Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 00:57:15

Αποστολέας Θέμα: Τα παραλειπόμενα μιας αναβάθμισης ή οι γρίφοι του 3754/2009  (Αναγνώστηκε 6488 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

10 Ιανουαρίου 2010, 15:00:52
Αναγνώστηκε 6488 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Σε  τμήμα νοσοκομείου  χειρουργικής ειδικότητας υπήρχαν 3 γιατροί κατέχοντες  αντίστοιχες οργανικές θέσεις. Ένας με βαθμό Διευθυντή, ένας με βαθμό Επιμ. Α΄( τίτλος Αναπληρωτή Διευθυντή) και ένας με βαθμό Επιμ. Β΄.
Ο Διευθυντής συνταξιοδοτήθηκε, ο Επιμ Α΄(κοντά στο όριο συνταξιοδότησης και αυτός) αναβαθμίστηκε  σε Διευθυντή με βάση τον 3754/2009  και ο Επιμ Β΄... παρέμεινε ως Β΄.

Τη θέση του συνταξιοδοτηθέντος Διευθυντού προτίθεται το νοσοκομείο να καλύψει με προκήρυξη.  Ως τι θα την προκηρύξει και γιατί:
 
a. Ως Διευθυντή, με βάση την ποσόστωση  του 20%, για να έχει το τμήμα Διευθυντή
b. Ως Επιμ Β΄ μήπως και μπει «νέο αίμα» ή μήπως  εμφανιστεί… κάποια νέα  επιμελήτρια!
c. Ως Επιμ Α΄ στη θέση του αναβαθμισθέντος

Χμ, μια όχι και τόσο ...χαλαρή κουβέντα.

Μη βιαστείτε ν' απαντήσετε :)
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

10 Ιανουαρίου 2010, 15:12:33
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

mandreou


Είναι πολύ απλό. θα κάνει ότι και ο αναπληρωτής διοικητής μας: θα ορίσει σαν διευθυντή όποιον ιατρό με βαθμό διευθυντή από άλλη κλινική ή ΚΥ γουστάρει (συνέβει σε νεοσύστατο ΚΥ του Νομού μας).

10 Ιανουαρίου 2010, 22:35:51
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
το "b" or not to be B?

Καλά, ο Β γιατί παρέμεινε Β, δεν άκουσε ότι ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε?

Στα σοβαρά τώρα, αν θέλετε, βοηθάτε: πόσα χρόνια έχει ο Β ως Β?
Αν πάλι δεν επιτρέπονται διευκρινιστικές ερωτήσεις, δώστε μας ακόμα λίγο χρόνο να...διαβολευτούμε ;)

11 Ιανουαρίου 2010, 21:05:20
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
το "b" or not to be B?



Στα σοβαρά τώρα, αν θέλετε, βοηθάτε: πόσα χρόνια έχει ο Β ως Β?



Είναι πολύ... νέος  :)
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

14 Ιανουαρίου 2010, 23:05:43
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Το περίφημο «20%» είναι από τα πιο σκοτεινά σημεία του 3754, και θα στείλει πολλές προκηρύξεις-κρίσεις στα δικαστήρια.
Να το θυμηθούμε: “Με απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, έως και το 20% των κενούμενων ή των νέων θέσεων που συστήνονται προκηρύσσονται στο βαθμό της κενωθείσας ή νεοσυσταθείσας θέσης.” (3754, άρθρο 4).

Ποιο είναι το 20%, δηλαδή σε ποιο «100» αναφέρεται? Στις θέσεις μιας κλινικής? Στις θέσεις που βγαίνουν σε μια προκήρυξη? Σε όλες τις κενούμενες του Νοσοκομείου? Και για ποιο χρονικό διάστημα? Από 1-1 μέχρι 31-12? Από την προηγούμενη προκήρυξη μέχρι την τωρινή? Από τη δημοσίευση του νόμου μέχρι σήμερα?

Το τμήμα έχει διευθυντή. Συνεπώς το επιχείρημα «για να έχει διευθυντή» δεν στέκει. Όταν θα συνταξιοδοτηθεί ο Δ τότε ας προκηρύξουν τη θέση του (οργανική Α) ως Α. Και θα μπορεί να την διεκδικήσει και ο νυν Β αφού μόλις 11 μήνες μένουνε για την 31-12-10, οπότε ανοίγουν οι πόρτες του Γκουαντανάμο. Μάθαμε ότι είναι αρκετά νέος, οπότε δεν προλαβαίνει αναβάθμιση.

Το σωστό λοιπόν είναι να προκηρυχθεί ως θέση Β (βέβαια το πραγματικό «γιατί», το… εξηγείτε ωραία στην απάντηση “b”). ΑΥΤΟ θα ήταν σύμφωνο με το «πνεύμα» του 3754 (δημοσιοϋπαλληλική επετηρίδα). Το ερώτημα είναι, τι θα απογίνει η κλινική από τη μέρα που θα συνταξιοδοτηθεί ο νυν Δ μέχρι να προσληφθεί ο Α, οπότε στην κλινική θα υπάρχουν δύο Β. Ε, ας αναλάβει π.χ. ο Τομεάρχης τα διοικητικά, κι από κει και πέρα όταν δουλεύει μια κλινική με έναν προς σύνταξη Δ και έναν Β, μια χαρά (και καλύτερα) θα δουλεύει με δύο Β.

H απάντηση “c” δεν στέκει, αφού ο αναβαθμισθείς Α, αν και έγινε Δ, κατέχει οργανική θέση Α, η οποία δεν έχει κενωθεί, ενώ ο 3754 προβλέπει το 20% να προκηρύσσεται στο βαθμό της κενωθείσας και όχι «μέχρι το βαθμό της κενωθείσας». Η κενωθείσα είναι θέση Διευθυντή. Ή Δ θα βγει ή Β, Α δεν γίνεται.

Τώρα, αν είναι κανείς που κουράστηκε από το NHS και θέλει να γυρίσει στην Πατρίδα ως Διευθυντής ΕΣΥ, ας προκηρυχθεί η θέση ως Δ. Αυτό δεν είναι και το πνεύμα της διάταξης?

Είναι πάντως ένας γρίφος.
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Ιανουαρίου 2010, 23:13:50 από flone »

15 Ιανουαρίου 2010, 11:21:43
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Raptor

Ιατροί
"Success is getting what you want" "Happiness is wanting what you get"
"The secret of happiness is not found in seeking more, but in the capacity to enjoy less."

22 Ιανουαρίου 2010, 11:06:29
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Για να το κλείσουμε ...
Μπορεί ο 3754 να ψηφίστηκε αλλά άνοιξε άλλα τόσα θέματα από όσα προσπάθησε να «κλείσει».
Ένα από αυτά είναι ότι δεν υπήρξε πρόβλεψη για μια ευέλικτη  μεταβολή των οργανογραμμάτων  ανάλογα με τις αλλαγές που συμβαίνουν, στη πορεία του χρόνου, με την εξέλιξη και τις αναβαθμίσεις των γιατρών.
Διότι, όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο flone, μπορεί κάποιος να αναβαθμίζεται πχ σε διευθυντή αλλά η οργανική θέση που κατέχει είναι η προτέρα του, πχ επιμ.. Α΄.
Η υπόθεση της αλλαγής των οργανογραμμάτων(μετατροπής οργανικών θέσεων), ακριβώς επειδή δεν υπήρξε κάποια άλλη πρόβλεψη μετά τον 3754, είναι μια ιδιαίτερα χρονοβόρα  και γραφειοκρατική διαδικασία (απόφαση ΔΣ Νοσοκομείου –εισήγηση στην αντίστοιχη ΔΥΠΕ-απόφαση ΔΣ ΔΥΠΕ –εισήγηση στο Υπουργείο-γνωμοδότηση ΓΛΚ, γιατί με την αλλαγή της οργανικής θέσης επέρχεται μεταβολή στον προϋπολογισμό-έγκριση από το ΓΛΚ –κοινή υπουργική απόφαση –ΦΕΚ).
Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε ένα διευθυντή που συνταξιοδοτήθηκε και άφησε μια κενή οργανική  θέση διευθυντού.
Ο αναβαθμισθείς επιμ. Α σε διευθυντή, εξεδήλωσε πρόθεση συνταξιοδότησης  σε σχετικά βραχύ χρόνο (2 έτη).Αν αποχωρήσει, χωρίς μέχρι τότε καμιά πρόσληψη, το συγκεκριμένο τμήμα, χειρουργικής ειδικότητας με ένα σχετικό φόρτο  εργασίας,   θα στελεχώνεται από ένα μόνο επιμ Β΄.(στην ουσία «κλείνει» όπως λέει και ο Raptor).
Οι λύσεις που έχεις άμεσα είναι:
•   προκηρύσσεις θέση διευθυντή με το 20%, (βέβαια μέχρι να λήξει η ιστορία, θα «έχει γίνει καπνός» και  ο αναβαθμισθείς! ;D) και μετά την αποχώρηση του αναβαθμισθέντος, προκηρύσσεις πάλι  με το 20% την οργανική θέση που αυτός κατέχει, δηλ την επιμ. Α’.
•    προκηρύσσεις τη θέση του  συνταξιοδοτηθέντος διευθυντού ως επιμ β’ (πύλη εισόδου) αλλά τότε  το τμήμα χάνει την οργανική θέση του διευθυντού. Οι οργανικές θέσεις του τμήματος  θα είναι πλέον μία θέση επιμ Α’ και δυο θέσεις επιμ Β. Μόλις όμως «φύγει»  ο αναβαθμισθείς ,το τμήμα μένει με δυο επιμ β’ και μια κενή θέση επιμ Α. Δηλαδή δεν θα έχει οργανική θέση διευθυντή.(θα μου πείτε κάτι τρέχει στα γύφτικα! :)) Εκτός αν μέχρι τότε έλθει κάποια "ερμηνευτική" και σου δώσει τη δυνατότητα και το χρόνο να τροποποιήσεις  στο οργανόγραμμα τη θέση του επιμ Α΄σε  θέση διευθυντού και πάμε πάλι από την αρχή….

Σας έμπλεξα; Εγώ να δείτε…  ;D

Τώρα  τι «χαλαρή κουβέντα» είναι αυτή;
Χίλια δίκια έχετε. :)
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

22 Ιανουαρίου 2010, 21:20:11
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μόλις όμως «φύγει»  ο αναβαθμισθείς ,το τμήμα μένει με δυο επιμ β’ και μια κενή θέση επιμ Α. Δηλαδή δεν θα έχει οργανική θέση διευθυντή.(θα μου πείτε κάτι τρέχει στα γύφτικα! :))

«στο 6ο Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ προτάθηκαν (από την ΑΡΣΙ και ΑΕΓ) και υπερψηφίστηκαν οι παρακάτω προτάσεις:

Ι. Πολύ-επιμελητικό αδιευθυντικό σύστημα.
1.  Πολύ-επιμελητικό αδιευθυντικό σύστημα για την κατάργηση της ιεραρχίας του αντιδραστικού αυταρχικού ιερατείου, ο Διευθυντής εκλέγεται ανά 3ετία από την συνέλευση του Τμήματος-Κλινικής με διοικητικά και συντονιστικά καθήκοντα.»

6ο Συνέδριο ΟΕΝΓΕ: Διεκδικητικό πλαίσιο (2006)
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
3 Απαντήσεις
14048 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Αυγούστου 2011, 20:03:25
από anastasios theodoridis
10 Απαντήσεις
18259 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Οκτωβρίου 2012, 12:49:53
από explanet
0 Απαντήσεις
6955 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Ιουνίου 2010, 00:03:49
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2191 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Νοεμβρίου 2010, 09:15:01
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3893 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Αυγούστου 2011, 00:01:52
από alfie