Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 10:40:49

Αποστολέας Θέμα: Ιατρικές ειδικότητες με εξετάσεις  (Αναγνώστηκε 6429 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

11 Δεκεμβρίου 2009, 18:06:37
Αναγνώστηκε 6429 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Το θέμα της θεσμοθέτησης Πανελλαδικών εξετάσεων για την χορήγηση της ιατρικής ειδικότητας, φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Υγείας κ. Έκτορας Νασιώκας.

Ειδικότερα, στην ερώτησή του προς την υπουργό Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θέτει το θέμα της εκπαίδευσης των ιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων στο χώρο της Υγείας, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

'Οι ιατροί, οι νοσηλευτές και οι άλλοι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας στη χώρα μας στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στερούνται ενός συνολικού προγράμματος δια βίου εκπαίδευσης.

Ακόμη και χορήγηση της ειδικότητας των ιατρών, πέρα από τις πολύχρονες απαράδεκτες λίστες αναμονής, στην ουσία γίνεται χωρίς ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η παρεχόμενη εκπαίδευση σήμερα γίνεται από τους ίδιους, από απομονωμένες αποσπασματικές πρωτοβουλίες επιστημονικών εταιρειών και κλινικών ή από φαρμακευτικές εταιρείες που ως κύριο στόχο έχουν την προώθηση των δικών τους συμφερόντων'.

Ο Λαρισαίος βουλευτής με την ερώτησή του θεωρεί την εκπαίδευση ως το σημαντικότερο ζήτημα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των ιατρικών υπηρεσιών στη χώρα μας και ρωτά την υπουργό Υγείας:

1.Αν προτίθεται να θεσμοθετήσει να στηρίξει και να ελέγξει την εφαρμογή ενός προγράμματος δια βίου εκπαίδευσης όλων των εργαζομένων στο χώρο της υγείας και

2.Αν προτίθεται να προχωρήσει στην θεσμοθέτηση Πανελλαδικών εξετάσεων για τη χορήγηση ιατρικής ειδικότητας.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

11 Δεκεμβρίου 2009, 19:32:51
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το θέμα της θεσμοθέτησης Πανελλαδικών εξετάσεων για την χορήγηση της ιατρικής ειδικότητας, φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Υγείας κ. Έκτορας Νασιώκας.
..........
Ακόμη και χορήγηση της ειδικότητας των ιατρών, πέρα από τις πολύχρονες απαράδεκτες λίστες αναμονής, στην ουσία γίνεται χωρίς ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Ο κ. Νασιώκας επί υφυπουργίας του, ήταν από τους πρωτοστάτες για την εφεύρεση «νέας ειδικότητας» που θα την απένειμε στους ανειδίκευτους που πίεζαν για απονομή της Γ.Ι. (αυτή που τελικά έδωσε ο πανεπιστημιακός υπουργός !!!).
Αρχικά βέβαια και αυτός ζητούσε την ΑΠΟΝΟΜΗ της Γ.Ι. σε αυτούς, αλλά όταν στριμώχτηκε σε συναντήσεις τότε των φορέων, εφηύρε την ειδικότητα «θεραπευτής».
Τότε δεν τον πονούσε ούτε κάν η εκπαίδευση για ειδικότητα, πολύ δε περισσότερο η δια βίου εκπαίδευση!!! για την οποία ουδεμία έστω εισήγηση είχε κάνει –με βάση τουλάχιστον όσα είδαν το φώς της δημοσιότητας.
Νισάφι πιά οι μεγάλες ιδέες για πολιτική κατανάλωση. Όταν έχομε όμως εργαλεία –θέσεις- από τις οποίες μπορούμε να προωθήσουμε τέτοιες ιδέες, κάνουμε τουμπεκί, ψήφων άγρας και ισορροπιών ένεκεν.

Ευχαριστούμε το νεόκοπο προστάτη της εκπαίδευσης. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ.
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Δεκεμβρίου 2009, 19:36:22 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
4168 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Απριλίου 2011, 21:32:54
από Dr.WhiteSnake
1 Απαντήσεις
6852 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Φεβρουαρίου 2013, 20:38:22
από nickma
13 Απαντήσεις
69649 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Ιανουαρίου 2019, 22:13:05
από schumifer
5 Απαντήσεις
11361 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Φεβρουαρίου 2020, 14:46:29
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5216 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Ιουνίου 2020, 23:38:40
από Argirios Argiriou