Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 23:09:15

Αποστολέας Θέμα: Οικονομική κρίση - Ελληνική οικονομία και αξιοπιστία  (Αναγνώστηκε 193019 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

25 Απριλίου 2010, 13:03:10
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator

25 Απριλίου 2010, 23:51:19
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

"Εχω πάει και ελέγξει σχεδόν 30 χώρες.
Αυτά που βλέπω εδώ δεν τα είδα πουθενά!"

Αυτά τα λόγια βγήκαν από το στόμα του Δανού Πώλ Τόμσεν ο οποίος είναι και επικεφαλής του κλιμακίου των ελεγκτών ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ που βρίσκονται αυτές τις μέρες στην χώρα μας.
Σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, οι απαντήσεις των ελλήνων αξιωματούχων στις ερωτήσεις των ελεγκτών άφηναν τους τελευταίους άφωνους!

Για παράδειγμα:

Πριμ παραγωγικότητας

"Εδώ βλέπουμε ένα κονδύλι για πριμ παραγωγικότητας σε δημοσίους υπαλλήλους. Γιατί το πληρώσατε αφού οι στόχοι της αύξησης της παραγωγικότητας, δεν επετεύχθησαν;", ρώτησαν.

Η απάντηση:

"Ξέρετε, δεν είναι ακριβώς έτσι, διότι η προσπάθεια που κατεβλήθη για την επιτυχία του στόχου ήταν πραγματικά αξιοσημείωτη..."


Πόσοι απασχολούνται στο δημόσιο;

Η απάντηση:

"Τι ακριβώς εννοείτε; Γιατί εχουμε διάφορες κατηγορίες, και διαφορετικές συμβάσεις εργασίας".

Ελεγκτες: "Εμείς απλώς θέλουμε τον αριθμό."

Ελληνες αξιωματούχοι: "Για τον συνολικό αριθμό δεν είαμστε έτοιμοι. Θα μαζέψουμε τα στοιχεία και σε επόμενη συνάντηση θα σας ενημερώσουμε!"


Πόσους διεφθαρμένους υπαλλήλους έχετε πιάσει;

"Ξέρετε αυτά τα πράγματα άπτονται της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, οι δε διαδικασίες είναι χρονοβόρες και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε επακριβώς την εξέλιξη της κάθε υπόθεσης..."
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Απριλίου 2010, 00:29:50 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

27 Απριλίου 2010, 19:26:11
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 05:45:49 από Koterakis »

29 Απριλίου 2010, 13:45:30
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

.."ας μην γελιόμαστε, ο μηχανισμός δεν σώζει την ελληνική οικονομία. Κατοχυρώνει του πιστωτές μας, στο ότι θα πάρουν και μάλιστα έγκαιρα τα χρήματά τους.Η μείωση μισθών και η ελαχιστοποίηση των υπαλλήλων των Δημόσιων φορέων, είναι μια «εύλογη» εξέλιξη, όταν θα έρθουν οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες να αγοράσουν τους καταχρεωμένους οργανισμούς.."

«Τίποτα δεν είναι τσάμπα» σ αυτή τη ζωή και μάλιστα όταν έχεις να κάνεις με δοσατζήδες και τοκογλύφους. Η μείωση μισθών και η ελαχιστοποίηση των υπαλλήλων των Δημόσιων φορέων, είναι μια «εύλογη» εξέλιξη, όταν θα έρθουν οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες να αγοράσουν τους καταχρεωμένους οργανισμούς.
Το κόστος όλων αυτών των κινήσεων:Απολύσεων,αποζημιώσεων, ανεργίας, υποτίμηση της ζωής και της δράσης μας, διάχυση φόβου σε έναν ολόκληρο λαό,θα το επωμιστούμε εμείς τώρα, για να...«απολαύσουν» τα δεδομένα που τώρα συμφωνούν στις διαπραγματεύσεις για την ενεργοποίηση του μηχανισμού διάσωσης των πιστωτών μας, οι «μεγάλοι».
Γιατί ας μην γελιόμαστε, ο μηχανισμός δεν σώζει την ελληνική οικονομία. Κατοχυρώνει του πιστωτές μας, στο ότι θα πάρουν και μάλιστα έγκαιρα τα χρήματά τους.
Η ελληνική οικονομία θα παραμείνει έρμαιο των διαθέσεων αυτών που μας δανείζουν… ούτε που μπορούμε να υπολογίσουμε πόσα χρόνια.
Οι αριθμοί δεν βγαίνουν. Όσα χρειαζόμαστε ετησίως, για αποπληρώσουμε τους τόκους και τα δάνειά μας, αλλά και για επιβιώσουμε, δεν φτάνουν. Η συνέχιση του δανεισμού, είναι αυτονόητη…
Θα σας θυμίσω τη δράση του κ. John Perkins, στέλεχος της CIA, οικονομικός εκτελεστής και συγγραφέας του βιβλίου: «Καταθέσεις ενός οικονομικού εκτελεστή».Είχε αποστολή να σχεδιάζει κυβερνητικά συμβόλαια, που θα φαίνονταν ιδανικά, αλλά ο πραγματικός στόχος θα ήταν να «υποδουλώσει» μια χώρα σε χρέος και να την κρατήσει υποδουλωμένη για πάντα.
Γιατί ως γνωστόν, όποιος χρωστάει, μόνο «ΝΑΙ», μπορεί να λέει σ αυτόν που του έχει δανείσει χρήματα.

John Perkins: « Ο πιο κοινός τρόπος να δράσουμε, είναι να εντοπίσουμε μία χώρα που διαθέτει πόρους, όπως πετρέλαιο και μετά θα κανονίσουμε ένα τεράστιο δάνειο για τη χώρα αυτή, από την παγκόσμια τράπεζα ή έναν από τους αδερφούς οργανισμούς ( ΔΝΤ). Αλλά τα χρήματα ποτέ δεν πάνε στην πραγματικότητα στη χώρα αυτή . Πηγαίνουν σε μεγάλες εταιρείες για να χτίσουν έργα υποδομής σ αυτήν τη χώρα. Εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας, βιομηχανικά πάρκα, λιμάνια.
Πραγματικό κέρδος έχουν οι λίγοι και πλούσιοι. Και φυσικά οι εταιρείες μας.
Στην πραγματικότητα δεν βοηθούν την πλειοψηφία των ανθρώπων. Εντούτοις, αυτοί οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα υπομένουν και κρατάνε το τεράστιο χρέος.
Το χρέος είναι τόσο μεγάλο που είναι αδύνατο να εξοφληθεί. Και αυτό είναι μέρος του σχεδίου. Δεν μπορούν να το ξεπληρώσουν. Και εμείς οι οικονομικοί εκτελεστές πάμε πίσω και τους λέμε: Μας οφείλετε πολλά λεφτά και δεν μπορείτε να πληρώσετε το χρέος σας. Οπότε, πουλήστε το πετρέλαιό σας πολύ φθηνά στις δικές μας εταιρείες. Επιτρέψτε μας να χτίσουμε στρατιωτική βάση στη χώρα σας ή στείλτε στρατεύματα για να υποστηρίξουν τα δικά μας. Όπως στο Ιράκ, ή ψηφίστε υπέρ μας στη σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών ή ιδιωτικοποιήστε την εταιρεία ύδρευσης και ηλεκτρισμού και πουλήστε σε δικές μας εταιρείες.
Είναι τυπικός ο τρόπος που λειτουργεί το ΔΝΤ και η παγκόσμια Τράπεζα. Χρεώνουν μία χώρα και το χρέος είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορούν να το αποπληρώσουν. Και μετά προσφέρονται να αναχρηματοδοτήσουν αυτό το χρέος και να πληρωθούν με περισσότερο τόκο. Και εσύ απαιτείς αυτό το αντάλλαγμα που αποκαλείς «εξάρτηση» ή «καλή διακυβέρνηση», το οποίο βασικά σημαίνει ότι πρέπει να ξεπουλήσουν τους πόρους τους, συμπεριλαμβάνοντας πολλές από τις κοινωνικές υπηρεσίες, τις εταιρείες κοινής ωφέλειας, τα εκπαιδευτικά συστήματα μερικές φορές τα ποινικά τους συστήματα, τα ασφαλιστικά τους συστήματα σε ξένες εταιρείες».

Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

29 Απριλίου 2010, 21:02:23
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

eliastheod


τριγμοί ακούγονται σήμερα το βράδυ σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής
από πληροφορίες, που δεν έχουν διασταυρωθεί ακόμη, από τους καντηλανάφτες του πρώτου νεκροταφίου, φαίνεται να προέρχονται από τον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου
σήμερα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA έβγαλε τον Μητσοτάκη να στηρίξει τις επιλογές του υιού Γεωργάκη
είμαι κοντά στην αναφυλαξία με αυτά που ακούω

Υ.Γ. δεν ξέρω αν κανείς κατάφερε να ακούσει όλη την συνέντευξη
και ελπίζω στις εποχές οικονομικής στενότητας που ζούμε να μην έσπασαν πολλοί δέκτες τηλεόρασης

29 Απριλίου 2010, 21:26:53
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 05:42:42 από Koterakis »

30 Απριλίου 2010, 21:34:04
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
   Μια ωραία και παραστατική παρομοίωση της ελληνικής οικονομίας και κρίσης, ετσι ωστε να την καταλάβουν και τα παιδιά του Δημοτικού στο παρακάτω άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη απο την "Καθημερινή".
   Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

   Αν η Ελλάδα ήταν μαγαζί...
   Tου Πασχου Μανδραβελη

   Εχουμε ένα μαγαζί γωνία. Ευάερο, ευήλιο και σε κεντρικό δρόμο. Ετσι τουλάχιστον θέλουμε να φανταζόμαστε την Ελλάδα. Ας θεωρήσουμε ότι αυτό το μαγαζί πραγματικά είναι ο ομφαλός του εμπορικού κέντρου. Αυτό το μαγαζί όμως έχει πολλά προβλήματα. Κατ’ αρχήν χρωστά τον τζίρο που θα κάνει τους επόμενους 14 μήνες. Προσοχή! Οχι τα κέρδη, αλλά όσα θα μπουν στο ταμείο τον επόμενο (και κάτι μήνες) χρόνο. Αυτό λέγεται στη γλώσσα των οικονομολόγων δημόσιο χρέος.
   Δεύτερον: αυτό το μαγαζί είχε πέρυσι ζημίες 14% επί του τζίρου του. Προβλέπεται ότι ούτε φέτος θα έχει κέρδη, αλλά αν συμμαζέψει λίγο τα έξοδα θα έχει μόνο 8% επί του τζίρου του ζημίες. Αυτό στη γλώσσα των οικονομολόγων λέγεται δημοσιονομικό έλλειμμα και φορτώνει το προηγούμενο χρέος. Του χρόνου, δηλαδή, θα χρωστά τον τζίρο των 15 επόμενων μηνών.
   Τρίτον: στα ράφια του δεν έχει πολλά δικά του προϊόντα, αλλά τα περισσότερα τα παίρνει από γειτονικά μαγαζιά. Κάτι δίνει και σ’ αυτά τα μαγαζιά, αλλά το πάρε-δώσε είναι περίπου δέκα προς οκτώ. Δέκα παίρνει οκτώ δίνει. Αυτό είναι το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Επειδή τα μηχανήματα παραγωγής είναι παλιά, η οργάνωσή του σε προβιομηχανικά επίπεδα κ.λπ. τα παραγόμενα προϊόντα του είναι ακριβά και χαλάνε γρήγορα. Αυτό είναι το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας.
   Σε αυτό το μαγαζί πέντε βρίσκονται στη γραμμή παραγωγής και δέκα στο λογιστήριο. Κάποιοι του λογιστηρίου έχουν μόνιμη και αμετακίνητη θέση, οπότε, έχει δεν έχει πωλήσεις το μαγαζί, αυτοί παίρνουν τον μισθό τους. Ετσι η μόνη ευελιξία που υπάρχει στην επιχείρηση είναι να απολύονται αυτοί που βρίσκονται στη γραμμή παραγωγής και οι οποίοι παίρνουν τα λιγότερα.
   Το μαγαζί είναι συνεταιρικό και κάθε συνεταίρος που το διοικεί κάτι παίρνει από το ταμείο και κάποια ανίψια διορίζει στο λογιστήριο. Οσο όμως περισσότεροι διορίζονται στο λογιστήριο, τόσα λιγότερα χρήματα μένουν για τη γραμμή παραγωγής, για αντικατάσταση μηχανημάτων, για προσλήψεις εργατών κ.λπ. με αποτέλεσμα να παράγονται ακόμη λιγότερα προϊόντα και όσα παράγονται να γίνονται πιο ακριβά.
   Εκτός αυτού, υπάρχουν κάποιοι ελάχιστοι του μαγαζιού που ανήκουν σε μια περίεργη θρησκευτική σέχτα. Αυτή θεωρεί το εμπόριο αμαρτία. Οι θρησκόληπτοι δεν περιορίζονται να κάνουν τη «θεία λειτουργία τους», αλλά κάθε λίγο και λιγάκι μπλοκάρουν την είσοδο για να μην αφήσουν τους πελάτες να αμαρτήσουν.
   Οπως είναι φυσικό, αυτό το μαγαζί δεν βγαίνει. Οι τράπεζες που το δανειοδοτούσαν είναι επιφυλακτικές. Κοιτούν τα νούμερα στους ισολογισμούς, βλέπουν και τα «νούμερα» που μπλοκάρουν την πόρτα, και υποψιάζονται πως η επιχείρηση πάει για φούντο και θα χάσουν τα λεφτά τους. Κάποιοι γείτονες προσφέρονται να βοηθήσουν για να μη βγάλει κακό όνομα η περιοχή και υπάρχει ένα κοινό εγγυητικό ταμείο για ώρα ανάγκης, αλλά για να βάλουν το χέρι στην τσέπη ζητούν να αλλάξει εκτός από τη βιτρίνα και ο τρόπος λειτουργίας του μαγαζιού. Αυτό δημιούργησε αναταραχή στο μαγαζί -κυρίως στο λογιστήριο- και κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα: να κάνουμε δημοψήφισμα αν θα πάρουμε τα λεφτά τους. Η συζήτηση συνεχίζεται.
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

1 Μαΐου 2010, 22:44:00
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

2 Μαΐου 2010, 11:16:13
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Από την "Ημερησία":
( Εκείνο το "κατάργηση του συστήματος των εφημεριών", τί ακριβώς να σημαίνει άραγε; )

« Τελευταία τροποποίηση: 2 Μαΐου 2010, 23:40:59 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

2 Μαΐου 2010, 11:37:55
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Από την "Ημερησία":
( Εκείνο το "κατάρηγση του συστήματος των εφημεριών", τί ακριβώς να σημαίνει άραγε; )



Αυτό που γνωρίζω διακομιστή είναι ότι από  ορισμένους κύκλους παρά τω Υπουργείω Υγείας  διακινούνται σενάρια(όχι ραδιο-αρβύλα)  τουλάχιστον για ορισμένα νοσοκομεία που υπάρχει μια σχετική "επάρκεια" γιατρών  (με ότι μπορεί να εννοούν με τον όρο επάρκεια  γιατρών ) για επιβολή συστήματος βάρδιας πρωι -απόγευμα και για περιορισμό του χρόνου εφημέρευσης από 11μμ-8πμ καθώς και για συγχώνευση τμημάτων, εργαστηρίων  και κλινικών σε επαρχιακά νοσοκομεία με"χαμηλή παραγωγικότητα"-χαμηλή % κάλυψη κλινών κλπ.
Έχω την αίσθηση ότι σύντομα θα έχουμε "νέα.
Υπόψιν ότι υπάρχουν και σενάρια για τη λειτουργία τουλάχιστον ορισμένων Κέντρων Υγείας!
Όταν έχω ακριβέστερη ενημέρωση , θα επανέλθω.
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

2 Μαΐου 2010, 13:12:00
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Με αφορμή τον «Καλλικράτη» σκάφτονται και συγχωνεύεις Κ.Υ!!!!

4 Μαΐου 2010, 21:28:27
Απάντηση #41
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
     Αν η Ελλάδα ήταν μαγαζί...
   Tου Πασχου Μανδραβελη

 Κάποιοι γείτονες προσφέρονται να βοηθήσουν για να μη βγάλει κακό όνομα η περιοχή και υπάρχει ένα κοινό εγγυητικό ταμείο για ώρα ανάγκης, αλλά για να βάλουν το χέρι στην τσέπη ζητούν να αλλάξει εκτός από τη βιτρίνα και ο τρόπος λειτουργίας του μαγαζιού.




5 Μαΐου 2010, 10:40:23
Απάντηση #42
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Σχεδιάγραμμα που απεικονίζει ποιός χρωστάει σε ποιόν... Μπορεί να μην έχουμε το μεγαλύτερο απόλυτο χρέος, αλλά έχουμε τη δυσμενέστερη αναλογία παραγωγής/χρέους απ΄όλους.

« Τελευταία τροποποίηση: 5 Μαΐου 2010, 10:43:44 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

6 Μαΐου 2010, 21:04:30
Απάντηση #43
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 05:29:53 από Koterakis »

6 Μαΐου 2010, 23:54:10
Απάντηση #44
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
  Εν οψει της επικαιρότητας, ας θυμηθούμε ενα συγκλονιστικό και τραγικά προφητικό τραγούδι.

 

  Να δεις τι σου 'χω για μετά
  Στίχοι: Μιχάλης Γκανάς
  Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
  Πρώτη εκτέλεση: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας & Βασίλης Παπακωνσταντίνου (Ντουέτο)

  Στο ασανσέρ σφάζουν αρνιά/στο ρετιρέ κριάρια/και στο μεγάλο λίβινγκ ρουμ/με ρομπ ντε σαμπρ κυκλοφορούν
  Στον καμπινέ πάνε συχνά/και στο μπιντέ καβάλα/προσεύχονται διαπασών/εις το Λαχείο Συντακτών
  Με άλλα λόγια θα στο πω/κι έναν ανάπηρο σκοπό/απ' το πενήντα και μετά/μας έχουν πνίξει τα μπετά/να δεις τι σου 'χω για μετά
  Στου Στρατηγάκη την αυλή/και σ' άλλα ινστιτούτα/λέει πολλοί 'ναι μαζεμένοι/Ρωμιοσύνη μου καημένη
  Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει/μα κόκκαλα τσακίζει/με YES και SORRY και λοιπά/και με σπασμένα Αγγλικά
  Με άλλα λόγια θα στο πω/κι έναν ανάπηρο σκοπό/απ' το εξήντα και μετά/ανά, κατά, διά, μετά/να δεις τι σου 'χω για μετά
  Καβάλα πάνε σινεμά/καβάλα super market/μπαίνουμε σ' άλλη εποχή/πιο stereo και γιώτα χι
  Ελλάς, Ελλήνων Χριστιανών/κι αντίσταση και γύψος/Πολυτεχνείο ξαφνικά/μεταπολίτευση και τα λοιπά
  Με άλλα λόγια θα στο πω/κι έναν ανάπηρο σκοπό/απ' το εβδομήντα και μετά/μας έχουν πνίζει τα σκατά/να δεις τι σου 'χω για μετά
  Εδώ και τώρα αλλαγή/και πανταχού το νέφος/από τα out και τα in/βγήκανε γιάπηδες με τζην
  Σκυλάδικα στην εθνική/disco στην παραλία/ανάδελφος Ελληνισμός/ενώ επίκειται σεισμός
  Με άλλα λόγια θα στο πω/κι έναν ανάπηρο σκοπό/απ' το ογδόντα και μετά/να δεις τι σου 'ρχεται μετά/να δεις τι σου 'χω για μετά
  Στο ενενήντα φτάσαμε/εμπρός ταχύ το βήμα/να το ακολουθήσουμε/γιατί καθυστερήσαμε
  Εοκ, Νου Δου, περικοπές/Κυπριακό και Σκόπια/Θε μου πως φτάσαμε ως εδώ/στα σύνορα του Εξαποδώ
  Με άλλα λόγια θα στο πω/κι έναν ανάπηρο σκοπό/απ' το ενενήντα και μετά/να δεις τι σου 'χω για μετά
  Μα η Ελλάδα ως γνωστόν/ποτέ της δεν πεθαίνει/και όπως έχει ειπωθεί/κάποια στιγμή θ' αναστηθεί
  Μητέρα μεγαλόψυχη/ή φάντασμα και ζόμπι/ας κάνουμε υπομονή/το δυο χιλιάδες θα φανεί
  Με άλλα λόγια θα στο πω/κι έναν ανάπηρο σκοπό/την ονειρεύτηκα ξανά/συγκάτοικο σ' ένα βραχνά/να με ξυπνάει με βρισιές.
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2433 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Μαΐου 2012, 23:30:52
από Argirios Argiriou
39 Απαντήσεις
19890 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιανουαρίου 2015, 11:44:32
από EzeΤΡΟΛ
1 Απαντήσεις
7870 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Δεκεμβρίου 2020, 00:03:54
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5720 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Μαρτίου 2022, 09:44:31
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2319 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Αυγούστου 2023, 16:20:06
από Argirios Argiriou