Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
6 Μαΐου 2024, 11:24:10

Αποστολέας Θέμα: humor  (Αναγνώστηκε 320745 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

16 Φεβρουαρίου 2009, 03:15:35
Απάντηση #45
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
«Αγαπητέ μπαμπά»...

Ο πατέρας γυρίζει σπίτι απ' τη δουλειά. Πτώμα στην κούραση, πηγαίνει στο δωμάτιο του 15χρονου γιου του. Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνει ότι το κρεβάτι του παιδιού είναι στρωμένο στην εντέλεια. Μυρίζει λάτρα νοικοκυράς και όλα είναι τακτοποιημένα.. Στη θέση τους. Ο Βαγγέλης όμως δεν είναι εκεί.
ΚΑΘΩΣ κοιτάζει απορημένος το μέχρι πρότινος αχούρι του γιόκα του, βλέπει πάνω στο γραφείο του έναν μεγάλο φάκελο, που γράφει «Για τον μπαμπά!». Ταραγμένος, ανοίγει δειλά δειλά τον φάκελο και διαβάζει το γράμμα:

«ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΕ μου πατέρα. Σου γράφω αυτό το γράμμα για να σε αποχαιρετήσω. Φεύγω για πάντα για να γλιτώσω απ' την κατακραυγή του κόσμου. Κλέφτηκα με τον Μπάμπη, τον γιο της κυρα-Κούλας, μιας κομμώτριας απ' τα Ασπρα Χώματα. Τον λατρεύω, μπαμπά, κι εκείνος με αγαπά αληθινά. Δεν είχα βιώσει ξανά τον πραγματικό έρωτα, το άγριο πάθος, με κανένα άλλο αγόρι στο σχολείο. Μόνο ο Μπάμπης με κάνει να αισθάνομαι έτσι. Τόση ένταση, τέτοια ηδονή!
ΤΟ ξέρω ότι σε σοκάρω μ' αυτά μου τα λόγια. Αλλά βρισκόμουν σε αδιέξοδο. Ο Μπάμπης είναι πολύ καλό παιδί. Μπορεί να μην εγκρίνεις τα τατουάζ που έχει σ' όλο του το σώμα και τα τέσσερα σκουλαρίκια που φοράει στη μύτη. Αν τον γνωρίσετε, όμως, εσύ και η μαμά, θα καταλάβετε γιατί τον αγαπώ τόσο βαθιά. Τα 'χουμε σκεφτεί όλα. Αυτή τη στιγμή που διαβάζεις το γράμμα, πετάμε για Αμστερνταμ. Εκεί θα ενωθούμε για πάντα με τα ιερά δεσμά του γάμου. Μόλις αποκτήσουμε λίγα χρήματα, σκεφτόμαστε να υιοθετήσουμε ένα παιδί. Ετσι θα ολοκληρωθεί η οικογενειακή μας ευτυχία!
Ο Μπάμπης μού άνοιξε τα μάτια. Μ' έκανε να καταλάβω τις ευεργετικές επιδράσεις που έχει η μαριχουάνα στον οργανισμό μου. Ολα όσα ακούγονται γι' αυτήν είναι απλά προκαταλήψεις και ψέματα. Στο Αμστερνταμ, όπου σκοπεύουμε να μείνουμε για αρκετό καιρό, ονειρευόμαστε να καλλιεργούμε φούντα σε δικό μας ιδιόκτητο χωραφάκι και να ζούμε απ' την παραγωγή. Κάτι σαν αγρότες, δηλαδή, αλλά στο πιο προχώ. Ισως καταφέρουμε να κάνουμε και εμπορικές ανταλλαγές. Σκεφτόμαστε να δίνουμε το χασίς και να προμηθευόμαστε την κοκαΐνη και τα χάπια 'έκστασι' που χρειαζόμαστε.
ΝΑ προσεύχεσαι για εμάς! Και ιδιαίτερα για τον Μπάμπη. Να παρακαλάς ώστε να βρεθεί γρήγορα μια θεραπεία για το AIDS. Για να 'ναι ο άντρας μου και πάλι υγιής. Του αξίζει μια καλύτερη ζωή. Θέλω να μην ανησυχείς για μένα. Είμαι 15 χρόνων και ξέρω πολύ καλά να φροντίζω τον εαυτό μου. Δεν θα κάνω καμιά αταξία. Απλά θέλω να ζήσω ελεύθερα τον έρωτα στον πλευρό του άντρα της ζωής μου. Με αγάπη ο γιος σου, Βαγγέλης.

ΥΓ. Μπαμπά, τίποτα απ' τα παραπάνω δεν είναι αλήθεια. Εχω έρθει στο σπίτι του Νίκου και παίζουμε Playstation. Απλά σου έγραψα αυτό το γράμμα για να σου υπενθυμίσω ότι υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα στη ζωή απ' τον έλεγχο με τους βαθμούς που 'ναι στο συρτάρι του γραφείου μου. Δεν χάθηκε δα κι ο κόσμος που 'χω σε έξι μαθήματα κάτω απ' τη βάση! Δεν χαίρεσαι που βρίσκομαι δυο στενά πιο κάτω και δεν τα 'χω με τον Μπάμπη; Σ' αγαπάω πολύ! Πάρε με τηλέφωνο όταν δεν θα θες πια να με σφαλιαρίσεις για να γυρίσω σπίτι. Πεινάω λίγο»...



"Αγαπητοί γιατροί"...

Ο Στάθης ανεβαίνει στα γραφεία για την εικοστή έβδομη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου αυτής της εβδομάδας. Πτώμα στην κούραση, μπαίνει την αίθουσα συνεδριάσεων. Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει ψυχή ζώσα. Τα τασάκια είναι άδεια και η καφετιέρα πλυμένη στο ντουλάπι.
Καθώς κοιτάζει απορημένος το μέχρι πρότινος γεμάτο ράφι με τα εισερχόμενα, βλέπει ένα μεγάλο φάκελο που γράφει «Για τους γιατρούς Μου». Ταραγμένος, ανοίγει δειλά δειλά το φάκελο και διαβάζει το γράμμα:

Πολυαγαπημένοι Μου γιατροί
Σας γράφω αυτό το γράμμα για να σας αποχαιρετήσω. Φεύγω από αυτό το παλιοϋπουργείο για πάντα, όχι για να γλιτώσω από την κατακραυγή του κόσμου, αλλά για να συνεχίσω το Έργο Μου κάπου αλλού. Ο καινούριος σας υπουργός, ο Μπάμπης,  μού έστειλε το πρόγραμμά του των εκατό πρώτων ημερών και θεωρώ χρέος Μου να σας ενημερώσω.

Θα εφαρμοστεί απόλυτα η Κοινοτική Οδηγία για το χρόνο εργασίας. Για να γίνει αυτό, τοποθετείται στην πύλη κάθε νοσοκομείου ψηφιακό μηχάνημα καταγραφής που θα διαβάζει την bar-coded κάρτα με την οποία θα εφοδιαστεί κάθε γιατρός, ώστε να τηρείται στο έπακρο το πρωινό 7 ωρο. Το μηχάνημα θα επιτηρείται από κάμερα για λόγους ασφαλείας. Επίσης, σε κάθε νοσοκομείο κατασκευάζονται πολυτελείς σουΐτες όπου θα διαμένουν οι σε ενεργό εφημερία γιατροί. Με υπουργική απόφαση θα οριστεί ποιες ειδικότητες και σε ποια νοσοκομεία θα είναι σε ενεργό εφημερία και ποιες σε ετοιμότητα. Για παράδειγμα, στα λεγόμενα επαρχιακά νοσοκομεία, σε πόσα περιστατικά από τις 3μμ μέχρι τις 8πμ θα χρειαστούμε οπωσδήποτε Νευρολόγο, Ψυχίατρο, Μικροβιολόγο, Ακτινολόγο, Ουρολόγο, Δερματολόγο, Οφθαλμίατρο, Γαστρεντερολόγο; Οι κλήσεις θα καταγράφονται σε ειδικό βιβλίο και στο τέλος κάθε μήνα θα γίνεται στατιστική επεξεργασία ανά ειδικότητα από ειδικό software που θα υπολογίζει τον πιθανό απαιτούμενο αριθμό κλήσεων κάθε ειδικότητας, ανάλογα με την πληθυσμιακή κάλυψη και τα διεθνή επιδημιολογικά δεδομένα. Κάθε κλήση γιατρού, όπως αυτή θα καταγράφεται από το παραπάνω μηχάνημα, θα ‘χρεώνεται’ μισή ώρα. Στα μεγάλα νοσοκομεία, θα γίνουνε ΤΕΠ που θα δουλεύουνε με δικούς τους ειδικούς, που θα εφημερεύουν σε κυλιόμενα 7ωρα, πάντα στα όρια του 48 ώρου, οπότε θα εξοικονομείται χρόνος για τους γιατρούς των κλινικών, που θα κάνουνε μόνο ‘εσωτερικές’ εφημερίες ανά ένας σε ένα ή περισσότερα  τμήματα της ίδιας ή συναφούς ειδικότητας και ανά δύο (επιμελητής και επιμελήτρια) στις γενικές. Ο,τι χρόνος εργασίας ξεπερνάει το 48ωρο θα πληρώνεται ως υπερωρία (και όχι με το σημερινό δουλοκτητικό καθεστώς της εφημερίας).

Καταργούνται οι βαθμοί στο ΕΣΥ, αφού οι γιατροί δεν μπορούν να είναι ούτε στρατιωτικοί ούτε δημόσιοι υπάλληλοι, είναι επιστήμονες. Κάθε ειδικός σε κάθε Τμήμα ή Τομέα έχει συγκεκριμένα καθήκοντα, στα οποία δεν μπορεί να παρέμβει κανένας συνάδελφός του (να αλλάξει αγωγές, διαγνώσεις κλπ). Επίσης αναλαμβάνει συγκεκριμένο εκπαιδευτικό έργο (ειδικευομένων, αγροτικών, αλλά και ειδικών), στο οποίο είναι επίσης ανεξάρτητος. Σε κάθε Τμήμα ο αρχαιότερος ειδικός αναλαμβάνει διοικητικά καθήκοντα διευθυντή, χωρίς δυνατότητα παρέμβασης στο επιστημονικό έργο των συναδέλφων του.

Οι έκτακτες εισαγωγές γίνονται από τους γιατρούς των ΤΕΠ. Οι τακτικές (καθώς και τα προγράμματα χειρουργείων) εγκρίνονται από ειδική επιτροπή που θα αποτελείται από συνταξιούχους γιατρούς (που δεν έχουν εργαστεί στο νοσοκομείο αυτό) και γιατρούς-εκπροσώπους των ασφαλιστικών ταμείων, που θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και θα εξετάζει τους φακέλους με τα ιστορικά και τις εξετάσεις των προς εισαγωγή ασθενών (που θα υποβάλλονται ανώνυμα). Καμία εισαγωγή και κανένα χειρουργείο δεν θα γίνεται εκτός της διαδικασίας αυτής.

Καταργούνται οριστικά ΣΚΕΙΟΠΝΙ και σκιοπνίχτες. Για κάθε γιατρό τηρείται στο ΥΥΚΑ αρχείο μοριοδότησης για την οποία υπολογίζονται: α) το σκορ που πατυχαίνει ο γιατρός στις ανά διετία εξετάσεις της ειδικότητάς του που γίνονται στα πρότυπα του USMLE, με επικέντρωση στις νεότερες εξελίξεις της ειδικότητας και της ιατρικής γενικότερα β) ο βαθμός που δίνει για τον κάθε γιατρό (ως εκπαιδευτή) κάθε ειδικευόμενος και αγροτικός στο τέλος της θητείας του γ) οι δείκτες θνητότητας, παραπομπών, διακομιδών του γιατρού δ) η δαπάνη με την οποία επιβαρύνει τους ανάλογους φορείς ο κάθε γιατρός για φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις (ανάλογα με τον αριθμό των περιστατικών και τις διαγνώσεις). Κάθε γιατρός που σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα δεν ικανοποιεί τις παραπάνω προϋποθέσεις δέχεται έγγραφη προειδοποίηση και εφόσον δεν συγκεντρώσει στη συνέχεια τα απαιτούμενα μόρια, απομακρύνεται από το σύστημα. Πόστερ, αφίσες, πανώ, γκράφιτι και λοιπές αρτιστικές παρεμβάσεις σε πανελλήνια, παγκύπρια, παμμακεδονικά κλπ συμπόσια και λοιπά τετραήμερα εναλλακτικού τουρισμού δεν λαμβάνονται υπόψη (εξαιρουμένων των δημοσιευμένων σε διεθνή περιοδικά papers).

Φον Δημητράκης.

ΥΓ. Φίλοι Μου, τίποτα απ’ τα παραπάνω δεν είναι αλήθεια. Είμαι με το Στρατή στο Υπουργείο και τα πίνουμε. Απλά σας έγραψα αυτό το γράμμα για να σας υπενθυμίσω ότι υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα στη ζωή απ’ το νομοσχέδιο που είναι τώρα στην ολομέλεια για συζήτηση. Δεν χάθηκε δα κι ο κόσμος που θα συνεχίζετε να δουλεύετε στη βαμβακοφυτεία μου και κάθε 2-3 χρόνια θα σας πετάω λίγα μύγδαλα. Με λίγο παραπάνω γλείψιμο, μπορεί να γίνετε κι εσείς διευθυντές όταν θα έρθει το κόμμα σας στην εξουσία. Μην ξεχνάτε ότι τα χρόνια των αυτοδύναμων κυβερνήσεων μπορεί κάποτε να τελειώσουν. Δεν χαίρεστε που βρίσκομαι δυο στενά πιο κάτω Εγώ και όχι ο Μπάμπης;
Σας αγαπάω πολύ! Πάρτε τηλέφωνο τον Κωστάκη να του πείτε τι καταπληκτικό έργο αφήνω πίσω μου και τι σοφός πολιτικός είμαι.



16 Φεβρουαρίου 2009, 12:20:01
Απάντηση #46
Αποσυνδεδεμένος

mandreou


Καλά είναι τέλειο!!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Ή διαβάζεις κρυφά μεσα στο εγχειρίδιο της Νευρολογίας επιστημονική φαντασία ή κρύβεις πολλές διαστροφές μέσα σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 :D :D :D :D :D :D

16 Φεβρουαρίου 2009, 17:06:53
Απάντηση #47
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Σας προτείνω να διαβάσετε το παραπάνω κείμενο του flone ανάποδα. Με αυτόν τον τρόπο θα καταλάβετε, ότι το κείμενο αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά εμπεριέχει κρυφά μηνύματα που προέρχονται από συστήματα υγείας χωρών υπόδουλων στην καπιταλιστική Δύση. Άσε δε, που σε τέτοιες χώρες εφαρμόζουν ένα ωράριο τόσο ελαστικό, που μέχρι και η πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ αρνήθηκε να το εφαρμόσει στους ιθαγενείς-ιατρούς της Ελλαδάρας. Ευτυχώωωως, γιατί αλλιώς ποιος ήξερε τι θα συνέβαινε.

Ιδιαίτερη προσοχή θέλουν και τα κρυφά μηνύματα περί της εξέλιξης των ιατρών. Αφού το διαβάσετε σχίστε το, και πιείτε μία σουμάδα παγωμένη, έτσι ώστε οι σκανδαλίζουσες ιδέες του συγγραφέα να σας φύγουν από το μυαλό ασκαρδαμυχτί.

Απαπαπά, σκανδαλίστηκα βρε flone. Μα καλά που ζεις? Δεν έχεις πάρει χαμπάρι, ότι σύντομα το ΕΣΥ αναμορφώνεται και θα εφαρμοστούν τα δοκιμασμένα μοντέλα της Βόρειας Αμερικής?

Το poster το ετοίμασες?

17 Φεβρουαρίου 2009, 17:53:45
Απάντηση #48
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
αλλά εμπεριέχει κρυφά μηνύματα
Απαπαπά, σκανδαλίστηκα

Το poster το ετοίμασες?

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Καταλαβαίνετε τώρα την άθλια και ύπουλη συκοφάντηση που δέχτηκε ένα απλό ανέκδοτο…

17 Φεβρουαρίου 2009, 21:44:11
Απάντηση #49
Αποσυνδεδεμένος

vasiliki

Επώνυμοι
flone,καταπληκτικό! :o
Τύπωσέ το, για paper σε διεθνές περιοδικό, για...τη μοριοδότηση...μελλοντικά. ;D ;D ;D
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

18 Φεβρουαρίου 2009, 15:19:05
Απάντηση #50
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Αυριανή"


Επιθυμητή η ...γονική συναίνεση
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

18 Φεβρουαρίου 2009, 16:35:26
Απάντηση #51
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Η παρακάτω αναφορά συντάχθηκε από τον υπαστυνόμο Κιλκίς Ι. Πετράκη στις 7 Απριλίου 1923, μετά από ανεπιτυχή καταδίωξη παρανόμων στη λίμνη της Δοϊράνης:

Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά την λίμνην της Δοϊράνης, εωράκαμεν τους ληστάς. Κράζων δε προς αυτούς "Σταθείτε, ρε π........ γ...... το κέρατο σας" και αυτών απαντησάντων "Κλ....... μας τα αρ..........", ούτοι απέδρασαν.
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Φεβρουαρίου 2009, 19:11:31 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

19 Φεβρουαρίου 2009, 13:45:20
Απάντηση #52
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

22 Φεβρουαρίου 2009, 11:09:28
Απάντηση #53
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (Α.Ρ.Σ.Ι.)
ΟΙ …«ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ» ΤΟΥ κ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
(...)
"Προσοχή : το σενάριο είναι εντελώς φανταστικό, κάθε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα και καταστάσεις είναι τελείως συμπτωματική…
Ο καθηγητής ιατρικής Α. Καμπόσος συνομιλεί με τον αναπληρωτή καθηγητή Β. Κολλαούζο :
ΚΑΜΠΟΣΟΣ : Ρε ξάδερφε (σημείωση : η συγγένεια των δύο ανδρών είναι και αυτή τελείως συμπτωματική …) κάτι πρέπει να κάνουμε με τον Αχρηστίδη. Τον είχαν κάνει από παλιά επίκουρο καθηγητή γιατί τους πίεσε ο πεθερός του ο Μαθουσαλέας, ο παλιός καθηγητής. Όμως ρε παιδάκι μου αυτός ο Αχρηστίδης είναι τελείως στούρνος, έχει παραγίνει το κακό του και μας εκθέτει …
ΚΟΛΛΑΟΥΖΟΣ : Κύριε καθηγητά, έχω μια ιδέα για να ξεφορτωθούμε τον Αχρηστίδη χωρίς να κακοκαρδίσουμε τον Μαθουσαλέα.
ΚΑΜΠΟΣΟΣ : Αλήθεια, ζει ο Μαθουσαλέας ;
ΚΟΛΛΑΟΥΖΟΣ : Ζει και βασιλεύει, αυτός θα μας θάψει όλους. Λοιπόν, συνεχίζω. Θα ξεφορτωθούμε τον Αχρηστίδη ενώ θα φαίνεται ότι τον αναβαθμίζουμε. Θα τον στείλουμε συντονιστή διευθυντή στο ΕΣΥ.
ΚΑΜΠΟΣΟΣ : Μπράβο Κολλαούζο, πολύ καλή ιδέα. Τώρα που το είπες θυμήθηκα ότι διοικητής στο Κρατικό Γαλατσίου διορίστηκε ένα καλό παιδί, ο Κομματοσκυλάκος, κουμπάρος του βουλευτή Γαλαζοπρασινόπουλου. Για κάτσε να τους πάρω …
(Ο Καμπόσος τηλεφωνεί πρώτα στον Γαλαζοπρασινόπουλο για να φρεσκάρει τα «κοννέ», και μετά καλεί τον Κομματοσκυλάκο).
ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑΚΟΣ : Τα σέβη μου κύριε καθηγητά, τι μπορώ να κάνω για σας;
ΚΑΜΠΟΣΟΣ : Το και το, κύριε διοικητά.
ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑΚΟΣ : Αυτό ήταν μόνο; Σιγά τα αυγά. Μισό λεπτό να μιλήσω με μία από τις γραμματείς μου, την Νούμερο 3, γιατί ξέρει πρόσωπα και πράγματα σε αυτήν την κλινική. Είχε διοριστεί εκεί νοσηλεύτρια, αλλά την έχω φέρει στο γραφείο μου με απόσπαση γιατί είναι ανηψιά του θυρωρού του υπουργού Μαυρογιαλούρου. (Ο Κομματοσκυλάκος καλεί την γραμματέα στην άλλη γραμμή).
ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑΚΟΣ : Έλα Νούμερο 3, ο διοικητής είμαι. Για πές μου με τη Διεύθυνση της παλιάς σου κλινικής, τι γίνεται ;
NOYMEΡΟ 3 : O παλιός διευθυντής ο κ. Κλαδίκης φεύγει με σύνταξη και επίσημα τον άλλο μήνα, μέχρι τώρα έπαιρνε συνέχεια αναρρωτικές γιατί είναι άρρωστος ο καημένος. Όλο το νοσοκομείο ξέρει ότι συντονιστής διευθυντής θα γίνει ο κ. Ιθαγενόπουλος, αφού ο άλλος πιο παλιός γιατρός της κλινικής ο κ. Φευγάτος συνταξιοδοτείται κι’ αυτός.
ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑΚΟΣ : To νοσοκομείο να αφήσει αυτά που ξέρει, γιατί τέτοιες σοβαρές αποφάσεις είναι αρμοδιότητα του κράτους. Άκου τι θα κάνουμε. Τη θέση του Κλαδίκη δεν θα την προκηρύξουμε σαν θέση Β΄, αλλά σαν θέση διευθυντή. Τη προκήρυξη μη την δημοσιεύσετε σε μεγάλη εφημερίδα και ξοδεύεται το νοσοκομείο, στην «Ηχώ Σαλαμεμπόρων» και στην «Φωνή της Άνω Κολοπετεινίτσας», ξέρεις τώρα …Κανονίστε να γίνει η κρίση τάκα – τάκα, γιατί έχω υποχρέωση στον Καμπόσο και στον Μαθουσαλέα. Δίνουν κάμποσους σταυρούς στον νονό μου τον Γαλαζοπρασινόπουλο. Πρέπει να εξυπηρετήσουμε τον Αχρηστίδη οπωσδήποτε. Θα καθυστερήσουμε λίγο τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για συντονιστή διευθυντή μέχρι να διοριστεί ο Αχρηστίδης. Ετοίμασε τα σχετικά έγγραφα από τώρα χωρίς να βάλεις ημερομηνίες για να είμαστε έτοιμοι να τα επικυρώσουμε μόλις χρειαστεί.
NOYMEΡΟ 3 : Μα κύριε διοικητά αυτοί από καιρό έχουν κάνει ένα σωρό χαρτιά ζητώντας καινούριους Β΄, γιατί είναι όλοι μεγάλοι σε ηλικία και δεν μπορούν πλέον να εφημερεύουν.
ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑΚΟΣ : Και τι τους φταίω εγώ που είναι όλοι ραμολιμέντα ; Εγώ τώρα που ανέλαβα γέρους τους βρήκα. Κάνε αυτό που σού λέω παιδί μου. Μόλις κλείσεις γύρνα με στην άλλη γραμμή.
ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑΚΟΣ : (ξαναμιλά με τον Καμπόσο). Όλα εντάξει κύριε καθηγητά. Κανένα πρόβλημα. Θα το τακτοποιήσουμε το παιδί.
ΚΑΜΠΟΣΟΣ : Με ειρωνεύεσαι κύριε διοικητά ; Τι «παιδί» λες τον Αχρηστίδη ; Αυτός είναι εξηντατρία, πιο μεγάλος από μένα.
ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑΚΟΣ : Αυτό λέω και εγώ, νέο παιδί. Με το νέο επερχόμενο ασφαλιστικό έχει μπροστά του τουλάχιστον 10 χρόνια να διαπρέψει σαν ηγέτης της κλινικής.
ΚΑΜΠΟΣΟΣ : Αφού άκουσα πριν που λέγατε ότι οι άλλοι –που είναι νεώτεροι- είναι ραμολιμέντα και δεν μπορούν να εφημερεύουν.
ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑΚΟΣ : Άλλο να εφημερεύεις, άλλο να διευθυντεύεις. Λοιπόν, μην ανησυχείτε για τίποτα κε καθηγητά. Από δω και πέρα θα τα ρυθμίσουμε εμείς όλα. Μόλις προκηρύξουμε τη θέση, θα σας πάρω εγώ τηλέφωνο για να πείτε στον κ. Αχρηστίδη να παραιτηθεί από το Πανεπιστήμιο και να υποβάλλει.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ (για όσους έχουν περιέργεια):
Μόλις προκηρύχθηκε η κενωθείσα θέση σαν θέση διευθυντή με απόφαση της διοίκησης (και όχι σαν θέση Β΄), εκτός από τον κ. Αχρηστίδη υπέβαλλε και κάποιος κ. Ονειροπαρμένος, χρόνια γιατρός στο Χάρβαρντ που διάβασε την προκήρυξη σε εφημερίδα μικρών αγγελιών, είχε πεθυμήσει την Ελλάδα και κάποιος πολιτικάντης ομογενής πρώην μέλος του ΚΕΠ και οπαδός του κ. Αβραμόπουλου τον είχε διαβεβαιώσει ότι πλέον υπάρχει αξιοκρατία στο ΕΣΥ.
ΚΟΥΙΖ. Ποιος πήρε τη θέση ;
Όποιος πόνταρε στον Ονειροπαρμένο, φυσικά έχασε.
Μόλις διορίστηκε ο Αχρηστίδης, ενεργοποιήθηκε η διαδικασία για ορισμό συντονιστή. Υποψηφιότητα υπέβαλλαν ο Αχρηστίδης και ο Ιθαγενόπουλος.
ΚΟΥΙΖ Νο 2. Ποιος θα γίνει συντονιστής διευθυντής ;
Όσοι ποντάρουν στον Ιθαγενόπουλο περιμένοντας το θαύμα (δίνει 17,5 : 1), άς ποντάρουν καλύτερα ότι θα πάρει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα"
(...)
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Φεβρουαρίου 2009, 11:19:50 από flone »

22 Φεβρουαρίου 2009, 17:52:37
Απάντηση #54
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Κύριε Παλαιοκώστα μήπως μπορείτε την επόμένη φορά και με Boeing 747; ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

24 Φεβρουαρίου 2009, 16:02:13
Απάντηση #55
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάριος Σαλμάς σας καλεί για μια συνάντηση γνωριμίας κι ένα ποτήρι κρασί , την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009 στις 21.00 , στο κέντρο « Η ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ»

    (Ερεχθέως 16 και Ερωτοκρίτου ) στην Πλάκα.

   

    Π.Α. τηλέφωνα : 210-5230529

    6978047323





Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος :D :D :D :D :D :D :D

Να πάνε....κάτω τα φαρμάκια. :D :D :D :D
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

24 Φεβρουαρίου 2009, 17:03:02
Απάντηση #56
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Βάλ' τη πρόταση στο τραπέζι.

24 Φεβρουαρίου 2009, 18:13:23
Απάντηση #57
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Βρέθηκε σε κλάδο απορριμμάτων σε κεντρικό δρόμο των Βρυξελών, ύστερα από ανώνυμο τηλεφώνημα στα γραφεία της εφημερίδας “48 Hours”.


"Στέλνουμε σήμερα Δευτέρα 23-2-2009 την πιο κάτω προκήρυξή μας μόνο σε σας. Αν δεν μπορείτε να την δημοσιεύσετε όπως είναι, χωρίς περικοπές και τίτλους αντίθετους στο περιεχόμενό της, παρακαλούμε να μην την δημοσιεύσετε καθόλου.

Ε.Ο. ΝΓΕ
Μάρνη, 1-12-2008

   Ένας από τους κυριότερους και ισχυρότερους ομίλους της ντόπιας λούμπεν επιστημονικής τάξης σήμερα, είναι ο όμιλος των Θεραπευτών. Οι κύριοι αυτοί, αφού έπιναν για χρόνια το αίμα μας αναγκάζοντάς μας να τους εκπαιδεύουμε, αφού ανέτρεψαν τις πατροπαράδοτες παραγωγικές σχέσεις των μοντέλων αρρώστια-πόνος-κέρδος και αρρώστια-πόνος-κάλπη και δυναμίτισαν τον άρρηκτο επαγγελματικό ιστό μας με ξενόφερτα πρότυπα του τύπου άρρωστος-πόνος-ανακούφιση, απειλούν τα τελευταία χρόνια να εισβάλουν στους χώρους δουλειάς και να συνεχίσουνε το αντιδραστικό έργο της αποβιομηχανοποίησης της υγείας και της οικονομικής στασιμότητας, έχοντας σαν μακρινό στόχο την εξαθλίωση ανήμπορων, σχεδόν σακάτηδων, γερόντων 50-60 χρονώ, αναγκάζοντάς τους να τους ακολουθούνε στην κούρσα του στείρου ανταγωνισμού και της υπερεντατικής εργασίας, καταπατώντας κάθε ανθρώπινο δικαίωμα για ήσυχη ζωή και ελάχιστη προσπάθεια.

   Νιώθοντας περσότερο περήφανοι να αυτοαποκαλούνται Θεραπευτές παρά Γιατροί, έχουνε κηρύξει την ιδεολογική τους αυτονομία κρατώντας σε αγεφύρωτη απόσταση τις διαχρονικά ασφαλείς κομματικές δεξαμενές σκέψης, περιφρονούνε προκλητικά τη συσσώρευση πλούτου σαν το πιο σίγουρο κίνητρο επιστημονικής προόδου και δεν ξεχνάνε καθημερινά να επιδείχνουνε τις ψυχοπαθολογικές εμμονές τους και να αναπαράγουνε τις στερεότυπες ιδεοληψίες τους για τη δήθεν προάσπιση της υγείας ύποπτων και συνήθως ενοχλητικών ατόμων που πολιορκούν τους χώρους παραγωγής, παίρνοντας γραμμή από επίσης ύποπτα και αμφίβολης αντικειμενικότητας ξενόφερτα ανατρεπτικά έντυπα που αμφισβητούνε τη μαζεμένη από χρόνια γνώση και εμπειρία μας.

   Οι ταξικοί αυτοί εχθροί μας, για να πετύχουνε τους άθλιους στόχους της από τα μέσα διάβρωσης του συστήματος, δεθήκανε στο άρμα της Ευρώπης των μονοπωλίων και κάνανε σημαίες τους επικίνδυνες ντιρεχτίβες, που έχουνε σαν βιτρίνα την προστασία των εργαζόμενων αλλά κρύβουνε καλά τους πραγματικούς σκοπούς τους, που είναι η εκμετάλλευση των εργατικών χεριών και η στήριξη της αυθαιρεσίας της εργοδοσίας. Η προπαγάνδιση ιδεών για δήθεν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας είναι βούτυρο στο ψωμί του πολυεθνικού κεφαλαίου και στοχεύουνε στο παραπάνω ξεζούμισμα του αληθινού επιστημονικού προλεταριάτου.

   Για αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε σήμερα να τους εκτελέσουμε, όλους μαζί, για να ξεβρομίσει μια για πάντα ο τόπος από τη λέρα. Συναγωνιστές στο δύσκολο αυτό έργο, μαζεύονται γύρω μας όλοι αυτοί που κάποια μέρα θα μας διαδεχτούνε στο συλλογικό αγώνα για αυτόνομη επιβίωση, δίχως εξαρτήσεις από δουλικούς μισθούς και επιδόματα πείνας (που χρέος μας βέβαια είναι να παλέψουμε για την όσο το δυνατό μεγαλύτερή αύξησή τους).

   Για τη δημοκρατία, τη συνδικαλιστική αυθαιρεσία και τον κομματικό ολοκληρωτισμό.

   Ο αγώνας συνεχίζεται.
   Με όρους κινήματος, μέχρι την τελική νίκη.


   Ε.Ο. ΝΓΕ"

25 Φεβρουαρίου 2009, 13:43:31
Απάντηση #58
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το poster το ετοίμασες?
Φοβερό το πόστερ για την αυριανή κινητοποίηση στο "Αττικό":
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

25 Φεβρουαρίου 2009, 14:45:23
Απάντηση #59
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το poster το ετοίμασες?
Φοβερό το πόστερ για την αυριανή κινητοποίηση στο "Αττικό":
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Φυσικά και είναι φοβερό, αφού το ετοίμαζα μέρες τώρα...
Και φυσικά δεν είναι "νοσηλευτικό προσωπικό" αλλά οι καινούριες ...Ε Π Ι Μ Ε Λ Η Τ Ρ Ι Ε Σ, όπως μας είχε υποσχεθεί ο Φον Δημητράκης.
Μόνον έτσι υπογράφω δήλωση συνεύρ... εεε... συναίνεσης για 148ωρο ;)

Λέξεις κλειδιά: χιούμορ ανέκδοτα