ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Καθορισμός ποσοστών συμμετοχής ασφαλισμένων
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςta σκιαγραφικα εχω την εντιπωση ειναι με 10%
--- Τέλος παράθεσης ---
Σωστό.
Από ΦΕΚ "Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) και Καθορισμός αμοιβών των με σύμβαση θεραπευτών γιατρών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.":
Άρθρο 9: Οι σκιαγραφικές ουσίες αποζημιώνονται από το Ταμείο ως εξής: α) στις περιπτώσεις κατά τις οποίες είναι εκ των προτέρων γνωστό ότι απαιτείται σκιαγραφική ουσία για την πραγματοποίηση της εξέτασης ο γιατρός θα αναγράφει σε συνταγή τη σκιαγραφική ουσία, στη συνήθη για την εξέταση ποσότητα, την οποία ο ασφαλισμένος θα εκτελεί σε φαρμακείο της προτίμησής του και θα προσκομίζει τη σκιαγραφική ουσία στο συμβεβλημένο εργαστήριο στο οποίο παραπέμπεται για εξέταση, β) στις περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν είναι δυνατή η έκδοση συνταγής τότε η απόδοση δαπάνης αγοράς της σκιαγραφικής ουσίας είναι δυνατή εφόσον το τιμολόγιο ή απόδειξη αγοράς έχει εκδοθεί στο όνομα του ασφαλισμένου και έχει επικολληθεί η ταινία γνησιότητας της σκιαγραφικής ουσίας. Η συμμετοχή του σφαλισμένου καθορίζεται στο 10%.
Γιώργος Κανελλόπουλος:
1. Άλλη σημαντική αλλαγή: Οι νεφροπαθείς υπό αιμοκάθαρση παύουν να εντάσσονται στο 0% για όλα τα φάρμακα. Χωρίς συμμετοχή μόνο τα φάρμακα της νεφρικής ανεπάρκειας. Στο παλιό ΦΕΚ ήταν δίπλα στους μεταμοσχευθέντες κ παρα/τετρα-πληγικούς.
2. Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝαι, αλλά πόσα είναι τα φάρμακα που έχουν ως ένδειξη "Βαλβιδοπάθεια"; Το Sintrom είναι ένα. Άλλο;
--- Τέλος παράθεσης ---
Με έχει προβληματίσει κι εμένα. Μήπως δεν πρέπει να συνταγογραφούμε τα αντιυπερτασικά με 10% για βαλβιδοπάθεια; Μήπως να ξεκινήσουμε τώρα με πρόφαση την εν λόγω αλλαγή συμμετοχών;
3. Αν κάποιος έχει συγκεντρώσει τις αλλαγές σε λίστα, ας την ανεβάσει. (Θα το έκανα, αλλά είμαι σε αποσύνθεση αδείας ;D )
EzeΤΡΟΛ:
--- Παράθεση από: Βασίλης Παπαδόπουλος ---Με έχει προβληματίσει κι εμένα. Μήπως δεν πρέπει να συνταγογραφούμε τα αντιυπερτασικά με 10% για βαλβιδοπάθεια; Μήπως να ξεκινήσουμε τώρα με πρόφαση την εν λόγω αλλαγή συμμετοχών;
--- Τέλος παράθεσης ---
Τα αντιυπερτασικά αν κοιτάξουμε στον ΕΟΦ έχουν ως ένδειξη "Ιδιοπαθής Υπέρταση" και όχι Βαλβιδοπάθεια ή Καρδιακή Ανεπάρκεια ή Στεφανιαία Νόσο (πλην ραμιπρίλης) ή ΧΝΑ ή ΑΕΕ ή Διαχωριστικό Ανεύρυσμα Αορτής ή ... ή ... ή.
Ως εκ τούτου: Αντιυπερτασικά = 25%
KERASIDISN:
έχει κάποιος συνάδελφος το ΦΕΚ ?
Denominator:
Εγγραφή ή Είσοδοςέχει κάποιος συνάδελφος το ΦΕΚ ?
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγγραφή ή Είσοδος
Δείτε το συνημμένο .pdf
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση