Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 18:55:24

Αποστολέας Θέμα: Η νέα σύνθεση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας  (Αναγνώστηκε 13898 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

11 Δεκεμβρίου 2009, 18:10:11
Αναγνώστηκε 13898 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Με απόφαση της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου ορίστηκαν τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).

Η σύνθεση του ΚΕΣΥ αποτελείται από τους:

1. Καλοκαιρινό Εμμανουήλ, Χειρουργό, Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), ως εκπρόσωπο του Π.Ι.Σ., με αναπληρωτή του τον Παπαπαναγιώτου Παναγιώτη, Βιοπαθολόγο.
2. Αλεξανδρόπουλο Κων/νο, Ψυχίατρο, Γενικό Γραμματέα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), ως εκπρόσωπο του Π.Ι.Σ., με αναπληρωτή του τον Κορμά Παναγιώτη, Ορθοπαιδικό.
3. Παγώνη Ματίνα, Παθολόγο, ως εκπρόσωπο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), με αναπληρωτή της τον Μπασκόζο Ιωάννη, Ενδοκρινολόγο.
4. Κατσίκη Αθανάσιο, Πρόεδρο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (E.O.O.), ως εκπρόσωπo της E.O.O.), με αναπληρωτή του τον Χασάπη Ευστράτιο, μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.
5. Βαγιωνά Δημήτριο, Πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.), ως εκπρόσωπο του Π.Φ.Σ. με αναπληρωτή του τον Αντωνόπουλο Χρήστο.
6. Βιρβιδάκη Κυριάκο, Δήμαρχο Χανίων, ως εκπρόσωπο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.), με αναπληρώτριά του την Μπελώνη - Αράπη Παναγιώτα, Δημοτικό Σύμβουλο Αγίου Ιωάννη Ρέντη.
7. Μπατάκη Νικόλαο, ως εκπρόσωπο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Ε.), με αναπληρωτή του τον Φερέτη Αθανάσιο.
8. Γκουλιούμη Θεοχάρη, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ), ως εκπρόσωπο της ΠΑΣΕΓΕΣ, με αναπληρωτή του τον Σκουλαρίκη Φώτη, Οικονομολόγο, Υπάλληλο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών.
9. Μαργαρώνη Κωνσταντίνο, ως εκπρόσωπο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), με αναπληρωτή του τον Φραγκούλη Κωνσταντίνο.
10. Κόλλια Παναγούλα, ως εκπρόσωπο των κάτωθι αναφερομένων φορέων:
α. Ένωση Ελλήνων Χημικών
β. Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων
γ. Ένωση Ελλήνων Φυσικών
δ. Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας
με αναπληρωτή της τον Τομαρά Ιωάννη, ομοίως.
11. Μπούρο Δημοσθένη, Καθηγητή Ιατρικού Τμήματος του Δημοκρίτειου Παν/μίου Θράκης, ως εκπρόσωπο των Ιατρικών Τμημάτων των Α.Ε.Ι. της Χώρας, με αναπληρωτή του τον Ζώρα Οδυσσέα, Αναπληρωτή Καθηγητή Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης.
12. Δημητρακόπουλο Ιωάννη, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Οδοντιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως εκπρόσωπο των Οδοντιατρικών Τμημάτων των Α.Ε.Ι. της Χώρας, με αναπληρωτή του τον Παπαδογεωργάκη Νικόλαο, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Οδοντιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
13. Μαράκο Παναγιώτη, Καθηγητή στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως εκπρόσωπο των Φαρμακευτικών Τμημάτων των Α.Ε.Ι. της Χώρας, με αναπληρωτή του τον Ρούσση Βασίλειο, Καθηγητή στο Τμήμα Φαρμακευτικής του ιδίου Πανεπιστημίου.
14. Χόρτη Νίκο, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ως εκπρόσωπο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αναπληρώτριά του την Τσιόπου Μαρία, Νοσηλεύτρια, Προϊσταμένη Παθολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ».
15. Σκουτέλη Δημήτριο, Πρόεδρο της Ένωσης Νοσηλευτών-ριών Ελλάδος (E.Ν.Ε.), ως εκπρόσωπο της E.Ν.Ε., με αναπληρωτή του τον Πιστόλα Δημήτριο.
16. Δάγλα Αριστείδη, Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Νοσηλευτών-ριών Ελλάδος (Ε.Ν.Ε.), ως εκπρόσωπο της E.Ν.Ε., με αναπληρωτή του τον Μπίζα Λάμπρο.
17. Πλοίαρχο (ΥΙ) Μενούτη Βασίλειο ΠΝ του ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ, ως εκπρόσωπο των Υγειονομικών Υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων, με αναπληρωτή του τον Ταγματάρχη (ΥΙ) Κολιό Μιχαήλ του ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ.
18. Μπραβάκο Νικόλαο, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγωγής Υγείας και Πληροφόρησης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αναπληρώτρια την Πολυχρονοπούλου-Ρούτση Αγγελική, Προϊσταμένη Τμήματος στη Διεύθυνση Φαρμάκων και Φαρμακείων.
19. Κατσικάρου Σταυρούλα, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αναπληρωτή της τον Κουφάκη Αντώνιο, Προϊστάμενο Τμήματος στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Μονάδων Υγείας.
20. Αμπατζόγλου Θεόδωρο, Διοικητή του Ι.Κ.Α.-Τ.Α.Μ., με αναπληρωτή του τον Κυρζόπουλο Δημήτριο, Υποδιοικητή του Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ.
21. Παπαγεωργόπουλο Ελευθέριο, Διοικητή του Ο.Γ.Α., με αναπληρωτή του τον Ζαχαράκη Κωνσταντίνο, Υποδιοικητή του Ο.Γ.Α.
22. Δρ. Σερέτη Ανδρέα, Διευθυντή Νευροχειρουργικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», με αναπληρωτή του τον Βέργαδο Ιωάννη, Αναπληρωτή Καθηγητή Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντή Β΄ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ».
23. Δρ. Δατσέρη Ιωάννη, Διευθυντή Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», με αναπληρωτή του τον Λιονή Χρήστο, Αναπληρωτή Καθηγητή Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
24. Σελβιαρίδη Παναγιώτη, Καθηγητή Νευροχειρουργικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητή Νευροχειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», με αναπληρωτή του τον Μαυρέα Βενετσάνο, Καθηγητή Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
25. Λαοπόδη Βασίλη, Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.), ως εκπρόσωπο της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., με αναπληρωτή του τον Γιαννόπουλο Γεώργιο, Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.
26. Γιόγιακα Βασίλη, Νομάρχη Θεσπρωτίας, ως εκπρόσωπο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, με αναπληρωτή του τον Δακή Γεώργιο, Νομάρχη Κοζάνης.
27. Κρεμαστινού Τζένη, Καθηγήτρια του Τομέα Δημόσιας και Διοικητικής Υγιεινής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ.), ως εκπρόσωπο της Ε.Σ.Δ.Υ., με αναπληρωτή της τον Κοντό Βασίλειο, Καθηγητή του Τομέα Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Ε.Σ.Δ.Υ.
28. Φωτεινόπουλο Γεώργιο, Νομικό, Πρόεδρο του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.).

H θητεία των μελών του ΚΕΣΥ είναι τριετής.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

11 Δεκεμβρίου 2009, 18:19:43
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί

11 Δεκεμβρίου 2009, 22:13:15
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
5. Βαγιωνά Δημήτριο, Πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.).

Ο ανωτέρω ισόβιος ( ; ) πρόεδρος του ΠΦΣ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος το Ελ κράτος για ασυνέπεια ως προς τις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στο σινάφι που εκπροσωπεί.
Στο ίδιο δελτίο τύπου, λίγο παρακάτω, ο υπέργηρος παράγων υπεραμύνεται του προνομίου του σιναφιού του να παραμείνει κλειστό επάγγελμα και απαιτεί τη συνδρομή του Ελ κράτους για το σκοπό αυτό. Με εριστικό μάλιστα ύφος, διαμαρτύρεται: "...την τελευταία τριετία άνοιξαν 2600 φαρμακεία".

Τα "καλά και συμφέροντα"...
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Δεκεμβρίου 2009, 10:54:55 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

12 Δεκεμβρίου 2009, 15:08:44
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Νέο ολίσθημα της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου


Επιμένει η υπουργός Υγείας να αγνοεί το γεγονός ότι o πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Εμμανουήλ Καλοκαιρινός, έχει καταδικαστεί από το Εφετείο Αθηνών σε φυλάκιση 5 μηνών, για νόθευση εγγράφων, ψευδή βεβαίωση προς το υπουργείο Υγείας και ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις, όπως αποκάλυψε η zougla.gr.

Έτσι όχι μόνο αποφάσισε να επαναφέρει, παράνομα, τον κ. Καλοκαιρινό στη θέση του προέδρου του Π.Ι.Σ. αλλά, όπως ανακοίνωσε σήμερα, τον τοποθέτησε στη θέση του μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας ( ΚΕΣΥ).

Η θητεία των μελών του ΚΕΣΥ είναι τριετής.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Επίσης παλαιότερο δημοσίευμα : Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Δεκεμβρίου 2009, 15:12:57 από anastasios theodoridis »
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

12 Δεκεμβρίου 2009, 15:41:34
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
20. Αμπατζόγλου Θεόδωρο, Διοικητή του Ι.Κ.Α.-Τ.Α.Μ.

Επίσης, απογοήτευση και χαμηλές προσδοκίες προκαλεί η τοποθέτηση στο ΚΕΣΥ ενός κυρίου που δεν ξέρει (ή δεν θέλει) να ορίσει επιτέλους τί είναι over-the-counter σκεύασμα και τί όχι, παρά το γεγονός ότι παραμένει στο τιμόνι του μεγαλύτερου ασφαλιστικού Ιδρύματος της χώρας εδώ και αρκετούς μήνες.

Μάλιστα, τον Μάρτιο του 2009 είχε επιχειρήσει να βγάλει μια σχετική εγκύκλιο, αλλά ένα μόλις μήνα μετά, έκανε στροφή 180ο [κυβίστηση = (η) ουσ.  ακροβατικός ελιγμός με το κεφάλι προς τα κάτω, τούμπα] και ακύρωσε την ουσία της εγκυκλίου του επαναφέροντας τη θεϊκή, παγκόσμια πατέντα που ακούει στο όνομα "γνωμάτευση αναντικατάστατου".
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Δεκεμβρίου 2009, 16:09:18 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

15 Δεκεμβρίου 2009, 19:19:50
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Με απόφαση της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου ορίστηκαν τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).

Η σύνθεση του ΚΕΣΥ αποτελείται από τους:

6. Βιρβιδάκη Κυριάκο, Δήμαρχο Χανίων, ως εκπρόσωπο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.), με αναπληρώτριά του την Μπελώνη - Αράπη Παναγιώτα, Δημοτικό Σύμβουλο Αγίου Ιωάννη Ρέντη.
Ο ανηψιός του Μητσοτάκη φλερτάρει το ΠΑΣΟΚ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

15 Δεκεμβρίου 2009, 23:39:12
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ο ΓΑΠ τράβηξε το καζανάκι για το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος που έσπευσε να ζητήσει πρώτος και καλύτερος ...ρουσφέτι:
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Δεκεμβρίου 2009, 23:45:16 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

15 Δεκεμβρίου 2009, 23:58:18
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο ΓΑΠ τράβηξε το καζανάκι για το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος που έσπευσε να ζητήσει πρώτος και καλύτερος ...ρουσφέτι:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σιγά τα ρουσφέτια.... ;D
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

17 Δεκεμβρίου 2009, 11:40:19
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Προκαλεί μεγάλη απογοήτευση το ότι η προηγούμενη σύνθεση του ΚΕΣΥ απέτυχε ( δεν μπόρεσε; δεν ήθελε; ) να ορίσει τα Πρωτόκολλα της Π.Φ.Υ. όπως είχε υποχρέωση να κάνει μέχρι την 1-1-2009, και που τόσο διακαώς περιμέναμε (και περιμένουμε ακόμη). Και αυτό παρά τα βαρύγδουπα ονόματα που τη συγκροτούσαν.

Σε κάτι τέτοια θέματα παταγώδους ανικανότητας, σίγουρα σαν Χώρα δεν μας φταίει ούτε η παγκόσμια οικονομική κρίση, ούτε οι κακοί γείτονες, ούτε τα λαμόγια οι Νεφελίμ. Μάλλον φταίει "το κεφάλι μας το ζαβό" (Κ. Βάρναλης).

Ας ελπίσουμε ότι η νέα σύνθεση του ΚΕΣΥ θα αποδειχθεί ικανή ν΄ανταποκριθεί στο ρόλο της.
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Δεκεμβρίου 2009, 15:03:08 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

22 Δεκεμβρίου 2009, 23:58:51
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Συγκροτήθηκε το νέο ΚΕΣΥ, τι έγινε στην πρώτη συνεδρίαση


Με αναφορές -αλλά και επιλογή προσώπων- που απευθύνονται στα αντανακλαστικά όσων συνδέθηκαν με την θεσμοθέτηση του ΕΣΥ στη χώρα μας απ' την υπουργό Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου έγινε χτες η συγκρότηση του νεοδιορισθέντος Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).

«Είναι ένα ιστορικό θεσμικό όργανο, το οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την πολιτική υγείας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας» δήλωσε μετά τη συνεδρίαση η υπουργός Υγείας παρουσιάζοντας και τη συγκρότηση του ΚΕΣΥ ως αποδεικτικό οτι για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «η υγεία, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι στην πρώτη μας προτεραιότητα».

Το ΚΕΣΥ συστήθηκε με το νόμο 1278/1982 ως «συμβουλευτικό όργανο σε θέματα δομής και λειτουργίας του συστήματος υγείας». Στην αρχή ήταν υποχρεωτική η σύμφωνη γνώμη του ΚΕΣΥ σε μείζονος ζητήματα υγείας αλλά στη συνέχεια καταργήθηκε αυτή η υποχρέωση.

Πρόεδρος ο Ανδρέας Σερέτης και αντιπρόεδρος ο Γιάννης Δατσέρης


Το ΚΕΣΥ αποτελείται από 28 μέλη και χτες στην πρώτη συνεδρίασή του εξέλεξε ως πρόεδρο το γιατρό Αντρέα Σερέτη και αντιπρόεδρο το Γιάννη Δατσέρη, Διευθυντή του τμήματος πυρηνικής ιατρικής στον Ευαγγελισμό. Επίσης εξέλεξε ως μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής τον Μανώλη Καλοκαιρινό πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, το γιατρό Νίκο Μπατάκη, ως εκπρόσωπο της της ΓΣΕΕ και τον Βασίλη Λαοπόδη, αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Η ψηφοφορία για το προεδρείο του ΚΕΣΥ


Το ενδιαφέρον είναι ότι στη μυστική ψηφοφορία που έγινε ο Μανώλης Καλοκαρινός πήρε τις πιο πολλές θετικές ψήφους (27 υπέρ και με 1 λευκή ψήφο). Ακολούθησαν : Νίκος Μπατάκης με 26 υπέρ και 2 λευκές. Ανδρέας Σερέτης και Βασίλης Λαοπόδης με 25 υπέρ και 3 λευκές και Γιάννης Δατσέρης 21 υπέρ και 7 λευκές.

Τι είπε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΚΕΣΥ Κυριάκος Στριγγάρης


Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΚΕΣΥ Κυριάκος Στιγγάρης εκδήλωσε τη διάθεση συνεργασίας με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτάσσοντας την ανάγκη για θεσμοθέτηση του πλαισίου όσον αφορά το καθεστώς των ιδιωτικών τραπεζών για τα βλαστοκύτταρα, την εκπαίδευση των γιατρών, την εξειδίκευση των ειδικοτήτων των γιατρών και το αρχείο των νεοπλασιών.

Το βιογραφικό του νέου προέδρου του ΚΕΣΥ Ανδρέα Σερέτη


Ο Ανδρέας Σερέτης είναι παλιό στέλεχος στις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΣΥ.

Έχει μείνει γνωστή η θυελλώδης αποπομπή του από πρόεδρος του Λαϊκού νοσοκομείου στις 8.1.1988 όταν διαφώνησε δημόσια με τη συντηρητικότερη στροφή της -τότε- κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα τις προθέσεις της για την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των νοσοκομειακών γιατρών. Μάλιστα ο Ανδρέας Σερέτης είχε επισημοποιήσει την υποχρεωτική παραίτησή του απ' το ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 με το τραγούδι «Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία» -μνήμες που ανασύρθηκαν χτες με την ευχή να μην σταλούν ξανά ίδια μηνύματα στην εξουσία....

Ο Ανδρέας Σερέτης γεννήθηκε στη Πάτρα το 1944. Είναι απόφοιτος Ιατρικής σχολής Αθηνών με ειδικότητα Νευροχειρουργικής στο Νοσοκομείο ΚΑΤ.

Εσωτερικός Βοηθός Νευροχειρουργικής ΚΑΤ 1980-1985. Επιμελητής Β Νευροχειρουργικής ΚΑΤ 1985-1988. Επιμελητής Α Νευροχειρουργικής Ασκληπιείο Βούλας 1988-1996. Διευθυντής Νευροχειρουργικής Θριάσιο Νοσοκομείο 1996-2003. Διευθυντής Νευροχειρουργικής Γ.Ν.Α Γ. Γεννηματάς από το 2003. Μετεκπαίδευση στην Πανεπιστημιακή Κλινική στο Malburg της Γερμανίας 1989-1990. Διατριβή από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος 4 Ιατρικών εταιρειών. Πρόεδρος της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας 2003-2005. Πολλαπλές δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά.

Διοικητικές δραστηριότητες του Ανδρέα Σερέτη


Πρόεδρος Δ.Σ Γ.Ν.Α Λαϊκό Νοσοκομείο 1982-1988. Μέλος Επιτροπής του Υπουργού Υγείας Π. Αυγερινού για την σύνταξη των νόμων 1278 ΚΕΣΥ-1397 ΕΣΥ. Ειδικός Σύμβουλος υπουργού Υγείας Α. Πεπονή με αποκλειστική ευθύνη την παραλαβή και λειτουργία του Θριάσιου Νοσοκομείου. Διευθυντής Ιατρικής υπηρεσίας Θριάσιου Νοσοκομείου. Μέλος Εξεταστικής Επιτροπής για την ειδικότητα της Νευροχειρουργικής. Μέλος επιτροπής εκπαίδευσης ΚΕΣΥ.

Συνδικαλιστική δραστηριότητα: Μέλος Δ.Σ Νοσοκομειακών Γιατρών Πελοποννήσου- Δυτικής Στερεάς 1976. Πρόεδρος του Συλλόγου Επιμελητών και βοηθών του Νοσοκομείου ΚΑΤ 1980.

Γενικός Γραμματέας της ΕΙΝΑΠ 1981. Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ασκληπιείο Βούλας 1994.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

5 Φεβρουαρίου 2013, 23:29:05
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
4/2/2013

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

6 Φεβρουαρίου 2013, 07:16:50
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
4/2/2013

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

04/02/2013
.......................

Α. Διορίζουμε μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.), τα κατωτέρω πρόσωπα:
1. Βλασταράκο Μιχαήλ, ιατρό Ωτορινολαρυγγολόγο, Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), ως
εκπρόσωπο του Π.Ι.Σ., με αναπληρωτή του τον Ροκαδάκη Γρηγόριο, Ιατρό Οφθαλμίατρο, Β΄
Αντιπρόεδρο Π.Ι.Σ.
2. Παναγιωτίδη Βλαδίμηρο, Ιατρό Ακτινολόγο, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ι.Σ., ως
εκπρόσωπο του Π.Ι.Σ., με αναπληρωτή του τον Κορμά Παναγιώτη, Ιατρό Ορθοπαιδικό.
3. Παγώνη Σταμάτα, Ιατρό Παθολόγο, ως εκπρόσωπο του Π.Ι.Σ., με αναπληρωτή της τον
Κουτσόπουλο Κωνσταντίνο.
4.Κατσίκη Αθανάσιο, Πρόεδρο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (Ε.Ο.Ο.), ως εκπρόσωπο
της Ε.Ο.Ο., με αναπληρωτή του το Χασάπη Ευστράτιο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της
Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.
5. Αμπατζόγλου Θεόδωρο, Πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.), ως
εκπρόσωπο του Π.Φ.Σ., με αναπληρωτή του τον Αντωνόπουλο Χρήστο.
6. Λυμπέρη Ιωάννη, Δήμαρχο Ήλιδας, ως εκπρόσωπο της Κεντρικής Ένωσης Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), με
αναπληρωτή του τον Πατούλη Γεώργιο, Δήμαρχο Αμαρουσίου.
7. Μπατάκη Νικόλαο, ως εκπρόσωπο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Ε.) με
αναπληρώτρια του την Τσαγκαράκη Κατερίνα, ομοίως.
8. Γκουλιούμη Θεοχάρη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας
Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ), ως εκπρόσωπο της ΠΑΣΕΓΕΣ, με αναπληρώτριά
του τη Ρήγα Αχιλλεία, στέλεχος της ΠΑΣΕΓΕΣ.
9. Ασημακόπουλο Δημήτριο, ως εκπρόσωπο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών,
Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), με αναπληρωτή του τον Μιχαλάκο Στέφανο.
10. Μπαλασοπούλου Αγγελική, ως εκπρόσωπο των κάτωθι αναφερομένων φορέων:
α) Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας
β) Ένωση Ελλήνων Φυσικών
γ) Ένωση Ελλήνων Χημικών
δ) Ένωση Ελλήνων Βιολόγων
με αναπληρωτή της τον Τομαρά Ιωάννη, ομοίως.
11. Μαλτέζο Ευστράτιο, Καθηγητή Ιατρικού Τμήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ως
εκπρόσωπο των Ιατρικών Τμημάτων των Α.Ε.Ι. της χώρας, με αναπληρωτή του τον Καναβάκη
Εμμανουήλ, Καθηγητή Ιατρικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
12. Αντωνιάδη Κωνσταντίνο, Καθηγητή στο Τμήμα Οδοντιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου
Θεσσαλονίκης, ως εκπρόσωπο των Οδοντιατρικών Τμημάτων των Α.Ε.Ι. της χώρας, με αναπληρωτή
του τον Παπαδογεωργάκη Νικόλαο, Καθηγητή στο Τμήμα Οδοντιατρικής του Εθνικού και
Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
ΑΔΑ: ΒΕΥΦΘ-7ΘΛ
13. Σκαλτσά Ελένη, Καθηγήτρια στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού
Πανεπιστημίου Αθηνών, ως εκπρόσωπο των Φαρμακευτικών Τμημάτων των Α.Ε.Ι. της χώρας, με
αναπληρωτή της τον Μαράκο Παναγιώτη, Καθηγητή στο Τμήμα Φαρμακευτικής του ιδίου
Πανεπιστημίου.
14. Τσιαπαρίκου Ιωάννα, μέλος της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, ως εκπρόσωπο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αναπληρωτή της
τον Παπάζογλου Αντώνη, μέλος της ΠΟΕΔΗΝ.
15. Μεταξάκη Μιχάλη, υπάλληλο κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Λογιστικού, που υπηρετεί στο Γενικό
Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ, ως εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων
Δημοσίων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.), με αναπληρώτρια του την Σιάντου Όλγα, υπάλληλο κλάδου
ΤΕ Νοσηλευτικής, που υπηρετεί στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», ομοίως.
16. Χριστοπούλου Μαρία, υπάλληλο κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής, που υπηρετεί στο Πανεπιστημιακό
Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ», Τομεάρχης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, με αναπληρωτή της
τον Παπαναστάση Χρήστο, υπάλληλο κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής, που υπηρετεί στο Γενικό
Νοσοκομείο Αθηνών «ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ», Τομεάρχης Παθολογικού Τομέα, ομοίως.
17. Ζλατάνο Γεώργιο, Σμήναρχο (ΥΙ) του ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ, ως εκπρόσωπο του ΓΕΕΘΑ, με αναπληρωτή
του τον Γουρτζελίδη Παύλο, Αντισυνταγματάρχη (ΥΙ) του ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ, ομοίως.
18. Παπαϊωάννου Ιωάννα, υπάλληλο κλάδου ΠΕ Ιατρών Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, που υπηρετεί στη
Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτριά της την Καψιώχα Παρασκευή,
υπάλληλο κλάδου ΠΕ Διοικητικού, με βαθμό Β΄, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Νομικών Προσώπων
ομοίως.
19. Κλωναράκη Μαρία, υπάλληλο κλάδου ΠΕ Μηχανικών, με βαθμό Β΄, που υπηρετεί στη Διεύθυνση
Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτρια της την Ρίκκο – Κακαλιούρα
Τζιουζεπίνα, υπάλληλο κλάδου ΠΕ Ιατρών Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, που υπηρετεί στη Διεύθυνση
Διατροφής.
20.Σπυρόπουλο Ροβέρδο, Διοικητή του ΙΚΑ , ως εκπρόσωπο του ΙΚΑ , με αναπληρωτή του τον
Ιωάννη Σαριβουγιούκα, Υποδιοικητή του ΙΚΑ, ομοίως.
21.Πέτρουλα Παναγιώτη, Διοικητή του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), ως εκπρόσωπο
του ΟΓΑ, με αναπληρωτή του τον Δόριζα Βασίλειο, Υποδιοικητή του ΟΓΑ, ομοίως.
22. Σκανδαλάκη Παναγιώτη του Νικολάου, Καθηγητή Ιατρικής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο
Αθηνών, με αναπληρώτριά του την Κυριαζοπούλου Βενετσάνα, Καθηγήτριας Ιατρικής, Κοσμήτωρ στο
Πανεπιστήμιο Πατρών.
23. Δατσέρη Ιωάννη, Διευθυντή Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», με αναπληρωτή του τον Καλογερόπουλο Θεόδωρο, Ιατρό Ουρολόγο, Επιμελητή
Β΄ στο Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ».
24. Λυμπερόπουλο Κωνσταντίνο, Διευθυντή Ακτινοδιαγνωστικής, στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών
«Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», με αναπληρώτριά του την Χαρίτου Αντωνία, Παιδίατρο-Νεογνολόγο-
Εντατικολόγο.
ΑΔΑ: ΒΕΥΦΘ-7ΘΛ
25. Βαρνάβα Δημήτριο, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
(Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.), ως εκπρόσωπο της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., με αναπληρωτή του τον Λιβαδά Κωνσταντίνο, μέλος
του Γενικού Συμβουλίου της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., ομοίως.
26.Βασιλάκου Λιλίκα, Αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Αττικής, ως εκπρόσωπος της Ένωσης
Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας), με αναπληρωτή της τον
Λούσκο Παναγιώτη, Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής, ομοίως.
27. Παναγιωτόπουλο Παναγιώτη, Καθηγητή του Τομέα Υγείας του Παιδιού, ως εκπρόσωπο της
Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), με αναπληρωτή του το Ντουνιά Γεώργιο, Επιμελητή του
Τομέα Επαγγελματικής και Βιομηχανικής Υγιεινής, ομοίως.
28. Μαλλιώρη Μινέρβα-Μελπομένη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών,
Πρόεδρο του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), ως εκπρόσωπος του ΟΚΑΝΑ, με
αναπληρωτή της τον Γαγζαλίδη Κωνσταντίνο, Νευρολόγο – Ψυχίατρο, Δ/ντή ΕΣΥ, ομοίως.
29. Τούντα Ιωάννη, Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), ως εκπρόσωπο του ΕΟΦ,
με αναπληρώτριά του την Σκουρολιάκου Μαρία, Α΄ Αντιπρόεδρο του ΕΟΦ, ομοίως.

Β. Η θητεία των ανωτέρω διοριζομένων λήγει σε τρία χρόνια.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ Θ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

6 Φεβρουαρίου 2013, 10:27:48
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Α. Διορίζουμε μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.), τα κατωτέρω πρόσωπα:
6. Λυμπέρη Ιωάννη, Δήμαρχο Ήλιδας, ως εκπρόσωπο της Κεντρικής Ένωσης Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), με
αναπληρωτή του τον Πατούλη Γεώργιο, Δήμαρχο Αμαρουσίου.
7. Μπατάκη Νικόλαο, ως εκπρόσωπο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Ε.) με
αναπληρώτρια του την Τσαγκαράκη Κατερίνα, ομοίως.
8. Γκουλιούμη Θεοχάρη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας
Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ), ως εκπρόσωπο της ΠΑΣΕΓΕΣ, με αναπληρώτριά
του τη Ρήγα Αχιλλεία, στέλεχος της ΠΑΣΕΓΕΣ.
9. Ασημακόπουλο Δημήτριο, ως εκπρόσωπο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών,
Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), με αναπληρωτή του τον Μιχαλάκο Στέφανο.
10. Μπαλασοπούλου Αγγελική, ως εκπρόσωπο των κάτωθι αναφερομένων φορέων:
α) Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας
β) Ένωση Ελλήνων Φυσικών
γ) Ένωση Ελλήνων Χημικών
δ) Ένωση Ελλήνων Βιολόγων
με αναπληρωτή της τον Τομαρά Ιωάννη, ομοίως.
14. Τσιαπαρίκου Ιωάννα, μέλος της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, ως εκπρόσωπο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αναπληρωτή της
τον Παπάζογλου Αντώνη, μέλος της ΠΟΕΔΗΝ.
15. Μεταξάκη Μιχάλη, υπάλληλο κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Λογιστικού, που υπηρετεί στο Γενικό
Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ, ως εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων
Δημοσίων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.), με αναπληρώτρια του την Σιάντου Όλγα, υπάλληλο κλάδου
ΤΕ Νοσηλευτικής, που υπηρετεί στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», ομοίως.
17. Ζλατάνο Γεώργιο, Σμήναρχο (ΥΙ) του ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ, ως εκπρόσωπο του ΓΕΕΘΑ, με αναπληρωτή
του τον Γουρτζελίδη Παύλο, Αντισυνταγματάρχη (ΥΙ) του ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ, ομοίως.
19. Κλωναράκη Μαρία, υπάλληλο κλάδου ΠΕ Μηχανικών, με βαθμό Β΄, που υπηρετεί στη Διεύθυνση
Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτρια της την Ρίκκο – Κακαλιούρα
Τζιουζεπίνα, υπάλληλο κλάδου ΠΕ Ιατρών Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, που υπηρετεί στη Διεύθυνση
Διατροφής.
20.Σπυρόπουλο Ροβέρδο, Διοικητή του ΙΚΑ , ως εκπρόσωπο του ΙΚΑ , με αναπληρωτή του τον
Ιωάννη Σαριβουγιούκα, Υποδιοικητή του ΙΚΑ, ομοίως.
21.Πέτρουλα Παναγιώτη, Διοικητή του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), ως εκπρόσωπο
του ΟΓΑ, με αναπληρωτή του τον Δόριζα Βασίλειο, Υποδιοικητή του ΟΓΑ, ομοίως.
26.Βασιλάκου Λιλίκα, Αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Αττικής, ως εκπρόσωπος της Ένωσης
Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας), με αναπληρωτή της τον
Λούσκο Παναγιώτη, Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής, ομοίως.
Σχεδόν το μισό Κ.Ε.Σ.Υ. δηλαδή δεν έχει σχέση με την υγεία (ως επάγγελμα...).
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

6 Φεβρουαρίου 2013, 12:58:28
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σχεδόν το μισό Κ.Ε.Σ.Υ. δηλαδή δεν έχει σχέση με την υγεία (ως επάγγελμα...).

Βλέπετε, ο χώρος της Υγείας στην Ελλάδα είναι σαν το ρεμπέτικο τραγούδι: Όλοι μπορούν να έχουν μία γνώμη...
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

29 Απριλίου 2013, 23:52:55
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
20. Αμπατζόγλου Θεόδωρο, Διοικητή του Ι.Κ.Α.-Τ.Α.Μ.

Επίσης, απογοήτευση και χαμηλές προσδοκίες προκαλεί η τοποθέτηση στο ΚΕΣΥ ενός κυρίου που δεν ξέρει (ή δεν θέλει) να ορίσει επιτέλους τί είναι over-the-counter σκεύασμα και τί όχι, παρά το γεγονός ότι παραμένει στο τιμόνι του μεγαλύτερου ασφαλιστικού Ιδρύματος της χώρας εδώ και αρκετούς μήνες.

Μάλιστα, τον Μάρτιο του 2009 είχε επιχειρήσει να βγάλει μια σχετική εγκύκλιο, αλλά ένα μόλις μήνα μετά, έκανε στροφή 180ο [κυβίστηση = (η) ουσ.  ακροβατικός ελιγμός με το κεφάλι προς τα κάτω, τούμπα] και ακύρωσε την ουσία της εγκυκλίου του επαναφέροντας τη θεϊκή, παγκόσμια πατέντα που ακούει στο όνομα "γνωμάτευση αναντικατάστατου".
Τριγμοί από την επιλογή Αμπατζόγλου στον ΟΑΕΔ

Τριγμούς προκάλεσε στον κυβερνητικό συνασπισμό η επιλογή ενός κορυφαίου συνδικαλιστή φαρμακοποιού στη θέση του προέδρου του ΟΑΕΔ.

Ο προερχόμενος από τη ΝΔ κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου επιλέχθηκε τη Δευτέρα από τον υπουργό Εργασίας ως αντικαταστάτης του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ Ηλία Κικίλια.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει 'δεν συμφωνούμε με την απόφαση. Είναι τουλάχιστον άκομψη, δεν εξυπηρετεί την ενιαία λειτουργία της κυβέρνησης και την αποτελεσματικότητα'.

Σε ανάλογο ύφος είναι και η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, στην οποία επισημαίνεται ότι 'εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για την αποπομπή του Ηλία Κικίλια από τη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ.

Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους κινήσεις δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης'.
Βιογραφικό
Ο κ. Αμπατζόγλου είναι συνδικαλιστής της ΝΔ, αν και έχει αριστερό παρελθόν. Έχει διατελέσει διοικητής και υποδιοικητής του ΙΚΑ, ενώ σήμερα είναι πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956, είναι έγγαμος και έχει μία κόρη.

Πήρε πτυχίο της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών (1980), του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Αθηνών (1989) και μεταπτυχιακό τίτλο στη 'Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας' (Health Management).

Την περίοδο 2004 - 2009, διετέλεσε υποδιοικητής του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ στον διοικητικό και ασφαλιστικό τομέα, με κύρια ενασχόληση τις συντάξεις και τις παροχές.

Έχει διατελέσει α' αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΠΦΣ για περισσότερα από δέκα έτη, εκπρόσωπος στο Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του ΕΟΦ, εκπρόσωπος στην Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Έχει, επίσης, διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του ΤΣΑΥ, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου Επιχειρήσεων ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ για τρία έτη και μέλος Pharmaceutical Group of the European Union.

Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και μελετών σχετικά με τις δαπάνες Υγείας, τα ασφαλιστικά Ταμεία, την Κοινωνική Πολιτική.

Έχει λάβει μέρος ως ομιλητής και εισηγητής σε πολλά διεθνή και ελληνικά συνέδρια και σεμινάρια, με θέμα την Ασφάλιση και την Υγεία.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

Λέξεις κλειδιά: ΚΕΣΥ ΚΕ.Σ.Υ. σύνθεση 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
14 Απαντήσεις
10610 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Μαρτίου 2011, 20:34:53
από nart
3 Απαντήσεις
31996 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Σεπτεμβρίου 2020, 22:06:07
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
30479 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Σεπτεμβρίου 2018, 00:12:33
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
43072 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Ιανουαρίου 2020, 06:34:49
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2665 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιουνίου 2023, 22:23:20
από Argirios Argiriou