Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 22:53:53

Αποστολέας Θέμα: Τα «μπλοκάκια» κατέλαβαν και τη... δημόσια υγεία  (Αναγνώστηκε 3417 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

13 Ιανουαρίου 2010, 14:53:09
Αναγνώστηκε 3417 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Με σύμβαση έργου προσλαμβάνονται 200 γιατροί στο ΕΣΥ

Γιατροί με... μπλοκάκι προσλαμβάνονται για πρώτη φορά στο ΕΣΥ. Πρόκειται για περισσότερους από 200 γιατρούς, οι οποίοι προσλαμβάνονται μέσω του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) με ενδεκάμηνες συμβάσεις, προκειμένου να στελεχώσουν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν ήδη προσληφθεί 40 γιατροί.

Στη σύμβαση έργου που έχει δοθεί σε γιατρούς αναφέρεται ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να ενισχύσει τις ΜΕΘ σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει για την αντιμετώπιση της πανδημίας γρίπης, αποφάσισε την κατάρτιση συμβάσεων έργου με γιατρούς και νοσηλευτές.

Ο γιατρός θα παρέχει ιατρικές υπηρεσίες στη ΜΕΘ ενός νοσοκομείου του ΕΣΥ, σύμφωνα με το ωράριο και το πρόγραμμα εφημεριών του ιδρύματος. Τις ίδιες υπηρεσίες θα παρέχει αν παρίσταται ανάγκη και σε άλλες ΜΕΘ σε συνεννόηση με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι συμβάσεις έχουν ισχύ ένδεκα μήνες και μετά την παρέλευση αυτού του χρονικού διαστήματος θα λύονται αυτοδικαίως.

Ειδικότερα, στη σύμβαση σημειώνονται τα ακόλουθα: «Για το παραπάνω έργο η αμοιβή του ιατρού ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 38.220 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων και πλέον των εργοδοτικών εισφορών όπου αυτό απαιτείται. Η παραπάνω αμοιβή θα καταβάλλεται στον γιατρό τμηματικά, εκδιδομένων από αυτόν των νομίμων παραστατικών. Συμφωνείται ρητά και ανεπιφύλακτα ότι το παρόν δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση σύμβαση εξαρτημένης εργασίας,αλλά σύμβαση παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών και ως εκ τούτου το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν υπέχει καμία υποχρέωση καταβολής στον ιατρό μισθού ή αποδοχών πάσης φύσεως ή επιδομάτων που καταβάλλονται στους ιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, ούτε ο ιατρός έχει δικαίωμα σε οποιαδήποτε άλλη παροχή ή οποιοδήποτε άλλο πλεονέκτημα ή διευκόλυνσησε χρήμα ή σε είδος τα οποία παρέχει το ΚΕΕΛΠΝΟ στους παρέχοντες εξαρτημένη εργασία μισθωτούς ή ιατρούς του ΕΣΥ».

Την αντίδραση του ιατρικού κόσμου έχει προκαλέσει η νέα μορφή εργασίας νοσοκομειακών γιατρών. «Είναι ένα ακόμη βήμα ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων στον χώρο της Υγείας το οποίο είναι σε βάρος και των υγειονομικών και των ασθενών.Αυτός ο πολυκερματισμός που αυξάνει όλο και περισσότερο τους εποχικά εργαζόμενους ή τους εργαζόμενους με μπλοκάκι υποβαθμίζει το επιστημονικό έργο και είναι ταπεινωτικό για τους γιατρούς και τους αποδέκτες των υπηρεσιών Υγείας» δηλώνει προς «Το Βήμα» ο κ. Ηλ. Σιώρας, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Οπως επισημαίνει, «αυτή η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί με μια πολιτική που θα δίνει σταθερή και μόνιμη εργασία στο πλαίσιο ενός άλλου δημόσιου Συστήματος Υγείας».


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

13 Ιανουαρίου 2010, 20:26:18
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Μακαρι να εφαρμοστει καθολικα στο ΕΣΥ.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

14 Ιανουαρίου 2010, 10:02:29
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Και εμείς που αρχίσαμε στο ΙΚΑ πριν 4-5 χρόνια, προσληφθήκαμε με συμβάσεις έργου με παρόμοιους όρους.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
34269 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Απριλίου 2014, 23:55:56
από samsok
4 Απαντήσεις
4387 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Φεβρουαρίου 2016, 21:58:42
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
9357 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Ιουνίου 2017, 23:21:59
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
4480 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Σεπτεμβρίου 2021, 07:22:25
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
14933 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Νοεμβρίου 2022, 06:40:52
από Denominator