Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 20:34:25

Αποστολέας Θέμα: Υπογράψτε για λήψη μέτρων κατα της υπερθέρμανσης του πλανήτη  (Αναγνώστηκε 2797 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

7 Δεκεμβρίου 2009, 19:45:52
Αναγνώστηκε 2797 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
   Αρχισε σήμερα στην Κοπεγχάγη η σύνοδος του ΟΗΕ για το κλίμα.

   Ρεπορταζ για το θέμα και για το εξελισσόμενο φαινόμενο του θερμοκηπίου εδώ
   Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
     
   Για να υπογραψετε κι εσείς για λήψη μέτρων κατα της υπερθέρμανσης του πλανήτη ή για να δείτε πως αλλιώς μπορείτε να βοηθήσετε, κλίκ εδώ
   Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

16 Σεπτεμβρίου 2014, 20:14:03
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
   Απο μηνυμα που ελαβα:


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Μας μένουν λίγες μέρες για να παραδώσουμε στην έκτακτη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή το μεγαλύτερο ψήφισμα που έγινε ποτέ για να απαιτήσουμε έναν κόσμο που θα τροφοδοτείται από 100% καθαρή ενέργεια. Ο αριθμός των υπογραφών θα διαβαστεί μπροστά σε όλους τους παγκόσμιους ηγέτες κατά τη διάρκεια της συνόδου! Κάνε κλικ για να υπογράψεις το ψήφισμα!

Μπορώ να πω με βεβαιότητα πως αυτή είναι η πιο σημαντική ψηφοφορία που κάναμε ποτέ.

Συγνώμη για το λεξιλόγιο, αλλά ένας κορυφαίος επιστήμονας μόλις μας προειδοποίησε ότι «τη γαμ*σαμε» αν η υπερθέρμανση του πλανήτη απελευθερώσει τις τεράστιες ποσότητες μεθανίου της αρκτικής τούνδρας. Ο ΟΗΕ γνωρίζει πολύ καλά πως αυτή είναι απλά μία απ’τις πολλές καταστροφικές κλιματικές απειλές που αντιμετωπίζουμε και γι’αυτό κάλεσε τους παγκόσμιους ηγέτες στη Νέα Υόρκη σε μια σύνοδο κορυφής εκτάκτου ανάγκης.

Εκατοντάδες χιλιάδες από εμάς θα κατέβουμε σε δρόμους και πλατείες του κόσμου στη μεγάλη Πορεία των Λαών για το Κλίμα που θα γίνει λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ. Ας παραδώσουμε λοιπόν την ίδια μέρα και το μεγαλύτερο ψήφισμα που έκανε ποτέ το Avaaz για να απαιτήσουμε τη μία και μόνη λύση: τη μετάβαση σε μια φάση όπου ο κόσμος μας θα τροφοδοτείται με 100% καθαρή ενέργεια. Κάνε κλικ εδώ για να υπογράψεις το ψήφισμα και διάδωσέ το στους πάντες:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αυτό είναι το ψήφισμα:

Προς όλους τους τοπικούς, εθνικούς και παγκόσμιους ηγέτες:
Οι επιστήμονες μας προειδοποιούν ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να αρχίσει να επιταχύνεται ανεξέλεγκτα, βάζοντας σε κίνδυνο την επιβίωσή μας ως είδος κι όλα όσα αγαπάμε. Σας ζητάμε να κρατήσετε την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κάτω απ΄το εξωφρενικά επικίνδυνο όριο των 2 βαθμών Κελσίου, μειώνοντας σταδιακά τη ρύπανση του διοξειδίου του άνθρακα στο μηδέν. Για να το καταφέρετε, θα πρέπει να προβείτε επειγόντως σε ρεαλιστικές συμφωνίες σε παγκόσμιο, εθνικό και τοπικό επίπεδο, ώστε οι κοινωνίες μας κι οι οικονομίες μας να μεταβούν γρήγορα σε μια φάση όπου θα τροφοδοτούνται με 100% καθαρή ενέργεια μέχρι το 2050. Αυτό πρέπει να γίνει με δίκαιο τρόπο και στήριξη προς τους πιο ευάλωτους από εμάς. Αξίζει να σώσουμε τον πλανήτη που ζούμε και τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να δράσουμε. Για να αλλάξουμε όμως τα πάντα, χρειαζόμαστε τους πάντες. Ένωσε τη φωνή σου μαζί μας. Κάνε κλικ για να υπογράψεις το ψήφισμα εδώ:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Είτε πρόκειται για τη ‘βόμβα μεθανίου’ της αρκτικής, είτε για τη ραγδαία όξυνση των ωκεανών μας, είτε για βιβλικές πλημμύρες - η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και πρέπει να απαντήσουμε με το μεγαλύτερο ψήφισμα που έγινε ποτέ. Αν καταφέρουμε να το κάνουμε τεράστιο, ο αριθμός των υπογραφών θα διαβαστεί σε όλους τους αρχηγούς των κρατών κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής, θα δημοσιευτεί σε εκατοντάδες άρθρα και θα παραδοθεί σε αρμόδιες αρχές σε όλο τον κόσμο μέσα απ΄τις δράσεις μας.

Η 100% καθαρή ενέργεια είναι ένας εφικτός στόχος. Ήδη, το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας του κόσμου προέρχεται από καθαρή ενέργεια και μάλιστα σε πολλές χώρες η ηλιακή ενέργεια είναι πιο φτηνή κι απ΄τον άνθρακα! Αυτό που μας μένει είναι να κάνουμε τους πολιτικούς να αναλάβουν δράση.

Για την 21η Σεπτέμβρη, ετοιμάζουμε τη μεγαλύτερη κινητοποίηση για το κλίμα στην ιστορία. Ήδη οργανώνονται εκατοντάδες δράσεις στις οποίες έχουν δηλώσει συμμετοχή εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Οι δράσεις μας έχουν σχεδιαστεί ώστε να παραδώσουμε το ψήφισμά μας στους αρμόδιους ανά τον κόσμο. Ας κάνουμε λοιπόν αυτή την έκκληση για δράση τη μεγαλύτερη που έγινε ποτέ. Λάβε μέρος τώρα και διάδωσέ το στους πάντες – κάνε κλικ για να υπογράψεις το ψήφισμα:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Είμαστε όλοι διαφορετικοί και ποικίλοι. Αλλά όποιοι κι αν είμαστε, η κλιματική αλλαγή απειλεί όλα όσα αγαπάμε κι αυτό είναι που μας φέρνει κοντά. Ας ενώσουμε λοιπόν τις φωνές μας τώρα.

Με ελπίδα,
Ricken, Danny, Lisa, Judy, Alex, Iain κι ολόκληρη η ομάδα του Avaaz

ΥΓ – Κάθε υπογραφή μετράει! Πρόσθεσε τη φωνή σου εδώ:   Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος 


"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
3 Απαντήσεις
2622 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Σεπτεμβρίου 2015, 20:42:17
από md
2 Απαντήσεις
13050 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Νοεμβρίου 2015, 08:39:49
από GirousisN
5 Απαντήσεις
4094 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Αυγούστου 2016, 10:09:00
από GirousisN
1 Απαντήσεις
50505 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Μαΐου 2020, 12:43:30
από Ορθοπαιδικός
0 Απαντήσεις
2734 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Ιουλίου 2023, 20:30:27
από Argirios Argiriou