Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 14:55:09

Αποστολέας Θέμα: Κάλυψη όμορων ΠΙ  (Αναγνώστηκε 13249 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

31 Μαρτίου 2008, 22:13:56
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

Τ.Μαλλές


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Έίμαι σε διθέσιο Π.Ι. και είμαστε με τον άλλο συνάδελφο μόνιμοι στόχοι ενώ κάποιοι άλλοι τη βγάζουν καθαρή και δεν έχουν πάει να καλύψουν όμορο μέχρι τώρα.
Επίσης προσπαθούν να μας στριμώξουν ώστε να πηγαίνουμε μία φορά τη βδομάδα για πρωινό ωράριο στο ΚΥ.
     
      Υπάρχει βέβαια και ο νόμος Γείτονα που λέει με απόλυτη σαφήνεια ότι Γ.Ι. που υπηρετούν σε Π.Ι.,δεν μπορούν να μετακινηθούν καθ' οιονδήποτε τρόπο,κατά τη διάρκεια της πρώτης τους θητείας (πενταετίας).Καθ'οιονδήποτε τρόπο δηλαδή πουθενά,ούτε όμορα,ούτε νοσοκομεία,ούτε Κ.Υ.

31 Μαρτίου 2008, 22:34:42
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Νομίζω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι.
Το να πάς σε ένα Π.Ι. του Κ.Υ. για να κάνεις ιατρείο δεν είναι ούτε μετακίνηση, ούτε απόσπαση, αφού τα Π.Ι. είναι ιατρεία του Κ.Υ. και εσύ είσαι «υπάλληλος» ενός τέτοιου ιατρείου Κ.Υ., με τα ιατρεία του.
Αν κάποια στιγμή οι συνθήκες αναδεικνύουν την ανάγκη να καλυφθεί ένα από αυτά τα ιατρεία, φυσικά θα καλυφθεί από τη δύναμη της ενιαίας μονάδας που λέγεται Κ.Υ. και περιλαμβάνει τα ιατρεία εντός (Κ.Υ.) αλλά και τα ιατρεία εκτός (Π.Ι.).

Σε όλη αυτή τη συζήτηση για το θέμα το μόνο που όντως στέκει είναι ότι:
Οι μετακινήσεις γίνονται με βάση τις ανακύπτουσες πραγματικές ανάγκες και βέβαια γι’ αυτές χρησιμοποιούνται όλοι οι γιατροί της μονάδας με ισονομία.
Αρχικά οι αγροτικοί (επειδή συνήθως στα αγροτικά γίνεται «συνταγογραφία»), αλλά, αν δεν υπάρχουν και δεν επαρκούν, και οι Γ.Γ. και οι παθολόγοι που υπηρετούν (κατέλαβαν θέσεις Γ.Ι. άρα οφείλουν να λειτουργούν όπως οι Γ.Γ.)

Και όσον αφορά τους Γ.Γ., όλοι οι Γ.Γ. όχι όσοι διορίστηκαν σε «θέσεις αγροτικών».
Από τι στιγμή που διορίστηκαν σαν επιμελητές ΕΣΥ, είναι ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΟΙ υπηρεσιακά με οποιονδήποτε άλλον επιμελητή ΕΣΥ.
Και η κατανομή των βαρών πρέπει να είναι ΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ.

Και αφήστε το υπουργείο να κουρεύεται με τις περίεργες εγκυκλίους του που είναι και κατάπτυστες και κολάσιμες.
Η Ένωση είχε δρομολογήσει την δικαστική προσφυγή για το θέμα έγγραφο αυτό, αφού πρώτα είχε στείλει ένα αυστηρό έγγραφο στο οποίο ποτέ δεν έλαβε απάντηση. Ελπίζω να την συνεχίσει.

Αυτή είναι η αλήθεια και αυτή είναι σωστή πλευρά που πρέπει να μπαίνει το θέμα και όχι τα περί αποσπάσεων και μετακινήσεων που δεν έχουν στην περίπτωση αυτή εφαρμογή.
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Μαρτίου 2008, 22:51:28 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

31 Μαρτίου 2008, 23:53:12
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

kefalidisg

Επώνυμοι
  Μου άρεσαν όλα αυτά που αναφέρετε παραπάνω Κε Μιχάλη και συμφωνώ πως όταν υπάρχουν ανάγκες, π.χ. έλλειψη αγροτικών και μη κάλυψη της θέσης τους,  όλοι οι γιατροί του ΚΥ πρέπει να βοηθούν στην καλυψή του έως την στιγμή που θα καλυφθεί. Εγώ προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα να καλύψω οποιανδήποτε θέση αρκεί αυτό να μην γινόταν μόνο από μένα. Όπως πολύ σωστά είπατε πρέπει να ισχύει η αρχή της ισονομίας. Ισχύει όμως πραγματικά; Θα έστελνε ο διευθυντής του ΚΥ τον παλιό παθολόγο να καλύψει τα όμορα; και πως αυτός θα αντιδρούσε; είμαι σίγουρος πως εσείς θα το κάνατε, δεν το πιστεύω όμως για τους περισσότερους παθολόγους διευθυντές οι οποίοι ούτως η άλλος μας βλέπουν με μισό μάτι. Άν δε, κάνεις το λάθος και δείξεις προθυμία ίσως θεωρηθεί δεδομένο ότι είσαι το παιδί για όλα τα θελήματα, και εκεί αρχίζουν τα προβλήματα!
 Σήμερα μας δείξατε ότι πέτυχε η προσφυγή μας εναντίον εκείνου του απαράδεκτου νόμου που έδινε ειδικότητα σε ανειδίκευτους ιατρούς. Ελπίζω πως και σ΄ αυτήν αλλά και σε άλλα παρόμοια θέματα να έχουμε την ίδια επιτυχία.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

22 Φεβρουαρίου 2012, 17:37:33
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Από πρόσφατο μήνυμα του συνάδελφου κ. Δημήτρη Κουναλάκη:

........
........................

Υπήρξε στο παρελθόν ένα έγγραφο από διοικητικό του ΥΥΚΑ που έλεγε ότι οι νεοδιοριζόμενοι γενικοί ιατροί σε θέση αγροτικού ιατρείου έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με τους αγροτικούς. Όταν επισήμως ζητήθηκε εγγράφως από την Ένωση να απαντήσει που το στηρίζει, απλά κρύφτηκε και ποτέ δεν υπήρξε ποινή για αυτό το θέμα. Υπάρχει μόνο για φοβέρα και σε όποιο περάσει. Ο νόμος λέει ότι κατά την κατάληψη ενός αγροτικού από γενικό ιατρό, η θέση μετατρέπεται αυτόματα σε θέση επιμελητού ΕΣΥ και πουθενά δεν προκύπτει ότι η θέση έχει τις υποχρεώσεις. Αντίθετα η νομοθεσία που στηρίζεται για το συγκεκριμένο έγγραφο μιλάει για τις υποχρεώσεις των αγροτικών ιατρών και όχι των Περιφερειακών ιατρείων (που δεν υπήρχαν τότε, ήταν τα αγροτικά ιατρεία).
.........................................

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Φεβρουαρίου 2012, 17:39:52 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
11 Απαντήσεις
48287 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Ιουνίου 2008, 22:38:12
από ilkarametos
0 Απαντήσεις
2203 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Ιουνίου 2011, 21:05:50
από anastasios theodoridis
17 Απαντήσεις
10128 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Φεβρουαρίου 2013, 07:53:37
από geocha
1 Απαντήσεις
5212 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Δεκεμβρίου 2013, 10:52:55
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
2 Απαντήσεις
3824 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαρτίου 2014, 10:43:50
από EzeΤΡΟΛ