Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 13:55:52

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 692932 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

10 Μαρτίου 2008, 07:12:29
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Δημοσιεύθηκε η κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπει την κατανομή των κονδυλίων για τιε εφημερίες του 2008 καθώς και τα διαδικαστικά των εφημεριών.Μπορείτε να τα δείτε:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

10 Μαρτίου 2008, 08:22:37
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Στο Έθνος δημοσιεύτηκε το εξής:
"Νέα, εξάμηνη παράταση δίνει το υπουργείο Υγείας στην εφαρμογή του νέου ωραρίου των νοσοκομειακών γιατρών.

Με τροπολογία που κατατέθηκε χθες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2008 (έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2007) η ισχύς δύο Προεδρικών Διαταγμάτων του 1999 και του 2005.

Τα συγκεκριμένα νομοθετήματα προέβλεπαν συγκεκριμένα, μειωμένα όρια εβδομαδιαίας εργασίας για τους ειδικευμένους, τους ειδικευόμενους γιατρούς και το προσωπικό του ΕΣΥ. Με τη χθεσινή τροπολογία δίνεται η δυνατότητα περαιτέρω παράτασης εφαρμογής του νέου ωραρίου μέχρι το τέλος του έτους.

Η Ελλάδα όφειλε να προσαρμόσει το ωράριο των νοσοκομειακών από την αρχή του 2007. Οι κοινοτικές Οδηγίες ορίζουν εβδομαδιαίο ωράριο 48 ωρών για τους ειδικευμένους γιατρούς και 58 ωρών για τους ειδικευόμενους. Αναφέρουν, επίσης, ότι οι ειδικοί γιατροί δεν μπορούν να εφημερεύουν περισσότερες από δύο φορές τον μήνα και οι ειδικευόμενοι τέσσερις."

Ισχύει άραγε;

10 Μαρτίου 2008, 14:11:41
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Με τροπολογία που κατατέθηκε χθες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας

Το νομοσχέδιο όριζε την αλιευτική περίοδο για την κουτσομούρα και το μπαρμπούνι.
Την επόμενη φορά θα το καταθέσει σε νομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας για την αποζημίωση των χαλαζόπληκτων πατατοπαραγωγών του Νευροκοπίου.

Για να μη ξεχνιόμαστε: αύριο ξεκινά εβδομάδα κινητοποιήσεων για τους ιατρούς του ΕΣΥ - ενημέρωση στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Όλοι μαζί ενωμένοι ν' απαιτήσουμε μεροκάματο ίσο μ' ενα κουτί Aricept!
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Μαρτίου 2008, 23:59:28 από Ο (δια)κομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

10 Μαρτίου 2008, 15:12:32
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Γιατρέ μου, επειδή εγώ έχω ένα πρόβλημα με το στομαχάκι μου, μήπως να το έπαιρνα σε σιροπάκι; (μαζί με μία πραζόλη 28άρα βεβαίως βεβαίως)
Θυμίζω:
Tab Aricept (28) 5mgr Τιμή: 101 €

Tab Aricept (28) 10mgr Τιμή: 122 €

Sir Exelon 120ml (2mgr/1ml) 156 €

Από ηλεκτρονικό μήνυμα του συναδέλφου Βαρνάβα:
«Η τροπολογία θα ψηφιστεί την Τρίτη 11 Μαρτίου, τη μέρα που ξεκινάμε κινητοποιήσεις, ώστε να τη χρησιμοποιήσουν οι Διοικήσεις ως καταπραϋντικό. Θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ τέλη Μαρτίου και με την πρώτη ένσταση Επιτρόπου του Ελεγκτικού θα πάει στο Ι΄ Τμήμα του Ελεγκτικού για συζήτηση. Εκεί θα χρειαστεί άλλον ένα μήνα με αμφίβολο αποτέλεσμα στην απόφαση. Πιάσαμε λοιπόν Μάιο. Εάν όλα πάνε δεξιά για το Υπουργείο τότε, αρχές του θέρους,  θα μπεί σε διεκπεραίωση η ενταλματοποίηση εφημεριών Ιανουαρίου. Εάν δε πάνε εξ ευωνύμων... φέξε μου και γλίστρησα.»
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Μαρτίου 2008, 15:17:42 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

10 Μαρτίου 2008, 15:36:42
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Tab Aricept (28) 5mgr Τιμή: 101 €
Tab Aricept (28) 10mgr Τιμή: 122 €
(μαζί με μία πραζόλη 28άρα βεβαίως βεβαίως)
Μια φορά, σε έναν που έπαιρνε "5άρι", του έγραψα "10άρι" και του είπα να παίρνει μισό την ημέρα, θεωρώντας ότι μ' αυτό τον τρόπο κάνω μια μικρή περιστολή της δαπάνης για το ταμείο του. Ο φαρμακοποιός όμως που είναι γατόνι σε κάτι τέτοια, επειγόντως ανταπάντησε με "γνωμάτευση" από τον Νευρολόγο που ανέβαζε τη δοσολογία επιτακτικά σε 10mg.

Η πλάκα είναι ότι η λογική "σου-δίνω-ένα-φάρμακο-και-μετά-και-δεύτερο-για-να-μη-σε-πειράξει-το-πρώτο-που-σου-έδωσα" επιβάλλεται όντως να εφαρμοστεί στους αναστολείς της ακετυλοχολινεστεράσης γιατί προκαλούν γαστρορραγίες. Που θα της χρεωθώ πάλι εγώ ως συνταγογραφών ιατρός, άρα αναγκαστικά πρέπει να βάλω και την πραζόλη-επιδόρπιο, άρα το πάρτι των φαρμακοεμπόρων γύρω από την υπογραφή (και την ευθύνη μου) καλά κρατεί...  Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι οι πραζόλες δεν ενδείκνυνται επίσημα για την πρόληψη πεπτικών ελκών! (Κοιτάξετέ το και στον ΕΟΦ!) Όπως επίσης και η δονεπεζίλη και τα συναφή δεν έχουν θέση στην άνοια, παρά μόνο ενδεχομένως σε ήπια Ν. Alzheimer (πάλι από τον ΕΟΦ), η οποία άλλωστε στην Ευρώπη ευθύνεται για λιγότερο από το 3% των περιπτώσεων άνοιας!

Έ, ρε γλέντια που κάνουμε κάθε μέρα... ώπα, ώπα μπαμπάκο...
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Μαρτίου 2008, 23:57:21 από Ο (δια)κομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

10 Μαρτίου 2008, 16:18:47
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Για να έχετε ως ενθύμιο τη νέα πρόταση-τροπολογία παράτασης της αναστολής  εφαρμογής των Προεδρικών Διαταγματων για το χρόνο εργασίας των γιατρών πατήστε Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. :-*
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

11 Μαρτίου 2008, 18:06:44
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

vasiliki

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αντιγράφω για την περίπτωση που δεν ανοίγει ο σύνδεσμος!

Με εκπληκτική ταχχύτητα έγραψε ο Τσούκαλος την βολική για εκείνον απόφαση του τελευταίου Γενικού Συμβουλίου, αυτή που προέκυψε με τις ψήφους συνδικαλιστών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συνεργασία. Τη σκανάρισα και σας την επισυνάπτω, ώστε να μπορείτε να σχηματίσετε γνώμη για όσα φούμαρα θα επικαλεστούν ως δικαιολογίες αυτοί που ψήφισαν τη συγκεκριμένη απόφαση.
Ψάξτε στη συγκεκριμένη απόφαση γραμμή προς γραμμή να δούμε αν θα βρείτε λέξη
για μισθολόγιο
για το 48ωρο ή τέλος πάντων την μία εφημερία την εβδομάδα
για κατάργηση του πλαφόν Αρεοπαγίτη
για την εφημερία ως υπερωριακό χρόνο που θα προσυπολογίζεται στα συντάξιμα
για την ενσωμάτωση εφημεριών στο Βασικό Μισθό
για ένταξη των γιατρών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
για τις απλήρωτες δεδουλευμένες εφημερίες από το Δεκέμβριο 2007 έως σήμερα
για τις κινητοποιήσεις σχετικά με το ασφαλιστικό που ανοίγει διάπλατα αυτές τις μέρες
¦ Τίποτα. Σιγή ασυρμάτου, λες κι αυτοί που ψήφισαν την επαίσχυντη αυτή απόφαση δεν κάνουν εφημερίες. Κουβέντα για αποπληρωμή των εφημεριών λες και θεωρούν τα δεδουλευμένα ασήμαντα και επουσιώδη.
¦ Δεν άκουσαν τους εκπροσώπους των Ενώσεων; Δεν έμαθαν ότι από την Τρίτη σχεδόν όλη η Ελλάδα βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας; Ούτε μιά γραμμή δεν έγραψαν ότι καλύπτουν ως ΟΕΝΓΕ τις κινητοποιήσεις.
Εαν διαθέτουν έστω και ψήγματα εντιμότητας αυτοί που ψήφισαν ετούτο το κείμενο θα πρέπει να ντρέπονται εως τα βαθειά τους γεράματα.
¦ Οι Τσουκαλο-Λαοπόδηδες νομίζουν ότι θα πάνε σε υπογραφή συλλογικής σύμβασης με συνοπτικές διαδικασίες. Νομίζουν ότι θα γράψουν τους όρους της σε μαρμάρινη πλάκα και θα τη βάλουν στο κενοτάφειο του νοσοκομειακού γιατρού, όπου θα πηγαίνουν τα ψυχοσάββατα να οδύρονται ως τεθλιμμένες χήρες.
Είναι οικτρά γελασμένοι.
Οι αντιδράσεις που θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον θα είναι τελείως απρόβλεπτες για τους δεινόσαυρους του συνδικαλισμού.
¦ Δελτίο Τύπου για όσα συνέβησαν στην ΟΕΝΓΕ εξέδωσε το Τμήμα Υγείας του Συνασπισμού (κλικ εδώ) θέτοντας ευθέως το ερώτημα τι πρόκειται να πράξει εφεξής το ΠΑΣΟΚ.
¦ Η ΠΑΣΚ Γιατρων με ανακόινωσή της (κλικ εδώ) προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από τα τερτίπια που μετήλθε ο Λαοπόδης και οι συν αυτώ στο Γενικό Συμβούλιο. Καταλήγει με τη φράση "Η ΠΑΣΚ – ΓΙΑΤΡΩΝ: ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΕΙ, ΔΕΝ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ, ΔΕΝ ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ συμφωνίες αμφίβολης ποιότητας και αμφίβολου αποτελέσματος". Για να δούμε....
¦ Από την Τρίτη τα περισσότερα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της χώρας κλείνουν. Ξεκινούν επίσχεση εργασίας. Μόνο η ΕΙΝΑΠ κοιμάται το βαθύ ύπνο της. Εντούτοις σε πολλά Νοσοκομεία της Αθήνας ξεκινούν συνελεύσεις με πρόσκληση των Πενταμελών Επιτροπών. Κάτι θ΄ ανοίξει και κεί.
¦ Τη δήλωση επίσχεσης εργασίας μπορείτε να κατεβάσετε και από την ιστοσελίδα της Ενωσης Αχαϊας (κλικ εδώ). Σημειωτέον ότι όσοι υπηρετούν σε απομεμεκρυσμένα ιατρεία μπορούν να αποστείλουν τη δήλωση μέσω φαξ στη Διοίκηση. Θεωρείται απόλυτα νόμομος τρόπος επίδοσης εγγράφου. Καλύτερα είναι βέβαια να επιδοθούν συλλογικά από την Ενωση Γιατρών, εαν όμως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό μπορεί να γίνει και ατομικά.
¦ Σας επισυνάπτω αφίσα που ετοιμάσε για την επίσχεση η Ενωση Χαλκιδικής. Τροποποιήστε την ελεύθερα και εκτυπώστε την για τις δικές σας ανάγκες.
¦ Σας επισυνάπτω επίσης προκήρυξη που ετοίμασε η Ενωση Γιατρών Ρόδου.
Χαιρετώ
Δημήτρης Βαρνάβας


Και η συνέχεια...


Μόλις γνωστοποιήθηκε η απόφαση που έλαβαν ομοθυμαδόν οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην Ομοσπονδία εκδηλώθηκαν εντονότατες αντιδράσεις από συναδέλφους και Ενώσεις. Τα πράγματα έκαναν ακόμα πιό ζόρικα οι ασυγκράτητοι πανηγυρισμοί Αβραμόπουλου που εξέθεσαν έως γελοιοποιήσεως τη "συμμαχία των προθύμων". Έγινε λοιπόν ορατό και στον πλέον αδαή συνάδελφο ότι η προσχεδιασμένη σύμπραξη Τσούκαλου- Λαοπόδη αποσκοπούσε να ρίξει τους γιατρούς στην κατώτατη διαπραγματευτική κλίμακα, ώστε κάθε επιπλέον ψίχουλο του Υπουργείου να θεωρηθεί μεγάλη επιτυχία.
¦ Ο Τσούκαλος άρχισε την επομένη κιόλας να διαχειρίζεται το νέο του ρόλο. Όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει, όλα τα τεμαχίζει σαν κρεοπώλης της Βαρβακείου.
Άρπαξε λοιπόν ο ερίφης το χασαπομάχαιρο κι έκοψε μιά συμπληρωματική ανακοίνωση, όπου δήθεν απαντάει σε υπονομευτές και κάνει διευκρινήσεις στην απόφαση του Γενικού Συμβουλίου. Χρησιμοποιώντας άψογη διάλεκτο Βαρβακείου γράφει επί λέξει:
"Διευκρινίζουμε επίσης ότι θα απαιτήσουμε: α) την κατάργηση του Plafond Αρεοπαγίτη και β) ότι οι εφημερίες θα συνεχίσουν να ορίζονται και να γίνονται όπως σήμερα: δηλαδή εαν κάποιος χρειάζεται να κάνει σήμερα ενεργό εφημερία θα χρειάζεται να κάνει και αύριο το ίδιο".
¦ Έγραφαν με τον Λαοπόδη τέτοια πράγματα στην απόφαση του Γενικού Συμβουλίου; Όχι βεβαίως. Άλλα έγραφαν, όμως στον κίνδυνο να χάσουν πελατεία δίνουν ρεγάλο συκωταριές και γλυκάδια. Αν ο πελάτης συνεχίσει να είναι ακόμα δύσπιστος δώρο και τα αμελέτητα.
¦ Μόλις άρχισαν να διογκώνονται οι αντιδράσεις και τα περισσότερα Νοσοκομεία της χώρας ανακοίνωσαν ότι από την προσεχή Τρίτη ξεκινούν επισχέσεις κατέλαβε πανικός το Υπουργείο Υγείας και ο κ. Αβραμόπουλος απέψυξε άρον-άρον την τροπολογία που κρατούσε στο ψυγείο. Την κατέθεσε (κλικ εδώ) προχτές Παρασκευή και είναι συμβολικό ότι την ενέταξε στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών! Όπως εύστοχα επισημαίνει η Ενωση Ρόδου ¨καράβια βγήκαν στη στεριά".
Η τροπολογία είναι πανομοιότυπη με την περσινή, με διάρκεια 6+6 μήνες και έχει ισχύ από 1/1/08. Την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας θα μπορούσε να γράψει μόνον κάποιος που διαθέτει μαύρο χιούμορ, αλλά και αβυσσαλέο μίσος για τους γιατρούς.
¦ Προσέξτε την τελευταία παράγραφο της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου που συνοδεύει την τροπολογία:
"Από τις προτεινόμενες διατάξεις δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού"
Ωστε όσα μας λέγανε στις επιστολές οι Αβραμόπουλος - Καλογερόπουλος είναι φούμαρα. Ούτε σέντς δεν θα δοθεί προς μεγάλη απογοήτευση της "συμμαχίας των προθύμων" που θα ήθελε κάποια ψίχουλα δοσμένα με περίπλοκη διατύπωση, ώστε να τα πάει ο Τσούκαλος στον οικονομολόγο και να μας βγάλει ένα επίδομα ναα.. (με το συμπάθειο).
¦ Η τροπολογία θα ψηφιστεί την Τρίτη 11 Μαρτίου, τη μέρα που ξεκινάμε κινητοποιήσεις, ώστε να τη χρησιμοποιήσουν οι Διοικήσεις ως καταπραϋντικό. Θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ τέλη Μαρτίου και με την πρώτη ένσταση Επιτρόπου του Ελεγκτικού θα πάει στο Ι΄ Τμήμα του Ελεγκτικού για συζήτηση. Εκεί θα χρειαστεί άλλον ένα μήνα με αμφίβολο αποτέλεσμα στην απόφαση. Πιάσαμε λοιπόν Μάιο. Εαν όλα πάνε δεξιά για το Υπουργείο τότε, αρχές του θέρους, θα μπεί σε διεκπεραίωση η ενταλματοποίηση εφημεριών Ιανουαρίου. Εαν δεν πάνε εξ ευωνύμων... φέξε μου και γλύστρησα.
¦ Ο Αβραμόπουλος επ΄ ουδενί ήθελε να καταθέσει την τροπολογία, η οποία τον φέρνει αντιμέτωπο με το Ελεγκτικό Συνέδριο και την ΕΕ. Ήθελε συλλογική σύμβαση γρήγορη και ταυτοχρόνως ασαφή, την οποία εκείνος θα εφαρμόζει με Υπουργικές Αποφάσεις, ενώ εμείς θα τρέχουμε σε δικηγόρους και δικαστήρια για να βρούμε το δίκιο μας.
¦ Έχουν λόγους να διακόψουν οι συνάδελφοι την επίσχεση; Απολύτως κανέναν. Ο νόμος προβλέπει ρητά λήξη της επίσχεσης μόνο με αποπληρωμή των δεδουλευμένων και όχι κατάθεση τροπολογιών. Τουναντίον ο δικός μας αφερέγγυος εργοδότης κάνει άτακτες κινήσεις προκειμένου να δείξει ότι συμορφώνεται, όμως η μόνη κίνηση που θα επέβαλλε τη διακοπή της επίσχεσης είναι η καταβολή των εφημεριών στον τραπεζικό λογαριασμό κάθε γιατρού. Εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν. Εαν ο εργοδότης θέλει να χρησιμοποιήσει εξαναγκασμό ας προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας να κηρύξει την επίσχεση ως καταχρηστική, δείχνοντας ότι ενώ είναι ανίκανος να πληρώνει είναι ικανότατος να καταστέλλει.
¦ Είναι ακατανόητη η φοβία ορισμένων συναδέλφων πως οι Διοικήσεις θα μας πάνε στα δικαστήρια. Ούτε κλέψαμε, ούτε εξαπατήσαμε κανέναν. Οι Διοικήσεις θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα απέναντι στους γιατρούς που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Στην έσχάτη των περιπτώσεων το δικαστήριο θα διατάξει να σταματήσουμε την επίσχεση. Σιγά τα λάχανα. Γιατί λοιπόν τέτοιος φόβος;
¦ Ορισμένοι λένε για την επίσχεση διάφορες ερμηνείες δικής τους έμπνευσης. Υπάρχει ευθύς τρόπος να πληροφορηθούμε τι λέει η κυβέρνηση επ΄ αυτού; Ασφαλώς. Μπείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Απασχόλησης (κλικ εδώ) και αριστερά κάτω στο πλαίσιο "Αναζήτηση" πληκτρολογήστε τη λέξη "επίσχεση". Θα σας λυθούν όλες οι απορίες εν τω άμα.
¦ Δείτε την περίπτωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Πρόκειται για μιά δυναμική Ομοσπονδία με την οποία η ΟΕΝΓΕ δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε με τις σόλες των παπουτσιών της. Μόλις την οδήγησαν στα δικαστήρια έκανε έναν δικονομικό ελιγμό και άφησε την κυβέρνηση στα κρύα του λουτρού. Διαβάστε τι ακριβώς ντρίμπλα έκανε, όπως την περιγράφει το ρεπορτάζ:
"Χθες η ΓΕΝΟΠ προκειμένου να αποφύγει πιθανή έκδοση αρνητικής απόφασης από το Πρωτοδικείο, δήλωσε στο Δικαστήριο ότι αναστέλλει την 6ήμερη απεργία, η οποία ξεκινούσε χθες. Ετσι τη χθεσινή απεργιακή μέρα κάλυψαν με κήρυξη 24ωρης απεργίας τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΔΕΗ, ενώ η ΓΕΝΟΠ κήρυξε χθες το βράδυ 5θήμερη απεργία από σήμερα μέχρι την Τετάρτη".
Ήδη ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ετοιμάζεται να παραιτηθεί. Κανένας από τους στενούς συνεργάτες του δεν τόλμησε να καταθέσει στη αγωγή ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλλε εναντίον της ΓΕΝΟΠ και νιώθει μετέωρος.
¦ Γιατί κ. Αθανασόπουλε δεν απευθυνθήκατε στην ΟΕΝΓΕ; Όλο και θα βρίσκατε μερικούς πρόθυμους να σας συνδράμουν.


Κι η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ γιατρών

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

14 Μαρτίου 2008, 20:28:40
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Σήμερα μίλαγα με έναν γνωστό μου τέως συνεργάτη υφυπουργού και μου είπε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να πληρωθούμε της εφημερίες εφόσον έχει γνωμοδοτήσει το ελεγκτικό ότι είναι παράνομη η εργασία πέραν του 48ωρου. Ο κάθε νομαρχιακός επίτροπος ακολουθεί την γνωμοδότηση του ελεγκτικού και όχι την εντολή του εκάστοτε υπουργού. Μου έδωσε το τηλ μέλους του ελεγκτικού για να μιλήσω μαζί του για να δούμε το τι πρόκειται να γίνει. Μάλλον θα εκταμιεύσουν τα κονδύλια με άλλον κωδικό και εμείς θα εισπράξουμε παράνομο χρήμα (δες υπόθεση Ζαχοπουλος). Αυτή είναι η σύγχρονη ΕΛΛΑΣ!!!

18 Μαρτίου 2008, 22:38:46
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Πως συνδέεται μια συνδικαλιστική απόφαση με ένα γλυκό πρωινό στα βάθη της Αφρικής:

Γεγονός 1ο: Στις 4 Μαρτίου στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ, οι συνδικαλιστές που στηρίζονται από τα δύο εξουσιαστικά κόμματα λαμβάνουν απόφαση με πλειοψηφία 14 στους 27 να συναινέσουν όλοι οι ιατροί στην πρόταση του Υπουργείου Υγείας για το ωράριο εργασίας. Μέχρι τις 4/3, το ΓΣ της ΟΕΝΓΕ όπως και οι τοπικές ενώσεις ήταν αντίθετα με τις προτάσεις του Υπουργείου, καθώς δεν πληρούσαν τα βασικά αιτήματα. Η απόφαση της 4/3 έφερε σε πλεονεκτική θέση το Υπουργείο, ώστε να καταθέσει τροπολογία παράτασης εφαρμογής κοινοτικής οδηγίας για άλλον 1 χρόνο.

Γεγονός 2ο: Την ίδια στιγμή στη ζούγκλα Τουακκάκα ένα γλυκό πρωινό βρισκόταν σε εξέλιξη και ανυποψίαστοι τουρίστες απολάμβαναν τη λιακάδα. Ένα βίντεο,
που μέχρι στιγμής το έχουν δει 27 εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο, αποτυπώνει αρχέγονους νόμους και ηθική του ζωικού βασιλείου. Για να βγάλετε ασφαλή συμπεράσματα, δείτε το βίντεο μέχρι τέλους.

20 Μαρτίου 2008, 18:44:41
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι επισχέσεις εργασίας άρχισαν να πιάνουν τόπο.Στην Πάτρα τα Δ.Σ.των νοσοκομείων αποφάσισαν να πληρώσουν εφημερίες από ίδιους πόρους.Μήπως αυτό είναι και μία ομολογία ότι με άλλον τρόπο δε θα πληρωθούν εφημερίες;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σωστά και μάλιστα καμιά διοίκηση δεν θα προχωρούσε σε ένα τέτοιο μέτρο χωρίς την έστω τηλεφωνική συγκατάθεση του Υπουργείου.Ανάλογη απόφαση πήρε και η διοίκηση του Νοσοκομείου Νίκαιας.Ενώ σε αρκετά νοσοκομεία οι διοικήσεις υπόσχονται άμεση καταβολή εφημεριών σε άλλα Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου και σε άλλα μόνο το Δεκέμβριο. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και σε νοσοκομεία της Ηπείρου.Πώς βρίσκονται τα χρήματα , όταν σφίγγουν τα πράγματα , ε! :)
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

21 Μαρτίου 2008, 15:08:14
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Aραγε έχει σχέση το γεγονός οτι οι Καθηγητές και οι Πανεπιστημιακοί αναγκάστηκαν να κατέβουν στα Επείγοντα και τα Τακτικά Ιατρεία; Ασφαλώς και έχει.
Μπράβο στους γιατρούς που πέτυχαν στην κινητοποίησή τους.
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Μαρτίου 2008, 15:11:18 από Πατρωνάκης Μάνος »

21 Μαρτίου 2008, 16:53:28
Απάντηση #41
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Στα παραπάνω έγγραφα περιγράφεται το πρωτόκολλο ανάταξης ενός φαινόμενου που εμφανίζεται όταν οι «υπεύθυνοι» αναγκάζονται να γίνουν υπεύθυνοι όταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι.
Χαρακτηρίζεται (το φαινόμενο) ως «σουφρική μαρμαρυγή» ………
Τύφλα να έχει η ηλεκτρική ανάταξη!
(Ελπίζω η ορολογία να μην είναι πολύ σοκαριστική)

21 Μαρτίου 2008, 17:15:20
Απάντηση #42
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Ανακοίνωση Ψηφίσματος της Ένωσης Κορίνθου:


ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ  Ε.Σ.Υ.  ΝΟΜΟΥ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΣΤΗΝ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΤΗΣ  Ε.Ι.Ε.Σ.Υ.Ν  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
     
   Κόρινθος 21/3/2008

Το υπουργείο Υγείας επί χρόνια αρνείται να αντιμετωπίσει τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών για καλύτερες συνθήκες εργασίας όπως και τα αιτήματά για ουσιαστική βελτίωση των επί δεκαετία καθηλωμένων αποδοχών τους.
Με αποκλειστικά δική του υπαιτιότητα έχει φθάσει να αναστείλει 3 φορές την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής οδηγίας για το ωράριο εργασίας που έχει γίνει μετά από μακρόχρονη καθυστέρηση νόμος του κράτους. Κάτω από το βάρος του πλήρους ξεσκεπάσματος της αδιαφορίας του και του ευρωπαϊκού ρεζιλέματος του από την μη εφαρμογή των νόμων , αλλά και από την  πίεση των γιατρών που δεν δέχονται πλέον να υφίστανται αγόγγυστα το μεσαιωνικό καθεστώς εφημέρευσης , κατατίθεται από τον υπουργό πρόταση από διάφορα σημεία που υποτίθεται  ότι επιλύουν προβλήματα των νοσοκομειακών γιατρών. Σκοπός του είναι να αποσπάσει την υπογραφή μας σε μία σύμβαση που θα καταστήσει νόμιμη  την σημερινή κατάσταση  για ένα άγνωστο χρονικό διάστημα.
Οι προτάσεις του υπουργού δεν αποτελούν παρά ημίμετρα που προσπαθούν να μας  αποπροσανατολίσουν και να μας παγιδεύσουν   ξανά στην λογική της βελτίωσης των αποδοχών μας μέσω της εφημεριακής υπερεργασίας. 
Το επίδομα εφημέρευσης των 4 ή 6 εφημεριών είναι ο Δούρειος  Ίππος για την μόνιμη σύνδεση του μισθού μας με τις εφημερίες αλλά και για την περαιτέρω καταστρατήγηση του εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας(52 αντί 48 ώρες).
 Αντίθετα με τις υποσχέσεις του υπουργού για αύξηση της αμοιβής της εφημερίας, η πραγματικότητα (κονδύλι εφημεριών για το 2008) δείχνει ότι θα συνεχίσουμε  να είμαστε αναγκασμένοι να διαχειριζόμαστε την μιζέρια μας.
 Όσον αφορά το πολυδιευθυντικό, η μόνη σωστή λύση θα ήταν η μη συνδεδεμένη με τον βαθμό, απρόσκοπτη και συνεχής ,οικονομική εξέλιξη του γιατρού ανάλογα με τα χρόνια μέχρι τον μισθό του διευθυντή.
Ορισμένα από τα επί μέρους αιτήματα (αφορολόγητο βιβλιοθήκης, ρεπό μετά από αργία, αφορολόγητο εφημεριών άνω των 4 ή 6 ) ,είναι είτε αυτονόητα και μη εφαρμοζόμενα από την πολιτεία ,είτε προϋποθέτουν τη σύμφωνη γνώμη και άλλων υπουργείων
Τέλος για τους υπεσχημένους μέσα στο 2009 διορισμούς  4.500 ειδικευόμενων και ειδικευμένων γιατρών , θεωρούμε απίθανο με την υπάρχουσα εμπειρία να πραγματοποιηθούν στο χρονοδιάγραμμα και άλλωστε είναι γνωστή η τάση του κ. Αβραμόπουλου να ανακοινώνει με ευκολία διορισμούς.
  Συμπερασματικά, η λογική του υπουργείου είναι να συσχετίζει το μισθολογικό με το εφημεριακό δηλαδή να υποχρεώνει τους νοσοκομειακούς γιατρούς να συνδυάζουν την δίκαιη απαίτησή τους για ικανοποιητικές απολαβές με την εθελούσια υποταγή τους σε ένα διαρκές μεσαιωνικού τύπου εργασιακό καθεστώς. Αντίθετα με αυτή τη λογική , οι νοσοκομειακοί γιατροί μέσα από την μακρόχρονη εμπειρία τους έχουν αντιληφθεί ότι καμία βελτίωση των συνθηκών τους δεν μπορεί να γίνει αν δεν συνδυαστεί με ένα νέο ιατρικό μισθολόγιο.
 Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι ενώσεις γιατρών  της επαρχίας  και μαζί            μ’ αυτές η Ένωση γιατρών ΕΣΥ του Νομού Κορινθίας, έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα μέσα στα πλαίσια της ΟΕΝΓΕ για να μην περάσουν οι προτάσεις του υπουργού , για την διεκδίκηση ουσιαστικών βελτιώσεων των εργασιακών συνθηκών των νοσοκομειακών γιατρών και για την παράλληλη-άμεση διεκδίκηση  ενός νέου ιατρικού μισθολογίου.
  Δυστυχώς στην τελευταία συνεδρίαση του Γενικού Συμβούλιου της ΟΕΝΓΕ, πέρασε με τις ψήφους της ΔΗΚΝΙ και της ΠΑΣΚΓ  με διαφορά μιας μόνο ψήφου πρόταση με την οποία η Εκτελεστική Γραμματεία προσέρχεται σε διάλογο με βάση τις προτάσεις του υπουργού χωρίς να συμπεριλαμβάνει το αίτημα για νέο μισθολόγιο.

Οι γιατροί του ΕΣΥ Νομού Κορινθίας:

1.   Υποστηρίζουμε την διεκδίκηση νέου μισθολογίου με αφετηρία τα 1600 ευρώ καθαρά για τον ειδικευόμενο σαν βασικό αίτημα  στις διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο.
2.   Απορρίπτουμε την λογική της ενσωμάτωσης εφημεριών στο μισθό - οι εφημερίες να υπολογίζονται όλες σαν  υπερωριακή εργασία. Στα νοσοκομεία Β & Γ ζώνης (επαρχιακά ) οι εφημερίες δεν αποτελούν μισθοδοσία , αλλά πραγματική και εξοντωτική υπερωριακή εργασία .
3.   Αρνούμαστε την με οποιοδήποτε τρόπο καταστρατήγηση του 48ωρου εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας.
4.   Σαν συνέπεια απορρίπτουμε κάθε συμφωνία κλαδικής σύμβασης από την ΟΕΝΓΕ που δεν περιλαμβάνει τα παραπάνω αιτήματα.
5.   -Συντασσόμαστε με την θέση των Ενώσεων που προτείνουν  τη σύγκλειση έκτακτου συνεδρίου της Ομοσπονδίας που θα είναι υπεύθυνο για την επίλυση των εργασιακών μας ζητημάτων.
6.   -Επί πλέον αποφασίζουμε την προκήρυξη επίσχεσης εργασίας από την 31η Μαρτίου με αίτημα την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων  εφημεριών από τον Δεκέμβριο του 2007.


                   
Γενική Συνέλευση ΕΙΕΣΥΝΚ


Ο πρόεδρος                   Ο γενικός γραμματέας

Μ. Μπάντερ                         Ι. Κυριαζής
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Μαρτίου 2008, 17:19:07 από Απόστολος Βασιλείου »

24 Μαρτίου 2008, 19:49:38
Απάντηση #43
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Ἀρχισαν τα όργανα!ΔιαβάστεΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

24 Μαρτίου 2008, 19:57:13
Απάντηση #44
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Καλό είναι να γράφουμε και το κείμενο και όχι μόνο links....

Το κείμενο λοιπόν από την Αγωνιστική παρέμβαση Πρέβεζας που δημοσιεύτηκε είναι το εξής:


ΕΜΠΑΙΓΜΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ...

Όπως μας ενημέρωσε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαϊας (Ε.Ι.Ν.Α.),οι κατά τόπους πάρεδροι ζητούν από τους διοικητές να προσκομίσουν έγγραφη βεβαίωση ότι (κρατηθείτε...): "οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν υπερβεί με ιδία ευθύνη και συναίνεση τον νομίμως προβλεπόμενο χρόνο εργασίας (48ωρο-56ωρο)" για να μπορούν (οι πάρεδροι) να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών!

Προφανώς και δεν μπορεί να γίνει αυτό γιατί θα πρέπει πρώτα ο κάθε Διοικητής να λάβει μια προσωπική δήλωση από τον κάθε νοσοκομειακό ιατρό που να δηλώνει τα παραπάνω αλλιώς αν καταθέσει από μόνος του την "βεβαίωση" θα βρεθεί αντιμέτωπος με σωρεία ποινικών αδικημάτων.

Από την άλλη όμως κανένας γιατρός με στοιχειώδη αξιοπρέπεια δεν πρόκειται να γίνει και... "δηλωσάκιας"!

Οπότε πέφτει στο κενό και αυτό το τέχνασμα. Περιμένουμε να δούμε τι άλλο θα τραβήξουν από το καπέλο τους οι μαθητευόμενοι μάγοι του Υπουργείου.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
42406 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
69783 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2008, 13:34:10
από D-Michalis
0 Απαντήσεις
3515 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Ιανουαρίου 2018, 15:31:48
από Argirios Argiriou
7 Απαντήσεις
31606 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Μαρτίου 2020, 18:57:29
από Αρχίατρος
3 Απαντήσεις
23057 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Αυγούστου 2022, 01:06:14
από Αρχίατρος