Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.

<< < (18/295) > >>

Δ. Κουναλάκης:
Την "δήλωση του Μιχαήλ" την διάβασα και έσκασα στα γέλια. Σίγουρα την έχει γράψει δικηγόρος;
Με ποιο κριτήριο ορίζεται το παρακάτω εάν φτάσει το θέμα σε ένα δικαστήριο:
[ότι συναινώ να εργάζομαι από την 01-05-2008 και εφεξής καθ' υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας των 48 ωρών (Ειδικευμένος) ή των 56 ωρών (Ειδικευόμενος) συμπεριλαμβανομένων των εφημεριών και μέχρι … εφημερίες (να αναφερθεί ο αριθμός των επιπλέον εφημεριών), με την ταυτόχρονη χορήγηση σε εμένα ισοδύναμων περιόδων αντισταθμιστικής ανάπαυσης (ρεπό)].

Με βάση τις οικονομικές μου απαιτήσεις;;;;; Δηλαδή, εάν σαν διευθυντής κάνω πλασματικές εφημερίες, γράφω 10 εφημερίες το μήνα και λείπω και 20 εργάσιμες και δεν πατώ καθόλου στη δουλειά μου, είμαι νόμιμος, αυτό θέλει να πει ο ποιητής;
Αφού μπορούν να σε βάλουν να κάνεις εφημερίες και να σου δώσουν πρωινά ρεπό για να καλύψουν τον επιπλέον χρόνο εργασίας των εφημεριών...
Ποιανού ιδέα ήταν να επιβάλουμε και πόσες εφημερίες απαιτούμε;;; Όλοι δεκα θα βάλουν με βάση αυτή τη διατύπωση....
Δεν τα μαζεύουν λέω εγώ καλύτερα πριν γελάσει και το μη παρδαλό κατσίκι;;;

Πατρωνάκης Μάνος:
 Δημήτρη μην είσαι τόσο μινιμαλιστής. Το ότι τα προβλήματα μας γνωστοποιήθηκαν και τραβούν το δικό τους διακαστικό δρόμο,
το ότι αρκετές Ενώσεις ή και μεμονωμένοι συνάδελφοι, στηρίζονται σε αυτόν τον άνθρωπο πριν εκφέρουν γνώμη, δεν είναι τυχαίο.

Δ. Κουναλάκης:
Μινιμαλιστής δεν είμαι. Τον κ. Μιχαήλ δεν τον γνωρίζω από πουθενά πλην των δεκάδων ανακοινώσεων και ενημερωτικών τα τελευταία 3-4 χρόνια και δεν έχω προσωπικά τίποτα μαζί του. Δεν τον έχω χρησιμοποιήσει πουθενά σαν δικηγόρο για να έχω προσωπική γνώμη.
Όμως:
1) Η παραπάνω διατύπωση είναι λάθος από κάθε μεριά και αυτό είναι προσωπική μου γνώμη και ένα παράδειγμα το έδωσα παραπάνω.
2) Κάθε νομική γνωμοδότηση είναι το τι εκτιμά ο κάθε δικηγόρος που θα την δώσει για ένα θέμα με βάση την υπάρχουσα δικονομία. Αν στους γιατρούς έχεις 3 διαφορετικές γνώμες εάν ρωτήσεις 3 γιατρούς, στους 3 δικηγόρους θα έχεις 2 διαφορετικές γνώμες τουλάχιστον.
3) Βλέπω τους δικηγόρους, λίγο σαν τους ιατρούς, με ενδιαφέρει εκτός από το τι γράφουν τα βιβλία και το τι γίνεται στην πραγματικότητα. Όχι σπάνια θα δεις περιπτώσεις που ενώ ο νόμος είναι με το μέρος σου, ο δικηγόρος σου λέει πχ "το δικαστήριο αυτό δεν θα πάρει απόφαση αν και μπορεί, θα το κάνει μπαλάκι στους μεγαλύτερους". Αυτό είναι μια εμπειρική θέση που έχει αποτέλεσμα γιατί σε βοηθάει να εκτιμήσεις και να προγραμματίσεις μια κατάσταση και να δεις και τι θα κάνεις με μια περίπτωση, ποια θα είναι έξοδα, κλπ. Ο κ. Μιχαήλ στο θέμα με το 48ωρο έχει αποτύχει σε αυτό τον τομέα κατά την γνώμη μου. Εάν γυρίσεις δύο χρόνια πίσω, με βάση τις εκτιμήσεις του, το 48ωρο θα είχε λυθεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο ή θα είχαν κλείσει τα μισά νοσοκομεία. Φαίνεται ότι βλέπει τα πράγματα από μια οπτική διαφορετική από ότι ο μέσος νομικός και αυτό σημαίνει ότι δεν πέφτει μέσα στις προβλέψεις του.

Προσωπικά, διαβάζω κάθε κείμενο του κ. Μιχαήλ με προσοχή και σέβομαι την δουλειά του, αλλά από την μέχρι τώρα εμπειρία με τα γραφόμενα του, δεν παίρνω τα πάντα εξ ορισμού τοις μετρητοίς, συνήθως το διασταυρώνω και από αλλού.

vasiliki:
Η νέα απόφαση της ΕΙΝΑ.Σημερινή,πριν λίγο αναρτήθηκε.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Γ.Κτιστάκης:
Από αύριο 11/04/08 δεν υπάρχει ιατρός σε εφημερία στο Κ.Υ Μοιρών. Υπάρχει άρνηση στο να οριστεί ιατρός να εφημερεύσει και από τον διευθυντή του Κ.Υ και από τον διοικητή του νοσοκομείου αλλά και από τον διοικητή της ΥΠΕΚ.(παραβιάζουν βλέπεις την νομοθεσία εάν το πράξουν).
Ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας παραιτήθηκε , ο διοικητής του νοσοκομείου Χανιών παραιτήθηκε, το Γ.Ν.Ν Ηρακλείου δεν έχει ιατρούς για εφημερία από αύριο αφού μετά την αποχή των ειδικευομένων, οι ειδικευμένοι πέρασαν το πλαφόν. O διοικητής του Γ.Ν Ηρακλείου μάλλον θα παραιτηθεί αύριο.
Μήπως είναι ώρα να παραιτηθεί και ο υπουργός? Μόνο αυτό θα τον σώσει. Μάλλον θα το πράξει. Δεν έχει και άλλη επιλογή.   

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση