Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 18:32:10

Αποστολέας Θέμα: Οικονομική κρίση - Ελληνική οικονομία και αξιοπιστία  (Αναγνώστηκε 192719 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

23 Μαρτίου 2010, 19:38:10
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (σύμφωνα με το Bloomberg)
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

24 Μαρτίου 2010, 21:38:03
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Ελευθεροτυπία 24/3/2010
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

29 Μαρτίου 2010, 11:34:55
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (ΤΑ ΝΕΑ)

Ένα βήμα πριν από τη στάση πληρωμών βρίσκεται το Ταμείο Πρόνοιας (ΤΠΔΥ) που καταβάλλει το εφάπαξ στους  δημοσίους υπαλλήλους, όταν τον δικό τους γολγοθά περιμένουν για να ανέβουν 140.000 γυναίκες εργαζόμενες στο  Δημόσιο με τη ρύθμιση- μετά το Πάσχα- για τη σταδιακή εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών- γυναικών από το 2013. 

Σημειωτέον, οι υπάλληλοι έχουν υποστεί κρατήσεις για την καταβολή του εφάπαξ καθ΄όλη τη διάρκεια του εργασιακού βίου τους.
(Τα Εξελόν όμως συνεχίζουν να τιμώνται 281 ευρώ και να καταβάλλονται κανονικά).

« Τελευταία τροποποίηση: 29 Μαρτίου 2010, 12:43:45 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

29 Μαρτίου 2010, 17:32:34
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Με το τοκογλυφικό επιτόκιο 6% δανείστηκε σήμερα 5 δις η Ελ. Μάλλον πάμε κατά δι@όλου...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Απριλίου 2010, 22:26:43
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Kαλή Ανάσταση για όλους!

03 Απρ 2010

Βρείτε λεφτά να πληρώσετε μισθούς.

Του Γιάννη Αγγέλη /  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

«Βρείτε λεφτά να πληρώσετε μισθούς, αν δεν σας φθάνουν αυτά που πήρατε από τον Προϋπολογισμό...». Η εντολή του Υπ. Οικονομικών απευθύνεται στα ΝΠΔΔ.

Οι επερχόμενες εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο μοναδικός λόγος που εξαιρεί τους δήμους από αυτή τη γενικευμένη εντολή του Γ. Παπακωνσταντίνου  προς  όλα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου με την οποία σε... πασχαλινό εορταστικό κλίμα, προετοιμάζεται ο επόμενος γύρος προβλημάτων που λέγεται μισθοδοσία του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η εγκύκλιος είναι αυτή που αφορά την εφαρμογή της απόφασης για τις περικοπές αμοιβών στα ΝΠΔΔ και υπογράφθηκε χθες στο ΓΛΚ αλλά δεν έχει φθάσει ακόμα στους Οργανισμούς οι οποίοι θα πρέπει να την εφαρμόσουν, όπως διευκρίνισε αρμόδιο στέλεχος του ΓΛΚ στο Capital.gr σήμερα το πρωϊ.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με την εγκύκλιο αυτή νομιμοποιεί μια πρωτοφανή κατάσταση όπου  «στις περιπτώσεις που τα εγκριθέντα κονδύλια για μισθοδοσία δεν επαρκούν, η συμπλήρωσή τους να γίνει από τα ίδια έσοδα του φορέα ή τα αποθεματικά του...». Με άλλα λόγια Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, κ.λ.π. που δεν θα τους φθάνουν τα χρήματα του Προϋπολογισμού για να πληρώσουν μισθούς θα πρέπει να πουλήσουν περιουσιακά τους στοιχεία. Και υποχρεώνονται να το κάνουν αυτό χωρίς καμία προετοιμασία ούτε για το πώς ούτε για το ποιος θα αναλάβει αυτή την ευθύνη έναντι των μισθωτών αλλά και του κράτους (αρμόδια υπουργία) απέναντι στο οποίο είναι υπόλογα.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Κ» ο Προϋπολογισμός ήδη αντιμετωπίζει πρόβλημα στην σχέση εσόδων – δαπανών για να καλύψει τους στόχους μείωσης των ελλειμμάτων που έχει δεσμευθεί με το Πρόγραμμα Σταθερότητας (ΠΣΑ) και καταφεύγει πλέον, παρά τις περικοπές αμοιβών και επιδομάτων, για πρώτη φορά σε μεταφορά της ευθύνης πληρωμής μισθών στα αποθεματικά και την περιουσία των ΝΠΔΔ.

Η εικόνα της μέχρι σήμερα κατάστασης έχει επιδεινωθεί περισσότερο από το γεγονός ότι στο ΥΠΟΙΚ προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο οι κοινοτικοί να αναθεωρήσουν και πάλι προς το χειρότερο το έλλειμμα του 2009 πράγμα που θα συμπαρασύρει και το έλλειμμα του 2010. Οι αποκλίσεις για το έλλειμμα του 2009 ενδέχεται μάλιστα να αγγίξουν την μία ποσοστιαία μονάδα (0,9% του ΑΕΠ).

Επιπλέον ο έλεγχος από την τριμερή Επιτροπή (Κομισιόν, ΔΝΤ και ΕΚΤ) μέσα στο δίμηνο Απριλίου – Μαΐου θα καταγράψει το κατά πόσο εφαρμόζεται επιτυχώς το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης προκειμένου να συνταχθεί η Έκθεση του Μαΐου με την οποία θα κριθεί η συνέπεια της ελληνικής κυβέρνησης στις διαδικασίες της επιτήρησης.

Τα στοιχεία από τις εισροές των εσόδων έχουν ήδη δείξει τάση υστέρησης με αποτέλεσμα το ΓΛΚ να πάρει την ρηξικέλευθη απόφαση να δρομολογήσει  την περικοπή ακόμα και των ανελαστικών δαπανών όπως είναι οι ανάγκες μισθοδοσίας των ΝΠΔΔ.

Στην εγκύκλιο αυτή προς τα ΝΠΔΔ το ΓΛΚ κάνει ένα βήμα περισσότερο και απαγορεύει οποιαδήποτε πρόσθετη αμοιβή αν δεν έχει εξασφαλισθεί προηγουμένως η πληρωμή μέχρι τέλος του έτους, η τακτική  μισθοδοσία υπαλλήλων στην βάση του συνυπολογισμού της περιουσίας κινητής και ακίνητης των ΝΠΔΔ...

Η ενέργεια αυτή του ΥΠΟΙΚ αναμένεται να «χτυπήσει» κυρίως στον χώρο της υγείας και της παιδείας, δηλαδή στα Νοσοκομεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

6 Απριλίου 2010, 16:23:07
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


06/04/2010
Με το καλημέρα, «τρύπα» 1 δισ. στα Ταμεία (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ

Σε μεγάλο βραχνά εξελίσσονται τα Ασφαλιστικά Ταμεία για τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς εκτιμάται ότι θα έχουν «τρύπα» κοντά 1 δισ. ευρώ φέτος.

 Μισό δισ. θα αναζητήσει ο ΟΑΕΕ και 200 εκατ. € το ΝΑΤ Παρότι τα υπουργεία και το σύνολο των φορέων που επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό εμφανίζονται ιδιαίτερα συγκρατημένα, τα Ταμεία φαίνεται να αποκλίνουν των στόχων τους κατά 1 δισ., έναντι 10,2 δισ. ευρώ του προβλεπομένου (μειωμένο κατά 12,4% από τα 11,68 δισ. του 2009). Γεγονός που προκαλεί ανησυχίες στο οικονομικό επιτελείο, το οποίο, καταπώς λένε οι πληφορορίες, αναζητεί τρόπους κάλυψης των πρόσθετων κονδυλίων, τα οποία υπολογίζονται σε:

* 500 εκατ. ευρώ για τον Οργανισμό Απασχόλησης Ελεύθερων Επαγγελματιών (πρώην ΤΕΒΕ, ΤΑΕ κ.λπ.), επιπλέον των 600 εκατ. ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός. Φυσικό επόμενο ήταν η αναζήτηση των πρόσθετων χρημάτων, καθώς στον ΟΑΕΕ περιέκοψαν κατά 44,4% το κονδύλι του 2009, που είχε διαμορφωθεί στα 1.080 εκατ. ευρώ.

* 200 εκατ. ευρώ για το ΝΑΤ, επιπλέον του 1,3 δισ. ευρώ, που προβλέπει ο προϋπολογισμός. Στο συγκεκριμένο Ταμείο δεν υπήρξε περικοπή.

* Αγνωστο παραμένει για την ώρα το πρόσθετο κονδύλι που αναζητείται για τον ΟΑΕΔ, καθώς η διοίκηση του Οργανισμού το διερευνά και αναμένεται να έχει ξεκάθαρη εικόνα τον Μάιο.

Αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών επισήμανε στην «Ε» ότι θα γίνουν τα αδύνατα δυνατά, ώστε το πρόσθετο κονδύλι του 1 δισ. ευρώ, που θα χρειαστεί για τα ασφαλιστικά Ταμεία, να καλυφθεί από το αποθεματικό του προϋπολογισμού, που προέρχεται από την περικοπή κατά 10% των πιστώσεων σε υπουργεία και φορείς κατά μήνα.

Απλήρωτες υποχρεώσεις

Ως προς τα υπουργεία, φαίνεται να ξεπερνιέται ακόμα και ο «σκόπελος» του υπουργείου Υγείας, καθώς τηρείται αυστηρά η πολιτική της «μεγάλης συμπίεσης» των πληρωμών. Αλλωστε, κανόνας έχει γίνει πλέον στο υπουργείο Οικονομικών πως «οι υποχρεώσεις τρέχουν, αλλά δεν πληρώνονται1», όπως έλεγε χαρακτηριστικά αρμόδιος παράγοντας θέλοντας να περιγράψει την τραγικότητα της κατάστασης.

Τα τελευταία γεγονότα δεν αποκλείεται να θέσουν επί τάπητος και το ενδεχόμενο νέων περικοπών στις κρατικές δαπάνες και μάλιστα από τα κλιμάκια του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης που καταφθάνουν στην Αθήνα, προκειμένου να διαπιστώσουν την πορεία του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Ετσι, στα αρνητικά μαντάτα των εσόδων από τον ΦΠΑ, που μειώνονται με ρυθμό 10% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, έρχονται να προστεθούν και αυτά των δαπανών.

Το ΔΝΤ έχει επισημάνει άλλωστε στην κυβέρνηση ότι είναι αδύνατη η επίτευξη του στόχου μείωσης του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ, δηλαδή στο 2,8%, έως τα τέλη του 2012, χωρίς πρόσθετα μέτρα. Δεν είναι τυχαίο ότι απαιτούν πρόσθετη μείωση των κρατικών δαπανών.

Σε αυτά έρχεται να προστεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, και η αναζήτηση δανεισμού από τέσσερις κρατικές εταιρείες: ΟΣΕ (σιδηρόδρομος), ΟΑΣΑ (αστικές συγκοινωνίες Αθήνας), ΕΑΒ (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία) και ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα). Ψάχνουν δάνειο 1,5 δισ. ευρώ για βραχυπρόθεσμες ανάγκες και μάλιστα από τον Απρίλιο. Κι επειδή θέλουν διακαώς την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, έχουν αρχίσει ήδη να ασκούν πιέσεις στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και φαίνονται διατεθειμένες να δανειστούν ακόμα και με επιτόκιο 7%. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι συγκεκριμένες ΔΕΚΟ θα αναζητήσουν πάλι δανεικά κοντά 1 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, ενώ τον Σεπτέμβριο αναμένεται να διογκωθεί η κατάσταση, καθώς στο κυνήγι του δανεισμού εκτιμάται ότι θα μπουν και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις.


1 και οι συνταγές γράφονται, αλλά δεν εξοφλούνται  ;D
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Απριλίου 2010, 16:43:27 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

8 Απριλίου 2010, 18:53:31
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης και της αξιοκρατίας ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε ότι σε απαλλαγές (που καλώς υπάρχουν) πρέπει να υπάρχουν κάποια όρια ώστε να μην καταλήγει πρόκληση για τον απλό πολίτη.

Η εικόνα μιλάει μόνη της....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

9 Απριλίου 2010, 17:04:41
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 06:09:56 από Koterakis »

9 Απριλίου 2010, 17:06:41
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 06:09:07 από Koterakis »

19 Απριλίου 2010, 00:46:23
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

« Τελευταία τροποποίηση: 19 Απριλίου 2010, 00:47:57 από Nektarios Nikolopoulos »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

19 Απριλίου 2010, 19:20:24
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

«Η διάσωση της Ελλάδας απλώς καθυστερεί το αναπόφευκτο» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάλυσή του για τους Financial Times ο οικονομικός αναλυτής της εφημερίδας, Βόλφγκανγκ Μίνχαου και κάνει την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας να φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Αναφορικά με τον εκτροχιασμό των spread, ακόμα και μετά τη συμφωνία για στήριξη της Ελλάδας, ο αναλυτής των FT, υποστηρίζει πως «οι οικονομικές αγορές ...καταλάβει ότι με ή χωρίς διάσωση, η Ελλάδα έχει στην ουσία χρεοκοπήσει» και λέει πως για να καλυφθεί το τρέχον χρέος και οι τόκοι της χώρας, η Ελλάδα χρειάζεται να βρει περίπου 50 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για τα επόμενα 5 χρόνια, συνολικό ποσό που ισοδυναμεί σχεδόν με το 100% του ΑΕΠ της χώρας.
Ως λύση για να αποφευχθεί η η χρεοκοπία της Ελλάδας, ο Μίνχαου βλέπει τη σταθεροποίηση του χρέους, πράγμα που σύμφωνα με τον ίδιο μπορεί να γίνει μετά από ένα πολυετές σχέδιο μείωσης του ελλείμματος και ένα πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα τονώσουν το ρυθμό ανάπτυξης. «Το σχέδιο που έχει παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση είναι μεν φιλόδοξο, αλλά όχι πολύ αξιόπιστο, διότι βασίζεται πολύ στην αύξηση των φόρων, χωρίς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», εκτιμά ο αναλυτής της εφημερίδας.
Τέλος, ο αναλυτής Μίνχαου αναφέρεται στην ανάμειξη του ΔΝΤ και επισημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να προσαρμοστεί σε ακόμα σκληρότερα μέτρα, καθώς έχει παρέλθει σε κατάσταση μη επιστροφής και η μόνη λύση είναι η όσο το δυνατόν σωστότερη διαχείριση της κρίσης.

Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

19 Απριλίου 2010, 20:12:46
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 05:54:29 από Koterakis »

21 Απριλίου 2010, 22:54:59
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
 Επισυναπτω αρθρο του ΤΙΜΕ για την προσπαθεια του Ελληνα πρωθυπουργού να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.

"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

21 Απριλίου 2010, 23:10:33
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
 Δείτε το πολυ ενδιαφερον προχθεσινό ρεπορταζ της εκπομπης "Νεοι Φάκελλοι" του ΣΚΑΪ, που, προσωπικά, με βοήθησε πολύ στην κατανόηση της "παθοφυσιολογίας" της Ελληνικής οικονομικής κρίσης.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δείτε επίσης την ενδιαφέρουσα σχετική συνεντευξη του γνωστού George Soros στην ίδια εκπομπή

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

22 Απριλίου 2010, 15:12:51
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ο επίτροπος του ΔίΝε Του στην Ελ. Επιτέλους, ....γίναμε Δανία.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2425 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Μαΐου 2012, 23:30:52
από Argirios Argiriou
39 Απαντήσεις
19850 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιανουαρίου 2015, 11:44:32
από EzeΤΡΟΛ
1 Απαντήσεις
7866 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Δεκεμβρίου 2020, 00:03:54
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5717 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Μαρτίου 2022, 09:44:31
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2313 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Αυγούστου 2023, 16:20:06
από Argirios Argiriou