Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 10:21:02

Αποστολέας Θέμα: The Future of Family Medicine  (Αναγνώστηκε 52924 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

1 Απριλίου 2008, 10:01:38
Αναγνώστηκε 52924 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
The Future of Family Medicine

RESULTS The project identified core values, a New Model of practice, and a process for development, research, education, partnership, and change with great potential to transform the ability of family medicine to improve the health and health care of the nation. The proposed New Model of practice has the following characteristics: a patient-centered team approach; elimination of barriers to access; advanced information systems, including an electronic health record; redesigned, more functional offices; a focus on quality and outcomes; and enhanced practice finance. A unified communications strategy will be developed to promote the New Model of family medicine to multiple audiences. The study concluded that the discipline needs to oversee the training of family physicians who are committed to excellence, steeped in the core values of the discipline, competent to provide family medicine’s basket of services within the New Model, and capable of adapting to varying patient needs and changing care technologies. Family medicine education must continue to include training in maternity care, the care of hospitalized patients, community and population health, and culturally effective and proficient care. A comprehensive lifelong learning program for each family physician will support continuous personal, professional, and clinical practice assessment and improvement.

Ultimately, systemwide changes will be needed to ensure high-quality health care for all Americans. Such changes include taking steps to ensure that every American has a personal medical home, promoting the use and reporting of quality measures to improve performance and service, advocating that every American have health care coverage for basic services and protection against extraordinary health care costs, advancing research that supports the clinical decision making of family physicians and other primary care clinicians, and developing reimbursement models to sustain family medicine and primary care practices.

“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

2 Απριλίου 2008, 10:02:49
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δυστυχώς, στις ΗΠΑ δεν υπάρχει κανένας περιορισμό πλην του χρήματος και των δικηγόρων. Και δεν ξέρω τι θα αλλάξει προς το συμφέρον του κάθε πολίτη εάν δεν βρεθεί χρηματοδότης. Προχθές είχε μια ωραία ταινία αν και λίγο τραβηγμένη το Star με τα μοντέλα ελεγχόμενης περίθαλψης και την ιστορία της γιατρού Pino.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

3 Απριλίου 2008, 23:06:52
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
The Future Direction of General Practice (UK)
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

11 Ιουνίου 2010, 12:45:23
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Προς: Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Κυρία Υπουργέ,

Στην σχετικά πρόσφατη συνάντησή μας, σας εκθέσαμε κάποια ζητήματα και θεωρήσαμε ότι σας πείσαμε για την λογική και το δίκαιο των αιτημάτων μας, που γνώμονα έχουν όχι απλά τα στενά συμφέροντα του κλάδου μας αλλά και γενικά τον εξορθολογισμό και την οικονομία του ΕΣΥ.

Δυστυχώς, βλέπουμε ότι μείναμε στα λόγια. Εξακολουθείτε να μην καταλαβαίνετε ότι η ΟΕΝΓΕ δε μπορεί και δεν πρέπει να είναι ο –μοναδικός μάλιστα – συζητητής σας σε θέματα Κέντρων Υγείας και ΠΦΥ. Είναι σαφές ότι οι συνάδελφοι νοσοκομειακοί γιατροί ούτε ξέρουν αλλά και ούτε εκτιμούν το έργο μας, θεωρώντας με ξεκάθαρη νοσοκομειοκεντρική αντίληψη ότι αυτή η αλόγιστη σπατάλη του τομέα υγείας της Ελλάδας είναι δυνατό να συνεχισθεί εις το διηνεκές.

Επιπρόσθετα, θεσμικά ζητήματα που σας θέσαμε, Εξεταστικές Επιτροπές, Επιτροπή ΠΦΥ του ΚΕΣΥ, Θεσμός Γενικού/Οικογενειακού Ιατρού, Ιατρικές πράξεις, Επίδομα             τροφής ιατρών Κέντρων Υγείας, Τοπική Αυτοδιοίκηση και ΠΦΥ «Καλλικράτης», Νομοθετική καθιέρωση του Συντονισμού Εκπαίδευσης της ειδικότητάς μας, Πρόγραμμα ειδίκευσης στη Γενική Ιατρική, Αξιολόγηση μονάδων ΠΦΥ  και άλλα, παραμένουν άλυτα και, ενώ περιμέναμε να μας καλέσετε για να στελεχώσουμε Ομάδα Εργασίας για την ΠΦΥ, διαβάζουμε ότι έχετε ήδη έτοιμο σχετικό Νομοσχέδιο, την πατρότητα και τα επί μέρους θέματα του οποίου αγνοούμε παντελώς.

Τέλος, πρέπει να σας δηλώσουμε ότι οι προβεβλημένες στον τύπο διαθέσεις σας για τις εφημερίες, δεν γνωρίζουμε ποιές επιπτώσεις θα έχουν στα νοσοκομεία, όμως τα Κέντρα Υγείας στην συντριπτική τους πλειοψηφία θα αδυνατούν να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση με βαριές συνέπειες στην υγεία αλλά και στην ίδια τη ζωή των κατοίκων της υπαίθρου.

Είναι σαφές ότι δεν είναι δυνατό να παραμείνουμε αδιάφοροι όταν ακόμη κι αυτό το μισό οικοδόμημα της ΠΦΥ κατεδαφίζεται. Ζητούμε συνάντηση μαζί σας αλλά και με την συμμετοχή και των δύο Γεν. Γραμματέων (κ.κ. Δημόπουλου και Πολύζου) στις 22 ή 23 Ιουνίου προκειμένου να αποφευχθούν απρόβλεπτες συνέπειες.

« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιουνίου 2010, 13:29:51 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

11 Ιουνίου 2010, 17:06:55
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

eliastheod


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Προς: Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Κυρία Υπουργέ,

.... Είναι σαφές ότι οι συνάδελφοι νοσοκομειακοί γιατροί ούτε ξέρουν αλλά και ούτε εκτιμούν το έργο μας, θεωρώντας με ξεκάθαρη νοσοκομειοκεντρική αντίληψη ότι αυτή η αλόγιστη σπατάλη του τομέα υγείας της Ελλάδας είναι δυνατό να συνεχισθεί εις το διηνεκές.

....
Είναι σαφές ότι δεν είναι δυνατό να παραμείνουμε αδιάφοροι όταν ακόμη κι αυτό το μισό οικοδόμημα της ΠΦΥ κατεδαφίζεται. Ζητούμε συνάντηση μαζί σας αλλά και με την συμμετοχή και των δύο Γεν. Γραμματέων (κ.κ. Δημόπουλου και Πολύζου) στις 22 ή 23 Ιουνίου προκειμένου να αποφευχθούν απρόβλεπτες συνέπειες.




   δηλαδή αν κατάλαβα καλά, οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι υπεύθυνοι για "την αλόγιστη σπατάλη στον τομέα της υγείας της Ελλάδας", ενώ εμείς της πρωτοβάθμιας είμαστε της οικονομίας !!
Να το ακούν κάτι φοβεροί τύποι, εργασιομανείς,(εννοώ, ότι το μόνο που προσφέρουν είναι να κλείνουν κανένα ξεχασμένο αναμμένο φως κατά τη διάρκεια της μέρας...) που έχω γνωρίσει τα χρόνια, που δουλεύω στα Κ.Υ , να φουσκώνουν τα στήθη τους από περιφάνεια...
   αυτό το 22 ή 23 και όχι 24 δεν το κατάλαβα

11 Ιουνίου 2010, 19:21:43
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
ΕΛΕΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΦΥ! Έννοιες ασύμβατες έως αντιθετικές.
Όταν παιζόταν το στοίχημα για την ΠΦΥ και το ρόλο των Γ.Ι. η ΕΛΕΓΕΙΑ πουλούσε συνέδρια και γκλαμουριά,
αλλά και εξοβέλιζε κάθε φωτεινό μυαλό που δεν πήγαινε με τα νερά της αώνειας ηγεσίας.
20 χρόνια έχετε δει κανάνα δημόσιο κείμενο της ΕΛΕΓΕΙΑ γαι την ΠΦΥ?

14 Ιουνίου 2010, 22:39:56
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Άλλη μια ανακοίνωση για το ίδιο θέμα:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το ποτήρι ξεχείλισε. Το Υπουργείο Υγείας, παρά τις υποσχέσεις της Υπουργού στην κοινή αντιπροσωπεία ΕΛΕΓΕΙΑ και Ένωσης, προχώρησε μέτρα που αποκεφαλίζουν - διαλύουν περαιτέρω το εισόδημα μας και οδηγούν τα Κέντρα Υγείας σε μαρασμό.

Διάφοροι ανευθυνουπεύθυνοι κομματικοί καρεκλοκένταυροι απεργάζονται νομοσχέδιo για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΣ. Βλέπουμε λοιπόν συνεντεύξεις Τύπου της Υπουργού και λοιπά δημοσιεύματα να μεταβάλουν τις εφημερίες σ’ ένα επίδομα. Αυτό και μόνο δείχνει τις προθέσεις τους.

Πρώτον: οι εφημερίες που υπολόγισαν δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση τις μονάδες μας σε 24ωρη βάση (άρα θα μας υποχρεώσουν λόγω του επιδόματος να τις καλύψουμε αμισθί) και

Δεύτερον: Γνωρίζουμε πολύ καλά τί σημαίνει “επίδομα”. Σημαίνει διαχρονικό εκφυλισμό και περικοπές του, αφού δεν θα είναι πια συνδεδεμένο αναλογικά με το μισθό μας, όπως είναι τώρα οι εφημερίες μας.

Πέρα από αυτά, σιγή και αοριστίες. Το ΙΚΑ θα μπει στο ΕΣΥ, θα κατατεθεί νομοσχέδιο ΠΦΥ, θα γίνει ( ; ) Οικογενειακός γιατρός και διάφορα άλλα, που ακούμε κάθε προεκλογική περίοδο από τα μπαλκόνια.

Φτάνει πια! Κουβέντα δεν γίνεται για αξιοκρατία στο χώρο της υγείας, κουβέντα δεν γίνεται για εκπροσώπηση της ΠΦΥ στο ΚΕΣΥ, κουβέντα δεν γίνεται για αναμόρφωση της εκπαίδευσης στην ειδικότητα, κουβέντα δεν γίνεται για την απεξάρτηση των μονάδων ΠΦΥ από τα νοσοκομεία, δεν γίνεται ακόμη κουβέντα για κατάφορες αδικίες όπως το επίδομα τροφής των ΚΥ που αναίσχυντα μας παρακρατήθηκε και μάλιστα αναδρομικά.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ Π.Φ.Υ, ΣΕ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 ΚΑΙ ΩΡΑ: 12:00
ΦΟΡΑΜΕ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

15 Ιουνίου 2010, 16:08:53
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


The Future of Family Medicine: Οπλίτες ιατροί στα ΚΥ!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το άνοιγμα των στρατιωτικών νοσοκομείων στους πολίτες ανακοίνωσε, σήμερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Τα νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα διαθέτουν πλέον κλίνες μέσω του ΕΚΑΒ στο ΕΣΥ, θα επεκτείνουν τη λειτουργία τους σε ολοήμερη και θα καλύπτουν εκτός από τους εν ενεργεία στρατιωτικούς και τους απόστρατους, όπως και το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου.

Παράλληλα, οι οπλίτες ιατροί και το στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό που υπηρετεί σε μονάδες της περιφέρειας, θα προσφέρει υπηρεσίες και στα Κέντρα Υγείας.  :o => ::) => :D

Όπως ανακοινώθηκε, επίσης, τα χρέη προς προμηθευτές των στρατιωτικών νοσοκομείων ανέρχονται σε 255 εκατομ. ευρώ. Ωστόσο κινούνται σε μικρότερο βάθος χρόνου σε σχέση με τα πολιτικά νοσοκομεία.

Ο κ. Βενιζέλος απαντώντας για άλλο θέμα, καταδίκασε τη διάθεση του θωρηκτού Αβέρωφ για κοινωνικές εκδηλώσεις, χαρακτηρίζοντάς το "προκλητικό γεγονός" και "βαριά προσβολή" στην πατριωτική ευαισθησία. Σημείωσε, επίσης, ότι η Ένορκη Διοικητική Εξέταση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο για καταλογισμό ευθυνών και σε άλλα πρόσωπα, πέραν του διευθυντή του μουσείου, ο οποίος αποστρατεύτηκε.
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Ιουνίου 2010, 19:31:33 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

15 Ιουνίου 2010, 20:39:27
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
εεεεε ρεεεε...και φαντάσου λέει το πρωί στο ΚΥ να κάνουμε έπαρση σημαίας και το μεσημέρ πριν αναλάβει ο ΑΥΔΜ...εεεε,σορρυ,ο εφημερεύων ήθελα να πω να κάνουμε αναφορά στον προαύλιο χώρο με οπλο-κράνος εξάρτηση....
Αντρες!!!!Προσο-χή!!!!
+

15 Ιουνίου 2010, 22:18:49
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράλληλα, οι οπλίτες ιατροί και το στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό που υπηρετεί σε μονάδες της περιφέρειας, θα προσφέρει υπηρεσίες και στα Κέντρα Υγείας.

Μακάρι να γίνει αυτό. Είναι χίλιες φορές καλύτερο να αξιοποιείς τους ιατρούς (και όχι μόνο) εκεί που υπάρχουν ανάγκες και όχι να χάνουν το χρόνο τους άδικα σε αυτό το κοινωνικό καταφύγιο που λέγεται στρατος ξηράς.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
107 Απαντήσεις
420851 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Μαρτίου 2023, 07:44:22
από Argirios Argiriou
3 Απαντήσεις
18581 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Αυγούστου 2018, 22:30:56
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
43405 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Ιανουαρίου 2016, 07:28:39
από deleteduser
0 Απαντήσεις
2107 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Νοεμβρίου 2016, 21:55:17
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
32489 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Ιουλίου 2018, 01:02:06
από Argirios Argiriou