Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 23:46:09

Αποστολέας Θέμα: Τώρα αισθητικές επεμβάσεις και στο ΕΣΥ  (Αναγνώστηκε 3452 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Φεβρουαρίου 2010, 20:03:39
Αναγνώστηκε 3452 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Φθηνή πλαστική χειρουργική για όλους μέσα από τα δημόσια νοσοκομεία μελετά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Τη διενέργεια «πλαστικών» χειρουργικών επεμβάσεων αισθητικής φύσεως στο ΕΣΥ, σαφώς φθηνότερων σε σχέση με αυτές που γίνονται σε ιδιωτικά κέντρα, μελετά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Το κόστος των συγκεκριμένων επεμβάσεων θα καλύπτεται από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, ενώ οι ιατρικές πράξεις θα διενεργούνται ημέρες και ώρες κατά τις οποίες η λειτουργία των χειρουργείων θα είναι περιορισμένη.

Την παραπάνω πρόταση εισηγείται το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) στην υπουργό Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου . Σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο του ΚΕΣΥ κατέληξε σε αυτήν την απόφαση μετά τη διαπίστωση ότι πολλοί οι οποίοι επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση αισθητικής φύσεως δηλώνουν, σε συνεννόηση με τον γιατρό τους, κάποια πάθηση, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος της επέμβασης από τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Για παράδειγμα, όσοι θέλουν να κάνουν ρινοπλαστική (επέμβαση στη μύτη) δηλώνουν σκολίωση ρινικού διαφράγματος ή για την ανόρθωση στήθους μπορεί να δηλώσουν ότι πάσχουν από υποπλαστικούς μαστούς.

Σε αυτή την κατάσταση, η οποία μπορεί να «κρύβει» ακόμη και χρηματισμό ορισμένων γιατρών, πρέπει να μπει τέλος, επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου Υγείας. «Πλαστικές» επεμβάσεις στα δημόσια νοσοκομεία πρέπει να διενεργούνται- σημειώνουν- υπό ορισμένες προϋποθέσεις: το κόστος θα καλύπτεται από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, όταν πρόκειται για ιατρική πράξη αισθητικής φύσεως, ενώ επεμβάσεις θα γίνονται μόνο όταν τα χειρουργεία είναι «ελεύθερα»- ακόμη και τα Σάββατα. Οι γιατροί και όσοι άλλοι κληθούν να εργαστούν εκτός του ωραρίου τους (αναισθησιολόγος, νοσηλευτής κ.ά.) θα αμείβονται από τον «κουμπαρά» των απογευματινών ιατρείων.

Σημειωτέον ότι δεν αλλάζει κάτι για τις περιπτώσεις των ατόμων που πρέπει να υποβληθούν σε επανορθωτική επέμβαση, εξαιτίας κάποιου προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζουν (ογκολογικά προβλήματα, εγκαύματα κτλ). Σε αυτές τις περιπτώσεις, το κόστος καλύπτεται εξολοκλήρου από τα ασφαλιστικά ταμεία.

18η η Ελλάδα στις «πλαστικές»
Η 46χρονη Ι.Δ. υποβλήθηκε σε πλαστική μύτης το 1990. «Είχα μια μύτη σαν παπαγάλου και ήμουν αποφασισμένη να προχωρήσω σε πλαστική επέμβαση. Ετσι έκλεισα ραντεβού με έναν γνωστό πλαστικό χειρουργό. Συζητήσαμε μόνο για την αναισθησία. Προγραμματίσαμε την ημέρα που θα γινόταν η επέμβαση και αυτό ήταν. Πήγα το πρωί στο νοσοκομείο και το απόγευμα της ίδιας ημέρας επέστρεψα στο σπίτι μου. Τις επόμενες ημέρες είχα πρηστεί και είχε μαυρίσει η περιοχή γύρω από τη μύτη και τα μάτια, όπως είναι φυσιολογικό μετά από τέτοιες επεμβάσεις. Επίσης αισθανόμουν σαν να είχε κάτσει ένα... βουνό στη μύτη μου. Την τρίτη μέρα το βάρος αυτό εξαφανίστηκε διά μαγείας. Μάλιστα βελτιώθηκε και η αναπνοή μου. Προφανώς είχα πρόβλημα με το διάφραγμα αλλά δεν το είχα αντιληφθεί. Δεν χρειάστηκε να πάρω ούτε ένα παυσίπονο. Ηταν μια εξαιρετική εμπειρία. Γι΄ αυτό και πριν από τρία χρόνια στον ίδιο γιατρό πήγα την ανιψιά μου και την κόρη του συζύγου μου, οι οποίες έκαναν επέμβαση για το διάφραγμα και πλαστική μύτης. Και αυτές οι επεμβάσεις πήγαν περίφημα. Βέβαια κόστισε 6.000 ευρώ η κάθε επέμβαση. Μόνο η κόρη του άνδρα μου γλίτωσε τα μισά διότι είχε ιδιωτική ασφάλιση που της κάλυψε την επέμβαση για το διάφραγμα. Κρίνω πολύ θετική την εισήγηση να γίνονται πλαστικές και στα δημόσια νοσοκομεία» .

Οι πλαστικές επεμβάσεις είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο μεταξύ των γυναικών αλλά και μεταξύ των ανδρών. Παρ΄ ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή των επεμβάσεων που γίνονται για αισθητικούς λόγους, ωστόσο εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 15.000 ετησίως. Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ΙSΑΡS), σε σύνολο 42 χωρών η Ελλάδα κατέχει τη 18η θέση σε αριθμό πλαστικών επεμβάσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. Με 9.783 επεμβάσεις, που αντιπροσωπεύουν τις επεμβάσεις οι οποίες γίνονται από τους πλαστικούς-μέλη του ΙSΑΡS (γι΄ αυτό ο αριθμός είναι μικρότερος από τις 15.000), η Ελλάδα ξεπερνάει τη Βρετανία (8.114), την Ιταλία (5.400), τη Δανία (7.680) και τη Σουηδία (4.902). Η πρωτιά ανήκει στις ΗΠΑ, όπου γίνονται 76.091 επεμβάσεις τον χρόνο. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η χώρα μας έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά επεμβάσεων σε άτομα ηλικίας κάτω των 21 ετών (23,94%), ενώ μας ξεπερνούν μόνο η Νότια Αφρική (45,71%), το Περού (28,92%) και η Κολομβία (28,57%).

Από έρευνα που διενήργησαν ειδικοί επιστήμονες του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής της κλινικής Doctors Ηospital και του Θριάσιου Νοσοκομείου, προκύπτει ότι η μία στις δέκα γυναίκες και ο ένας στους 40 άνδρες στην Ελλάδα έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για αισθητικούς λόγους. Επίσης ο ένας στους δύο γνωρίζει κάποιο άτομο που έχει κάνει ανάλογη επέμβαση, ενώ οι εννέα στους δέκα δηλώνουν ότι θα συμφωνούσαν ή θα παρότρυναν κάποιον να κάνει επέμβαση αισθητικής φύσεως.

Σύμφωνα με τον κ. Α. Γαϊτάνη, πλαστικό χειρουργό, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ενωσης Πλαστικών Χειρουργών, την τελευταία διετία ο αριθμός των αισθητικών επεμβάσεων παρέμεινε σταθερός στην Ελλάδα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. «Ωστόσοτην προηγούμενη πενταετία αυξάνονταν κάθε χρόνο κατά 20%» σημείωσε. Οπως ανέφερε, την τελευταία δεκαπενταετία δείχνουν σημαντικό ενδιαφέρον και οι άνδρες στην Ελλάδα. Το 15% του συνόλου των επεμβάσεων αισθητικής φύσεως γίνονται σε άνδρες. Οι περισσότεροι ζητούν να υποβληθούν σε λιποαναρρόφηση, ρινοπλαστική, βλεφαροπλαστική και επέμβαση για τη διόρθωση της γυναικομαστίας.

«Αισθανόμουν άβολα με την εμφάνισή μου»
Είναι μόλις 30 ετών κι όμως κατέφυγε σε πλαστικό χειρουργό για να βελτιώσει σημεία της εμφάνισής της που την ενοχλούσαν. Τα «ψωμάκια» στην περιφέρειά της ήταν πολύ... μεσογειακά. Γι΄ αυτό η κυρία Διονυσία Κατσίρα, αισθητικός το επάγγελμα, αποφάσισε να τα αφαιρέσει με μια νέα αναίμακτη μέθοδο. «Δεν ήθελα να μπω στο χειρουργείο. Εμαθα για τη μέθοδο αυτή- με ραδιοσυχνότητες συρρικνώνουν τα λιποκύτταρααπό φίλες μου που την είχαν δοκιμάσει και ήταν ευχαριστημένες» λέει η ίδια. Η 30λεπτη διαδικασία της θεραπείας ήταν ευχάριστη. Ισως να βοηθούσε και η σκέψη ότι σε μισή ώρα θα απαλλασσόταν από τα ψωμάκια που, όπως λέει: «Από μικρό κορίτσι με έκαναν να αισθάνομαι άβολα για την εμφάνισή μου». Οση ώρα διαρκούσε η διαδικασία η κυρία Κατσίρα ένιωθε μια ευχάριστη ζέστη. Δεν χρειάστηκε να παραμείνει στο νοσοκομείο. Μάλιστα μετά τη θεραπεία πήγε κατευθείαν στη δουλειά της. Τα αποτελέσματα έγιναν αισθητά ύστερα από τρεις ημέρες. «Μου κόστισε περίπου 300 ευρώ η συνεδρία. Ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να χρειαστούν ακόμη και τέσσερις συνεδρίες για καλύτερο αποτέλεσμα» .


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2063 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Φεβρουαρίου 2009, 00:07:19
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
9948 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Σεπτεμβρίου 2016, 20:27:03
από Αρχίατρος
0 Απαντήσεις
2015 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Μαρτίου 2017, 19:09:55
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
14290 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Μαρτίου 2017, 10:40:11
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
11806 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Νοεμβρίου 2018, 19:12:52
από nart