Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 23:29:25

Αποστολέας Θέμα: Εδειρε 41χρονη νοσηλεύτρια μια 53χρονη γιατρός  (Αναγνώστηκε 10799 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

9 Δεκεμβρίου 2009, 16:30:48
Αναγνώστηκε 10799 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε μια 41χρονη νοσηλεύτρια στο περιφερειακό ιατρείο του Τυμπακίου από μια 53χρονη γιατρό, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των ασθενών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο χώρο.
«Δεν μπορώ να ξεπεράσω ακόμη το σοκ», λέει η κ. Μαρία Πότση, που δέχτηκε την πρωτοφανή και ανοίκεια επίθεση από τη γιατρό.
Η άτυχη νοσηλεύτρια, φανερά ταραγμένη από το περιστατικό, μιλώντας στην «Τ» καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά της γιατρού που ξεπέρασε τα όρια και έφτασε ως τη χειροδικία.
Όπως τονίζει η ίδια, η γιατρός χωρίς κανένα λόγο και αιτία, άρχισε να την εξυβρίζει για να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα να την τραβάει από τα μαλλιά και να τη χτυπάει.
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9.30 χθες το πρωί. Στο περιφερειακό ιατρείο του Τυμπακίου, εργαζόταν η συγκεκριμένη γιατρός με τη νοσηλεύτρια, η οποία μάλιστα είχε μόλις γυρίσει από αναρρωτική άδεια, έχοντας το ένα της χέρι σε νάρθηκα, αφού αντιμετώπιζε εδώ και τρεις μήνες μια νευραλγική μυατροφία. Προθυμοποιήθηκε όμως να πάει στην εργασία της για να βοηθήσει την κατάσταση, αφού οι συνάδελφοί της έλειπαν με άδειες. Και όλα αυτά μετά από συνεννόηση τόσο με τη συγκεκριμένη γιατρό, όσο και με την προϊσταμένη.
Η γιατρός -με βάση τα όσα αναφέρει η νοσηλεύτρια, η οποία έχει ήδη καταθέσει μήνυση εναντίον της 53χρονης- άρχισε να της επιτίθεται χωρίς λόγο και αιτία.
«Η γιατρός, αρχικά πήρε τηλέφωνο την προϊσταμένη και της έκανε παράπονα για την απουσία των υπόλοιπων συναδέλφων, οι οποίοι όμως λείπουν απόλυτα δικαιολογημένα. Όταν της είπα ότι η δουλειά βγαίνει και πως δεν έπρεπε να πει τίποτα, ώστε να μη δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα, η γιατρός άρχισε να με βρίζει με ακατανόμαστες εκφράσεις. Αμέσως μετά με έσπρωξε και αφού με έβαλε σε ένα διπλανό δωμάτιο, με κλείδωσε μέσα», λέει η κ. Πότση.
Στη συνέχεια όπως σημειώνει η ίδια και αφού κατάφερε να βγει από το δωμάτιο από παρακείμενη πόρτα, επέστρεψε στο πόστο της φοβούμενη, μήπως η γιατρός πει οτιδήποτε εναντίον της σε περίπτωση που έφευγε. Δεν μπορούσε όμως, όπως περιγράφει στην «Τ» να φανταστεί τι θα επακολουθούσε.
«Όταν επέστρεψα στη θέση μου η γιατρός με άρπαξε από τα μαλλιά, με τράβηξε με δύναμη, με αποτέλεσμα να γονατίσω από τον πόνο και με χτύπησε στον ώμο. Εγώ σοκαρίστηκα και όχι μόνο δεν αντέδρασα, αλλά από το περιστατικό μου ήρθε να λιποθυμήσω», επισημαίνει η άτυχη νοσηλεύτρια.
Σημειώνεται ότι μπροστά στο συμβάν ήταν αρκετοί ασθενείς και επισκέπτες του ιατρείου, οι οποίοι αρχικά άκουσαν τις φωνές της γιατρού και έπειτα τα χτυπήματα και τον ξυλοδαρμό της νοσηλεύτριας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

9 Δεκεμβρίου 2009, 20:48:16
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Γεια σας, με λένε διακομιστή και αύριο θα αναμετρηθώ με την απληστία δυο φαρμακοποιών στο παραδοσιακό χωριό Γ............ όπου πηγαίνω μια φορά κάθε δυο εβδομάδες ως γιατρός-καμικάζι/κινητό πλυντήριο/Άη-Βασίλης με τα φάρμακα. Στο χωριό αυτό (όπως και σε κάθε άλλο), υφίσταμαι βάναυσο, κατ΄εξακολούθηση εξαναγκασμό από ασφαλισμένους και φαρμακοποιούς προκειμένου να συνταγογραφώ ακριβά φάρμακα. Κερδισμένοι από την άνιση μάχη που θα δώσω, θα βγουν οι φαρμακοποιοί και οι φαρμακοβιομηχανίες, ενώ χαμένοι το ΙΚΑ, ο ΟΓΑ και κατ' επέκταση ο ελ φορολογούμενος. 

Μέσα στη ζοφερή αυτή πραγματικότητα, διαβάζοντας το παραπάνω ποστ, προσπάθησα η σκέψη μου να μη ζουμάρει εκεί που ζουμάρει το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9.30

Ρισπέκτ στον γιατρό που ξεκινά το ιατρείο-πλυντήριο όσο το δυνατό πιο αργά και το κλείνει όσο το δυνατό πιο νωρίς. Έχω υπολογίσει ότι η ωριαία παραμονή μου σε ένα ιατρείο-πλυντήριο, συνεπάγεται τη συνταγογράφηση φαρμάκων αξίας μ.ο. γύρω στα 1,000 ευρώ. Π.χ., αν το ιατρείο στο Τυμπάκι άνοιγε στις 8:30 αντί στις 9:30, και το ίδιο συνέβαινε και σε χιλιάδες ακόμη ιατρεία στην Ελ, η ζημία για την Ελ οικονομία θα ήταν μεγαλύτερη κατά αρκετά εκατομμύρια ευρώ ημερησίως.   

Καθώς οι 100 πρώτες μέρες του νέου Γκουβέρνου εξαντλούνται επικίνδυνα και το πάρτι των κουπονιών καλά κρατεί, παρά τις μεγαλόσχημες δηλώσεις υπουργούν και άλλων ανευθυνοϋπευθύνων, αρχίζει να σχηματοποιείται μέσα μου ένα βασανιστικό ερώτημα: "Λες να πιτσιλίσω με μπουγελόφατσα και κατόπιν να πασπαλίσω με λουκουμόσκονη κανένα φαρμακοποιό που θα έρθει να μου ζητήσει να κάνω το 1 κουτί 3, και να γίνω πρωτοσέλιδος;" Βρε ουστ, κουπονοσυλλέκτες...
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Δεκεμβρίου 2009, 15:42:39 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Οκτωβρίου 2010, 11:33:05
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Όμηρος

Επώνυμοι
Τον ξυλοδαρμό δύο νοσηλευτριών από έναν γιατρό μέσα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο καταγγέλλει ο Σύλλογος Νοσηλευτών Αχαΐας.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα όταν μια νοσηλεύτρια ζήτησε από το γιατρό να μην χαλάει άσκοπα κάποιο συγκεκριμένο υλικό γιατί υπάρχει έλλειψη. Τότε ο γιατρός της έριξε ένα χαστούκι στο πρόσωπο, μπροστά στα έκπληκτα μάτια ασθενή, που δεν μπορούσε να πιστέψει τις εικόνες που έβλεπε. Η νοσοκόμα αντέδρασε. Δεν μπορούσε να τα βάλει με τον μαινόμενο γιατρό γι' αυτό άρχισε να τον βρίζει. Τότε εκείνος εξαγριώθηκε ακόμα περισσότερο, την ξαναχαστούκισε και την κλώτσησε στα πόδια προκαλώντας της μελανιές. Στο συμβάν παρενέβη και άλλη νοσηλεύτρια όμως σύμφωνα με την καταγγελία τις έφαγε και εκείνη!

Ο σύλλογος νοσηλευτών Αχαϊας με ανακοίνωση που εξέδωσε καταδικάζει τη συμπεριφορά του γιατρού, δηλώνει πως θα υπερασπιστεί τις δύο νοσοκόμες και καταλήγει: «Ο κύριος αυτός προφανώς θεώρησε ότι μπορεί να συμπεριφέρεται προσβλητικά και βίαια στους συνεργάτες του. Καλούμε την διοίκηση του Π.Γ.Ν.Π., τον Ιατρικό Σύλλογο και την Ε.Ι.Ν.Α. να προβούν άμεσα σε όλες τις νόμιμες διαδικασίας που προβλέπονται για μια τέτοια επονείδιστη πράξη δημόσιου λειτουργού και μάλιστα στον χώρο όπου παρέχεται περίθαλψη ασθενών και να καταδείξουν ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ούτε αποδεκτές αλλά και ούτε ανεκτές από κανέναν».
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

5 Οκτωβρίου 2010, 12:11:34
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Περιθωριακός


Ναι, το καταδικαζουμε, αν και η αληθεα ειναι οτι η συμπεριφορα καποιων νοσηλευτριων μπορει να σε βγαλει εκτος εαυτου. Και οταν σε αυτη την κ@λ@χωρα δεν εχεις νομιμες οδους για να αντιδρασεις, μπορει τα πραγματα να ξεφυγουν. Σιγουρα δεν ειναι δουλεια της νοσηλευτριας να υποδειξει στο γιατρο ποιο απο τα υλικα, πώς και ποτε θα τα χρησιμοποιησει. Αυτο δειχνει ποσο μπαχαλο ειναι τα νοσοκομεια και την πληρη ελειψη ιεραρχιας και συναδελφικοτητας. Βεβαιως τα χαστουκια δεν ειναι η λυση (υποθετω).

5 Οκτωβρίου 2010, 12:45:16
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τον ξυλοδαρμό δύο νοσηλευτριών από έναν γιατρό μέσα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο καταγγέλλει ο Σύλλογος Νοσηλευτών Αχαΐας.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα όταν μια νοσηλεύτρια ζήτησε από το γιατρό να μην χαλάει άσκοπα κάποιο συγκεκριμένο υλικό γιατί υπάρχει έλλειψη. Τότε ο γιατρός της έριξε ένα χαστούκι στο πρόσωπο, μπροστά στα έκπληκτα μάτια ασθενή, που δεν μπορούσε να πιστέψει τις εικόνες που έβλεπε.
......................................................................

Να υποθέσω ότι μπροστά στα έκπληκτα μάτια του ασθενή δεν έπεσε μόνο το χαστούκι αλλά προηγήθηκε η παρατήρηση   (άραγε σε τι ύφος; ) από τη νοσηλεύτρια προς το γιατρό για τα υλικά;
Δεν δικαιολογώ την αντίδραση του γιατρού αλλά μπορώ να την καταλάβω υπό προϋποθέσεις. Όπως βέβαια και η συμπεριφορά πολλών γιατρών απέναντι στους νοσηλευτές δεν είναι η πρέπουσα και πολλές φορές θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανάλογη αντίδραση εκ μέρους του νοσηλευτή.
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Οκτωβρίου 2010, 12:47:24 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

5 Οκτωβρίου 2010, 15:59:58
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

timex


Επίσης παιζει ρόλο και ποιο υλικό ήταν;
Για παραδειγμα οι γάζες,εχουν συνηθως ελλειψη γιατι τις κόβουν,τις τοποθετουν κ τις στελνουν για αποστειρωση οι νοσηλευτριες και οι περισσοτερες βαριουνται να το κανουν αυτο!

Απο την αλλη ,ακομη κι αν η νοσηλευτρια εκανε την παρατηρηση με υφακι στο γιατρο,θα μπορουσε να της απαντησει κ εκεινος ή τότε ή μετα την  εξεταση του ασθενους, και όχι να χειροδικησει!!!!

5 Οκτωβρίου 2010, 21:54:08
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δηλαδή εμείς είμαστε πάντα αθώοι !!! Ποτέ δεν σπαταλούμε και δεν νομιμοποιούμε με αυτό μία νοσηλεύτρια να μας το επισημάνει, όταν έχει ελλείψεις !!!
Εκείνη πάντα μας κάνει την παρατήρηση –ή σύσταση- επειδή βαριέται να κόβει γάζες !!!

Να σας πώ και κάτι? Αν υπήρχε εσωτερικός κανονισμός σε κάθε Τμήμα, τότε θα γνωρίζαμε πολύ καλά όλοι, ότι ο γιατρός είναι υπεύθυνος για το τι θα χρησιμοποιηθεί, αλλά ο νοσηλευτής είναι υπεύθυνος για την ορθολογιστική διαχείριση του υλικού.

Πόσο χαρτοβάμβακο πιάνετε π.χ. για να βάλετε κάτω από την πληγή όταν την πλένετε ?Όσο χρειάζεται ή όλο το πακέτο?

Θεωρώ ότι τα περισσότερα σχόλια που προηγήθηκαν είναι ολίγον ή πολύ προκατειλημμένα, ενώ η συναδελφικότητα που μνημονεύτηκε ήδη, άλλα απαιτεί.

Δεν γνωρίζω τι έγινε και δεν μπορώ να δώ ποιος είναι όντως ο φταίχτης. Τα
ο σίγουρο είναι πάντως ότι ο γιατρός είναι.
Τέτοιες ενέργειες, ότι και αν έγινε από πλευράς νοσηλεύτριας, δεν παραπέμπουν σε καλλιεργημένο άνθρωπο, όπως οφείλει να είναι ο «λειτουργός» για να θυμηθώ και ένα άλλο «ατού» μας.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

5 Οκτωβρίου 2010, 22:56:14
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Αγαπητέ Δημήτρη,
υποθέτω ότι έχεις τύχει όπως και πολλοί από εμάς σε χειρουργείο όπου χειρουργεί ο μεγαλοκαθηγητής ή ο μεγαλοδιευθυντής και οι βρισιές να πέφτουν σύννεφο σε όλους τους παρευρισκόμενους (χειρουργούς, αναισθησιολόγους, νοσηλευτές).
Κι όλοι τσιμουδιά και σούζα και η αξιοπρέπεια να απουσιάζει.
Πολλές φορές το "σύστημα" μεταφέρεται προς τα κάτω. Όταν χειρουργούν οι επιμελητές βρίζουν τους ειδικευόμενους. (οι νοσηλευτές κι εδώ τους παίρνει η μπάλα).
Κι εκεί δεν μιλάει σχεδόν κανένας.
Δεν είναι η χειροδικία μόνο που αναδεικνύει την έλλειψη συναδελφικότητας και καλλιέργειας.

Συμφωνούμε όλοι ότι ο γιατρός είναι σίγουρα φταίχτης στην παραπάνω περίπτωση και δεν δικαιολογούμε την πράξη του.
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Οκτωβρίου 2010, 23:07:17 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

6 Οκτωβρίου 2010, 15:28:07
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Ε.Δ.Ε. για τον ξυλοδαρμό της νοσοκόμας

Ένορκη διοικητική εξέταση έχει διαταχθεί από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξυλοκοπήθηκε από γιατρό του νοσοκομείου μια νοσηλεύτρια τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου.

Το περιστατικό καταδίκασαν και το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου και ο Σύλλογος Νοσηλευτών Αχαΐας, διευκρινίζοντας ότι η υπερεντατικοποίηση της εργασίας σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί αυτές τις συμπεριφορές.

«Η πράξη βίας είναι καταδικαστέα άσχετα υπό ποιες συνθήκες εκδηλώθηκε. Όλοι οι εργαζόμενοι πιεζόμαστε, είμαστε κουρασμένοι και εάν θέλετε προκαλούμαστε. Προς Θεού όμως, εάν αρχίσουμε και βαράει ο ένας τον άλλο» ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Απόστολος Αθανασόπουλος.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

8 Οκτωβρίου 2010, 20:50:32
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

6 Απριλίου 2014, 16:53:25
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

VickyTe


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
απληστία φαρμακοποιών ....υφίσταμαι βάναυσο, κατ΄εξακολούθηση εξαναγκασμό από ασφαλισμένους και φαρμακοποιούς προκειμένου να συνταγογραφώ ακριβά φάρμακα.
Ειναι απιστευτο τελικα ποσο αυτο μπορει να σε κανει να αισθανεσαι ασχημα- εμενα τουλαχιστον πολυ.

7 Απριλίου 2014, 15:45:21
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

pzogr

Επώνυμοι
Χωρίς καν να ξέρω το background του περιστατικού, κι ενώ βέβαια όλοι το καταδικάζουμε (πιστεύω), δεν μπορώ να μην ανασύρω από τη μνήμη μου εκείνες τις απίθανες στιγμές σε γενική εφημερία νοσοκομείου πρώτης γραμμής της Αθήνας, νοσηλεύτριες να αράζουν όποτε το ήθελαν, κι ας υπήρχαν σοβαρά κι επείγοντα περιστατικά, να μην εκτελούν εντολές για όποια αιτία μπορεί κανείς να φανταστεί, να δημιουργούν απίστευτη οχλαγωγία χωρίς κανένα επαγγελματικό λόγο, σε σημείο, που να είναι σχεδόν αδύνατη η ακρόαση με στηθοσκόπιο και πολλά άλλα. Δεν μπορώ και να ξεχάσω συγκεκριμένη νοσηλεύτρια, που εφημέρευε μόνο σε τμήμα (ευτυχώς) η οποία όταν τελείωνε η βάρδιά της ξεκολούσε από την καρέκλα με ειδική σπάτουλα γιατί είχαν γίνει ένα.
Φυσικά δεν μπορώ να ξεχάσω και τις άλλες περιπτώσεις, των καλών επαγγελματιών νοσηλευτών-νοσηλευτριών, που ήταν πάντα εκεί όταν υπήρχε ανάγκη, κάνοντας και παραπάνω από τα τυπικά καθήκοντά τους.
Η ουσία όμως είναι ότι ο καθένας κάνει ό,τι του καπνίσει και κανείς δεν ελέγχεται για την ανεπάρκειά του όπως και δεν επιβραβεύεται για το φιλότιμό του. Κι αυτό είναι πολλές φορές αιτία εντάσεων.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
5 Απαντήσεις
6161 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Μαΐου 2011, 23:56:27
από EzeΤΡΟΛ
1 Απαντήσεις
74922 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Μαρτίου 2011, 20:15:47
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
29320 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Απριλίου 2011, 22:16:24
από anastasios theodoridis
4 Απαντήσεις
55362 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Δεκεμβρίου 2012, 17:02:42
από ΧρήστοςΒ
8 Απαντήσεις
3977 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Δεκεμβρίου 2016, 20:15:42
από Αδαμάντιος Σκούφαλος