Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 18:41:22

Αποστολέας Θέμα: Ο κίνδυνος φτώχειας για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  (Αναγνώστηκε 17721 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

20 Φεβρουαρίου 2010, 13:15:36
Αναγνώστηκε 17721 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Μια ενδιαφέρουσα δημοσίευση της Eurostat εδώ:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Χαρακτηριστικά είναι μερικά στοιχεία που βγαίνουν από την συγκεκριμένη έρευνα και αφορούν το 2008.

1.Η χώρα μας κατέχει την αρνητική πρωτιά στις κοινωνικές δαπάνες(παροχές) που που μειώνουν τον κίνδυνο της φτώχειας
2.Η χώρα μας έχει από τα υψηλότερα ποσοστά φτωχών (20%)
3.Ενώ κατά μέσο όρο στην ΕΕ των 27 οι πλουσιότεροι έχουν 5πλάσιο εισόδημα από τους φτωχότερους, στη χώρα μας η σχέση αυτή είναι 6:1
4.Ενώ κατα μέσο όρο στην Ευρώπη των 27 8% των πολιτών που έχουν μια έργασία βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας, στη χώρα μας  μας το ποσσοτό αυτό είναι 14%!

Προβλέπω τα νέα μέτρα του περιβόητου προγράμματος σταθερότητας να τινάξουν τους δείκτες στον αέρα.
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Φεβρουαρίου 2010, 14:42:37 από Αγωνιστική Παρέμβαση »
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

1 Μαρτίου 2010, 14:03:25
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

mandreou


Ενδιαφέρον θα ήταν να μάθουμε εάν η Γκόλντμαν Ζακς διατηρούσε ή και συνεχίζει να διατηρεί κάποιον “τοποτηρητή” και στα καθ’ ημάς και σε ποιο ακριβώς πόστο. Σε κυβερνητικό ή μήπως σε κρατικό που πάντως επηρεάζει καθοριστικά κρίσιμες κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με την οικονομία και τη διαχείριση των δημοσιονομικών μας προβλημάτων;

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου (Επενδυτής 27/02/2010)
Πως θα σας φαινόταν αν ο προπονητής του Ολυμπιακού έπαιζε 100 εκατομμύρια στο Προ-Πο, ποντάροντας στην ήττα και τον υποβιβασμό της ομάδας του και συνιστώντας στους φίλους του να κάνουν το ίδιο; Τι θα έκαναν οι οπαδοί των Ερυθρολεύκων σε έναν τέτοιο προπονητή;
Αυτό ακριβώς φαίνεται ότι κάνει η τράπεζα Γκόλντμαν Ζακς, κύριος σύμβουλος επί σειρά ετών των ελληνικών κυβερνήσεων σε θέματα χρέους και ιδιωτικοποιήσεων, προνομιακός συνομιλητής των Πρωθυπουργών και από τους κύριους διαχειριστές του δημόσιου χρέους μας. Με το ένα χέρι, η τράπεζα κερδίζει δισεκατομμύρια από τις “συμβουλές” της και τη διαχείριση του χρέους. Με το άλλο, παίζει στην αγορά CDS ποντάροντας στη χρεωκοπία της Ελλάδας, σε στενή συνεργασία με το κερδοσκοπικό χετζ φαντ Πόλσον, που κέρδισε του κόσμου τα λεφτά στην κρίση του 2008. H Γκόλντμαν φροντίζει ταυτόχρονα να υπονομεύει την ελληνική αξιοπιστία, τινάζοντας στον αέρα τα ελληνικά επιτόκια και οδηγώντας τη χώρα στον γκρεμό! Αν δεν χρεωκοπήσει η Ελλάδα κερδίζει από τα αυξημένα επιτόκια, αν χρεωκοπήσει κερδίζει από τη χρεωκοπία. Κερδίζει στήνοντας τη φούσκα, κερδίζει και ξεφουσκώνοντας τη φούσκα, πιστή στην αρχή “άρπαξε το τσεκ πριν σκάσει το καρπούζι”. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα καρπούζι. Η τράπεζα το παρουσιάζει ως υπαρκτό, κερδίζει από την πώλησή του και το αφήνει να σκάσει πριν το πάρει στα χέρια του ο αγοραστής.
Δεν είναι πρώτη φορά που το κάνει, είναι η πάγια μέθοδός της, χάρη στην οποία κυριάρχησε στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική αγορά, εξοντώνοντας τους ανταγωνιστές. Η Γκόλντμαν γιγαντώνεται απομυζώντας τους πελάτες-θύματα, γι’ αυτό την ονόμασε βαμπίρ η Λιμπερασιόν. Τα ίχνη της εντοπίζονται πίσω από όλες τις φούσκες και οικονομικές καταστροφές (κερδοσκοπία πετρελαίου, μετοχών υψηλής τεχνολογίας κ.ο.κ.).
Η τράπεζα πρωταγωνίστησε στα σάπια στεγαστικά δάνεια, οδηγώντας στην καταστροφή του 2008. Τότε, οι τραπεζίτες ανάγκασαν τις κυβερνήσεις να ξοδέψουν 11.400 δισεκατομμύρια δολάρια (αν έχετε τρόπο να φαντασθείτε ένα τέτοιο ποσό) για να καλύψουν τις νομότυπες ή μη απάτες των τραπεζών. Αφού σώθηκαν οι από τη χρεωκοπία, βγάζοντας μάλιστα και κάτι τις, οι τραπεζίτες επανήλθαν στα ίδια βάζοντας στο στόχαστρο ευάλωτα κράτη. Και δοκιμάζοντας το ευρώ, προτού κατοχυρωθεί ως παγκόσμιο αποθεματικό, υπονομεύοντας την αμερικανική κυριαρχία.

Η ΦΙΡΜΑ
Οι Αμερικανοί λατρεύουν τα παρατσούκλια. Τη CIA τη λένε «The Company» (H Εταιρεία). Τη Μαφία «The Family» (Η Οικογένεια). Την Goldman Sachs «The Firm» (Η Φίρμα). Γκόλντμαν και Σαξ ήταν δύο Γερμανοεβραίοι μετανάστες. Ίδρυσαν την τράπεζα το 1869, αλλά δεν θα μπορούσαν ίσως να φανταστούν ότι θα γινόταν σήμερα η μεγαλύτερη στον κόσμο, αλλά και μια πραγματική, αν και αφανής, όσο μπορεί, υπερκυβέρνηση του κόσμου.
Η Γκόλντμαν δεν έχει απλώς καλές σχέσεις με την αμερικανική κυβέρνηση, είναι, σε μεγάλο βαθμό, η κυβέρνηση. Το μυστικό της επιτυχίας της; Έσπαγε πρώτη όλες τις κρατικές ρυθμίσεις και ηθικές δεοντολογίες, ποντάροντας και κερδίζοντας από την χρεωκοπία των πελατών της! Μπορούσε να το κάνει, γιατί είχε ανθρώπους της στην κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, σε ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες και την ίδια την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Επηρεάζει καθοριστικά τις αποφάσεις που διαμορφώνουν την τραπεζική αγορά και τις ρυθμίσεις της.
Η αχαλίνωτη κερδοσκοπία της συνέβαλε στο Κραχ του 1929. “In God we Trust” γράφει κάθε δολλάριο, “In Goldman Sachs we Trust”, παρέφρασε ο Τζων Κένεθ Γκαλμπρέιθ, που της αφιέρωσε ένα κεφάλαιο του βιβλίου του για την κρίση. Στις δεκαετίες του “κρατισμού” που ακολούθησαν, η Γκόλντμαν έγινε πιο προσεκτική, έφτιαξε το όνομά της και είχε μάλιστα μότο την “μακροπρόθεσμη απληστία”. Διεύρυνε προσεκτικά την επιρροή της, διεισδύοντας σταδιακά και “φυτεύοντας” τους ανθρώπους της στα βασικά κέντρα οικονομικής εξουσίας ΗΠΑ και Ευρώπης, στις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες. Ώσπου, οι σταδιακές “απελευθερώσεις” της αγοράς χρήματος πέρασαν το κρίσιμο σημείο, στα τελευταία χρόνια Κλίντον, με Υπουργό Οικονομικών τον Ρούμπιν, επιτρέποντας στην τράπεζα να παίξει άγρια το “μεγάλο παιχνίδι” της, την οικοδόμηση μιας παγκόσμιας “Αυτοκρατορίας του Χρήματος”.

Read more:http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/blog-post_3604.html

3 Μαρτίου 2010, 16:23:13
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

mandreou


Ο «κρυφός άσος» της Goldman Sachs στην Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010, 13:28

Δύο εβδομάδες μετρημένες διήρκησε η ησυχία του νέου επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους), Πέτρου Χριστοδούλου. Όλα ξεκίνησαν από ένα άρθρο της «Le Monde» που μεταξύ άλλων αποκάλυπτε πως ο Π. Χριστοδούλου βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας που διατάχθηκε από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (FED), σχετικά με τις συμβάσεις που υπεγράφησαν μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και Goldman Sachs.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νέος επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ εμπλέκεται στην ίδρυση της λονδρέζικης εταιρείας Titlos στις αρχές του 2009, μέσω της οποίας μεταφέρθηκε το δημοσιοοικονομικό χρέος της χώρας. Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει επίσης πως η FED θεωρεί ύποπτο τον τρόπο ανάμειξής του, καθώς στο παρελθόν είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του και στην Goldman Sachs. Η αντίδραση από την μεριά Χριστοδούλου ήταν άμεση, καθώς απάντησε στο δημοσίευμα της «Le Monde», υποστηρίζοντας πως στην Goldman Sachs εργάστηκε μεταξύ 1987 και 1988 «με αντικείμενο τα ομόλογα των καναδικών επαρχιών».

Φυσικά, η συγκεκριμένη αποκάλυψη δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορους τους κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών, από τη στιγμή, δε, που η έρευνα από την FED διατάχθηκε μόλις τρεις ημέρες μετά την τοποθέτησή του ως επικεφαλής. Συνεπώς, έχουμε να κάνουμε με έναν ατελείωτο κύκλο πολιτικού προβληματισμού που έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού ορισμένα γραφεία «παρά τω πρωθυπουργώ». Από την άλλη, η «εύκολη» απομάκρυνση του Πέτρου Χριστοδούλου δεν αποτελεί την εύκολη λύση, καθώς κάτι τέτοιο θα καθιστούσε αυτόματα πολιτικά υπόλογη την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών. Οψόμεθα...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
6 Απαντήσεις
56330 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Φεβρουαρίου 2018, 12:35:19
από Αρχίατρος
0 Απαντήσεις
4013 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Σεπτεμβρίου 2011, 23:16:43
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
13050 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Νοεμβρίου 2015, 08:39:49
από GirousisN
8 Απαντήσεις
68829 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Οκτωβρίου 2018, 10:49:53
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
14171 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Ιουνίου 2021, 17:58:39
από Argirios Argiriou