Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Χαλαρή κουβέντα

Συνταγές (μαγειρικής)

(1/30) > >>

Πατρωνάκης Μάνος:
ΡΟΦΟΣ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
Υλικά: Ροφός, συναγρίδα ή άλλο χοντρό πετρόψαρο σε φέτες πάχους 4 δάχτυλα.
          Το ψάρι πρέπι να είναι πάνω από ενάμισυ kg για να είναι κατάλληλο για ψήσιμο στο forum,
           ε, στο φούρνο.
          1 kg ντομάτες τριμένες στο τρίφτη, καλύτερα αν έχουν βράσει λίγο για να απορροφηθεί το νερό τους.
          1/2 kg κριθαράκι. ('Η και άλλο τύπο ζυμαρικού όπως κοφτό μακαρονάκι)
          1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας.
          Ελαιόλαδο.
          Σκόρδο
          Καυτερή πιπεριά, ή πιπέρι φρεσκοτριμένο.
          Λίγο κρασί λευκό ξηρό.
          Μερικές φορές προσθέτω και 4, 5 ελιές ψίχα.
          Τριμένος στα δάχτυλα μαιντανός στο τέλος.
          Θαλασσινό αλάτι έχετε;
Εκτέλεση: Απλή σε τελική ανάλυση. Σημασία έχει πάντα η πρώτη ύλη. Σε προθερμασμένο καλά φούρνο
          προσθέτουμε το σκεύος με το ροφό και τη ντομάτα, το σκόρδο ''σπασμένο'', και το κρασί. Ψήνεται
          σε φούρνο μέτριο προς δυνατό για 50 λεπτά. Στην αρχή σκεπάστε με φύλο αλλουμινόχαρτου, και
          γυρίστε προσεκτικά το ψάρι μια δυο φορές. Τσιμπίστε με μια οδοντογλυφίδα για να δείτε το στάδιο
          του ψησίματος. Στο τέλος αφαιρέστε το ψάρι με μια κουτάλα και κρατήστε το ζεστό. Αραιώστε το
          ζωμό στο ταψί με ζεστό νερό. Προσθέστε το κριθαράκι ανακατέψτε και ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά
          σε δυνατό φούρνο. Προς το τέλος ξαναβάλτε στο ταψί το ψάρι και ψήστε για λίγο στο γκριλ.
          Ο μαιντανός όταν βγάλτε το ταψί από το φούρνο. Λίγο ελαιόλαδο στο πιάτο.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Συνάδελφοι, κανένα σκεύασμα για περιορισμό ή/και αναστολή σιελόρροιας;;;

πρώτη & καλύτερη:
Συμφωνώ εξαιρετικό!! Μ΄αρέσουν ειδικά λεπτομέρειες της συνταγής, όπως "το λάδι λίγο στο πιάτο". Excellent!!

Πατρωνάκης Μάνος:
 Eυχαριστώ για τα καλά λόγια. Σύντομα θα σας περιγράψω και άλλη συνταγή, κατάλληλη και για τα δικά μας βαλάντια. (Τάξη '' Poveri ma belli '')
Την μακαρονάδα με αυγά αχινών! Ψιλοαφροδισιακή συν τοις άλλοις.

deleteduser:
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
1 πιπεριά χοντρόφλουδη χρωματιστή
2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι κατεψυγμένο
500 γρ πένες
1 μέτρια ντομάτα ώριμη
1 μέτριο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα, 1 καυτερή ξερή πιπεριά (ή μισή πρέζα μπούκοβο)

1. Βράζουμε τις πένες λίγο πιο σκληρές από όσο τις θέλουμε,σουρώνουμε και κρατάμε μισό ποτήρι από το νερό.
2. Βράζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το κοτόπουλο και το καλαμπόκι μαζί με το αλάτι, την ξερή πιπεριά και τη γλυκιά πάπρικα. Φροντίζουμε να πιει όλο το νερό.
3. Εν τω μεταξύ ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα και την κόβουμε σε κομμάτια, τρίβουμε το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε την πιπεριά σε κυβάκια, αφού την ξεσποριάσουμε.
4. Βγάζουμε από το τηγάνι το κοτόπουλο και το καλαμπόκι. Αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει λίγο και το διαλύουμε σε ίνες με τα χέρια.
5. Ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι μέχρι να κάψει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
6. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε με τη σειρά την πιπεριά μαζί με το καλαμπόκι και σε μισό λεπτό το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα.
7. Μόλις ρουφηχτεί το λάδι και αρχίζει να τσιτσιρίζει περιμένουμε για μισό ακόμη λεπτό και προσθέτουμε την ντομάτα, τις πένες και το ποτήρι το νερό.
8. Συνεχίζοντας να ανακατεύουμε, περιμένουμε να πιει το νερό και τότε το βγάζουμε από τη φωτιά.
9. Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.

Τυρί τριμμένο προαιρετικά. Εγώ νομίζω ότι δε χρειάζεται.   

Copyright Akis de Basil

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση