ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Καθορισμός ποσοστών συμμετοχής ασφαλισμένων

<< < (92/175) > >>

Δ. Κουναλάκης:
Προσωπικά, θεωρώ ότι εν έτη 2012 η προοδευτικότητα δεν πρέπει να μετριέται με δηλώσεις και παλικαρισμούς άνευ ουσίας.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, μέτρα όπως χαμηλότερα ποσοστά συμμετοχής ανά νόσο ή πολιτικές ακροβασίες της μορφής του ΕΚΑΣ πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσουν.
Χθες είχα έναν ασθενή που τα φάρμακα του, για προβλήματα που πραγματικά έχει και που ο ίδιος κάνει ότι μπορεί, (πχ πόσους διαβητικούς με ιδανικό βάρος έχετε δει; ) κοστίζουν ένα σημαντικό μεγάλο μέρος της σύνταξης του. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται το ίδιο με κάποιον που παίρνει απλά ένα A-MEA σε ένα αναδιανεμητικό σύστημα ασφάλισης. Υπάρχουν σήμερα τα εργαλεία για να μπορέσει να υπάρχει σωστή υποστήριξη των ανθρώπων που έχουν προβλήματα υγείας και αυτό να γίνεται εξατομικευμένα.

Δυστυχώς, ζούμε σε μια χώρα που η πρόοδος είναι άγνωστη σαν είδος για όλους τους έχοντες πολιτικές θέσεις.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜην είσαι "δικομανής"-"επιτροπομανής"

--- Τέλος παράθεσης ---

Εγώ δεν είμαι. Το βαλκανικής υποκουλτούρας, με κύρια γνωρίσματα την ασχετοσύνη, την κατσιβελοσύνη και τον σιχαμένο ελληνιζμό κράτος μας όμως, είναι.

--- Τέλος παράθεσης ---
Βασικά, πλέον δεν θα έχει το προσωπικό-πόρους να δικομανίζει....

Harper:
2 επισημανσεις-αποριες(ενδεχομενως να εχουν ξανατεθει)

1.Στη ΧΑΠ το ιπρατροπιο εχει συμμετχοη 10%
                          Οι β2 διεγερτες εχουν συμμετοχη (αφου δεν αναφερονται στη λιστα) 25 %.Οκ?

Το BEROVENT ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...ΜΕ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΕΙΤΑΙ?

2.Οι ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΟΙ-ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΟΙ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ δικαιουνται συμμετοχη 00%.Αναφερεται και στη νεα υπουργικη απόφαση
Στις λιστες του ΕΟΦ δεν αναφερονται ΚΑΘΟΛΟΥ
Οποτε τους συνταγογραφουμε με 25%?

Με βαση την υπουργικη αποφαση "ο ΕΟΦ αναλαμβανει την ευθυνη συνταξης καταλογου(μπλα,μπλα) ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΖΟΝΤΑΣ στο καθε φαρμακο το ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ[/b[/u]]".
Επομενως ο ΕΟΦ δεν αποφασιζει για τις συμμετοχες αλλα αντιστοιχει τις προβλεπομενες απο την υπουργικη απόφαση

Με άλλα λογια -οπως το αντιλαμβανομναι προσωπικα-ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΕΟΦ!!!

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Jack
Berovent (δεν είναι στη λίστα): 25%

Παραπληγικοί -  Τετραπληγικοί - Μεταμοσχευθέντες: Όλα τα φάρμακα. (Τι να γράψουν στις λίστες; )
Εργατικά ατυχήματα: Η αγωγή εξαρτάται από το είδος του ατυχήματος και την απαιτούμενη θεραπεία. Τι να γράψουν στις λίστες;
Κύηση: Εκτός από τις κλασσικές αγωγές (σίδηρος, ασβέστιο κλπ) μπορεί να απαιτείται πλήθος φαρμάκων ανάλογα με την περίπτωση. Τι να γράψουν στις λίστες;
Εμβόλια στο πρόγραμμα εθνικού εμβολιασμού: Αυτά τα έγραψαν, ίσως γιατί ήταν λίγα. (Κυκλοφορούν εμβόλια εκτός προγράμματος εθνικού εμβολιασμού; ).

Denominator:
Επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω το εξής, με αφορμή μία ανέκαθεν απορία μου σε σχέση με τους ξύλινους όρους των ΦΕΚ:
Όπως γνωρίζουμε ο διαβήτης τύπου ΙΙ μπορεί να καταστεί ινσουλινοεξαρτώμενος στο τελικό του στάδιο, που σημαίνει ότι ακόμη και η βραχυπρόθεσμη επιβίωση του ασθενή εξαρτάται από τη χορήγηση ινσουλίνης.
Με τι ποσοστό γράφουμε τις ινσουλίνες στον ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη τύπου ΙΙ;

EzeΤΡΟΛ:
Με τις τρίμηνες που έχουν ήδη εκδοθεί τί γίνεται;

Να υποθέσω ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η ακύρωσή τους και η έκδοση νέων;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση