Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 14:55:41

Αποστολέας Θέμα: «Ανοίχθηκαν» λογαριασμοί 15 γιατρών νοσοκομείων  (Αναγνώστηκε 8555 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

25 Δεκεμβρίου 2009, 13:41:40
Αναγνώστηκε 8555 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Η μεγάλη απάτη με τα ορθοπεδικά υλικά, οι μίζες και η λίστα που έφθασε από τις ΗΠΑ

Δεκαπέντε γνωστοί ορθοπεδικοί βρίσκονται στο στόχαστρο των ελληνικών αρχών (Εισαγγελία, Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων) για το σκάνδαλο διαρκείας παράνομων πληρωμών της (αμερικανικής) εταιρείας ορθοπεδικών ειδών Depui Hellas σε γιατρούς νοσοκομείων για την «προώθηση πωλήσεων» της εταιρείας στο διάστημα 2002-2006.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «K», οι εμπλεκόμενοι ορθοπεδικοί συμπεριλαμβάνονταν σε μία λίστα περίπου 250 ονομάτων που «έδωσαν» οι αμερικανικές αρχές στις ελληνικές, τον Δεκέμβριο του 2008. Αυτοί οι 250, εμφανίζονταν ως αποδέκτες παράνομων πληρωμών από την εταιρεία στην Ελλάδα, «πληρωμές» για τις οποίες η Depui υποχρεώθηκε να καταβάλει (27/9/2007) 85 εκατομμύρια δολάρια πρόστιμο, το οποίο επιβλήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι λογαριασμοί των 15 γιατρών, που ελέγχθηκαν λόγω του μεγάλου αριθμού των υλικών που εμφύτευαν (...) έχουν ανοιχθεί. Οσοι από τους γιατρούς αυτούς πληρώθηκαν απευθείας από τις εταιρείες των προμηθευτών θα καθίσουν στο εδώλιο, ενώ οι γιατροί κρατικών νοσοκομείων θα κληθούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των καταθέσεων στους λογαριασμούς τους. Οι γιατροί των οποίων οι λογαριασμοί «ανοίχθηκαν» εργάζονταν, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», σε ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία στην Αθήνα (ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ, ΚΑΤ, Γενικό Κρατικό, Αττικό), τη Θεσσαλονίκη (Παπαγεωργίου), την Κρήτη (Ηράκλειο) και την Πελοπόννησο (Πάτρα).

Η «έφοδος» των αρχών, δηλαδή της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων και της Εισαγγελίας, σε γραφεία και στο σπίτι μιας βασικής υπόπτου έφεραν στο φως επιπρόσθετα στοιχεία για γιατρούς και «τζίρους». Οι εμπλεκόμενοι γιατροί «αμείβονταν» με ποσοστά 20-25% επί της αξίας του ορθοπεδικού υλικού, το οποίο τοποθετούσαν στους ασθενείς.

Και την αλληλογραφία


Η έρευνα αξιοποιεί, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», και τη σχετική αλληλογραφία ανάμεσα στη θυγατρική της Depui στο Λονδίνο, με τους εκπροσώπους της εταιρείας Medec στις αρχές του 2002, σύμφωνα με την οποία το 30% του τζίρου διετίθετο στην ελληνική εταιρεία – μεσάζοντα και από εκεί σε τρείς ΕΠΕ (Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης) μέσω των οποίων τα χρήματα κατέληγαν στους εμπλεκόμενους γιατρούς. Στην ίδια αλληλογραφία, ο υπεύθυνος της ελληνικής εταιρείας Ν.Κ. γράφει στον Τζον Ντ. εκπρόσωπο της εταιρείας στο Λονδίνο -εναντίον του οποίου έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες από τις βρετανικές αρχές με βάση τα στοιχεία των αρχών των ΗΠΑ που κοινοποιήθηκαν στην Ελλάδα- ότι οι ελληνικές αρχές (υπουργείο Υγείας) σχεδιάζουν περικοπές των τιμών «γι’ αυτό στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο η διέξοδός μας θα είναι η αύξηση του αριθμού των τεμαχίων που πουλιούνται, αύξηση που πετύχαμε το 2001 και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε και το 2002...».

Η μείωση των τιμών τις οποίες επεδίωκε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση (σύμφωνα με την εταιρεία) ήταν της τάξης του 10%, στο ίδιο πλαίσιο που επιχειρεί να το πράξει και σήμερα η κυβέρνηση σκοπεύοντας να «πιέσει» τους προμηθευτές χωρίς όμως να λάβει μέτρα κατά των βασικών κινητήριων μοχλών αυτού του παράνομου «δούναι-λαβείν», που σε πολλές περιπτώσεις είναι αυτοί με τις «άσπρες μπλούζες». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» στα συναρμόδια υπουργεία έχουν δοθεί εντολές ώστε να μειωθούν οι τιμές των προμηθειών των νοσοκομείων με μία στρατηγική που να δίνει την εντύπωση «ότι δεν χάνει κανείς». Η πολιτική αυτή, εκτιμάται ότι δεν ακολουθεί «διδάγματα» του παρελθόντος .

Οι δύο πλευρές


Είναι αξιοσημείωτο οτι οι δύο πλευρές του σκανδάλου, δηλαδή η ελληνική εταιρεία Medec και η βρετανική Depui, είχαν συμφωνήσει το 2000 κατά τις διαπραγματεύσεις τους, ότι το περιθώριο (PROFED) για τα έξοδα πωλήσεων σε ό,τι αφορούσε τους γιατρούς «θα ήταν επαρκές παρά το γεγονός ότι οι μέτοχοι της ελληνικής εταιρείας γνώριζαν ότι ανταγωνιστές, όπως η Johnson & Johnson πλήρωναν περισσότερα...».

Τον επόμενο χρόνο, το 2001, πολλές εταιρείες «ανέβασαν τα ποσοστά που έδιναν στους γιατρούς» και η Medec αναγκάστηκε να ακολουθήσει την ίδια στρατηγική...

Εκείνη την περίοδο, ανταγωνιστές της ελληνικής εταιρείας έδιναν το 26-30% στους γιατρούς και ο αντιπρόσωπος της Depui αναγκάστηκε να «ανέβει» στο 23% για να μπορέσει να μείνει μέσα στην αγορά. Την ίδια χρονική περίοδο, πολλές εταιρείες έγιναν «όμηροι» ενός συστήματος που οι ίδιες είχαν γιγαντώσει αφού λόγω του ανταγωνισμού... οι γιατροί ζητούσαν όλο και υψηλότερα ποσοστά «μίζας».

Οι Βρετανοί, πάντως, υποπτεύονταν τους Ελληνες μετόχους της εταιρείας - αντιπροσώπου στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι κρατούσαν «για τον εαυτό τους» ένα μέρος των προμηθειών χρεώνοντας τους Βρετανούς με πολύ υψηλά λειτουργικά έξοδα. Στο μεταξύ, οι Ελληνες μεσάζοντες ανησυχούσαν για την εφαρμογή του νόμου του Αλέκου Παπαδόπουλου (πρώην υπουργός Υγείας), σύμφωνα με τον οποίο όλοι οι διαγωνισμοί για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού υλικού από τα νοσοκομεία θα προκηρύσσονταν από τα ΠΕΣΥ (Περιφερειακά Συστήματα Υγείας). Μάλιστα οι προμηθευτές, όπως διαφαίνεται μέσα από την ίδια αλληλογραφία, επιθυμούσαν να παραμείνει το καθεστώς των «διαγωνισμών» («μαϊμού» κατά κανόνα...) των νοσοκομείων για να συνεχιστεί η τακτική της «μίζας».

Οι Βρετανοί συνομιλητές των Ελλήνων αντιπροσώπων σημειώνουν ακόμα, ότι τα κέρδη τους κατά το έτος 2001 σημείωσαν υποχώρηση (gross profit decline) λόγω της αύξησης των «μαύρων xρημάτων» και των λειτουργικών εξόδων.

Και σε υλικά επεμβατικής καρδιολογίας

Οι έρευνες των ελληνικών διωκτικών αρχών δεν περιορίστηκαν πάντως μόνο στα ορθοπεδικά υλικά, αλλά επεκτάθηκαν και σε Ελληνα εισαγωγέα υλικών επεμβατικής καρδιολογίας (στεντ, «μπαλονάκια», βηματοδότες) με επίκεντρο το γεγονός ότι ο εισαγωγέας διατηρούσε «πλέγμα» εταιρειών στην Κύπρο από τις οποίες «έρχονταν» χρήματα στην Ελλάδα. Η «Κ» δημοσίευσε τον Μάρτιο του 2009, σειρά σχετικών ρεπορτάζ για το εύρος των «τριγωνικών συναλλαγών» (χώρα παραγωγής, συνήθως ΗΠΑ - Κύπρος - Ελλάδα) στον τομέα υλικών της επεμβατικής καρδιολογίας. Οι διαφορές της τιμής από τη χώρα παραγωγής ως προς την Ελλάδα έφθαναν συχνά από το 1:3 έως το 1:6!


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

28 Αυγούστου 2010, 17:45:31
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Χρυσές αμοιβές μέσω... ταξιδιών

Τις σχέσεις μιας σειράς Ελλήνων ορθοπεδικών με τη θυγατρική της Johnson & Johnson, Depuy International, στο πλαίσιο «διεθνών ιατρικών συνεδρίων και επιστημονικών ταξιδιών» διερευνούν η Εισαγγελία Εφετών και η ΥΠΕΕ στην πολύκροτη υπόθεση των «ορθοπεδικών ειδών για χρήμα». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η δυσκολία της απόδειξης της σχέσης υπερβολικών εσόδων των εμπλεκόμενων ιατρών με τη συνταγογράφηση ορθοπεδικών υλικών ξεπερνιέται από τη σύνδεση των συγκεκριμένων χειρουργών με τα λεγόμενα «έξοδα φιλοξενίας» τους από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Τα ταξίδια αυτά σε πολλές περιπτώσεις ελάχιστη σχέση είχαν με το επιστημονικό τους αντικείμενο. Ετσι σύμφωνα με μαρτυρίες στελεχών των επιχειρήσεων στις βρετανικές και αμερικανικές αρχές, γνωστός ορθοπεδικός χειρουργός των Αθηνών, που είχε και μια σχετικά σύντομη θητεία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ζήτησε να πετάξει πάνω από τη «χρυσή γέφυρα» του Σαν Φρανσίσκο στη διάρκεια ενός συνεδρίου στη μητρόπολη του Ειρηνικού, επιθυμία που εισακούστηκε και πληρώθηκε από την αμερικανική εταιρεία έπειτα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο εν Ελλάδι αντιπρόσωπός της.

Ο συγκεκριμένος επιστήμονας δεν περιλαμβάνεται πάντως στην κατάσταση των προς έλεγχο ορθοπεδικών από την ΥΠΕΕ, που αφορά και πανεπιστημιακούς, οι οποίοι με τις οικογένειές τους «φιλοξενήθηκαν» από την Depuy σε διάφορους εξωτικούς προορισμούς. Οι καταχωρίσεις των δαπανών σε ύψος πολλών χιλιάδων δεκάδων ευρώ βρέθηκαν με την ένδειξη Depuy σε παραστατικά ταξιδιωτικών γραφείων, που είχαν αναλάβει να οργανώσουν τις «εξορμήσεις» των ορθοπεδικών.

Η ποινική διάσταση της υπόθεσης πάντως δεν είναι το κρισιμότερο ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες που διενεργούν την έρευνα. Μία σειρά φορολογικών απαιτήσεων του Δημοσίου κινδυνεύουν να παραγραφούν από τα χρόνια μάλιστα που το «μαύρο χρήμα» σε ορθοπεδικούς προσέγγιζε στο 30% της αξίας των υλικών, που εισάγονταν και χρησιμοποιούνταν στα νοσοκομεία. «Κινδυνεύουμε να παραπέμψουμε ανθρώπους στα ακροατήρια που στο τέλος ίσως να μην πληρώσουν το Δημόσιο», είπε στην «Κ» υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών που γνωρίζει λεπτομέρειες της έρευνας και επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος.

Το κράτος θα μπορούσε με μια τροπολογία του νόμου για τα φορολογικά δικαστήρια να καταλογίσει τα χρήματα των λογαριασμών που δεν έχουν φορολογηθεί με την ανώτατη κλίμακα -αφού ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ τον χρόνο- και στη συνέχεια να αφήσει τους υπόπτους να καταφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια, αφού πρώτα όμως καταβάλλουν το 25% του περιεχομένου των λογαριασμών που βρέθηκαν στις τράπεζες. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς πρόκειται για ένα ποσό που κυμαίνεται, μόνο για τη «λίστα» της Depuy, στα 10 εκατ. ευρώ.

Κάποιοι από τους υπόπτους ορθοπεδικούς που έχουν κληθεί από την εφέτη-ανακρίτρια κ. Αννα Ζαΐρη, πάντως, έχουν αμφισβητήσει τα ευρήματα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων. Ετσι χειρουργός με θητεία στο πανεπιστήμιο, που εκλήθη από την ανακρίτρια, παρουσίασε πόρισμα ελεγκτικής εταιρείας, σύμφωνα με το οποίο πολλές χρηματορροές δικαιολογούνται απόλυτα από τα εισοδήματά του.

Επεκτείνεται η έρευνα

Εν τω μεταξύ, η έρευνα της ΥΠΕΕ και της Εισαγγελίας για την παράνομη συνταγογράφηση επεκτείνεται, καθώς ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος παράγγειλε στην ΥΠΕΕ -με βάση καταγγελία του κ. Ανδ. Βγενόπουλου- να εξετασθεί το σύνολο της συνταγογράφησης ΕΣΥ και ταμείων. Για τον σκοπό αυτό ζητήθηκε και η συνδρομή των υπηρεσιών του ΕΟΦ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

2 Ιανουαρίου 2011, 19:29:39
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Υπόθεση υπερτιμολογήσεων της Depuy

Του Τασου Τελλογλου

Στη «διασύνδεση» έξι ιατρών ορθοπεδικής με τις υπερτιμολογήσεις της θυγατρικής εταιρείας της Johnson & Johnson, Depuy, προσανατολίζεται η Εισαγγελία Αθηνών ύστερα από σχετική ανάλυση των λογαριασμών των γιατρών που ολοκληρώθηκε από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Στην κορυφή της «λίστας των έξι», από τους 22 συνολικά χειρουργούς, λογαριασμούς των οποίων εξέτασε το ΣΔΟΕ, συγκαταλέγεται πανεπιστημιακός χειρουργός από τη Θεσσαλονίκη, με συνολικό «τζίρο» σε προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας που ξεπερνάει το 1,2 εκατ. ευρώ για το 2004, ενώ το 2003 ο ίδιος είχε κάνει «τζίρο» 1,552 εκατ. ευρώ «για πλήρη σειρά προϊόντων της συγκεκριμένης εταιρείας» όπως αναφέρεται σε εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας που από τη δικογραφία του Λονδίνου περιήλθαν στη διάθεση της «Κ».

Ιστορικό

Την άνοιξη του 2010 ο Τζον Ντούγκαλ, στέλεχος της ευρωπαϊκής Depuy, με έδρα το Μπέρμιγχαμ, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους από δικαστήριο του Λονδίνου, για «μίζες» σε Ελληνες ορθοπεδικούς ύψους 4 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα ποσό που αθροιστικά επιμερίζεται στους έξι ορθοπεδικούς από την ανάλυση της κίνησης των λογαριασμών τους, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σύνδεση του ποσού που αδικαιολόγητα βρέθηκε σε αυτούς, με κίνηση ποσών από τις εταιρείες των αδελφών «Κ» που εκπροσωπούσαν την Depuy κατά το επίμαχο διάστημα στην Ελλάδα.

Οι καταβολές σε «μετρητά» δεν είναι ο μόνος «δεσμός» των έξι ορθοπεδικών με το δίκτυο των εταιρειών που φέρονται να προωθούσαν, «λαδώνοντας» για λογαριασμό της Depuy, τα ορθοπεδικά προϊόντα στα ελληνικά νοσοκομεία. Οι συγκεκριμένοι γιατροί λαμβάνουν επίσης μέρος σε εκπαιδευτικό ταξίδι στη Βιέννη, τον Ιούνιο του 2002, ενώ ένα τιμολόγιο 10.000 ευρώ πληρώνεται απο μία εταιρεία, με την εξωτική ονομασία Kuma Trading Ltd, που διατηρεί λογαριασμό στην Bank of New York, στην εταιρεία των αδελφών «Κ» σε υποκατάστημα της Eurobank στο Λονδίνο.

Ο λογαριασμός


Κεντρικό ρόλο διαδραματίζει και ένας λογαριασμός στα νησιά Μαν, που διατηρούνταν στην Τράπεζα Barclays, όπου μόνο σε ένα 20ήμερο του 1999 διακινούνται συνολικά 900.000 δολάρια προς την εταιρεία των αδελφών «Κ» Madisson Management Ltd. Η εν λόγω εταιρεία θεωρείται από τη βρετανική κατηγορούσα αρχή στην υπόθεση Ντούγκαλ, δηλαδή από το «Γραφείο Εγκλημάτων Βαριάς Απάτης» (Serious Fraud Office), η αφετηρία στη διακίνηση του «μαύρου χρήματος».

Ο ίδιος ο Τζον Ντούγκαλ είχε πει στη δίκη του ότι είχε πιέσει τις άλλες φαρμακευτικές εταιρείες με διεθνή παρουσία να διακόψουν τις παράνομες πληρωμές σε γιατρούς στην Ελλάδα το 2004, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τις πείσει. Ο Ντούγκαλ είχε αποκαλύψει ένα σύστημα, που αργά αλλά σταθερά μετά το 2000, ξέφευγε από τον έλεγχο των εταιρειών, όπως άλλωστε είχε συμβεί και με τις φαρμακευτικές εταιρείες, καθώς ο ανταγωνισμός οδηγούσε τα ποσοστά για τις παράνομες πληρωμές στα ύψη και συγκεκριμένα από το 20% της αξίας των υλικών, στο 25% και από εκεί το 2003-2004 κοντά στο 30%!

Οι πρακτικές αυτές έγιναν γνωστές από την ίδια την Johnson & Johnson και εκτός από την Ελλάδα αφορούσαν και την πολωνική αγορά των ορθοπεδικών υλικών. Για τις παραβιάσεις αυτές της αμερικανικής νομοθεσίας η θυγατρική εταιρεία τιμωρήθηκε με ένα ποσό της τάξης των 85 εκατ. δολαρίων και με την υποχρέωση να απέχει από παρόμοιες πρακτικές.

Τον Νοέμβριο αντιπροσωπείες της εισαγγελίας και του ΣΔΟΕ συναντήθηκαν στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δικαστικής συνεργασίας με συναδέλφους τους από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ από όπου ξεκίνησαν οι έρευνες. Τα σχετικά στοιχεία είχαν δοθεί στην Εισαγγελία Εφετών από τις αρχές του 2009 και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης είχε ζητήσει επίσπευση των ερευνών της σχετικής υπόθεσης.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

2 Ιανουαρίου 2011, 21:30:38
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Αλήθεια πόσοι γνωρίζετε ότι τα ιδιωτικά νοσοκομεία χρεώνουν 1500 ευρώ το stent στα ταμεία  και τα δημόσια νοσοκομεία χρεώνουν 5000 ευρώ το stent.
Και πείτε μου τώρα, ποιοι πρέπει να ακολουθήσουν.....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

6 Ιανουαρίου 2011, 13:48:05
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

tsoukase

Επώνυμοι
Τα λέφτα και τα ονόματα έχουν κάνει ήδη φτερά. Βρίσκονται σε βάθος 15 offshore εταιρειών και δεν γυρίζουν πίσω. Εχουν ήδη μετατραπεί σε βίλες, φερράρι και ότι άλλο επιθυμεί ο κύριος ορθοπεδικός. Να δούμε τι θα κάνουμε απόδω και πέρα. Αφήστε το κυνήγι στα νησιά Μαν γιατί θα σας πιάσει Αμάν.
Ιατρός Νεύρων

18 Ιανουαρίου 2011, 19:07:02
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

mandreou


Από zougla.gr

Στο σκαμνί οι πρώτοι γιατροί για υπερτιμολογήσεις

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011, 17:52



Έξι γιατροί μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων της χώρας διώκονται από την Δικαιοσύνη αφού φέρονται ότι «λαδώνονταν» από την εταιρεία ορθοπεδικών ειδών De Puy (θυγατρική της αμερικανικής εταιρίας «Johnson & Johnson» με έδρα τη Βρετανία) για να προωθούν τα προϊόντα της εισπράττοντας τεράστια χρηματικά ποσά.

Η εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε το 2009 κατέληξε, ήδη, στα πρώτα ονόματα των έξι γιατρών που κατηγορούνται ως αποδέκτες μιζών για να προωθούν το συγκεκριμένο ορθοπεδικό υλικό στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Με παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών ζητείται ν’ ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος τους για δωροδοκία σε βάρος του δημοσίου αλλά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος , ενώ η έρευνα θα συνεχιστεί για άλλους γιατρούς καθώς και για στελέχη της εταιρείας που επίσης εμπλέκονται.

Τα στοιχεία από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών που διατάχθηκε με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ, αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποκαλυπτικά προκειμένου να προχωρήσει η ποινική δίωξη σε βάρος των έξι γιατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους λογαριασμούς τους βρέθηκαν εκατομμύρια ευρώ που δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από τη Βρετανία όταν από τον εσωτερικό έλεγχο στη De Puy βρέθηκε εσωτερικό έγγραφο προερχόμενο από την Ελλάδα με το οποίο ζητούνταν υπέρογκα ποσά για «προμήθειες» ελλήνων γιατρών σε κρατικά νοσοκομεία που προωθούσαν τα προϊόντα της.

Η εκτίμηση των αρχών είναι πως η μίζα στην Ελλάδα για κάθε γιατρό έφτανε στο 30% της αξίας του ορθοπεδικού υλικού που προωθούσε. Παράλληλα υπήρχε και αντίστοιχη υπερτιμολόγηση του είδους κατά 30% με την οποία επιβαρύνονταν τα κρατικά νοσοκομεία. Σύμφωνα με υπολογισμούς, τα χρήματα που έμπαιναν στις τσέπες των γιατρών, κυρίως χειρούργων ορθοπεδικών ήταν παρά πολλά καθώς η τιμή των μοσχευμάτων στη Ελλάδα είναι πολύ υψηλή και μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 70.000 ευρώ για επέμβαση π.χ. στη σπονδυλική στήλη.

18 Ιανουαρίου 2011, 19:16:27
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Kαλό είναι να μαθευτούν τα ονόματα των 6, για τον απλούστατο λόγο ότι τώρα θεωρούνται εξαιτίας τους ύποπτοι πρακτικά όλοι οι ορθοπεδικοί το ΕΣΥ.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

8 Αυγούστου 2011, 17:30:41
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δικαστική εμπλοκή με τις μίζες για τα ορθοπεδικά της Depuy

Του Τασου Tελλογλου

H υπόθεση προμηνυόταν ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί στην πρώτη δικαστική αποτίμηση της σχέσης μιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας προμήθειας ιατροτεχνολογικού υλικού με τους γιατρούς των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Η απόφαση του Λονδίνου για τον Βρετανό υπήκοο, που έδινε εντολή για «προμήθειες» στους γιατρούς πριν από 16 μήνες, ήταν καταδικαστική, οι αποφάσεις του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για τη μητρική εταιρεία Johnson & Johnson επίσης. Τα στοιχεία, που είχαν παραδοθεί στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής στο Εφετείο Αθηνών, χαρακτηρίζονταν συντριπτικά, και η «δουλειά» του ΣΔΟΕ από τις αρχές του 2010 για την ανάλυση των χρηματοροών, επίσης, κρινόταν από την εισαγγελία επαρκής.

Κι όμως οι δικαστές του Γ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, Κωνσταντίνα Χαλικιά, Κωνσταντίνος Δεμέστιχας και Νικόλαος Αντωνόπουλος, που βρέθηκαν στην έδρα για να δικάσουν τον ορθοπεδικό Π.Σ., τον πρώτο από τους συνολικά 21, που κατηγορούνται ότι ελάμβαναν «δώρα», στις 26 Ιουλίου 2011, βρέθηκαν μπροστά σε άλυτα προβλήματα εξαιτίας της πλημμελούς ανακριτικής έρευνας και αναγκάστηκαν -για να μη θέσουν στο αρχείο μία υπόθεση που από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης είχε χαρακτηριστεί σημαντική υπόθεση διαφθοράς- να αναβάλουν τη δίκη ζητώντας την προσκόμιση επιπλέον «κρεισσόνων» αποδείξεων, που έπρεπε να έχουν συγκεντρωθεί από την ανάκριση. Ο γιατρός κατηγορείται ότι έλαβε από την εταιρεία Depuy για 15 χειρουργικές επεμβάσεις, που πραγματοποίησε από τις 10-5-2006 έως τις 7-7-2008, το 20% της αξίας των υλικών που χρησιμοποιούσε σε κάθε επέμβαση, ήτοι 1.267 ευρώ σε συνολική αξία υλικού 6.338 ευρώ.

Ούτε βιβλία ούτε μάρτυρες

Κατ’ αρχήν στα έγγραφα των ξένων αρχών φαίνεται ότι η πρακτική αυτή ακολουθείτο από τον Ελληνα εκπρόσωπο της Depuy και την εταιρεία του Medec έως το 2004, αφού στη συνέχεια οι σχέσεις των δύο πλευρών διερράγησαν, επειδή οι Αμερικανοί υποπτεύονταν ότι ο Ελληνας αντιπρόσωπός τους «έβαζε στην τσέπη του χρήματα», τα οποία χρέωνε ως... χρηματισμούς ιατρών. Η πρώτη επέμβαση που «χρεώνει» το κατηγορητήριο στον ορθοπεδικό Π.Σ. έγινε στις 31 Μαΐου του 2006, επειδή το νοσοκομείο του βεβαίωσε την εισαγγελέα ότι η συγκεκριμένη επέμβαση έγινε με υλικό της Depuy. Ο διοικητής του νοσοκομείου είχε βεβαιώσει την εφέτη ανακρίτρια κ. Α. Ζαΐρη, στις 29 Σεπτεμβρίου του 2010, ότι σε μία σειρά χειρουργείων είχαν χρησιμοποιηθεί τα επίμαχα υλικά της εταιρείας, η οποία δωροδοκούσε. Φαίνεται όμως ότι ούτε τα βιβλία χειρουργείων ζητήθηκε να προσκομισθούν, ούτε μάρτυρες εξετάσθηκαν, άτομα τόσο από το προσωπικό του νοσοκομείου όσο και από τους ασθενείς που υποβλήθηκαν στις επεμβάσεις.

Mε νεότερο έγγραφό του, ωστόσο, ο διοικητής του ίδιου νοσοκομείου παραδέχεται ότι τέτοια υλικά χρησιμοποιούνταν έως το 2004 και ο ίδιος «ενδιάμεσος» μετά τη χρονιά αυτή τροφοδοτούσε με υλικά άλλων εταιρειών, τις οποίες εκπροσωπούσε, το «Αττικόν». Τα προϊόντα της Depuy που χρησιμοποιούσε ήταν «γενικής φύσεως χειρουργικά εργαλεία» και όχι αναλώσιμα, όπως ράμματα, μαχαιρίδια, γάντια τα οποία φυλάσσονται ως παρακαταθήκη σε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Οι εκπρόσωποι του κατηγορουμένου ορθοπεδικού απέδειξαν ότι σε δύο από τις 15 επεμβάσεις ο κατηγορούμενος δεν είχε λάβει μέρος, διότι τη μία φορά ήταν Πάσχα (8/4/2007), ενώ την άλλη (10/7/2008) το χειρουργείο δεν έγινε.

Η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο του 2011, όπως συνέβη με μία ακόμα δίκη ορθοπεδικού στην Αθήνα, η οποία δεν άρχισε καν. Αντίθετα σε μία περίπτωση στην Πάτρα η ανάκριση συνεχίζεται. Ποινικά η υπόθεση έχει μικρή αξία, καθώς η τιμή των εμφυτεύσιμων υλικών καθοριζόταν κεντρικά από το ελληνικό δημόσιο σε όφελος των εταιρειών. Αντίθετα, φορολογικά η υπόθεση έχει μεγαλύτερη σημασία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η έρευνα του ΣΔΟΕ αναμένεται να καταλογίσει πρόστιμα 7-8 εκατ. ευρώ στις εταιρείες Medec και Depuy για την έκδοση εικονικών τιμολογίων, μέσω των οποίων «νομιμοποιούνταν» οι καταβολές μιζών αξίας άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ στο διάστημα από το 1999 έως το 2004.

Ας σημειωθεί ότι έως σήμερα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κατά των Ελλήνων μεσαζόντων της Depuy και των συνεργατών τους.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

18 Απριλίου 2012, 15:41:37
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Τα χρήματα που φέρονται να εισέπραξαν παράνομα από προμήθειες ορθοπεδικού υλικού θα κληθούν να επιστρέψουν γιατροί και προμηθεύτριες εταιρείες που εμπλέκονται σε υπόθεση με υλικά στο Νοσοκομείο της Έδεσσας.



Χρειάστηκε να περάσουν περίπου 6 χρόνια για να ασχοληθούν με την υπόθεση οι αρμόδιες αρχές καθώς παρά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο, το πόρισμα δεν είχε παραδοθεί ακόμη στις εισαγγελικές αρχές για να παρέμβει και το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο ή να ζητηθεί η επιστροφή των χρημάτων.

Το πόρισμα εστάλη τελικώς στο εισαγγελέα και οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να γυρίσουν πίσω το ...μετρητό.

'Όπως δήλωσε ο διοικητής της 3ης υγειονομικής περιφέρειας Άρης Μουσιώνης: “Η προσπάθειά μας, δεν περατώνεται με την αποστολή των ευρημάτων στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή της Έδεσσας και της Πειθαρχική παραπομπή των εμπλεκόμενων νοσοκομειακών στελεχών. Αντίθετα θα αναζητηθούν οι αστικές ευθύνες του συνόλου των εταιρειών και των νοσοκομειακών στελεχών, ώστε σε άμεσο χρόνο να επιστραφεί το σύνολο της οικονομικής ζημίας που ανέρχεται σε 1.800.000 €.”

Ο κ.Μουσιώνης αναφέρθηκε και στο θέμα της καθυστέρησης: “ Σε ελάχιστους μήνες καταγράφηκαν οι αποκλίσεις από τα νόμιμα, επιμετρήθηκε η οικονομική βλάβη του νοσοκομείου που ανέρχεται στα 1.800.000 ευρώ, εκτιμήθηκε αυτή ανά στέλεχος και εταιρεία και εκπονήθηκαν προτάσεις που αντιμετωπίζουν ολιστικά το πρόβλημα. Δυστυχώς, όμως, μεσούσης της έρευνας, έληξε η θητεία του επικεφαλής της ομάδας ελέγχου, Επιθεωρητή κ. Βλάχου Αθανάσιου, με αποτέλεσμα να έχουμε αδυναμία να την διακινήσουμε νόμιμα.
5. Παλιότερες έρευνες για την συγκεκριμένη υπόθεση, διήρκησαν για πολλά χρόνια, περιέχοντας όλα τα ελλείμματα και τις αντιφάσεις της Δημόσιας Διοίκησης. Η έλλειψη τεχνογνωσίας και μεθοδολογίας, το προβληματικό θεσμικό πλαίσιο, η ατολμία, η ανικανότητα και η ασυνέχεια της Δημόσιας Διοίκησης, ανέπτυξαν υπάλληλες δυναμικές σε υπερκείμενα συμφέροντα που τις περιθωριοποιούσαν”.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
12338 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Δεκεμβρίου 2008, 12:38:37
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
10146 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Μαΐου 2010, 18:45:57
από EzeΤΡΟΛ
0 Απαντήσεις
2472 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Σεπτεμβρίου 2017, 08:07:15
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
4472 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Σεπτεμβρίου 2019, 00:27:31
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
11804 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Οκτωβρίου 2021, 18:11:13
από Argirios Argiriou