Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Μαρτίου 2024, 08:56:13

Αποστολέας Θέμα: τι γίνεται με τις κρίσεις των γιατρών του ΕΣΥ  (Αναγνώστηκε 18735 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

27 Ιανουαρίου 2010, 20:03:23
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

kourasmenos


κατάλαβα... ζήσε Μάη μου η δουλειά...

19 Φεβρουαρίου 2010, 00:17:45
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Τί γίνεται στο Κ.Υ. Αντιμάχειας Κω;

Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

12 Μαρτίου 2010, 18:53:17
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

kourasmenos


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΧΘΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2008.ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΣΥΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΒΑΘΜΟΛΟΛΟΓΕΙ ΜΕ 33% ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΜΕ 0%, ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ.Ο,ΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ. ΑΝ ΚΑΝΩ ΕΝΣΤΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΕΝΑΡΙΟ.ΤΟ 0% ΘΑ ΓΙΝΕΙ Χ% , ΤΕΤΟΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ.

καλά μου ήρθαν προχθές κάτι κρίσεις... με τρέλαναν στο μηδενικό(0)... ότι να ναι...ακόμα και στο Λύκειο άμα έδινες λευκή κόλλα σου έβαζαν 1...και εδώ ΜΗΔΕΝ...ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ανάξια σχολιασμού...

12 Μαρτίου 2010, 18:56:27
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

kourasmenos


...πες ρε μεγάλε θέλω να πάρω τον κολλητό μου ή αυτόν που μου είπε ο τοπικός βουλευτής...

κράτα όμως τα προσχήματα... μη βάζεις μηδενικά στον κόσμο...

αλλά τι περιμένεις από ανθρώπους που το μόνο ενδιαφέρον τους είναι αν μπήκαν στο λογαριασμό τους οι εφημερίες...

και αν δουλεύουν οι ...ειδικευόμενοι...

14 Μαρτίου 2010, 20:37:35
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
   Εχοντας υπηρετησει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Κ.Υ. Αστρους (εχω συμπληρώσει αισίως 14 χρόνια), αποφασίσαμε οικογενειακώς να "αλλάξουμε παραστάσεις" και τόπο διαμονής και, με δεδομένο ότι η γυναίκα μου κατάγεται από τη Λάρισα, έκανα αίτηση για μία θέση επιμελητή Α' Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας στο Κ.Υ. Αγιάς Λάρισας. Υποβλήθηκαν τρείς αιτήσεις γενικών γιατρών και μία παθολόγου.
   Οι εισηγητες μετα τη μελέτη των φακέλλων των υποψηφίων με τοποθέτησαν πρώτο στη σειρά κατάταξης. Ακολούθησε ένσταση συνυποψηφίου μου, η οποία απορρίφθηκε  από τους εισηγητες και στη συνεχεια  συγκλήθηκε το 5ο Περιφερειακό Συμβούλιο Επιλογής και Αξιολόγησης Επιμελητών Ιατρών ΕΣΥ (Λάρισας) και με επέλεξε, στις 19-12-2008, για την παραπάνω θέση. Σημειώνω, γιατί εχει σημασία για τη συνέχεια, ότι η μία από τους εισηγητές δεν είχε μαζί της, όταν συνήλθε το συμβούλιο, το έγγραφο της απορριπτικής απάντησης της στην ένσταση του συνυποψηφίου μου. Επίσης, η απόφαση πάρθηκε πλειοψηφικά, με 4 ψήφους υπέρ εμού και 1 ψήφο κατά, αυτή του Διοικητή του Νοσοκομείου Λάρισας, ο οποίος ήταν πρόεδρος στη διαδικασία. Το πρακτικό της συνεδρίασης αποστάληκε στο Υπουργείο Υγείας για να δημοσιευθεί  το ΦΕΚ διορισμού.
   Σε ερώτηση μου στη γραμματεία του συμβουλίου πόσο θα αργούσε η δημοσίευση του ΦΕΚ διορισμού μου απάντησαν "3-4 μήνες περίπου". Οι τέσσερις μήνες πέρασαν, πέρασε το Πάσχα, έφτασε το καλοκαίρι 2009 και το ΦΕΚ ακόμα να φανεί. Προσωπικά απέδιδα την καθυστέρηση στους ρυθμούς χελώνας του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά, με παρότρυνση της γυναίκας μου, σκέφθηκα να απευθυνθώ, μεσω τρίτων, σε αρμόδιους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες της Λάρισας για να μάθουμε τι συμβαίνει. Η απάντηση καθησυχαστική: "Η θέση έχει πάει για έγκριση στο Υπουργείο Οικονομικών, ως νεο-προκηρυσσόμενη, γι' αυτό αργεί. Ας μην ανησυχεί ο κ. Λουμάκης, είναι απλά και μόνο θέμα χρόνου".
   Με αυτά τα δεδομένα και ενώ πλέον είχε μπεί ο Σεπτέμβριος, αποφασίζουμε η  γυναίκα μου να μετακομίσει με τα παιδιά στη Λάρισα, ώστε να μην αναγκασθούν να διακόψουν τη σχολική χρονιά στη μέση, και να ακολουθήσω λίγο αργότερα, όταν θα δημοσιευθεί το ΦΕΚ. Προκηρύσσονται εκλογες, που ως γνωστόν αναστέλλουν κάθε υπηρεσιακή μεταβολή, "τι ατυχία είναι αυτή που μας δέρνει, δεν βαριέσαι όμως, λίγη υπομονή και όλα θα τελειώσουν". Οι εκλογες γίνονται, άντε να δώσουμε και μία πίστωση χρόνου στους καινούργιους να προσαρμοσθούν και να αρχίσουν να κινούνται τα πράγματα, φθάσαμε όμως Δεκέμβριο και το ΦΕΚ άφαντο, πουθενά στον ορίζοντα.
   Αποφασίζω, πλέον, να διερευνήσω προσωπικά την υπόθεση και σε επίπεδο υπουργείου. Μετά μυρίων βασάνων κατορθώνω να επικοινωνήσω με το αρμόδιο τμήμα (αυτή είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία), οπότε μαθαίνω τα γεγονότα που με αφήνουν άναυδο:
− "κ. Λουμάκη,  η υπόθεση σας έχει αναπεμφθεί, από τον τέως Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο, στο Συμβούλιο Επιλογής Λάρισας για επανάληψη, λόγω παρατυπιών. Συγκεκριμένα, ο νόμος ορίζει ότι οι απαντήσεις των εισηγητών στις ενστάσεις των υποψηφίων κατατίθενται εγγράφως κατά τη σύγκληση του συμβουλίου, πραγμα που δεν έπραξε η μία εισηγήτρια. Επιπλέον, θα έπρεπε να είχε συμπεριληφθεί στην τελική κατάταξη, με βάση τον νόμο, και ο παθολόγος υποψήφιος για τη θέση, παρ' ότι προβλέπεται  η προτεραιότητα  των γενικών γιατρών, πράγμα που δεν έγινε."
− "Πότε έγινε η αναπομπή της υπόθεσης από τον τέως υπουργό;"
− "Στις 6 Απριλίου 2009"
− "Και καλά, γιατί δεν έχω ενημερωθεί από τότε;"
− "Δεν το γνωρίζουμε. Ηταν αρμοδιότητα και υποχρέωση της γραμματείας του Συμβουλίου Επιλογής της Λάρισας να σας ενημερώσει"
   Παίρνω τηλέφωνο τη γραμματεία του Συμβουλίου Επιλογής στη Λάρισα. Ούτε αυτοί όμως μπορούσαν να με διαφωτίσουν για ποιο λόγο δεν ενημερώθηκα για την αναπομπή, γιατί η προηγούμενη γραμματεία είχε αντικατασταθεί μετα την κυβερνητική αλλαγή τον Οκτώβριο.
   Το κακό, όμως, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Η θητεία των Συμβουλίων Επιλογής έληγε τον Ιούνιο, με βάση τον νόμο 3754/2009 του Αβραμόπουλου, και όσες εκκρεμούσες υποθέσεις κρίσεων δεν ολοκληρώνονταν μεχρι τότε, θα κρίνονταν (φτού κι) απ' την αρχή  από νέα Συμβούλια. Η αμέλεια (;) της γραμματείας του Συμβουλίου Επιλογής να με ενημερώσει είχε ως συνέπεια να λήξει η θητεία του προηγούμενου Συμβουλίου, η κρίση να θεωρείται ως μηδέποτε γενόμενη και να εκκρεμεί σε αναμονή των νέων Συμβουλίων Επιλογής.
   Ετσι, δυστυχώς, εχω παγιδευθεί σε μια κατάσταση που με ζημιώνει αφάνταστα, προσωπικά και οικογενειακά, οικονομικά και ψυχολογικά. Ζούμε, ως οικογένεια, από τον περασμενο Σεπτεμβριο, διασπασμένοι στα τρία: η γυναίκα μου και τα τρία μικρότερα παιδιά στη Λάρισα, εγω στο Αστρος και η μεγάλη κόρη φοιτητρια στην Αθήνα. Μία κατάσταση, φαινομενικά πρόσκαιρη αρχικά, που εχει χρονίσει πλέον και μας αφαιμάσσει οικονομικά και ψυχολογικά. Περιμένω με ανυπομονησία τους νέους Διοικητές και τα νέα Συμβούλια Επιλογής, ώστε να ολοκληρωθούν επιτέλους οι κρίσεις.
   Το μεγάλο δίδαγμα που βγαίνει από την υπόθεση και που έβαλα ως προμετωπίδα αυτής της απάντησης: Μη βιαστείτε να χαρείτε όταν σας ανακοινώσουν ότι το τάδε Συμβούλιο Επιλογής σάς επέλεξε για την δείνα πολυπόθητη θέση γιατρού ΕΣΥ. Περιμένετε πρώτα να δείτε το ΦΕΚ με τα μάτια σας.
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

14 Μαρτίου 2010, 21:19:45
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Ευχαριστούμε, το λιγότερο Πάνο, για τη κατάθεση της προσωπικής σου εμπειρίας. Εύχομαστε, τι άλλο να πεις, όλα να τελειώσουν σύντομα. Μου φαίνεται λογικό
τα μέλη του νέου Συμβουλίου να λάβουν υπ' όψη τους τη παραμελημένη απάντηση της Εισηγήτριας επί της ένστασης. Κάπου εκεί σε κάποιο συρτάρι θα βρίσκεται.
 Στο παρελθόν κατά τη δική αναμονή διορισμού μετά τις εισηγήσεις είχα αποτανθεί στο Συνήγορο του Πολίτη για επίσπευση της τυπικής διαδικασίας, οφείλω να πω
όχι χωρίς αποτέλεσμα.

20 Μαρτίου 2010, 22:20:07
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Το μεγάλο δίδαγμα που βγαίνει από την υπόθεση και που έβαλα ως προμετωπίδα αυτής της απάντησης: …………. Περιμένετε πρώτα να δείτε το ΦΕΚ με τα μάτια σας.

Αμ δε. Μπορεί και με δημοσιευμένο διορισμό σε ΦΕΚ να χάσεις τη θέση σου αν το διοικητικό δικαστήριο –στο οποίο μπορεί να προσφύγει κάποιος συνυποψήφιος- αναπέμψει την υπόθεση για επανάκριση και όπου, εκεί, μπορεί η κρίση και η κατάταξη να είναι διαφορετική. Μετά ίσως και από κάποια χρόνια !!!
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

14 Νοεμβρίου 2014, 21:19:10
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Το υπουργείο υγείας διαφημίζει στην ιστοσελίδα του την ασχετοσύνη του, αναρτώντας τις απαντήσεις των υπουργών του σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών.

Στο συνημμένο, ο αναπληρωτής υγείας αναφέρεται σχετικά με τις κρίσεις των ιατρών σε ΣΚΕΙΟΠΝΙ, τα οποία όμως έχουν καταργηθεί εδώ και χρόνια.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
57 Απαντήσεις
33573 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Φεβρουαρίου 2011, 23:55:20
από anastasios theodoridis
21 Απαντήσεις
155035 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Σεπτεμβρίου 2012, 13:02:30
από EzeΤΡΟΛ
42 Απαντήσεις
29513 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Αυγούστου 2015, 12:40:38
από schumifer
0 Απαντήσεις
3436 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Μαΐου 2023, 07:10:11
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2748 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Οκτωβρίου 2023, 09:01:50
από Argirios Argiriou