Γενικά > Νομικά θέματα

Εφημερίες χωρίς βάρδια ασθενοφόρου στο ΚΥ

(1/4) > >>

esrgp:
Τι προβλέπει ο νόμος σχετικά με το να μεταβαίνει γιατρός από το ΚΥ όπου εφημερεύει σε σπίτι ασθενούς με το δικό του όχημα ή με όχημα που αποστέλλουν οι συγγενείς  σε περίπτωση που στο ΚΥ και δεν υπάρχει ασθενοφόρο σε βάρδια; Προ ολίγων ημερών σε εφημερία με άλλο γιατρό στο ΚΥ ο οποίος είναι αναπληρωτής διευθυντής μου ζητήθηκε να μεταβώ σε σπίτι ασθενούς σε χωριό σε σχετικά μικρή χιλιομετρική απόσταση από το ΚΥ με όχημα που θα έστελναν οι συγγενείς.Σημειωτέον ότι το χωρίο ανήκει σε διαφορετικό νομό και υπάγεται σε άλλο ΚΥ. Όταν αρνήθηκα να πάω ο συγκεκριμένος γιατρός έκανε αναφορά στη διοίκηση του νοσοκομείου εις βάρος μου.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤι προβλέπει ο νόμος σχετικά με το να μεταβαίνει γιατρός από το ΚΥ όπου εφημερεύει σε σπίτι ασθενούς με το δικό του όχημα ή με όχημα που αποστέλλουν οι συγγενείς  σε περίπτωση που στο ΚΥ και δεν υπάρχει ασθενοφόρο σε βάρδια; Προ ολίγων ημερών σε εφημερία με άλλο γιατρό στο ΚΥ ο οποίος είναι αναπληρωτής διευθυντής μου ζητήθηκε να μεταβώ σε σπίτι ασθενούς σε χωριό σε σχετικά μικρή χιλιομετρική απόσταση από το ΚΥ με όχημα που θα έστελναν οι συγγενείς.Σημειωτέον ότι το χωρίο ανήκει σε διαφορετικό νομό και υπάγεται σε άλλο ΚΥ. Όταν αρνήθηκα να πάω ο συγκεκριμένος γιατρός έκανε αναφορά στη διοίκηση του νοσοκομείου εις βάρος μου.
--- Τέλος παράθεσης ---
To να αφήσεις το χώρο της εργασίας σου εν ώρα εφημερίας και να πας με ξένο προς την υπηρεσία όχημα είναι σίγουρα κολάσιμο. Το να αρνηθείς να πας με ξένο όχημα δεν έχει ίχνος παρανομίας. Φαντάζομαι ότι έκανε αναφορά για άρνηση υπακοής σε προϊστάμενο. Δεν έχει σχέση που σε έστειλε να πας.
Απείλησε τον ότι εάν δεν την αποσύρει θα καταγγείλεις το θέμα στο σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης για υπέρβαση θέσης, προτροπή για παράνομες ενέργειες και ιδιωτική ιατρική μαζί με μια αναφορά για τον ίδιο λόγο στο νοσοκομείο. Κοινοποίησε τα και στην Ένωση.

esrgp:
Ο συγκεκριμένος "συνάδελφος" έψαχνε από καιρό μια αφορμή να δημιουργήσει πρόβλημα,ειδικά όταν εγώ ζήτησα να μου δώσει η διοίκηση του ΚΥ εγγράφως και όχι προφορικά εντολή σχετικά με το να έρχομαι μία φορά την εβδομάδα για πρωινή απασχόληση στο ΚΥ ενώ υπηρετώ σε ΠΙ.Όταν το νοσοκομείο απάντησε ότι δεν προβλέπεται τέτοια μετακίνηση ΓΙ για πρωινό ωράριο στο ΚΥ εκείνος δεν αποδέχτηκε αυτή την απάντηση και έκτοτε η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει.

esrgp:
Τι κυρώσεις μπορεί να υπάρξουν γι'αυτόν το γιατρό από την Ένωση ή από το σώμα επιθεώρησης δημόσιας διοίκησης σε περίπτωση που κάνω την καταγγελία;
Μήπως γνωρίζει κάποιος;

Δ. Κουναλάκης:
Να είμαι ειλικρινής μια επίπληξη εκτός εάν μπορεί να αποδειχθεί σαφώς ιδιωτική ιατρική οπότε πάει πειθαρχικό.
Μπορεί ο φόβος να το μαζέψει κάπως, εσύ κρίνεις.

Στη θέση σου θα ξεκίναγα με στόχο να αποσύρει την αναφορά του.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση