Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.
flone:
Η ώρα ήταν 4:20
"ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Ευχαριστούμε, κύριε Αδρακτά.
Μπαίνουμε τώρα στο στάδιο των δευτερολογιών. Κάνουμε έκκληση και λόγω του ότι το Σώμα είναι καταπονημένο –και το Προεδρείο επίσης- να περιοριστούν στο ελάχιστο –να μην πω ότι δεν χρειάζονται πια- οι δευτερολογίες."
Δεν πιστεύω κανείς από τους σημερινούς εφημερεύοντες σε όλο το ΕΣΥ να ήταν καταπονημένος στις 4:20...
flone:
Διακλαδική Σύμβαση
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑντιγράφουμε από το διαδικτυακό τόπο της "Καθημερινής":Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με την υπ' αριθμ. 3/2009 απόφασή της, απέρριψε την αίτηση γιατρού καρδιοχειρουργού και αναπληρωτή καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την οποία επεδίωκε να αναιρεθεί απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, που επιδίκασε σε βάρος του και υπέρ ασθενούς του, το ποσό των 44.000 ευρώ για αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης.
Ο καθηγητής υποστήριξε ότι ο ασθενής έπρεπε να προσφύγει κατά του Δημοσίου και όχι κατά του ιδίου, όπως γίνεται για παρόμοια λάθη των γιατρών του ΕΣΥ. Και αν τα δικαστήρια επιδίκαζαν αποζημίωση σε βάρος του δημοσίου, τότε το τελευταίο είχε το δικαίωμα να στραφεί σε βάρος του καθηγητή διεκδικώντας το ποσό, που κατέβαλε στον ασθενή.
--- Τέλος παράθεσης ---
"Επιπλέον, στο τέλος του άρθρου 1 προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Οι ισχύουσες για την αστική ευθύνη των νοσοκομειακών γιατρών διατάξεις εφαρμόζονται και για τους πανεπιστημιακούς γιατρούς». "
Για λίγες μέρες, χαθήκανε 44000 ευρώ + δικαστικά έξοδα, αλλά θα επιστραφούν σε ρέπος...εεε...ρεπό:
"Το δεύτερο εδάφιο του άρθρου 2 μετά από τις παρατηρήσεις που έκανε ο εισηγητής κύριος Σκανδαλάκης αντικαθίσταται ως εξής: «Ύστερα από κάθε ενεργό εφημερία παρέχεται στον ιατρό, νοσοκομειακό ή πανεπιστημιακό, σε εργάσιμη ημέρα εικοσιτετράωρη ανάπαυση η οποία δεν μεταφέρεται πέραν της μιας εβδομάδος». "
Συνκίνημα
Αγωνιστική Παρέμβαση:
Άσχετο μεν , από τη συζήτηση δε...
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ το λόγο επί προσωπικού.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Ευχαριστώ τον κ. Χαραλάμπους.
Ορίστε, κύριε Ροντούλη, πείτε μας σε τι συνίσταται το προσωπικό.
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Νομίζω ότι είναι εξόφθαλμο πού συνίσταται. Μίλησε περί ανδρισμού στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Να σας πω, κύριε Χαραλάμπους, ότι εγώ έχω τέσσερα παιδιά.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Κι εγώ έχω τρία.
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Να σας πω, όμως, και κάτι άλλο. Αυτά που λέτε περί ανδρισμού, θα πρέπει να τα σκεφτείτε και δεύτερη φορά, διότι κατά έμμεσο τρόπο υποβιβάζετε τη γυναίκα.
Εσείς πόσα παιδιά έχετε; :D :D
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
--- Παράθεση ---ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Νομίζω ότι είναι εξόφθαλμο πού συνίσταται. Μίλησε περί ανδρισμού στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Να σας πω, κύριε Χαραλάμπους, ότι εγώ έχω τέσσερα παιδιά.
--- Τέλος παράθεσης ---
Σε κάθε περίπτωση βέβαια το σωστό είναι ότι η σύζυγος/σύντροφος/γυναίκα έχει τα παιδιά. Ο σύζυγος/σύντροφος/άντρας το μόνο που μπορεί (χωρίς εξέταση DNA) είναι να ισχυρίζεται ότι έχει παιδιά! ;)
Αγωνιστική Παρέμβαση:
Για τις δεύτερες σκέψεις... ;)
Τι σκέφτεται να κάνει το Υπουργείο σε περίπτωση που υπάρξουν γιατροί που θα θέλουν να εφαρμόσουν την κείμενη νομοθεσία για τα ωράρια εργασίας τους (48ωρο και 54ωρο);
Μα πολύ απλά το ανέφερε χθες ο Αβραμόπουλος στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου που ορίζει τους όρους απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών:
"... Επί της ουσίας τώρα στο άρθρο 1 εξασφαλίζουμε ρητά την απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων και την ομαλή εκτέλεση του προγράμματος των εφημεριών. Αυτό για να μην δημιουργείται καμία αμφιβολία και να μην γίνονται δεύτερες σκέψεις που πάνω απ’ όλα τορπιλίζουν την δημόσια υγεία..."
Σαφέστατο: Κύριοι υπογράψατε και αποδεχθήκατε μια σύμβαση . Στο άρθρο 1 εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων και η ομαλή εκτέλεση του προγράμματος των εφημεριών,γι αυτό θα σας βάζουμε όσες εφημερίες κρίνουμε ότι εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων.
Την ισχύ αυτού του άρθρου θα την κατανοήσουν όταν η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ αποπειραθεί να επαναδιαπραγματευτεί μετά από ένα έτος από την ισχύ του νόμου και όταν μετα το τέλος των τρίμηνων διαπραγματεύσεων δεν επέλθει συμφωνία.
Στην ουσία με αυτό το άρθρο, με τη υπογραφή της ηγεσίας της ΟΕΝΓΕ, αναιρείται η δυνατότητα οποιασδήποτε "χρήσης" σε συλλογικό επίπεδο του 48ώρου.Ακόμη και σαν "διαπραγματευτικού όπλου"
Ετήσια διάρκεια ("ρητά" όπως λέει και ο Αβραμόπουλος) των αναφερομένων στο νόμο δεν υπάρχει!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση