Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Δεν αναλαμβάνω ασθενείς που έρχονται και μου λένε ότι έχουν ιδιωτική ασφάλεια.
Argirios Argiriou:
Ως ιδιώτης Γενικός - Οικογενειακός Ιατρός, ΔΕΝ αναλαμβάνω ασθενείς που έρχονται και μου λένε ότι έχουν ιδιωτική ασφάλεια.
Ο λόγος είναι ότι πάντα, μου ζητούν να γράψω ψεύτικες διαγνώσεις για να δικαιολογήσουν ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις.
Και αυτό εμένα μου φέρνει δυσφορία.
Στην πραγματικότητα θα τους έβγαινε φθηνότερα αν δεν κάναν καμιά ιδιωτική ασφάλεια και ερχόταν κατευθείαν σε εμένα. Είμαι εκπαιδευμένος να κάνω αποτελεσματική δουλειά σε λογικές τιμές, αρκεί να με εμπιστευτούν.
fanisgp:
Ελπίζω το βήμα αυτό είναι να αναλύουμε με καλή διάθεση τους προβληματισμούς μας. Να καταλάβουμε πρώτα τι σημαίνει ιδιωτική.Το συντριπτικό ποσοστό την έχει για νοσηλεία μόνο. Εξετάσεις έχουν οι ανασφάλιστοι , κάποια επικουρικά προγράμματα τραπεζών και κάποιοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικούς ομίλους τύπου super market. Δεν κατάλαβα που μας παρακάμπτουν, αφού σε εμάς έρχονται εξαρχής για τις εξετάσεις και την μετέπειτα αξιολόγηση. Το να γράψω έναν γενικό όρο τύπου προλιποθυμικό επεισόδιο γιατί έτσι λειτουργούν αυτά τα προγράμματα δεν το βρίσκω τόσο τραγικό. Δηλαδή να μην εξυπηρετήσω ειδικά τον ανασφάλιστο για να κάνει ένα check up; Εκτός αν εννοείται κάτι διαφορετικό.
schumifer:
Σωστός ο διαχωρισμός και φαίνεται ότι έχετε μάλλον δουλέψει αρκετά με ιδιωτικές ασφάλειες. Όντως κάποιες έχουν νοσηλευτικά, αλλά ακόμη και σε κάποια από αυτά υπάρχουν απολογιστικές αποζημιώσεις σε κάποιο ποσοστό και με ενδεχομένως κάποια απαλλαγή. Οι ασφαλιστές που είτε είναι πραγματικά κοντά στον ασφαλισμένο ή που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν ως θέλγητρο για επιπλέον ασφαλίσεις, συμβουλεύουν τους πελάτες τους σε τέτοια.
Υποψιάζομαι ότι ο Αργύρης έχει πέσει σε περιπτώσεις όπου ασθενείς που μπορούν να πάρουν κάτι από την ιδιωτική τους ασφάλεια, απαιτούν να γράφει ψευδείς δηλώσεις.
Το να γράψεις προλιποθυμικό όταν ήταν, είναι σαφώς απαιτούμενο. Αλλά δεν είναι γενικός όρος, όχι για εμάς, αν και μπορώ να καταλάβω πώς με τα χρόνια, τα όρια θολώνουν. Ούτε 1.5 χρόνο δε δουλεύω εδώ και έχω αρχίσει να παραιτούμαι κάποιων προσπαθειών. Το προλιποθυμικό για εμάς έχει ορισμό, διερεύνηση, διαφοροδιάγνωση, παράγοντες κινδύνου (red flags) κλπ.
Η συντήρηση ενός κλίματος δυσπιστίας προς τον κλάδο μας, όπως και η εκπαίδευση των ασθενών στο ότι μπορούμε να αλλάζουμε ορισμούς και να μετακινούμε τα δοκάρια κατά το δοκούν/συμφέρον δεν βλέπω πώς θα οδηγήσει σε θετικό αποτέλεσμα, σε βάθος χρόνου.
Το ''έτσι λειτουργούν τα πράγματα'', είναι περισσότερο sales pitch και όχι ίδιον της επιστήμης μας. Μολονότι, και πάλι, κατανοώ σιγά σιγά πώς το σύστημα της κυρίως ιδιωτικής ιατρικής επηρεάζει.
Επίσης, επειδή το βλέπω συχνά πλέον, ανασφάλιστος με ιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει και πρωτοβάθμιες παροχές (= ακριβό συμβόλαιο), σημαίνει λογικά πολύ μαύρο χρήμα; Ή πώς αλλίως εξηγείται;Νόμιζα ότι είναι υποχρεωτική η ασφαλιστική κάλυψη σε εργαζόμενους. Ποιος θα μειώσει τα κόστη του με λίγα δεκάευρα το μήνα και να πληρώνει μερικά χιλιάρικα το χρόνο;
fanisgp:
Όλα πολύ σωστά αυτά που λέτε. Όμως εμείς οι γενικοί-παθολόγοι όχι δεν δουλεύουμε με ιδιωτικές εκτός απ΄το check up, γι΄αυτό μου έκανε εντύπωση η τοποθέτηση του Αργύρη.Το πρόβλημα είναι στις ειδικότητες με επεμβατικά τύπου δερματολόγοι, πλαστικοί,κτλ που πάνε για laser αποτρίχωση ή botox και ζητούν ψεύτικες διαγνώσεις για να πάρουν χρήματα πίσω.Δεν έχουμε εμείς κάτι τρομερό να γράψουμε και δεν έχω καταλάβει γιατί εξ ορισμού είναι πρόβλημα απλά να μας επισκεφτούν
fanisgp:
Επιπλέον κάποιοι για μια πραγματική επίσκεψη για λοίμωξη αναπνευστικού π.χ , με κανονικό βιβλιάριο σε ισχύ, μαζί με την απόδειξη μπορεί να ζητούν και χειρόγραφη γνωμάτευση για την Πραγματική επαναλαμβάνω εξέταση που κάναμε γιατί παίρνουν κάποια χρήματα πίσω.Που είναι το πρόβλημα;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση