερη περίοδος της παρ. 9 του άρθρου 45 του ν.3205/2003 (ΦΕΚ 297 Α΄) αντικαθίσταται ως εξής:
«Το σύνολο των αποδοχών της οργανικής τους θέσης και των πρόσθετων αμοιβών τους κατά μήνα δεν μπορεί να υπερβεί τις μηνιαίες αποδοχές που αντιστοιχούν σε
Εφέτη με 19 χρόνια υπηρεσίας, χωρίς την οικογενειακή παροχή, όπως οι αποδοχές αυτές καθορίστηκαν από το άρθρο 57 του ν. 3691/2008 (ΦΕΚ 166 Α΄)».
2. Η ισχύς της δεύτερης περιόδου της παρ. 9 του άρθρου 45 του ν. 3205/2003, όπως αντικαταστάθηκε με την προηγούμενη παράγραφο, αρχίζει από 1.1.2009, ημερομηνία ενάρξεως ισχύος του νέου μισθολογίου των ιατρών του Ε.Σ.Υ. και των ειδικευομένων, όπως αυτό καθορίστηκε με το άρθρο 6 του ν. 3754/2009 (ΦΕΚ 43 Α΄).
3. Σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών από πανδημίες ή φυσικές καταστροφές, που απαιτούν την απασχόληση του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του Ε.Σ.Υ., καθώς και του προσωπικού των Ν.Π.Ι.Δ. εποπτευομένων από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πέραν του ωραρίου εργασίας και των εφημεριών, μπορεί να παρέχεται αποζημίωση, το ύψος της οποίας καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Με την απόφαση αυτή ρυθμίζονται οι ειδικότερες προϋποθέσεις, ο τρόπος απόδοσης της αποζημίωσης και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου αυτής.
Η αποζημίωση αυτή δεν προσμετράται στο όριο των αποδοχών όπως αυτό καθορίζεται στην παρ. 9 του άρθρου 45 του ν. 3205/2003, όπως τροποποιείται με την παράγραφο 1 του άρθρου αυτού.
Η απόφαση μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ μέχρι δύο μήνες πριν από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
4. Προκειμένου να καταστεί δυνατή και να ολοκληρωθεί η πρόσληψη των ιατρών, που προβλέπεται στο άρθρο 5 του ν. 3754/2009 (ΦΕΚ 43 Α΄), συνιστώνται για τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Χώρας, χίλιες (1.000) θέσεις ειδικευμένων ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.).
Η αριθμητική κατανομή των θέσεων αυτών κατά ιατρική ειδικότητα, και πέραν των υφισταμένων οργανικών θέσεων στα νοσηλευτικά ιδρύματα του Ε.Σ.Υ., γίνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος



ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
στο σχέδιο νόμου «Οικονομική ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης, εισφορά κοινωνικής ευθύνης των μεγάλων επιχειρήσεων και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και άλλες διατάξεις των Υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης»


Άρθρο 6
Με τις διατάξεις του άρθρου αυτού ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στα όρια των συνολικών αποδοχών των ιατρών του ΕΣΥ, στην απασχόληση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ λόγω της πανδημίας της νέας γρίπης αλλά και στη σύσταση θέσεων ιατρικού
προσωπικού στα νοσοκομεία, ειδικότερα:

Με την παράγραφο 1 αντικαθίσταται η δεύτερη περίοδος του άρθρου 45 του ν. 3205/2003 (ΦΕΚ 297 Α΄), προκειμένου το προβλεπόμενο όριο των αμοιβών των ιατρών του Ε.Σ.Υ., το οποίο οριζόταν σε σχέση με το προηγούμενο μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών, να εναρμονιστεί με το νέο μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών (άρθρο 57 του ν. 3691/2008).

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 45 του ν. 3205/2003 το σύνολο των αποδοχών της οργανικής θέσης των ιατρών του Ε.Σ.Υ. και των πρόσθετων αμοιβών τους κατά μήνα, δεν μπορεί να υπερβεί τις μηνιαίες αποδοχές που αντιστοιχούν σε Αρεοπαγίτη με 29 χρόνια υπηρεσίας, χωρίς την οικογενειακή παροχή. Τυχόν υπέρβαση του ποσού αυτού περικόπτεται από την αποζημίωση των εφημεριών. Μετά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ., που ορίζεται με το ν. 3754/2009, έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα πληρωμής των εφημεριών, λόγω υπέρβασης του πλαφόν. Η προτεινόμενη διάταξη των παραγράφων 1 και 2 συνδέει τις συνολικές αποδοχές και αμοιβές των ιατρών με το όριο που καθορίζει το νέο μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών, και συγκεκριμένα με τις αποδοχές που αντιστοιχούν σε Εφέτη με 19 χρόνια υπηρεσίας, χωρίς οικογενειακή παροχή, που καθορίστηκαν με το ν.3691/2008, προκειμένου να εκλείψουν τα προβλήματα από τη μη δυνατότητα αποζημίωσης δεδουλευμένων εφημεριών και να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και η απρόσκοπτη εφαρμογή του προγράμματος εφημεριών. Επίσης, προβλέπεται ότι το νέο όριο στις πρόσθετες αμοιβές των ιατρών του Ε.Σ.Υ. ανατρέχει από 1.1.2009, ημερομηνία έναρξης της ισχύος του νέου μισθολογίου των ιατρών του Ε.Σ.Υ..

Με την παράγραφο 3 παρέχεται η δυνατότητα, σε περίπτωση πανδημιών, να αποζημιωθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αν κριθεί απαραίτητη η απασχόλησή του πέραν του ωραρίου εργασίας και των εφημεριών. Επίσης προβλέπεται η δυνατότητα να ορισθεί με κανονιστική απόφαση το ύψος της αποζημίωσης, οι προϋποθέσεις και ο τρόπος απόδοσής της, χωρίς να υπολογίζεται στο σύνολο των αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών της οργανικής τους θέσης.

Με την παράγραφο 4 συνιστώνται 1.000 θέσεις ειδικευμένων ιατρών του Ε.Σ.Υ., για την άμεση στελέχωση των νοσοκομείων με το απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό, προκειμένου να εφαρμοσθεί το νέο σύστημα εφημερίας του ιατρικού προσωπικού και να ενισχυθούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών λόγω της πανδημίας της νέας γρίπης, λαμβάνοντας επίσης υπόψη την πρόταση στην οποία κατέληξε η Κοινή Επιτροπή του άρθρου 5 του ν. 3754/2009. Η κατανομή των θέσεων κατά ιατρική ειδικότητα και νοσηλευτικό ίδρυμα του Ε.Σ.Υ. προβλέπεται να γίνει με κανονιστική απόφαση.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Β Ο Υ Λ Η  Τ Ω Ν  Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν

ΙΓ΄  ΠΕΡΙΟΔΟΣ  ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΣΥΝΟΔΟΣ  Α΄
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΚΑ’

Τρίτη  1 Δεκεμβρίου 2009

‘Ωρα  6.00’ μ.μ.


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΚΒ’

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

‘Ωρα  10.00’ π.μ.

 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΚΓ’

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

‘Ωρα  9.30’ π.μ.

Σ Χ Ε Δ Ι Α   Ν Ο Μ Ω Ν

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


      Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «’Εκτακτη οικονομική ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης, έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης των μεγάλων επιχειρήσεων και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και άλλες διατάξεις».

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:  Χρήστος Αηδόνης και Μαργαρίτης Τζίμας

Σημείωση: Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε στη συνεδρίασή της, της 26.11.2009, τη συζήτηση του νομοσχεδίου σε 2 έως 3   συνεδριάσεις.


         Αθήνα,  27 Νοεμβρίου 2009

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ   ΒΟΥΛΗΣ


          ΦΙΛΙΠΠΟΣ  ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

30 Νοεμβρίου 2009, 23:02:28
Απάντηση #1157
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - 30/11/2009

Και για να σας δώσω και τα ακριβή στοιχεία, έχουμε 250 ειδικευόμενους ιατρούς οι οποίοι συστήνονται και θα προωθηθεί η σχετική πρόβλεψη και έχουμε 606 οργανικές θέσεις ιατρών που καλύπτονται, 35 θέσεις ιατρών στο ΕΚΑΒ, 152 θέσεις ιατρών στα κέντρα υγείας. Αυτές είναι οι υπάρχουσες οργανικές θέσεις που καλύπτονται, και επιπλέον οι 1000 οργανικές θέσεις οι οποίες συγκροτούνται ,και λαμβάνουμε την εξουσιοδότηση αυτή την εβδομάδα με τη διάταξη νόμου.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

1 Δεκεμβρίου 2009, 22:23:31
Απάντηση #1158
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Κατά τη σημερινή συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή η Υφυπουργός Υγείας κ. Φ. Γεννηματά δήλωσε σχετικά με τις εφημερίες:

«Έχει ήδη γίνει η μεταφορά της πίστωσης από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Υγείας και προχωρά η αποπληρωμή των εφημεριών για το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου. Εδώ θέλω να επισημάνω ότι αυτοί οι πόροι δεν είχαν εξασφαλιστεί και γι’ αυτό βρισκόμαστε σ' αυτό το σημείο. Γι’ αυτό έγιναν και οι κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα των εργαζομένων γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία. Ταυτόχρονα, έχει συνυπογραφεί το κονδύλιο που αφορά τις εφημερίες του Νοεμβρίου και βρίσκεται στην τελική διευθέτηση το κονδύλι που αφορά το Δεκέμβριο».
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

1 Δεκεμβρίου 2009, 22:47:22
Απάντηση #1159
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Από την ιστοσελίδα Υγείας MEDVOI365 διαβάστε την Κλαδική Σύμβαση:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Many happy returns of the day! 


2 Δεκεμβρίου 2009, 19:23:00
Απάντηση #1160
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Κατά τη σημερινή συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή η Υφυπουργός Υγείας κ. Φ. Γεννηματά δήλωσε σχετικά με τις εφημερίες:

«Έχει ήδη γίνει η μεταφορά της πίστωσης από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Υγείας και προχωρά η αποπληρωμή των εφημεριών για το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου. Εδώ θέλω να επισημάνω ότι αυτοί οι πόροι δεν είχαν εξασφαλιστεί και γι’ αυτό βρισκόμαστε σ' αυτό το σημείο. Γι’ αυτό έγιναν και οι κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα των εργαζομένων γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία. Ταυτόχρονα, έχει συνυπογραφεί το κονδύλιο που αφορά τις εφημερίες του Νοεμβρίου και βρίσκεται στην τελική διευθέτηση το κονδύλι που αφορά το Δεκέμβριο».

Τώρα δουλευόμαστε κανονικά? Ας κρατούσαμε έστω τα προσχήματα.
Αφού, αν δεν σταλεί έγγραφο του ΥΥ για άμεση προώθηση των ενταλμάτων πληρωμής εφημεριών Σεπτεμβρίου και εντεύθεν + αναδρομικά, ο χρόνος (από την δημοσίευση και αποστολή του σχετικού ΦΕΚ στα νοσοκομεία έως την εκταμίευση) δεν μας αφήνει καμία ελπίδα να πληρωθούμε μέσα στο 2009 και φυσικά μετά την 31-12-2009 είναι αδύνατη η καταβολή αυτών των ποσών.

Συνειδητοποιούμε τη σημαίνει αυτό?
Αν ως το τέλος τούτης της βδομάδας δεν κινηθεί το ΥΥ, πέταξε το πουλάκι.

Και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα κινηθεί, ακριβώς για να πετάξει το πουλάκι, αφού ο χρόνος που θα κερδιθεί από το να καταβληθούν τώρα τα λεφτά, ώσπου να καταβληθούν με δικαστικές διεκδικήσεις (ο μόνος τρόπος να καταβληθούν αν χαθεί ο χρόνος), είναι πολύτιμος για τους "αγωνιούντες για ένα δίκαιο και κοινωνικό ΕΣΥ"
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

2 Δεκεμβρίου 2009, 23:24:59
Απάντηση #1161
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Αύριο θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου η απόφαση κατανομής κονδυλίων εφημεριών Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου. Η δημοσίευση θα γίνει στο τεύχος Β με αριθμό ΦΕΚ 2405.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

2 Δεκεμβρίου 2009, 23:46:38
Απάντηση #1162
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αύριο θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου η απόφαση κατανομής κονδυλίων εφημεριών Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου. Η δημοσίευση θα γίνει στο τεύχος Β με αριθμό ΦΕΚ 2405.

Καλό αυτό γιατί λύνει το ένα πρόβλημα.
Η δημοσίευση όμως αυτών των κονδυλίων δεν λύνει το πρόβλημα στο οποίο αναφέρθηκα και αφορά τη ρύθμιση για την οροφή (πλαφόν) εξ' αιτίας της οποίας δεν μπορεί να ενταλματοποιηθεί η πληρωμή πολλών γιατρών.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

3 Δεκεμβρίου 2009, 00:11:29
Απάντηση #1163
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αύριο θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου η απόφαση κατανομής κονδυλίων εφημεριών Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου. Η δημοσίευση θα γίνει στο τεύχος Β με αριθμό ΦΕΚ 2405.

Καλό αυτό γιατί λύνει το ένα πρόβλημα.
Η δημοσίευση όμως αυτών των κονδυλίων δεν λύνει το πρόβλημα στο οποίο αναφέρθηκα και αφορά τη ρύθμιση για την οροφή (πλαφόν) εξ' αιτίας της οποίας δεν μπορεί να ενταλματοποιηθεί η πληρωμή πολλών γιατρών.

Μα αυτό θα λυθεί (το πλαφόν) με την ψήφιση του νομοσχεδίου που βρίσκεται προς συζήτηση στη Βουλή.

υ.γ. πιστεύω να κατάλαβα καλά το σχόλιο-παρατήρηση που κάνατε
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

3 Δεκεμβρίου 2009, 15:47:32
Απάντηση #1164
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Η ΟΕΝΓΕ απέστειλε σήμερα στην Υπουργό Υγείας το παρακάτω έγγραφο:

 

ΑΠ 1652                   Αθήνα 3 Δεκεμβρίου 2009

Προς

την Υπουργό Υγείας κ. Ξενογιαννακοπούλου Μ

κ. Υπουργέ

Όπως σας ενημερώσαμε και στην τελευταία συνάντηση που είχαμε, τα χρονικά περιθώρια εκκαθάρισης κάθε είδους οφειλών των Νοσοκομείων προς τους γιατρούς καθίστανται ασφυκτικά. Συγκεκριμένα η εκκαθάριση εφημεριών 8μήνου με το νέο πλαφόν που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή πρέπει να γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Επειδή η δημοσίευση του ψηφισμένου νόμου είναι εκ των πραγμάτων αδύνατη σε τέτοια μικρά χρονικά περιθώρια ως μόνη εφικτή λύση προβάλλει η άμεση ενημέρωση των υπηρεσιών με σχετικό έγγραφο.

Ως εκ τούτου η ΟΕΝΓΕ προτείνει να αποστείλετε από κοινού με τον Υπουργό ή τον Υφυπουργό Οικονομικών εξαιρετικά επείγον έγγραφο με αποδέκτες τα Νοσοκομεία, τις ΥΔΕ των νομών και τους Επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου και στο οποίο θα γίνεται αναφορά στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου που συνόδευε το νομοσχέδιο και ειδικά στο εξής απόσπασμα:

«6.α. Επανακαθορίζεται το ανώτατο όριο μηνιαίων αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών των ιατρών Ε.Σ.Υ. και ορίζεται ότι, το συνολικό ποσό των παροχών αυτών δεν μπορεί να υπερβεί τις μηνιαίες αποδοχές που αντιστοιχούν σε Εφέ-τη με 19 έτη υπηρεσίας, χωρίς την οικογενειακή παροχή, όπως αυτές καθορίστηκαν με το άρθρο 57 του ν. 3691/2008 (νέο μισθολόγιο δικαστών). Έτσι το παραπάνω όριο αυξάνεται από 5.149 ευρώ, που είναι σήμερα, σε 6.443,07 ευρώ, αναδρομικά από 1.1.2009, ημερομηνία έναρξης ισχύος του άρθρου 6 του ν. 3754/2009 (επανακαθορισμός βασικών μισθών ιατρών Ε.Σ.Υ.)».

Με τη λήψη του εγγράφου δίδεται η δυνατότητα στα Λογιστήρια των Νοσοκομείων να προχωρήσουν άμεσα σε εκκαθάριση εφημεριών με το νέο πλαφόν και συνεπώς να ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμής.

Επίσης θέλουμε να σας επισημάνουμε το εξής: σύμφωνα με πληροφορίες από αρκετούς νομούς της χώρας τα κονδύλια εκκαθάρισης εφημεριών 8μήνου έχουν φτάσει στα Εντελλόμενα περικομμένα κατά 10%. Κάτι τέτοιο είναι προφανές ότι θα προκαλέσει νέα προβλήματα και ως εκ τούτου παρακαλούμε να ελέγξετε και να διευθετήσετε το πρόβλημα.

 
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

3 Δεκεμβρίου 2009, 16:09:59
Απάντηση #1165
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αύριο θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου η απόφαση κατανομής κονδυλίων εφημεριών Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου. Η δημοσίευση θα γίνει στο τεύχος Β με αριθμό ΦΕΚ 2405.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

3 Δεκεμβρίου 2009, 19:32:24
Απάντηση #1166
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μα αυτό θα λυθεί (το πλαφόν) με την ψήφιση του νομοσχεδίου που βρίσκεται προς συζήτηση στη Βουλή.

Αγαπητέ Αναστάσιε το θέμα είναι ότι έχουμε όντως νομοθετική ρύθμιση για το πλαφόν, αλλά με τη φυσιολογική διαδικασία δεν θα «προκάμουμε» αφού όταν θα έχουν τα λογιστήρια στα χέρια τους το "προχωρήστε” με την κλασική διαδικασία, θα είναι πολύ  αργά για ενταλματοποίηση -καταβολή εντός του 2009 των αναδρομικών και των εφημεριών Σεπτεμβρίου και μετά (για όσους "χτυπούν" στην οροφή).
Έχουν, δεν έχουν δε τη νομοθετική ρύθμιση, δεν θα μπορούν τα νοσοκομεία να καταβάλουν αυτά τα χρήματα μετά τις 31-12-2009.

Με απλά λόγια: Ναι μεν η ρύθμιση θα δημοσιευτεί και τα κονδύλια θα υπάρχουν, αλλά δεν θα προλάβουμε εντός του 2009, αν δεν υπάρξει επειγόντως έγγραφο του Υ.Υ. για να προχωρήσουν από τώρα τα νοσοκομεία στην εκκαθάριση (όπως πολύ σωστά προτείνει και η παραπάνω παρέμβαση της ΟΕΝΓΕ).
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

4 Δεκεμβρίου 2009, 14:54:15
Απάντηση #1167
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
ΙΓ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Α’
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΚΓ’
Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΜΑΡΙΑ – ΕΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, λαμβάνω το λόγο για το άρθρο 6 του σχεδίου νόμου που συζητάμε σήμερα. Αισθάνομαι πραγματικά ότι με αυτό το άρθρο στο τόσο σημαντικό πρώτο σχέδιο νόμου που έχει φέρει η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για το επίδομα αλληλεγγύης, που είναι ένα πρώτο δείγμα γραφής για την αναδιανομή και την κοινωνική αλληλεγγύη, δίνουμε ταυτόχρονα κι ένα πρώτο σημαντικό δείγμα γραφής όσον αφορά την Υγεία, όσον αφορά τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όσον αφορά την επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν πάρα πολλά χρόνια τα ζητήματα των γιατρών και των δημοσίων νοσοκομείων.
Και το λέω αυτό, διότι ήδη από τις προγραμματικές δηλώσεις ο Πρωθυπουργός ήταν σαφής και κατηγορηματικός. Η υγεία, το κοινωνικό κράτος είναι στην καρδιά, όχι απλώς των προτεραιοτήτων μας, αλλά των άμεσων δεσμεύσεών μας.
Η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στα δημόσια νοσοκομεία είναι κυριολεκτικά δραματική. Το ζείτε ο καθένας και η καθεμιά από εσάς στην περιφέρειά σας. Ζείτε τα αδιέξοδα στα οποία οδηγήθηκαν με συγκεκριμένες επιλογές τα τελευταία χρόνια, επιλογές υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης, επιλογές οι οποίες έχουν φέρει κυριολεκτικά στο «κόκκινο» τα χρέη των νοσοκομείων που ξεπερνούν τα 6.700.000.000 ευρώ, χρέη τα οποία προσπαθούμε από κοινού με το Υπουργείο Οικονομικών να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά μέχρι το τέλος του χρόνου, για να εξυγιάνουμε το χώρο του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Στο «κόκκινο» βρίσκονται και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και ιδιαίτερα σε μία περίοδο που ενώνουμε τις δυνάμεις μας, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα από την πανδημία της νέας γρίπης.
Σε αυτήν την εκρηκτική κυριολεκτικά κατάσταση, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, τα οποία λειτουργούν πολλαπλασιαστικά, ήταν το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί με τις ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, όσον αφορά τη λειτουργία των εφημεριών των γιατρών του Ε.Σ.Υ. Εκεί υπήρχε ένα διπλό πρόβλημα. Αφενός δεν προχώρησαν οι περίφημες προσλήψεις, για τις οποίες τόσος πολύς λόγος είχε γίνει και είχαν υπάρξει δεσμεύσεις, και αφ’ ετέρου υπήρχε νομικό πρόβλημα, για να μπορέσουν ουσιαστικά να καλυφθούν αυτές οι εφημερίες, ενώ βέβαια δεν υπήρχε –και αυτό ήταν και πηγή του προβλήματος- και η πολιτική βούληση να υπάρξει επίλυση του προβλήματος και η οικονομική δέσμευση ότι θα υπάρξει πληρωμή αυτών των εφημεριών. Το αποτέλεσμα ήταν να μη λειτουργούν οι εφημερίες. Ιδιαίτερα τα περιφερειακά νοσοκομεία είναι σε πλήρες αδιέξοδο. Βλέπουμε ότι οι άνθρωποι κάνουν ό,τι μπορούν, με πατριωτισμό κυριολεκτικά οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Ε.Σ.Υ., αλλά τα προβλήματα είναι πάρα πολύ σοβαρά.
Κληθήκαμε, λοιπόν, ήδη από τις πρώτες σαράντα πέντε ημέρες, να αντιμετωπίσουμε ριζικά και να λύσουμε αυτόν το γόρδιο δεσμό. Και αυτό κάνουμε. Η διάταξη που συζητάμε σήμερα του άρθρου 6 κάνει ακριβώς αυτά τα πράγματα.
Πρώτα απ’ όλα, έρχεται και αποσυνδέει από το παλιό μισθολόγιο των δικαστικών το πλαφόν των αποδοχών και των πρόσθετων αμοιβών του ιατρικού προσωπικού του Ε.Σ.Υ. Σπάει το ταμπού με γενναιότητα, πρέπει να πω και να ευχαριστήσω το οικονομικό επιτελείο και τους συναδέλφους Υπουργούς Οικονομικών, οι οποίοι έσκυψαν σε ένα τόσο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και μπορέσαμε να βρούμε λύση σ' αυτό το θέμα. Συνδέει, λοιπόν, το περίφημο αυτό πλαφόν με το νέο μισθολόγιο των δικαστικών και κάνει μία σημαντικότατη αύξηση μέσα σ' αυτό το πλαίσιο των οικονομικών και δημοσιονομικών δυσκολιών. Για να μιλάμε συγκεκριμένα και με νούμερα, εκεί που το πλαφόν σήμερα ήταν 5.150 ευρώ, αυτήν τη στιγμή γίνεται 6.500 ευρώ. Αυτό είναι μία σαφέστατη αύξηση 1.350 ευρώ σ' αυτό το δύσκολο περιβάλλον, που δείχνει ακριβώς ότι, όταν λέμε ότι η υγεία είναι προτεραιότητα και όταν θέλουμε να στηρίξουμε τη λειτουργία των νοσοκομείων και τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ., το κάνουμε πράξη.
Επιπρόσθετα, επειδή ήδη στην τρέχουσα χρονιά υπήρξαν πάρα πολλά προβλήματα -αναγκάζονταν οι γιατροί είτε να μην πληρώνονται είτε τους καλούσαν να επιστρέφουν πίσω αποζημιώσεις- μπαίνει και η διάταξη της παραγράφου 2, που λέει ότι αυτή η νέα διάταξη για το πλαφόν ισχύει αναδρομικά από 1/1/2009.
Ταυτόχρονα –και εδώ θέλω να σταθώ λίγο περισσότερο- όσον αφορά το θέμα των προσλήψεων και επειδή και ο εισηγητής του Κομμουνιστικού Κόμματος το έθεσε, θέλω να πω ότι όχι μόνο καλύπτουμε την ειλημμένη υποχρέωση, την οποία επιβεβαιώσαμε στην ΟΕΝΓΕ για τις δύο χιλιάδες προσλήψεις, αλλά πάμε περαιτέρω. Στην ουσία, με αυτές τις χίλιες εδώ προσλήψεις, που είναι πέραν των οργανικών θέσεων, πάμε για προσλήψεις δύο χιλιάδων ενενήντα τριών νέων γιατρών, μονίμων γιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Και επειδή θέλω να είμαι πολύ σαφής, λέμε τα εξής. Αυτήν τη στιγμή προχωρά η πρόσληψη διακοσίων πενήντα ειδικευόμενων γιατρών στο σύστημα. Προχωρούν, όσον αφορά τις οργανικές θέσεις που ήδη υπήρχαν προς κάλυψη, εξακόσιες έξι προκηρύξεις στα νοσοκομεία, τριάντα πέντε θέσεις στο Ε.Κ.Α.Β., εκατόν πενήντα δύο θέσεις στα κέντρα υγείας.
Αυτό άφηνε 907 θέσεις ακόμα για να φτάσουμε στο όριο των 2.000, τις οποίες υπερκαλύπτουμε με αυτήν την πρόβλεψη για 1.000 νέες θέσεις πέραν των οργανικών θέσεων.
Άρα, λοιπόν, με έναν σωστό προγραμματισμό που υποχρεούμαστε πλέον να κάνουμε στα νοσοκομεία –γιατί δεν υπήρχε σωστός προγραμματισμός- με τις νέες προσλήψεις, οι οποίες θα τρέξουν πάρα πολύ γρήγορα, με τη δυνατότητα να καλυφθούν οι αποζημιώσεις των γιατρών για τις εφημερίες μέχρι του πλαφόν των 6.500 ευρώ, βάζουμε πραγματικά σε μία νέα λογική και βάση το σύστημα των εφημεριών, πρώτα από όλα για να μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά τα νοσοκομεία μας, αλλά και να μπορούν και οι γιατροί να πληρωθούν τα δεδουλευμένα. Κι εδώ θέλω πραγματικά –και θα το τονίσω αυτό- να σημειώσω ότι έχουμε τη στενότατη συνεργασία με τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και με όλο το οικονομικό επιτελείο, γιατί πραγματικά μπορούμε, σε αυτή την τόσο δύσκολη οικονομικά συγκυρία, να φέρνουμε μία τέτοια διάταξη, να την υποστηρίζουμε. Και δείχνει ακριβώς ότι για μας, όταν λέμε ότι στηρίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την Υγεία, μπορούμε να το κάνουμε πράξη, ακόμα και σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Θα ήθελα, επίσης, να αναφέρω δύο θέματα ακόμη και να κλείσω με αυτά, κύριε Πρόεδρε. Η διάταξη της παραγράφου 3 που αφορά τις έκτακτες ανάγκες, έρχεται να καλύψει μία πραγματική ανάγκη. Δηλαδή, όταν δυστυχώς στη χώρα μας συμβαίνουν διάφορες καταστροφές, έχουμε την ανάγκη να επιστρατευθεί το προσωπικό του Ε.Σ.Υ., δεν υπήρχε η δυνατότητα να υπάρχει υπερωριακή κάλυψη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που με αυτοθυσία πολλές φορές προσφέρει για να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες αυτές. Σ’ αυτήν την περίοδο που δίνουμε τη μάχη για τη δημόσια υγεία, που το προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας έχει πάρει στην πλάτη του το πρόγραμμα των εμβολιασμών και νυχθημερόν πραγματικά στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, προσπαθεί να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις ανάγκες. Και πρέπει να σας πω ότι μέχρι χθες ο αριθμός των εμβολιασθέντων έχει φθάσει στις 155.000. Αυτό δείχνει πραγματικά τη συμμετοχή πια του κόσμου, άρα και των αναγκών, να μπορέσει να ανταποκριθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ε.Σ.Υ.. Υπήρχε η ανάγκη να υπάρχει πρόβλεψη υπερωριακής κάλυψης και φυσικά να μην προσμετράται στις συνολικές αποδοχές που αφορά το πλαφόν. Αυτό επιτυγχάνουμε με αυτή τη ρύθμιση. Και αυτό θα είναι και μία ρύθμιση για το μέλλον, για οποιαδήποτε τέτοια ανάγκη προκύψει.
Να κλείσω δε, λέγοντας ότι όπως ήδη έχουμε πει επανειλημμένα, στα δεδουλευμένα ως προς τις εφημερίες του 2009 και αναδρομικά, θα ισχύσει το πλαφόν. Φυσικά και οι πληρωμές προχωρούν. Ήδη, με συνυπογραφή και του Υπουργού Οικονομικών και από το Υπουργείο Υγείας, έχει προχωρήσει η πληρωμή για τις εφημερίες του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου. Ήταν από τα πρώτα μέτρα που πήραμε μόλις αναλάβαμε την Κυβέρνηση. Έχει προχωρήσει του Νοεμβρίου και βρίσκεται σε τελική φάση και για τον Δεκέμβριο.
Άρα, λοιπόν, με αυτή τη διάταξη, που σας ζητώ να την στηρίξετε, γιατί πραγματικά στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, χωρίς να επιλύουμε τα δομικά προβλήματα, δίνουμε μία ανάσα στο σύστημα, για να μπορούμε να προχωρήσουμε στις βαθύτερες αναγκαίες θεσμικές αλλαγές για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και συνολικά για την Υγεία.
Σας ευχαριστώ πολύ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

4 Δεκεμβρίου 2009, 21:16:59
Απάντηση #1168
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ

ΜΑΡΙΑ – ΕΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)

 Σπάει το ταμπού με γενναιότητα .............. το πλαφόν σήμερα ήταν 5.150 ευρώ, αυτήν τη στιγμή γίνεται 6.500 ευρώ. Αυτό είναι μία σαφέστατη αύξηση 1.350 ευρώ σ' αυτό το δύσκολο περιβάλλον, που δείχνει ακριβώς ότι, όταν λέμε ότι η υγεία είναι προτεραιότητα .......................άρα πολύ γρήγορα, με τη δυνατότητα να καλυφθούν οι αποζημιώσεις των γιατρών για τις εφημερίες μέχρι του πλαφόν των 6.500 ευρώ, βάζουμε πραγματικά σε μία νέα λογική και βάση το σύστημα των εφημεριών, πρώτα από όλα για να μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά τα νοσοκομεία μας, αλλά και να μπορούν και οι γιατροί να πληρωθούν τα δεδουλευμένα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε την υπουργό στο club. Πραγματικά νέα λογική. Σίγουρα ναι τα δεδουλευμένα. Βεβαίως το ταμπού. Αλλίμονο πως δε το είχαμε σκεφτεί αγαπητέ μου. Να λειτουργήσουν αποτελεσματικά τα νοσοκομεία μας. Ναι τα δικά μας. Του λαού είναι και σε αυτόν ανήκουν. Ναι για το λαό. Το πλαφόν, ναι το ταμπού. Το κίνημα ναι. 'Ερχεται η αλλαγή. Βεβαίως όπως στη Δανία. Σαφώς.....

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  Γουόρκιν τάιμ ντιρεκτίβα. Τι'ν τούτο ωρέ Μανωλιό?

Να δω πλαφόν το μικροβιολόγο και να σκίσω το Manual Acute Medicine που κουβαλάω

5 Δεκεμβρίου 2009, 22:13:16
Απάντηση #1169
Αποσυνδεδεμένος

ΧΡΗΣΤΟΣ Κ


Ο κάθε επίτροπος θα υπογράφει για εφημερίες  που δεν υπερβαίνουν το πλαφόν είναι όμως περισσότερες από 7 το μήνα;

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
44221 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
73689 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2008, 13:34:10
από D-Michalis
0 Απαντήσεις
3595 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Ιανουαρίου 2018, 15:31:48
από Argirios Argiriou
7 Απαντήσεις
31695 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Μαρτίου 2020, 18:57:29
από Αρχίατρος
3 Απαντήσεις
26959 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Αυγούστου 2022, 01:06:14
από Αρχίατρος