ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Καθορισμός ποσοστών συμμετοχής ασφαλισμένων
D-Michalis:
Δεν ξέρω αν όλο αυτό είναι «μπάχαλο» ή αν είναι τροχοδρόμηση για συμμάζεμα. Ξέρω όμως ότι:
1. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους του ΕΟΦ που παρά την δραματική μείωση χρηματοδότησης και την κατά 40% μείωση του προσωπικού, κατάφεραν να συντάξουν ένα τέτοιο κατάλογο, τη στιγμή που σε όλες τις υπηρεσίες η κλασική αντίδραση είναι «με τόσα που παίρνω πιά να πάνε να γ… Δεν κάνω τίποτε».
2. Εγώ βρίσκω τον κατάλογο αυτό πολύ χρήσιμο και πρακτικό. Και κυρίως μου λύνει τα χέρια για το τι θα γράφω, χωρίς να προσπαθώ να εξηγώ τα ανεξήγητα στους ασθενείς. Απλά, θα κάνω «αναζήτηση» το σκεύασμα που δεν ξέρω ή αμφιβάλω για το με ποιο ποσοστό γράφεται και θα βλέπω αν υπάρχει στην λίστα με την ένδειξη που το παίρνει ο άρρωστος. Αν δεν υπάρχει, τότε, ή δεν συμπεριλαμβάνεται στα της νόσου, ή είναι με 25%.
Με απλά λόγια, αφού δεν βρίσκω ινσουλίνες στον διαβήτη τύπου ΙΙ με 10%, σημαίνει ότι το κράτος δεν θέλει να δίδει στον διαβήτη τύπου ΙΙ ινσουλίνες με 10%. Αφού εγώ ως γιατρός θέλω να του δώσω ινσουλίνη –και επιστημονικά δικαιούμαι- θα τις γράψω με 25%. (δε λέω ότι είναι δίκαιο ή άδικο. Δεν το κρίνω ως γιατρός. Λέω ότι εγώ αυτό καταλαβαίνω ως υφιστάμενο νομικό πλαίσιο συνδυαστικά με το σχετικό ΦΕΚ και την λίστα του ΕΟΦ).
Ίσως όλα αυτά τα σκευάσματα και ουσίες (ή κάποια από αυτά) που συζητάμε το προσθέσουν στην πορεία. Αυτά όμως που έχουμε τώρα είναι αυτά των παρόντων καταλόγων και με αυτά οφείλουμε να κινηθούμε.
Για μένα διαδικαστικά είναι πολύ απλά τα πράγματα αν ακολουθήσουμε τον κατάλογο αυτό. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ αδιαφορώντας για το αν και πότε ο ΕΟΠΥΥ θα εκδώσει κάτι σχετικό γι’ αυτό.
Τέλος, για να διευκολύνω τον εαυτό μου στην αναζήτηση –αλλά και την μελέτη- του καταλόγου, ενοποίησα τα δύο αρχεία xls (αρχικό και συμπληρωματικό) και «άνοιξα» ή / και συγχώνευσα τα κελιά που στριμώχνονταν τα κείμενα και δεν διαβάζονταν, δημιουργώντας το αρχείο pososta eof 23-4-2012.xls το οποίο και επισυνάπτω για όποιον ενδιαφέρεται.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δημήτρη, ευχαριστούμε για το χρήσιμο αρχείο που έφτιαξες.
Επειδή προβλέπω πολλές τροποποιήσεις και προσθήκες, ελπίζω να βοηθήσεις και στα updates του αρχείου σου!
Δε μπορεί να λείπουν οι ινσουλίνες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ, τα κορικοστεροειδή και οι β2 διεγέρτες από ΧΑΠ, να αναφέρει μόνο ανταγωνιστές υποδοχέων αγγειοτενσίνης στη βαλβιδοπάθεια και ο κατάλογος να περιέχει μόνο α-ΜΕΑ!
EzeΤΡΟΛ:
Και φυσικά η καφετιέρα σέρνεται και σήμερα, καθιστώντας αδύνατη την έκδοση οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συνταγής.
EzeΤΡΟΛ:
Ανησυχίες και φόβοι για μπαράζ απόρριψης συνταγών στο στρατόπεδο των φμφ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Απρίλιος 24, 2012 από Anonymous (mypharm.gr)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΙΑ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΓΙΑ ΛΑΘΗ, ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ, ΔΟΣΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ;
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑνησυχίες και φόβοι για μπαράζ απόρριψης συνταγών στο στρατόπεδο των φμφ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Απρίλιος 24, 2012 από Anonymous (mypharm.gr)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΙΑ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΓΙΑ ΛΑΘΗ, ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ, ΔΟΣΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ;
--- Τέλος παράθεσης ---
Και θα είναι απόλυτα φυσιολογικό όταν έχουν έγγραφα που λένε ότι δεν θα αποζημιώνονται συνταγές με σκευάσματα εκτός ενδείξεων.
Όταν λοιπόν βλέπουν πχ γενόσημα ομεπραζόλης στα 40mg που έχουν αναλογικά τιμή μεγαλύτερη κι από του losec και δίνονται για γαστροπροστασία ενώ η μόνη ένδειξη για 40mg ημερήσια δόση ομεπραζόλης είναι το γαστροδωδεκαδακτυλικό έλκος, και την εκτελούν αυτή συνταγή ρισκάρουν. Προφανώς κάποιοι που θα πέσουν στον έλεγχο θα την πληρώσουν και δεν θα πληρωθούν....
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση