Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.
Harper:
Πιστεύω πως η απουσία ψυχραιμίας από τη πλευρά μου είναι μάλλον θετική γιατί έτσι αναδεικνύονται με διαφορά οι "ψύχραιμοι" της "παρέας".
Χαίρομαι πάντως που ανάμεσα στους οξύθυμους "καννίβαλους" της παρέας υπάρχουν και εκλεπτυσμένοι συνάδελφοι που απαντούν στα πρωτόγονα γιουχαρίσματα και τις άναρθρες κραυγές πετώντας με στυλ το γάντι και σφάζοντας με το "βαμβάκι".
Η ποικιλομορφία εξάλλου σκοτώνει την ανία και προσωπικά δε με τρόμαξε ποτέ.
Αντίθετα οι ευθείες γραμμές με χαλούσαν πάντα...ίσως επειδή δεν έχουν ούτε αρχή ούτε τέλος άρα δεν ξεκινούν ούτε βγάζουν πουθενά...
Αλλά θα έπρεπε αγαπητέ ,κατά τα άλλα,κ Δήμου να γνωρίζεις πως με το να πετάς το γάντι και να προκαλείς ένα "καννίβαλο" σε μονομαχία με ξίφη μάλλον δεν γελοιοποείς τελικά τον καννίβαλο.Και ο καννίβαλος σε αυτή την περίπτωση είναι ο υπογράφων...
Όσο για τα περί ανωνυμίας,που τόσο πολύ σε κουράζουν και που τόσο άστοχα έθεσα σε αυτή την ενότητα-χωρίς οι καταχωρήσεις μου περιεργως να φιλοξενηθούν αλλού από τους υπευθύνους του site-θα έλεγα πως αν τις διάβαζες με περισσότερη ψυχραιμία και λιγότερη εμπάθεια προς το άτομό μου ίσως να έβρισκες κάποιο νόημα (και λέω εμπάθεια διότι φαίνεται πως σε ξαναενόχλησα στο παρελθόν).
Αλλά επειδή είσαι μάλλον ιδιαίτερα ψύχραιμος και καθόλου εμπαθής,αν εξαιρέσουμε την πολύ σοβαρή πιθανότητα οι καταχωρήσεις μου να στερούνται ουσίας και περιεχομένου λόγω πιθανώς μη λήψης των δισκίων Zyprexa μου για πάνω από 10 μέρες ,τότε η αμέσως επόμενη λογική,έστω και απίθανη ερμηνεία,θα ήταν να υποθέσει κάποιος πως τελικά βρήκες κάποιο νόημα μέσα στο παραλήρημά μου και απάντησες σε κλιμα πανικού και αντεκδίκησης εξ ου και η εκλεπτυσμένη προσπάθεια μείωσης μου μέσα από μια συγκεκαλυμμένη και χαριτωμένη "επιθεσούλα".
Να δεις πως το λέει ο κόσμος....ααααα!!!!ναι..."Όποιος έχει τη μύγα ,μυγιάζεται" ή το άλλο "Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την ΑΛΗΘΕΙΑ" ( και εγώ μικρός δεν είμαι).
Ένας καχύποπτος μάλιστα θα έλεγε πως με προκαλείς για να χάσω ακόμη περισσότερο την ψυχραιμία μου και να πανηγυρίσεις βλέποντας και δείχνοντας και σε άλλους τα πυροτεχνήματα της συναισθηματικής μου έκρηξης...
Ενώ κάποιος άλλος θα έλεγε πως παίζεις μαζί μου το παιχνίδι του μαστιγίου και του καρότου γιατί ενώ ξεκινάς δυναμικά και απαξιωτικά δείχνοντας φορτισμένος και τα πραγματικά σου συναισθήματα για μένα στο τέλος λειτουργείς ως πυροσβέστης και κάπως απολογητικά, λέγοντας αυτά που ξερεις πολύ καλά πως το σύνολο των μελών του φορουμ και ειδικότερα εγώ θέλουμε να ακούσουμε.Σα τους συμμάχους που μετά την ισοπέδωση του Βερολίνου με ανελέητο βομβαρδισμό βοηθούν μεταγενέστερα οικονομικά στην ανοικοδόμησή του...
Φυσικά το τελευταίο αποτελεί σενάριο βγαλμένο από τα πιο σκοτεινά συρτάρια του Φώσκολου οπότε ,αφού σε ευχαριστήσω που λειτούργησες ως υπενθύμιση για τη συνέχιση λήψης της αγωγής μου,θα σε καληνυχτίσω βρίσκοντας βάλσαμο από το μαστίγωμα της πύρινης γλώσσας σου στη βιβλική φράση "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι"
Ν.ΔΗΜΟΥ:
Η ουσία είναι συνάδελφε jack ότι το εφημεριακό δεν σταματάει εδώ.Σε 8 μολις μήνες,σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της συλλογικής σύμβασης(Οκτωβριος2009) θα επανέλθουμε σε διαπραγματεύσεις με το υπουργείο.Μέχρι τότε θα ξέρουμε τι βήματα θα έχουν γίνει ως πρός τα συμφωνηθέντα.Πιστεύω η νέα αυτή -χρονικά προσδιορισμένη- δικλίδα είναι σημαντικό σημείο για την συνέχεια των διαπραγματεύσεων.
Και ανάλογα θα αντιδράσουμε.
Ως προς τα υπόλοιπα που στο μήνυμα σου ανέφερες, δεν αποτελούν την παρούσα χρονική στιγμή ισχυρά επιχειρήματα για την καθιέρωση του 48ωρου,και την επίλυση των προβλημάτων των νοσοκομειακων γιατρών.
Αγωνιστική Παρέμβαση:
Τίποτε δεν είναι ακόμα δεδομένο ούτε για την υπογραφείσα "κλαδική σύμβαση".
1ον γιατί δεν υπάρχουν στον προϋπολογισμό, μέχρι στιγμής, τα απαραίτητα κονδύλια για να εφαρμοστούν όσα τέλος πάντων προβλέπει
2ον γιατί και στο ζήτημα των κρίσεων και του "πολυδιευθυντικού"θα κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι.Ήδη ετοιμάζονται δικαστικές προσφυγές ...
Α)Πρωτοσέλιδο σήμερα της Εφημερίδας "Ο Κόσμος του Επενδυτή":
"Με ρύθμιση-έκτρωμα , 6000 γιατροί προάγονται σε διευθυντές!
ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΣΥ ΚΛΕΙΣΤΌ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ-Διαλύονται τα νοσοκομεία -Αποκλείονται οι ικανοί επιστήμονες"
και ταυτόχρονα ένα δισέλιδο αφιέρωμα(σελ.26,27) κυρίως όσον αφορά το "πολυδιευθυντικό" και τις κρίσεις .
στο τέλος...τίποτε δεν θα μείνει από αυτή τη σύμβαση, πιθανά μόνο κάποιες αυξήσεις με τη μεταφορά κονδυλίων από τις ενεργές εφημερίες στο Βασικό μισθό.
Πρόσθεσα μετα από το τροποποίηση και το παρακάτω:
Διαβάστε στη συγκεκριμένη εφημερίδα το άρθρο του Εκδότη της και Διευθυντή της.Ονομάζει τη σύμβαση, έκτρωμα και καλεί το κοινοβούλιο να την καταψηφίσει
Ν.ΔΗΜΟΥ:
Εχετε δίκιο σε αυτά που υποστηρίζετε,αν δεν εφαρμοστούν όλα αυτα που υπογράφηκαν στην συλλογική σύμβαση..θα έχουμε να αντιδράσουμε και πρός αυτούς που δεν εφάρμοσαν τα συμφωνηθέντα, αλλά και πρός αυτούς που μέσα απο την διαπραγμάτευση δεν θα είχαν φροντίσει (εκ του αποτελέσματος κρινόμενο) να τα εξασφαλίσουν.Πρός το παρόν περιμένουμε...
Αγωνιστική Παρέμβαση:
Σας παραθέτω το link που αναφέρεται στο άρθρο του εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας "Ο Κόσμος του Επενδυτή" Νίκου Φελέκη, για τη συλλογική σύμβαση των γιατρών.Όσοι δεν το έχετε διαβάσει από την εφημερίδα , μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση