Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.

<< < (39/295) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο σίγουρο είναι ότι το ρεπό μετά την εφημερία αρχίζει να γίνεται καθεστώς σε όλο και περισσότερα ΚΥ

--- Τέλος παράθεσης ---

Απορία: Αν παραιτηθείς εγγράφως από το δικαίωμα του 48ωρου και κάνεις παραπάνω εφημερίες, δικαιούσαι μετά να ζητάς ρεπό για τις εφημερίες αυτές;
Είναι κάπως παράλογο. "Δουλεύω παραπάνω χωρίς να μου το επιβάλει κανένας, γιατί έτσι θέλω, γιατί θέλω να παίρνω παραπάνω χρήματα, όμως γι' αυτή την παραπάνω εργασία θέλω (; ), δικαιούμαι (; ), απαιτώ (; ) ρεπό"

timex:
Αν γίνει αυτό,λίγοι θα είναι εκείνοι που δε θα κάνουν πολλές εφημερίες.
Θα δουλεύεις σχεδόν τις μισές μέρες του μήνα και θα παίρνεις περισσότερα χρήματα.

Να ρωτήσω κάτι; Ποιο είναι το πλαφόν των εφημεριών για τους ειδικευόμενους;
Δέκα εφημερίες απο τις οποίες μπορεί να είναι 6 καθημερινές και 4 αργίες;

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο σίγουρο είναι ότι το ρεπό μετά την εφημερία αρχίζει να γίνεται καθεστώς σε όλο και περισσότερα ΚΥ

--- Τέλος παράθεσης ---

Απορία: Αν παραιτηθείς εγγράφως από το δικαίωμα του 48ωρου και κάνεις παραπάνω εφημερίες, δικαιούσαι μετά να ζητάς ρεπό για τις εφημερίες αυτές;
Είναι κάπως παράλογο. "Δουλεύω παραπάνω χωρίς να μου το επιβάλει κανένας, γιατί έτσι θέλω, γιατί θέλω να παίρνω παραπάνω χρήματα, όμως γι' αυτή την παραπάνω εργασία θέλω (; ), δικαιούμαι (; ), απαιτώ (; ) ρεπό"

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν το δικαιούσαι.

EzeΤΡΟΛ:
Από εχθές που διάβασα την καθαρογραμμένη απόφαση του Ελεγκτικού Συνέδριου, προσπαθώ να καταλάβω πόσο σοβαρό είναι το θέμα. Όπως φαίνεται, αν κανείς μείνει στα πλαίσια του 48ωρου, θα υποστεί πραγματική μείωση των αποδοχών του. Αν πάλι προτιμήσει την παραβίαση του, τότε α) θα ανεβεί πάρα πολύ ο αριθμός των εφημεριών του εφόσον είναι σχεδόν βέβαιο ότι πολλοί συνάδελφοι του στην κλινική ή το ΚΥ δεν θα τον μιμηθούν και θα προτιμήσουν να κινούνται στα πλαίσια του 48ωρου και των 2 εφημεριών το μήνα και β) δεν θα μπορεί να επικαλεστεί κόπωση σε περίπτωση ιατρικού λάθους, ενώ και η διοίκηση του Νοσοκομείου σε μια τέτοια περίπτωση θα σφυρίζει αδιάφορα.

Νομίζω ότι κατ’ αρχή πρέπει κανείς να εντάξει τον εαυτό του σε ένα από τα 4 κελιά ενός 2x2 πίνακα με σειρές το αν είναι ζόρικες οι εφημερίες του και στήλες το αν έχει ανάγκη τα γιούρος. Από εκεί και πέρα, επειδή αυτή την ώρα περνούν όλων των ειδών τα σενάρια από τη σκέψη μας και στην απόφαση βαρύνουν πολλά όπως οι οικογενειακές μας υποχρεώσεις, οι οικονομικές μας ανάγκες, η προάσπιση της σωματικής και ψυχικής υγείας μας, οι κοινωνικές μας δραστηριότητες και πάντα η συγκαλυμένη, ανομολόγητη επιθυμία μας για χαλαρότητα και καλοπέραση, θα ήταν σκόπιμο στην παρούσα φάση, όσοι νιώθουμε απλοί σκαπανείς της Δημόσιας Υγείας και δεν ταυτιζόμαστε με τους κάθε είδους προνομιούχους του χώρου, να διεκδικήσουμε το "Δικαίωμα στην Αυτοδιάθεση": Να καθορίζουμε δηλαδή εμείς, με έγγραφη δήλωση μας, τον αριθμό των εφημεριών που επιθυμούμε να κάνουμε για κάθε μήνα.

esrgp:
Μήπως κάποιος συνάδελφος μπορεί να επισυνάψει ολόκληρο το κείμενο της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου ή να υποδείξει πού μπορούμε να το βρούμε και να το κατεβάσουμε;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση