Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟ νόμος ισχύει από τη δημοσιευσή του σε ΦΕΚ. Δεν χρειάζεται ούτε Υπουργική Απόφαση, ούτε Ερμηνευτική Εγκύκλιος. Είναι Υποχρέωση του Δ/ντή. Εγω το δίνω ήδη από την δημοσίευση του. Με τις εφημερίες ζητάω και από τους γιατρούς να συντάξουν πρόγραμμα και για τα ρεπό του μήνα ώστε να υπάχει εύρυθμη λειτουργία.
--- Τέλος παράθεσης ---
Επειδή είμαι παθών σου λέω ότι το Φεβρ 2007 δημοσιεύτηκε ο νέος υπαλληλικός κώδικας, αλλά μέχρι τον Μαϊο 2007 σε όλη την Ελλάδα χρησιμοποιούσαν τον παλαιό με το πρόσχημα της εγκυκλίου για το πως θα γίνει η εφαρμογή του.
ZArk:
Εγγραφή ή Είσοδος
Επειδή είμαι παθών σου λέω ότι το Φεβρ 2007 δημοσιεύτηκε ο νέος υπαλληλικός κώδικας, αλλά μέχρι τον Μαϊο 2007 σε όλη την Ελλάδα χρησιμοποιούσαν τον παλαιό με το πρόσχημα της εγκυκλίου για το πως θα γίνει η εφαρμογή του.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μήπως σου είναι εύκαιρη η εν λόγω εγκύκλιος ? Γιατί στο Κ.Υ. μου δεν έχει φτάσει απο ότι ξέρω ούτε το ηλεκτρικό, ούτε ο νέος υπαλληλικός κώδικας.....
(K.Y. Μπανανιστάν United )
orfeo:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ?
Η γνώμη μου είναι ότι το αποτέλεσμα ήταν αυτό που μας άξιζε!
--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ απολύτως. Μερικοί βέβαια πήραν και πολύ περισσότερα απ' ότι τους άξιζε, ή απ' ότι επιδίωξαν.
Μαθαίνω ας πούμε ότι τελευταία, εν όψει των καλύτερων αποζημιώσεων των εφημεριών, άτομα που επέλεγαν να μην εφημερεύουν καθόλου-γιατί υπήρχε αυτή η δυνατότητα- διεκδικούν τώρα με μεγάλο ζήλο όσο περισσότερες εφημερίες μπορούν. Περιττό να πούμε ότι δεν είχαν ιδιαίτερη συμμετοχή κατά την περίοδο των συζητήσεων και συνελεύσεων. Να δω τί θα κάνουν όταν δε θα πληρωθούν όλες τις εφημερίες τους ή όταν θα τους ζητηθούν αναδρομικά τα λεφτά πίσω. Αλλά ας είναι καλά τα παιδιά με τα μαύρα (Black is beautiful!)...
Εγώ πάντως δε θα κουνήσω ούτε το δαχτυλάκι μου να διεκδικήσω δεδουλευμένα για ανθρώπους που εθελοντικά εφημέρευσαν πάνω απ' το 48ωρο. Αν δήλωσαν ότι θέλουν 48ωρο και εξαναγκάστηκαν σε περισσότερες ώρες, αλλάζει το πράγμα, αλλά βαρέθηκα αυτούς που βγαίνουν πάντα από πάνω κοιτάζοντας μόνο τον εαυτό τους και γλύφοντας εκεί που έφτυναν. Δυστυχώς δεν είναι λίγοι, αλλά δε θα τους κάνω παρέα.
flone:
Με την με αρ. πρ.1234/16-3-2009 αίτησή μου στο Νοσοκομείο ζήτησα 2(δύο) 24ωρα ανάπαυσης (ρεπό) για ενεργές εφημερίες που έκανα μετά τη δημοσίευση του νόμου. Η αίτηση -προτυποποιημένο έντυπο ΥΥΚΑ που ζητάμε τις άδειες, όπου περιλαμβάνεται η επιλογή "ρεπό"- έχει την υπογραφή-έγκριση του Δ/ντή Νευρολογίας και του Προϊσταμένου Τομέα (που εκτελεί και χρέη ΔΙΥ).
Δεν τίθεται ζήτημα "κάλυψης" νοσοκομείου, αφού τις αντίστοιχες μέρες εφημερεύει ο συνάδελφος νευρολόγος.
Ο κ. Διοικητής σήμερα απουσιάζει.
Όταν έχω νέα, θα σας πω.
Και το pdf του ΦΕΚ, από τον κ. Πρόεδρο: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Αγωνιστική Παρέμβαση:
ΧΑΜΟΣ!
Ομάδα 5 γιατρών είχε συνάντηση με διοικητή νοσοκομείου ζητώντας τα ρεπό μετά τις ενεργές εφημερίες όπως προβλέπεται.
Ο διοικητής καλεί τον ΔΙΥ και τον Προσωπάρχη για να έχει και... συμβούλους.
Κατά τη γενομένη συζήτηση οι διοικούντες διαπιστώνουν αδυναμία χορήγησης των ρεπό(!), δηλώνουν αδυναμία εφαρμογής του νόμου(!) και αρχίζουν να τηλεφωνούν στην οικεία ΔΥΠΕ ζητώντας ...διευκρινιστικές εγκυκλίους εφαρμογής του νόμου!!! ;D
Κατατίθενται γραπτές αιτήσεις (πρωτοκολλημένες) χορήγησης των ρεπό.Ο Διοικητής για να πετάξει το ζόρι από πάνω του παραπέμπει το θέμα στο Επιστημονικό συμβούλιο (συνεδριάζει στις 20 του μήνα) για να λάβει υπόψιν τις αιτήσεις κατά τη σύνταξη του προγράμματος εφημεριών.
Τρείς γιατροί καταθέτουν εγγράφως αίτημα εφαρμογής του 48ώρου.Ο διοικητής αφού συμβουλεύεται ούτε και γω ξέρω ποιους, παραπέμπει και αυτό το θέμα στο επιστημονικό συμβούλιο.
Ο ΔΙΥ ισχυρίζεται κατά τη συζήτηση
α) ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί αυτός ο νόμος .
β) ότι δεν συνυπογράφει χορήγηση ρεπό μετά από ενεργό εφημερία , γιατί θα διαλυθεί το νοσοκομείο και προτιμά να τον καθαιρέσουν για παράβαση της νομοθεσίας(μη χορήγηση ρεπό) παρά να τον επισκεφτεί σπίτι... ο εισαγγελέας.
γ) ότι το κονδύλι που χορηγούνε στο Νοσοκομείο για τις φετινές εφημερίες δεν βγαίνει (μίλησε για χρήματα με βάση το νέο μισθολόγιο μέχρι και Ιούλιο) και ότι αυτός ανεξάρτητα από τη πρόταση του επιστημονικού συμβουλίου θα εισηγηθεί σε δυο τρεις "βασικές" ειδικότητες ενεργές εφημερίες και στις υπόλοιπες ειδικότητες ετοιμότητας....
δ) ανέφερε πιθανότητα εξελίξεων σύντομα (νομοθέτηση συμμετοχής ιδιωτών, μάλλον εδώ πάνε τα "τοπικά σύμφωνα εργασίας";)
Δεν ξέρω τι συμβαίνει σε άλλα νοσοκομεία αλλά εδώ ψάχνουνε τη...μπάλα.
...και κατι ακόμα :σήμερα καταθέσανε στις τράπεζες τα λεφτά των εφημεριών Δεκεμβρίου για τους μισούς. Για τους υπόλοιπους ...αύριο.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση