Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.
Harper:
Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας...Θέλουν το καλό μας!!!
(Με συναδελφικούς χαιρετισμούς...Dr Αρτέμης Μάτσας!)
Harper:
Είναι 2 το βράδυ και ενώ δε με κολλάει ύπνος έκανα μερικούς συλλογισμούς που θέλω να μοιραστώ μαζί σας και περιμένω την άποψή σας:
Ο ιατρός,κατά γενική αποδοχή, οφείλει να βάζει τον ασθενή και τη δημόσια υγεία πάνω από τα προσωπικά του "θέλω".Σωστα????
Ως ιατρός όμως δεν είμαι ούτε θεός ούτε υπεράνθρωπος οπότε είμαι και εν δυνάμει ασθενής...
Σαν ιατρός όμως θεωρώ πως η διαρκής εμπλοκή μου και ενασχόληση σε εφημερίες επηρεάζει τις ψυχοσωματικές μου εφεδρείες(ακόμη και αν δε τις επηρεάζει άμεσα οφείλω ασκώντας σωστή-προληπτική ιατρική να προασπίσω μελλοντικά την υγεία μου,δεδομένου ότι η καταπόνηση από τις εφημερίες μπορεί να επηρεάσει την υγεία μου μελλοντικά).
Μπορεί λοιπόν ως ιατρός να θέλω να διαθέσω ψυχή τε και σώματι στο βωμό της δημόσιας υγείας αλλά ως ασθενής απαιτώ από τον προσωπικό μου ιατρό(δηλ. εμένα διότι προσωπικός μου ιατρός είμαι ο ίδιος,όπως ένας δικηγόρος θα εκπροσωπούσε τον εαυτό του σε δίκη) να με προφυλάξει,δηλ.να σταματά να εργάζεται πάνω από 48 ώρες την εβδομάδα.
Σαν ιατρός οφείλω να ακούσω και να προασπίσω την υγεία του ασθενούς μου,δηλ τη δική μου,παρόλο που θέλω διακαώς,σαν ιατρός να εργασθώ και να κάνω άπειρες εφημερίες.
Λυπάμαι κύριοι αλλά ως ιατρός λόγω ανάγκης του ασθενούς μου,δηλ.εμού του ιδίου,δεν μπορώ να εργασθώ πάνω από 48 ώρες!!!
Harper:
Και όμως φίλοι..υπάρχει λύση γα το 48ωρο...Τόσο καιρό ήταν κάτω από τα μάτια μας και απορώ που δεν την βλέπαμε...Τι θα λέγατε να πούμε στη Μπεζεντάκου να γράψει και να μεσολαβήσει για μας στον πρωθυπουργό?[/color
EzeΤΡΟΛ:
Υψηλά ποσοστά αποδοχής με 60.8% απολαμβάνει ο Υπ. Υγείας σε δημοσκόπηση:
Η ερώτηση της ALCO ήταν σαφής: «Πείτε μου για κάθε υπουργό της κυβέρνησης που θα σας διαβάσω, αν πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση ή όχι, σε περίπτωση ανασχηματισμού».
Τις θετικότερες των απαντήσεων έλαβαν οι… Σουφλιάς (69,2%), Μπακογιάννη (68,3%), Παυλόπουλος (65,3%), Αβραμόπουλος (60,8%) και Σπηλιωτόπουλος (60,7%). Ακολουθούν με ποσοστά παραμονής άνω του 50% οι Μεϊμαράκης, Χατζηδάκης, Πετραλιά, Παπαληγούρας, Χατζηγάκης και Στυλιανίδης.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Αγωνιστική Παρέμβαση:
Αντιγράφουμε από το Ygeianet.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε σήμερα προειδοποιητική επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο για παράλειψη συμμόρφωσης με το μέγιστο χρόνο εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, μετά από πολυάριθμες καταγγελίες σχετικά με την αναστολή εφαρμογής του 48ωρου με τροπολογίες.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση