Θέματα Εργασίας > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Δύσκολη υπόθεση η ευτυχία.

(1/1)

GirousisN:

Στον Global happiness index 2026, η Φινλανδία βρέθηκε για άλλη μια φορά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.  Αλλά πέρα ​​από τη γνωστή σκανδιναβική κυριαρχία, οι φετινές κατατάξεις περιλαμβάνουν μερικές αξιοσημείωτες εκπλήξεις.

Η Κόστα Ρίκα κατατάχθηκε τέταρτη παγκοσμίως, ενώ το Μεξικό βρέθηκε μπροστά από πολλά πλουσιότερα έθνη. Συνολικά, αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν πώς η κοινωνική εμπιστοσύνη  και η καθημερινή ποιότητα ζωής μπορούν να έχουν την ίδια σημασία με το εισόδημα. Οσον αφορά την Ελλάδα, βρέθηκε στην 85η θέση -επί συνόλου 147 χωρών- με βαθμολογία 5,7.

Είμαστε κατω από όλες τις χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας και Νότιας Αμερικής και της Ασίας.
Ξεπερνάμε μόνο τις χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Γιατί συμβαίνει αυτό άραγε ?
Σίγουρα σημαντικό μερίδιο ευθύνης φέρει η οικονομική αδυναμία μεγάλου μέρους του πληθυσμού (προτελευταίοι στην Ευρώπη στο 68% του μέσου όρου στην ΕΕ).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
Δεν ξέρω πώς βγάζουν αυτές τις βαθμολογίες. Αυτό που ξέρω όμως από τα 16 χρόνια που έζησα στην Σουηδία (όπου έχει πολλούς Φινλανδούς μετανάστες) ότι οι Φινλανδοί είχαν την φήμη καταθλιπτικού λαού με μεγάλη τάση για κατάχρηση αλκοόλ. Και η δική μου, μικρή εμπειρία, από τους Φινλανδούς που γνώρισα ήταν η ίδια. Τόσο πολύ να πέφταμε έξω;

(Επίσης θυμόμουν από στατιστικά που είχα ακούσει στην Ιατρική Σχολή του Lund Σουηδίας ότι ήταν από τους πρώτους λαούς στις αυτοκτονίες).

( Σήμερα που το γκούκλαρα βέβαια, διαβάζω άλλα. Να άλλαξαν τόσο πολύ μέσα σε 30 χρόνια ?!!!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  )

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση