ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Καθορισμός ποσοστών συμμετοχής ασφαλισμένων
parpar:
δεν το ειχα προσεξει.......
αν δεν ειναι στη λιστα τοτε πιθανοτατα ναι με 25% μεχρι τουλαχιστον να βγει νεα συμπληρωματικη
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Σήμερα (αντ)έγραψα σε ασθενή με χρόνια ηπατίτιδα Β tb Baraclude (Entecavir) 1 mg bt I (ένα) 1x1 για ένα μήνα με γνωμάτευση ηπατολόγου από Ιπποκράτειο Αθηνών.
Μέχρι τώρα ήταν άνευ συμμετοχής. Άλλωστε και το νέο ΦΕΚ έχει την χρόνια ηπατίτιδα Β στην κατηγορία του 0%.
Το σκεύασμα δεν είναι στη λίστα του ΕΟΦ στην κατηγορία άνευ συμμετοχής για χρόνια ηπατίτιδα Β.
Επομένως συμμετοχή 25%.
Ως φάρμακο υψηλού κόστους παραπομπή σε φαρμακείο ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ στην περιοχή μου) και δεν πληρώνει συμμετοχή βάσει κανονισμού του ΕΟΠΥΥ.
Αν του βάλουν κανένα "Στερούμεθα" τι γίνεται;
Λιανική τιμή: 450 ευρώ. Πληρώνει 112 ευρώ;
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣήμερα (αντ)έγραψα σε ασθενή με χρόνια ηπατίτιδα Β tb Baraclude (Entecavir) 1 mg bt I (ένα) 1x1 για ένα μήνα με γνωμάτευση ηπατολόγου από Ιπποκράτειο Αθηνών.
Μέχρι τώρα ήταν άνευ συμμετοχής. Άλλωστε και το νέο ΦΕΚ έχει την χρόνια ηπατίτιδα Β στην κατηγορία του 0%.
Το σκεύασμα δεν είναι στη λίστα του ΕΟΦ στην κατηγορία άνευ συμμετοχής για χρόνια ηπατίτιδα Β.
Επομένως συμμετοχή 25%.
Ως φάρμακο υψηλού κόστους παραπομπή σε φαρμακείο ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ στην περιοχή μου) και δεν πληρώνει συμμετοχή βάσει κανονισμού του ΕΟΠΥΥ.
Αν του βάλουν κανένα "Στερούμεθα" τι γίνεται;
Λιανική τιμή: 450 ευρώ. Πληρώνει 112 ευρώ;
--- Τέλος παράθεσης ---
Διαμαντή, αυτό που λες με έχει απασχολήσει κι εμένα γιατί έχω ανάλογη περίπτωση με tb Sebivo.
Αν γράψουν το "στερούμεθα", εκτιμώ ότι θα πρέπει να γραφεί καινούργια συνταγή που στα σχόλιά της να αναφέρει "επανάληψη συνταγής νούμερο τάδε λόγω αλλαγής ποσοστού από 0% σε 25% καθώς το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ έβαλε "στερούμεθα".
Βέβαια το ποσοστό 0% στη ΧΕΗ-Β ορίζεται από ΦΕΚ ενώ το 25% τεκμαίρεται βάσει μίας εγκυκλίου του ΕΟΦ (που βέβαια προβλέπεται πάλι από ΦΕΚ και επομένως έχει ισχύ ΦΕΚ).
Το γνωστό μοναδικό παγκοσμίως φαινόμενο της αλληλοαναίρεσης νομικών διατάξεων...
Υ.Γ. Καλό θέμα για ψηφοφορία...
spyros:
Προσωπικά νομίζω ότι ο ΕΟΦ δεν έχει ΚΑΜΙΑ δικαιοδοσία να τροποποιήσει υπουργική απόφαση. Τα σκευάσματα λοιπόν που έχουν επίσημη ένδειξη (από τον ίδιο τον ΕΟΦ) πχ σε ΧΑΠ ή οστεοπόρωση, τα γράφω με 10% ανεξάρτητα από το αν ο ΕΟΦ (από λάθος ?) δεν τα έχει συμπεριλάβει στις λίστες του. Άντε, να δούμε πότε θα δημοσιεύσουν και εκείνες τις διευκρινίσεις που είπανε...
EDIT: Μίλησα τώρα με την υπέυθυνη του ΕΟΦ (Κα Κατσομύτη). Η ινσουλίνη σίγουρα 0% παντού (και έχει ενημερωθεί και ο ΕΟΠΥΥ). Στη ΧΑΠ θα μπουν κι άλλα σκευάσματα (όσα έχουν επίσημη ένδειξη). Η βιταμίνη D με 10% για οστεοπόρωση (για ασβέστιο δεν ξέρει σίγουρα ακόμα). Είναι (σχεδόν) σίγουρη ότι μέχρι την Παρασκευή, το αργότερο Δευτέρα. θα δημοσιευτούν οι διευκρινίσεις...
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςEDIT: Μίλησα τώρα με την υπέυθυνη του ΕΟΦ (Κα Κατσομύτη). Η ινσουλίνη σίγουρα 0% παντού (και έχει ενημερωθεί και ο ΕΟΠΥΥ). Στη ΧΑΠ θα μπουν κι άλλα σκευάσματα (όσα έχουν επίσημη ένδειξη). Η βιταμίνη D με 10% για οστεοπόρωση (για ασβέστιο δεν ξέρει σίγουρα ακόμα). Είναι (σχεδόν) σίγουρη ότι μέχρι την Παρασκευή, το αργότερο Δευτέρα. θα δημοσιευτούν οι διευκρινίσεις...
--- Τέλος παράθεσης ---
Δίκιο έχετε συνάδελφε...
Την εποχή που το σήμα κινδύνου μεταφέρονταν από κορυφή σε κορυφή με φωτιές σε απομακρυσμένα σημεία, ήταν πιο εύκολη η συνεννόηση των ανθρώπων μεταξύ τους...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση