Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 16:46:43

Αποστολέας Θέμα: Διαστάσεις μάστιγας οι νοσηλευτές με πλαστά πτυχία  (Αναγνώστηκε 69227 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Φεβρουαρίου 2010, 03:35:07
Αναγνώστηκε 69227 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Kαταγγελίες - σοκ από την Eνωσή τους

Ασκούσε επί 21 χρόνια χρέη προϊσταμένης νοσηλεύτριας σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης χωρίς να κατέχει τίτλο σπουδών. Την περασμένη Τρίτη και αφού είχε προηγηθεί καταγγελία της Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, καταδικάστηκε από το Πταισματοδικείο με χρηματικό πρόστιμο και απομακρύνθηκε από τη θέση της.

Η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αντιποίησης νοσηλευτικού επαγγέλματος και όπως κατήγγειλαν στην «Κ» ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) κ. Δημήτρης Σκουτέλης και ο γενικός γραμματέας της ΕΝΕ κ. Αριστείδης Δαγλάς, είναι μόνο μία από τις δεκάδες των σχετικών καταγγελιών που έχουν φτάσει στα γραφεία της Ενωσης το τελευταίο διάστημα, καταδεικνύοντας την απουσία ελέγχου στο σύστημα.

Μία εκ των πλέον χαρακτηριστικών περιπτώσεων αφορά σε άτομο που εργαζόταν επί 14 χρόνια ως νοσηλεύτρια σε μονάδα Υγείας των Τρικάλων. Είχε λάβει άδεια άσκησης του νοσηλευτικού επαγγέλματος από την αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας, έχοντας προσκομίσει πλαστό πτυχίο του ΤΕΙ Αθηνών. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η ίδια κατέθεσε αίτηση εγγραφής στο μητρώο της Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, αλλά προδόθηκε από τον βαθμό «αποφοίτησης» του πτυχίου (10 άριστα). Αυτό κέντρισε την προσοχή των αρμοδίων καθώς αυτή η βαθμολογία συναντάται πολύ-πολύ σπάνια…

Και προϊσταμένη

Σε άλλη περίπτωση, απόφοιτος σχολής που δεν είναι όμως αναγνωρισμένη από το κράτος εργαζόταν παρανόμως ως γενική προϊσταμένη, σε ιδιωτική κλινική της Λαμίας. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στις εισαγγελικές αρχές της πόλης, και η εργαζόμενη «εκδιώχθηκε» από τη θέση της. Στην Εισαγγελία Αθηνών διαβίβασε τον περασμένο μήνα η Ενωση Νοσηλευτών Ελλάδος και την περίπτωση διορισμού ως νοσηλεύτριας σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, ατόμου που δεν κατέχει πτυχίο από σχολή νοσηλευτικής αναγνωρισμένη από το ελληνικό Δημόσιο. Η συγκεκριμένη, είχε λάβει άδεια άσκησης επαγγέλματος από νομαρχία της Περιφέρειας. Η άδεια ανακλήθηκε όταν έγινε γνωστό ότι η σχολή από την οποία είχε αποφοιτήσει δεν είναι αναγνωρισμένη από το κράτος. Η Ενωση Νοσηλευτών Ελλάδος έχει πρόσφατα καταγγείλει με επιστολή της στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας τη λειτουργία της συγκεκριμένης σχολής, από την οποία, όπως υποστηρίζει η Ενωση, αλιεύει εργαζόμενους μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο της Αττικής.

Σύμφωνα με όσα είπαν στην «Κ» οι κ. Σκουτέλης και Δάγλας, το φαινόμενο αντιποίησης του νοσηλευτικού επαγγέλματος είναι γενικευμένο ιδίως στον ιδιωτικό τομέα, όπου κανείς δεν ελέγχει εάν τηρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας ως προς τη στελέχωσή τους. Οπως χαρακτηριστικά είπαν, πολλά ιδιωτικά κέντρα, όπως μονάδες αιμοκάθαρσης, θεραπευτήρια και γηροκομεία, δεν λειτουργούν όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Προσλαμβάνουν έναν νοσηλευτή προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν άδεια λειτουργίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας, και εν συνεχεία συμπληρώνουν τη στελέχωση, με βοηθούς νοσηλευτές (στην καλύτερη περίπτωση) και με «πρακτικούς» που αποτελούν φθηνό εργατικό δυναμικό.

Την ίδια στιγμή χιλιάδες νοσηλευτές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν άνεργοι. Εκτιμάται ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 30.000 νοσηλευτές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εκ των οποίων οι 6.000 είναι άνεργοι. Από αυτούς που εργάζονται, το 80%-85% απασχολείται στις μονάδες υγείας του ΕΣΥ που ωστόσο παραμένουν υποστελεχωμένες σε όλα τα επίπεδα της νοσηλευτικής φροντίδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ οι διεθνείς προδιαγραφές ορίζουν ότι η αναλογία νοσηλευτών προς κλίνες παθολογικού τμήματος πρέπει να είναι1:7, σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, η αναλογία μπορεί να φτάσει κατά τη νυχτερινή βάρδια σε ένα νοσηλευτή προς 50 νοσηλευόμενους!

Υψηλή ανεργία

30.000 νοσηλευτές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα

6.000 νοσηλευτές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι άνεργοι

80%-85% των νοσηλευτών απασχολούνται στο ΕΣΥ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

22 Φεβρουαρίου 2010, 23:23:17
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Ασκούσε επί 21 χρόνια χρέη προϊσταμένης νοσηλεύτριας σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης χωρίς να κατέχει τίτλο σπουδών. Την περασμένη Τρίτη και αφού είχε προηγηθεί καταγγελία της Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, καταδικάστηκε από το Πταισματοδικείο με χρηματικό πρόστιμο και απομακρύνθηκε από τη θέση της.

Πταισματοδικείο και χρηματικό πρόστιμο!
Not bad! Not bad at all!

22 Φεβρουαρίου 2010, 23:32:29
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Θα μπορούσαν απλά να της τραβήξουν το αυτί και να μην προβούν σε τέτοιες ακραίες αποφάσεις. ;D
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
5180 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Ιανουαρίου 2015, 15:49:23
από Argirios Argiriou
23 Απαντήσεις
31588 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Μαΐου 2017, 09:04:53
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
4 Απαντήσεις
2481 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Ιανουαρίου 2017, 09:53:20
από GirousisN
6 Απαντήσεις
37572 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Μαρτίου 2020, 21:06:10
από Denominator
0 Απαντήσεις
35992 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Οκτωβρίου 2021, 22:05:28
από Argirios Argiriou