Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.

<< < (114/295) > >>

Αγωνιστική Παρέμβαση:
Οι δημόσιοι υπάλληλοι χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με την εκπαίδευσή τους (ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ,ΥΕ) και σε μισθολογικά κλιμάκια(18-1) ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας τους.Η υπερωριακή τους απασχόληση αμείβεται με διαφορετικούς συντελεστές ανάλογα αν αυτή εκτελέστηκε κατά τη διάρκεια απογευματινού ωραρίου, βραδινού ωραρίου ή αργίας.(1,25-1,45,-1,60 κλπ)
Όμως το βασικό ωρομίσθιό τους βρίσκεται άν διαιρέσουμε το βασικό μισθό του κάθε κλιμακίου δια του 200.Αυτό μας δίνει τη αμοιβή μιας ώρας εργασίας.Αυτό το ωρομίσθιο πολλαπλασιάζεται με διάφορους συντελεστές ,που έχουν σχέση όπως ανέφερα με το πότε έλαβε χώρα η υπερωριακή απασχόληση.
Για περισσότερα μπορείτε να δείτε την εγκύκλιο εισοδηματικής πολιτικής του 2008, στις σελίδες 20 έως 22 του PDF εγγράφου παρουσιάζονται τα ωρομίσθια και οι υπερωριακές αμοιβές για τα διάφορα μισθολογικά κλιμάκια και κατηγορίες σε προσωπικό που εργάζεται σε υπηρεσίες 24ωρου λειτουργίας (νοσοκομεία, ΚΥ)
Η εγκύκλιος εδώ:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

timex:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜε τις αργίες (και όχι με τα Σάββατα ποτ η πρωινή δουλειά είναι ωρομίσθιο χ 1) έρχονται λίγο καλύτερα τα πράγματα, αλλά και πάλι διατηρούνται οι αναλογίες.

Εξομολογούμαι ότι αρχικά πίστεψα ότι θα πάρουμε και από τις εφημερίες σεβαστή αύξηση, αφού δεν πήραμε τίποτε άλλο.
Με έτρωγε όμως «πώς στην ευχή αποφάσισαν να μας δώσουν τόσο ανοιχτόχερα τόσα?» Έστυψα το μυαλό μου μέχρι που ένας νοσηλευτής μου είπε το αυτονόητο (ορισμένες φορές το πού απλό είναι πολύ δύσκολο να το δεχτούμε ως ερμηνεία) «δηλαδή τώρα θα πάρεις λιγότερα από εφημερίες»? Όχι του απάντησα, αφού αυξάνεται το ωρομίσθιο. «Ναι μου λέιε, αλλά, εσύ δεν είπες ότι θα έχετε και ρεπό? Αυτές οι ώρες που θα λείπεις τα πρωινά, πότε θα δουλευτούν»?

Έλα μου ντε !!!

--- Τέλος παράθεσης ---

Γιατί πρέπει να δουλευτούν οι ώρες των πρωινών;
Με τις ώρες των εφημεριών και κάποιων πρωινών θα συμπληρώνεται ο αριθμός των ωρων εργασίας που ορίζει η ΕΕ

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓιατί πρέπει να δουλευτούν οι ώρες των πρωινών;
Με τις ώρες των εφημεριών και κάποιων πρωινών θα συμπληρώνεται ο αριθμός των ωρων εργασίας που ορίζει η ΕΕ

--- Τέλος παράθεσης ---

Ποιες ώρες εργασίας που ορίζει η ΕΕ;
Ααααα, λες για το 48ωρο και το 56ωρο; Όπως γράφει πολύ χαρακτηριστικά ο κ. Μιχάλης παραπάνω: «το τρένο του 48ωρου ανεχώρησε» (χωρίς εμάς).
Είδες πουθενά να κατοχυρώνεται το 48ωρο και το 56ωρο στη σύμβαση; Αντιθέτως με την υπογραφή όλων μας πλέον έχει κατοχυρωθεί το : «1. Οι νοσοκομειακοί γιατροί κλάδου ΕΣΥ και ειδικευομένων θα πραγματοποιούν τις απαραίτητες εφημερίες, για την ασφαλή λειτουργία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας . Το πρόγραμμα των εφημεριών αυτών καταρτίζεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.».
Για δες ακόμη και το υποθετικό σενάριο  «την 1/7/09 να μην υπάρχουν γιατροί που θα υποχρεώνονται να κάνουν περισσότερες από 7 ενεργείς εφημερίες το μήνα ή 11 (έντεκα) εφημερίες παντός τύπου». Για υπολόγισε με 7 ενεργές το μήνα (και αντίστοιχα ρεπό) πόσος χρόνος εργασίας (με την υπογραφή μας) βγαίνει ανά εβδομάδα; Αρκετός παραπάνω από αυτόν που ορίζει η ΕΕ.
Επίσης το Υπουργείο έχει κι άλλη μια υπογραφή στα χέρια του! Aυτή που βάλαμε όταν υπογράφαμε το διορισμό μας στο ΕΣΥ (ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι) που λέει: «παροχή εργασίας καθημερινά επί 8ωρο» (7ωρο πλέον) για να πάρεις τον τακτικό σου μισθό.
Αν δεν αφαιρεθούν οι ώρες των ρεπό από τις εφημερίες (και τις πληρωνόμαστε ολόκληρες) ώστε να συμπληρώσουμε πρωινό ωράριο το υπουργείο έχει κάθε δικαίωμα να ρθει και να πει: «Εσείς υπογράψατε ότι θα δουλεύετε 5 καθημερινές τη βδομάδα πρωινό ωράριο. Με τα ρεπό που παίρνετε (μου) δουλεύετε 4 (ή 3) μέρες τη βδομάδα. Επομένως αναλογικά θα υπολογίσουμε και τις τακτικές αποδοχές που αντιστοιχούν στις (μειωμενες) πρωινές ώρες εργασίας και θα σας πληρώσω ανάλογα»!
Θα μπορούσε (το υπουργείο) να προσθέσει και το εξής: « Αφού οι εφημερίες δεν έχουν αναγνωριστεί επίσημα ως συντάξιμος χρόνος κι αφού τώρα (μου) δουλεύετε κουτσουρεμένα πρωινά ωράρια (που είναι ο μόνος επίσημα αναγνωρισμένος συντάξιμος χρόνος) μήπως πρέπει να αρχίσουμε να κόβουμε αντίστοιχα από τον συντάξιμο χρόνο, αγαπητοί μου νοσοκομειακοί γιατροί; Χάρη σας κάνω λοιπόν!»

D-Michalis:
Προτιμώ να μου αφαιρέσει τις 7 ώρες του ρεπό από το μισθό. εκεί, αυτές οι ώρες υπόκεινται σε πολλές κρατήσεις και σε φόρο που θα γλίτωνα από το ανώτερο κλιμάκιο (39% για το 2008).
αν μου τις πληρώσει όμως στο πεδίο "εφημερίες" δεν υπόκεινται σε εκείνες τις κρατήσεις και φορολογούνται καλύτερα (τα πρώτα 4 7ωρα με 20% και τα υπόλοιπα με 0%).
Να και άλλη "χάρη" που μας κάνει το υπουργείο, έτσι και βάλει το ρεπό στο παιχνίδι !!!

timex:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποιες ώρες εργασίας που ορίζει η ΕΕ;
Ααααα, λες για το 48ωρο και το 56ωρο; Όπως γράφει πολύ χαρακτηριστικά ο κ. Μιχάλης παραπάνω: «το τρένο του 48ωρου ανεχώρησε» (χωρίς εμάς).
Είδες πουθενά να κατοχυρώνεται το 48ωρο και το 56ωρο στη σύμβαση; Αντιθέτως με την υπογραφή όλων μας πλέον έχει κατοχυρωθεί το : «1. Οι νοσοκομειακοί γιατροί κλάδου ΕΣΥ και ειδικευομένων θα πραγματοποιούν τις απαραίτητες εφημερίες, για την ασφαλή λειτουργία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας . Το πρόγραμμα των εφημεριών αυτών καταρτίζεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.».
Για δες ακόμη και το υποθετικό σενάριο  «την 1/7/09 να μην υπάρχουν γιατροί που θα υποχρεώνονται να κάνουν περισσότερες από 7 ενεργείς εφημερίες το μήνα ή 11 (έντεκα) εφημερίες παντός τύπου». Για υπολόγισε με 7 ενεργές το μήνα (και αντίστοιχα ρεπό) πόσος χρόνος εργασίας (με την υπογραφή μας) βγαίνει ανά εβδομάδα; Αρκετός παραπάνω από αυτόν που ορίζει η ΕΕ.
Επίσης το Υπουργείο έχει κι άλλη μια υπογραφή στα χέρια του! Aυτή που βάλαμε όταν υπογράφαμε το διορισμό μας στο ΕΣΥ (ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι) που λέει: «παροχή εργασίας καθημερινά επί 8ωρο» (7ωρο πλέον) για να πάρεις τον τακτικό σου μισθό.
Αν δεν αφαιρεθούν οι ώρες των ρεπό από τις εφημερίες (και τις πληρωνόμαστε ολόκληρες) ώστε να συμπληρώσουμε πρωινό ωράριο το υπουργείο έχει κάθε δικαίωμα να ρθει και να πει: «Εσείς υπογράψατε ότι θα δουλεύετε 5 καθημερινές τη βδομάδα πρωινό ωράριο. Με τα ρεπό που παίρνετε (μου) δουλεύετε 4 (ή 3) μέρες τη βδομάδα. Επομένως αναλογικά θα υπολογίσουμε και τις τακτικές αποδοχές που αντιστοιχούν στις (μειωμενες) πρωινές ώρες εργασίας και θα σας πληρώσω ανάλογα»!
Θα μπορούσε (το υπουργείο) να προσθέσει και το εξής: « Αφού οι εφημερίες δεν έχουν αναγνωριστεί επίσημα ως συντάξιμος χρόνος κι αφού τώρα (μου) δουλεύετε κουτσουρεμένα πρωινά ωράρια (που είναι ο μόνος επίσημα αναγνωρισμένος συντάξιμος χρόνος) μήπως πρέπει να αρχίσουμε να κόβουμε αντίστοιχα από τον συντάξιμο χρόνο, αγαπητοί μου νοσοκομειακοί γιατροί; Χάρη σας κάνω λοιπόν!»

--- Τέλος παράθεσης ---
Έχεις δίκιο.
Ομολογώ ότι αυτά δεν τα είχα σκεφτεί!
Thanks

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση