ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Καθορισμός ποσοστών συμμετοχής ασφαλισμένων

<< < (34/175) > >>

GirousisN:
Μία σημαντική εναλλακτική λύση για μειωμένο ποσοστό συμμετοχής (0%) σε πολλούς ασθενείς μας είναι οι πρωτοεμφανιζόμενες κατηγορίες της ΧΝΝ σταδίου 2 και 3.Πρακτικά σε GFR<59 ml/min μπορούμε να γράφουμε όλα τα αντιυπερτασικά φάρμακα με 0%.Με τους τύπους υπολογισμού της GFR αυτό ισχύει για την πλειονότητα ασθενών >70 ετών.

Γ Παπαγεωργίου:
Εγώ λέω να τα γράφουμε ΟΛΑ μα ΟΛΑ με 25% συμμετοχή μέχρι να αποφασίσουν και οι ίδιοι με τι τελικά ποσοστό θέλουν να τα γράφουμε…

…γιατί όπως λέει και το διαφημιστικό γνωστής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας

…ρε παιδιά ελάτε να οργανωθούμε να κάνουμε μια ...συνταγογράφηση της προκοπής!!!

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜία σημαντική εναλλακτική λύση για μειωμένο ποσοστό συμμετοχής (0%) σε πολλούς ασθενείς μας είναι οι πρωτοεμφανιζόμενες κατηγορίες της ΧΝΝ σταδίου 2 και 3.Πρακτικά σε GFR<59 ml/min μπορούμε να γράφουμε όλα τα αντιυπερτασικά φάρμακα με 0%.Με τους τύπους υπολογισμού της GFR αυτό ισχύει για την πλειονότητα ασθενών >70 ετών.

--- Τέλος παράθεσης ---

Φίλε, είπατε φανερά αυτό που φοβόμουν στα κρυφά.

Όμως τα αντιυπερτασικά δεν έχουν ως εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ ένδειξη τη ΧΝΑ. Επομένως, δεν μπορούν να περιληφθούν κάτω από την ομπρέλα της ΧΝΑ και θα συνταγογραφηθούν υπό την ένδειξη "Ιδιοπαθής Υπέρταση" με 25% και σε αυτή την μερίδα των ασφαλισμένων.

Από ιατρικής άποψης συμφωνώ και επαυξάνω ότι πρέπει οι ασθενείς με ΧΝΑ να κρατούν ρυθυμισμένη την πίεσή τους. Αλλά από λογιστικής άποψης, είμαι υποχρεωμένος να τηρήσω τους κανόνες του παιχνιδιού όπως τους θέτει ο ΕΟΠΥΥ και ο εκάστοτε Βουδούρης που τον διοικεί, είτε μου αρέσει είτε όχι. Και η συνταγογράφηση των φαρμάκων αποζημιώνεται μόνο όταν γίνεται εντός των εγκεκριμένων από τον ΕΟΦ ενδείξεων τους, είτε μου αρέσει είτε όχι. Άρα αντιυπερτασικό=ιδιοπαθής υπέρταση=25%. (Μόνη εξαίρεση α-MEA ήταν με τα παλιά ποσοστά η ραμιπρίλη που είχε καταφέρει να πάρει ένδειξη για ΣΝ και πάλαι ποτέ συνταγογραφούνταν με 10%).

Αλλιώς και οι ασφαλισμένοι με ΣΔ πρέπει επίσης να κρατούν χαμηλά την πίεσή τους, οπότε πρέπει και σ΄αυτούς τα αντιυπερτασικά να γίνουν 10% και πάει λέγοντας.

Harper:
οκ @Διακοσμητη!
Πες την αληθεια...παραδεξου το...
Εισαι ο Λοβερ που μπιανει στο φορουμ με ψευδωνυμο... ;D
Ετσι δεν ειναι?

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπανήλθε:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---

Α... πλάκα μας κάνουν;
@ all: Όποιος το πετύχει, ας κάνει ένα print screen να το δείξει και στους άλλους.

Το μόνο που έμεινε σταθερό είναι η "Νόσος Grohn" ...Γκκρρρ...  >:(

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση