Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.
D-Michalis:
Δηλαδή, τώρα, για να καταλάβω και εγώ που παίρνω αργές στροφές:
Θα έχουμε επαναδιαπραγμάτευση σε 1 χρόνο. Ωραία. Αυτό ζητούσαμε και μπράβο τους τα παιδιά που το περιέλαβαν τελικά.
Όμως αν στην επαναδιαπραγμάτευση δεν τα βρούμε τι θα ισχύσει? (λέω εγώ τώρα, γιατί χλωμό το βλέπω. Εδώ ήρθαμε και επανα-συμφωνήσαμε την σύμβασή μας, όπως μας την υπαγόρευσε το κοινοβούλιο, σε αυτό δεν θα τα βρούμε?)
1. Ότι ίσχυε πρίν και αμοιβές εκεί που ήταν?? Δηλαδή Ε.Ο. να λέει 48ωρο, αλλά γιατροί και υπουργείο ως βούλονται?
2. Ότι ίσχυε πρίν ως προς το 48ωρο, αλλά αμοιβές εδώ που θα πάνε με την εν λόγω σύμβαση, αν και δεν θα ανανεωθεί ? (Αυτό λέγεται και αλλιώς «Τα εμά, εμά και τα σα εμά»)
Τέλος –για να πάψω να παίζω 1-Χ-2 (για την ακρίβεια 1-2), υπάρχει καμία πρόβλεψη στο σχέδιο νόμου που να απαντάει σε αυτή την εκδοχή, ως όφειλε να έχει κάθε σοβαρός νόμος?
[Α, και κάτι άλλο. Το χαρακίρι θα το αφαιρέσω και με συγχωρείτε όσοι σας παρέσυρα. Με παρέσυρε η Χαρούλα, σας παρέσυρα και 'γω.
Χαρακίρι είναι πράξη τιμής που την κάνουν άνθρωποι με Α κεφαλαίο σαν απάντηση στον αφόρητο πόνο που τους δημιουργεί η ατίμωση ή το μέγα τους λάθος. Εδώ δεν έχουμε χαρακίρι.
Από την άλλη –για τη συζήτηση το λέω εγώ τώρα- Σφουγκοκολάριοι δεν δύναται να κρατήσουν τη λαβή του ξίφους για να φέρουν εις πέρας τέτοια ενέργεια.
Άρα εμείς δεν κάνουμε χαρακίρι, γιατί ήτοι:
Α. Δεν έχουμε λόγο να έχουμε «τύψεις» αφού υπηρετήσαμε αλανθαστα το κίνημα.
Β. Δεν δυνάμεθα να κρατάμε την λαβή, ως σφουγκολολάριοι όντες.
(Ψηφίζω το 1ο)]
πρώτη & καλύτερη:
Πολύ δύσκολα βάζετε κ. Μιχάλη...
flone:
Οι αγγελοκρουσμένοι
"Και έχω και μια τελική ερώτηση για να μην καταχρώμαι το χρόνο που μου έδωσε ο αγαπητός Πρόεδρος.
Κύριε Υφυπουργέ, πείτε μου σας παρακαλώ κάτι. Αν ένας γιατρός πει «βάσει των Κοινοτικών Οδηγιών και βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 99 και του Προεδρικού Διατάγματος 2005, εγώ θέλω να δουλεύω μόνο 48 ώρες ή 56 ώρες αντίστοιχα», τι θα κάνετε στο γιατρό αυτό; Θα επικαλεστεί την κοινοτική νομοθεσία και το εθνικό μας δίκαιο που έχει ενσωματώσει τις κοινοτικές νομοθεσίες. Αν εμφανιστούν, λοιπόν, δηλαδή δέκα, πενήντα, εκατό γιατροί και πουν «εγώ θέλω να τηρήσω το 48ωρο», τι θα γίνει στην περίπτωση αυτή; Θέλω μια ξεκάθαρη απάντηση για το πώς θα αντιδράσει το Υπουργείο. Διότι θα δείτε ότι θα εμφανιστούν τέτοιου είδους κρούσματα και ο νόμος θα βρεθεί στον αέρα.
Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε."
Α. Ροντούλης
πρώτη & καλύτερη:
Έλα :D :D :D :D :D :D Και η απάντηση?
flone:
Δημήτριος ο Ομολογητής
...
Σε ό,τι αφορά τους γιατρούς, κατά βάση έχετε δίκιο. Θα ήθελα όμως με τη σύμφωνη γνώμη τη δική σας και του Προεδρείου να μιλήσω για ένα δευτερόλεπτο εκτός Πρακτικών. Επιτρέπετε, κύριε Πρόεδρε;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Εκτός Πρακτικών δεν γίνεται, κύριε Υπουργέ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ξέρετε τι θέλω να πω. Είναι κάτι που πρέπει να σας ομολογήσω.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Μας ακούνε όλοι, μεταδίδεται απευθείας.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Καταλαβαίνετε τι λέω. Να μην έχει επίσημο χαρακτήρα.
Τα δημοσιονομικά δεδομένα μας επιβάλλουν μια συγκεκριμένη αντιμετώπιση του αριθμού των υπό πρόσληψη γιατρών. Θα τηρηθεί στο ακέραιο αυτό. Δίνουμε το χρονοδιάγραμμα αυτών των δυο χρόνων. Ξεκινάμε από τις δυο χιλιάδες προσλήψεις και έπεται συνέχεια. Δηλαδή αυτό που είχαμε συμφωνήσει με τους γιατρούς και αυτό που περιλαμβάνεται και στην αρχική μας σύμβαση θα τηρηθεί. Απλώς κατανόηση λόγω της δημοσιονομικής ευαισθησίας της εποχής.
Και όταν είπα πρωτύτερα «εκτός Πρακτικών», εννοώ ότι αυτό το κομμάτι δεν θέλω να έχει επίσημο χαρακτήρα.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση