Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.
flone:
ΥΓ επαγρύπνιση+ήττα=επαγρύπνηση
άλλο επαγρύπνηση, άλλο αφύπνιση
mandreou:
Η τελευταία ανακοίνωση για την συλλογική σύμβαση από την ΟΕΝΓΕ και με σχόλια από τον κ. Βαρνάβα.....
EzeΤΡΟΛ:
Ο κάδος παρέμεινε κάδος. Πώς και δεν το διόρθωσε; Αφού μας διαβάζει...
Loumakis:
Στην τούρτα των παραπάνω σχολίων για το εφημεριακό επιτρέψτε μου να προσθέσω ένα γεγονός ως κερασάκι.
Η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ του νομού Αρκαδίας (Ε.Γ.ΕΣΥ.Ν.Α.) στην τελευταία Γενική Συνέλευση της στις 6 Νοεμβρίου αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα την κατάθεση προγραμμάτων εφημεριών μεχρι τέλους Νοεμβρίου, αλλά ταυτόχρονα τη λήψη ρεπό μετα από εφημερία. Όταν ανακοίνωσα στη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αστρους την πρόθεση μου να εφαρμόσω την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, μου απάντησε ότι δεν δεσμεύεται από αυτή και ότι θα με καταχωρίσει στο βιβλίο ημερήσιας κίνησης του Κέντρου Υγείας ως "αδικαιολογήτως απόντα". Μετα από αυτή τη δήλωση απευθύνθηκα στο γνωστό δικηγόρο κ.Μιχαήλ, ο οποίος συνέταξε ένα κείμενο το οποίο της επέδωσα στις 10/11 για να δικαιολογήσω νομικά την πράξη μου (συνημμένο eggrafo_1) και το κοινοποίησα φυσικά και στο Νοσοκομείο Τρίπολης. Από το Κέντρο Υγείας Αστρους ήμουν ο μόνος που εφάρμοσε την απόφαση της γενικής συνέλευσης για ρεπό μετα από εφημερία, αλλά ενδεχομένως και ο μόνος που το έκανε φανερά και επίσημα σε όλο το νομό, κρίνοντας από όσα επακολούθησαν. Μετά από δύο ημέρες (στις 12/11) κατέφθασε στο Κέντρο Υγείας εγγραφο από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Τρίπολης (συνημμένο eggrafo_2) το οποίο μετά από σχετική εντολή μού κοινοποιήθηκε μόλις χθές, δηλαδή με καθυστέρηση οκτώ ημερών. Με το εγγραφο αυτό δίνεται για "σωφρονισμό" μου η εντολή για μετατροπή των πέραν των 4 εφημεριών από ενεργές σε ετοιμότητας από τον μήνα Δεκέμβριο και μετά.
Δεν θα σχολιάσω το μνημειώδες σκεπτικό της απόφασης. Αυτό το αφήνω για άλλους. Απλά θα διατυπώσω ένα ερώτημα. Γιατί άραγε καθυστέρησαν τόσο πολύ την κοινοποίηση του εγγράφου, που ουσιαστικά έγινε μετά από συνεχείς δικές μου οχλήσεις; Μήπως για να μην έχω επαρκή χρόνο να αντιδράσω προσπαθώντας να ανατρέψω την απόφαση; Η μήπως για να μη μας δώσουν την ευκαιρία να αντιληφθούμε πριν την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης για το πώς σκοπεύουν να λύσουν το εφημεριακό και να εφαρμόσουν το 48ωρο πανελλαδικά από 1/1/2009; (Ως γνωστόν "μετα την απομάκρυνσιν εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται"). Η μήπως για άλλους λόγους που μου διαφεύγουν;
Αδύνατο να γνωρίζει κάποιος με βεβαιότητα. Κύριος (μόνον) οίδε.
Υ.Γ. Οι προτάσεις σας, είτε δημόσια μεσω του forum, είτε με προσωπικά μηνύματα, για το τι μπορώ να κάνω απέναντι σ' αυτή την απόφαση είναι ευπρόσδεκτες.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
--- Παράθεση ---«Και στην Α΄ Ζώνη εφημερεύουν οι Διευθυντές σε ενεργό ή άλλου είδους εφημερία. Απαλλάσσονται της υποχρέωσης αυτής στην Α΄ Ζώνη οι Συντονιστές Διευθυντές ή Διευθυντές τμημάτων όπου δεν υπηρετεί άλλος Διευθυντής.»
--- Τέλος παράθεσης ---
Επειδή δεν γνωρίζω, τι ίσχυε μέχρι τώρα για τους Διευθυντές της Α’ ζώνης; Δεν εφημέρευαν; Κι αν δεν εφημέρευαν, προς τι η ξαφνική «διάθεση» για εφημερίες; Μήπως για να «βοηθήσουν» το σύστημα και τους υφιστάμενους;
Λέτε να παίζει ρόλο στο παραπάνω εδάφιο το παρακάτω εδάφιο;
--- Παράθεση ---«Καταργείται από το μισθολόγιο των Νοσοκομειακών γιατρών του ΕΣΥ η οροφή των αποδοχών Αρεοπαγίτη με 29 χρόνια υπηρεσίας.»
--- Τέλος παράθεσης ---
Στα μέρη μου λένε: «Τώρα που έγινε η θάλασσα γιαούρτι, χάσαμε το κουτάλι.» Όμως φαίνεται ότι οι Διευθυντές της Α’ ζώνης έχουν προνοήσει κι αντί για κουτάλι κρατούν κουτάλα!
Και κάτι ακόμη:
Για τους δύσμοιρους τους αγροτικούς κανείς δεν μιλάει ούτε αναφέρει κάτι. Τι θα ισχύσει γι’ αυτούς; 100 ώρες εργασία τη βδομάδα με εφημερίες χωρίς ρεπό;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση