Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 12:28:37

Αποστολέας Θέμα: Δεν έχει σημασία μόνο το περιεχόμενο του μηνύματός μας αλλά και η μορφή του.  (Αναγνώστηκε 186375 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

27 Φεβρουαρίου 2010, 18:36:44
Αναγνώστηκε 186375 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ας προσπαθούμε να γράφουμε χωρίς ορθογραφικά λάθη. Κάτι που μπορεί να μας διευκολύνει σε αυτό είναι το να γράφουμε το μήνυμά μας πρώτα σε κείμενο word . Το word αυτόματα μας χρωματίζει τα ορθογραφικά μας λάθη με κόκκινο,  για να μπορούμε εύκολα να τα εντοπίσουμε και να τα διορθώσουμε.  Μετά με την μέθοδο της αντιγραφής / επικόλλησης μεταφέρουμε το κείμενό μας και το κάνουμε μήνυμα στο φόρουμ.

Ας προσπαθούμε επίσης να μην παραλείπουμε τους τόνους στις λέξεις ή να γράφουμε μόνο συντομογραφίες τους.

Αποφεύγουμε να γράφουμε ολόκληρες λέξεις ή προτάσεις με κεφαλαία γράμματα (τα οποία στην γλώσσα του internet σημαίνουν ότι αυτός που τα γράφει φωνάζει).

Αποφεύγουμε να γράφουμε Ελληνικά με Λατινικούς χαρακτήρες.

Προσπαθούμε να έχουμε σωστή σύνταξη και στίξη. Σε αυτό βοηθά αν διαβάσουμε μερικές φορές το μήνυμά μας πριν το δημοσιεύσουμε.

Αν προσέξουμε τα παραπάνω αυξάνονται οι πιθανότητες να πάρουν στα σοβαρά αυτά που γράφουμε.
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Μαρτίου 2010, 18:19:45 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

27 Φεβρουαρίου 2010, 22:07:13
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Βέρρας Οδυσσέας

Επώνυμοι
Γλώσσα και σκέψη.Σκέψη και γλώσσα.Σκεπτόμαστε όπως μιλάμε ή μιλάμε όπως σκεπτόμαστε;

Απόσπασμα από το βιβλίο φιλοσοφίας της Γ' λυκείου:

"Γλώσσα και λόγος
Η γλώσσα πολιτιστική κατάκτηση
Λέγοντας γλώσσα εννούμε ένα σύστημα συμβόλων που μας επιτρέπει να εκφραζόμαστε και να σκεπτόμαστε. Η ιδιότητα του ανθρώπου ως όντος κοινωνικού, που δημιουργεί την ιστορία του αλλά και δημιουργείται απ' αυτή, μας υποχρεώνει να θεωρήσουμε την επικοινωνία μεταξύ των ατόμων ως συστατικό στοιχείο της ανθρώπινης φύσης.
Η γλώσσα είναι ένας κώδικας επικοινωνίας που διαμορφώθηκε με μια αργή διαδικασία και αποτέλεσε σπουδαία πολιτιστική κατάκτηση.
Γλώσσα και σκέψη
Υπάρχει στενή σχέση ανάμεσα στη γλώσσα και τη σκέψη. Όμως δεν είναι το ίδιο πράγμα.
Η γλώσσα είναι ένα συμβατικό σύστημα συμβόλων.
Η σκέψη είναι έμφυτη ικανότητα του ανθρώπου, η οποία μεταδίδεται κληρονομικά ως προδιάθεση και αναπτύσσεται σταδιακά χάρη στους ερεθισμούς του κοινωνικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.
Γλώσσα και σκέψη διαμορφώνονται χάρη στην αλληλεπίδρασή τους, συνυφαίνονται και «συλλειτουργούν», σε σημείο να είναι προβληματική αν όχι αδύνατη η διάκριση της μιας από την άλλη. Επομένως δεν είναι ορθή η άποψη, σύμφωνα με την οποία η σκέψη προηγείται και η γλώσσα ακολουθεί, για να την εκφράσει. Ο άνθρωπος δε μιλάει μόνο, αλλά και σκέπτεται με τη γλώσσα. Όσο ωριμάζει πνευματικά ένα άτομο τόσο περισσότερο χρησιμοποιεί καθώς σκέπτεται λέξεις-σύμβολα και εγκαταλείπει τις εικόνες-παραστάσεις. Η σκέψη αναδύεται μαζί με τη μορφή που την εκφράζει και μέσα σε αυτήν.
Η σκέψη ως διάλογος διαμέσου της γλώσσας
Σκέψη, είναι ο διάλογος της «ψυχής» με τον εαυτό της και γλώσσα είναι η προφορική ή γραπτή έκφραση της σκέψης.
Επομένως η φράση: "το σκέπτομαι, το ξέρω, αλλά δεν μπορώ να το διατυπώσω" δείχνει σκέψη, που είναι τάχα έτοιμη, αλλά δεν μπορεί να εκφραστεί, στην πραγματικότητα είναι ένα νεφέλωμα, κάτι συγκεχυμένο που πρέπει να δουλευτεί ακόμη, για να σχηματιστεί.
Χωρίς αμφιβολία, υπάρχουν ανάμεικτα συναισθήματα, μεταφυσικές ενατενίσεις ή μυστικά οράματα που δεν είναι δυνατόν να τα εκφράσει κανείς γλωσσικά. Όμως αυτά είναι βιώματα και πνευματικές δραστηριότητες έξω από το χώρο της λογικής σκέψης. Το "άρρητο", δηλαδή το ανέκφραστο, είναι κατά βάθος "αδιανόητο", δηλαδή κάτι που δεν μπορεί κανείς να το συλλάβει λογικά.
Χάρη στη γλώσσα η σκέψη παύει να είναι αδιαμόρφωτη πρόθεση και μετατρέπεται σε συγκροτημένο λόγο. Αν όμως η σκέψη χωρίς τη γλώσσα είναι ανεκπλήρωτη δυνατότητα, η γλώσσα χωρίς τη σκέψη είναι σώμα χωρίς ψυχή.
Το ότι η σκέψη ταυτίζεται με τον ενδιάθετο και συνυφαίνεται με τον προφορικό ή το γραπτό λόγο δε σημαίνει ότι πίσω από κάθε γλωσσική έκφραση βρίσκεται αναγκαστικά και μια λογική σκέψη. Υπάρχουν άθρωποι που προσπαθούν να εκφραστούν λογικά, ενώ απλώς και μόνο μιλούν και άλλοι που μιλούν χωρίς να μπορούν (ή χωρίς να θέλουν...) να πουν τίποτα.
Η έννοια του λόγου
Η ομιλία ή το γραπτό κείμενο, που η άψογη, γλωσσικά, οργάνωσή τους ζωοποιείται από μια συγκροτημένη σκέψη, αποτελούν λόγο.
Οι αρχαίοι Έλληνες όχι μόνο είχαν συναιρέσει γλώσσα και σκέψη στην πολυσήμαντη έννοια του λόγου, αλλά και πρώτοι τοποθέτησαν το λόγο στο κέντρο της πολιτιστικής ζωής τους, έτσι ώστε αυτός να αποτελέσει το κύριο επίτευγμα του ελληνικού πνεύματος.
Και στις μέρες μας, οι λεγόμενες "επιστήμες του ανθρώπου" (ψυχολογία, κοινωνιολογία, ιστορία, πολιτική οικονομία και ανθρωπογεωγραφία) εμπνέονται από τη μελέτη της γλώσσας και θεωρούν τη γλωσσολογία επιστήμη-κλειδί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Αυτό για δύο αιτίες: α) οι επιστήμες αυτές εισάγουν στη μελέτη του αντικειμένου τους την έννοια της δομής που την συναντούμε στη γλώσσα περισσότερο από οπουδήποτε αλλού. β) Οι γλωσσικές δομές, εμφανίζουν κάποια σταθερότητα, έτσι ώστε η μελέτη της γλωσσολογίας να αποκαλύπτει μια βαθύτερη λογική οργάνωση που χαρακτηρίζει το ανθρώπινο πνεύμα και την ίδια τη φύση των πραγμάτων. Ο λόγος μάς ανοίγει το δρόμο της λογικής.
Λογική είναι ο κλάδος εκείνος της φιλοσοφίας που ερευνά τα γενικά πλαίσια, μέσα στα οποία πρέπει να κινηθεί η σκέψη, ώστε να τηρεί τις θεμελιώδεις αρχές της και να καταλήγει σε συμπεράσματα χωρίς άλματα, κενά και αντιφάσεις."

Προσωπικά, όσον αφορά στη σύνταξη και τη στίξη, θα προτιμούσα το κείμενο που δημοσιεύεται στο forum, "αχτένιστο".Μου "λέει" περισσότερα.
Όσον αφορά στην ορθογραφία, αν ο Μποστ έγραφε στο forum μας, θα τον έπαιρνα πολύ, μα πάρα πολύ στα σοβαρά.  ;)



Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

28 Φεβρουαρίου 2010, 21:09:50
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Π.χ. Εφχαί μάβρων προς μάβρους
(Γελοιογραφία του Μποστ από την Ελευθερία της 12ης Ιουνίου 1960 για την επίσκεψη Νάσερ στην Ελλάδα.)
Ο Πειναλέων αποχαιρετά τα παιδιά του Νάσερ εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο Καραμανλής (που διακρίνεται σε δεύτερο πλάνο να μονολογεί "Τι λέει ρε ο κόπανος") θα μαυριστεί στις επόμενες εκλογές -του 1961, που επρόκειτο να μείνουν στην ιστορία ως οι εκλογές βίας και νοθείας.
 

Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

28 Φεβρουαρίου 2010, 22:35:15
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Π.χ. Εφχαί μάβρων προς μάβρους
(Γελοιογραφία του Μποστ από την Ελευθερία της 12ης Ιουνίου 1960 για την επίσκεψη Νάσερ στην Ελλάδα.)
Ο Πειναλέων αποχαιρετά τα παιδιά του Νάσερ εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο Καραμανλής (που διακρίνεται σε δεύτερο πλάνο να μονολογεί "Τι λέει ρε ο κόπανος") θα μαυριστεί στις επόμενες εκλογές -του 1961, που επρόκειτο να μείνουν στην ιστορία ως οι εκλογές βίας και νοθείας.
 




Στην ασπίδα της (λίγο γηρασμένης) Αθηνάς Παλλάδας στην άκρη αριστερά, γράφει ... "ΕΛ ΕΒΗΜΕΡΙΓΙΑ".   :laugh:
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Μαρτίου 2013, 13:51:05
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αν δεν κάνω λάθος, οι Εγκύκλιες εκείνεις,

Δεν άντεξα Αναστάσημ συγχώρα με :P
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

14 Μαρτίου 2013, 14:30:08
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Υπάρχουν 2 τύποι ανθρώπων:Αυτοι που προσπαθούν να διακριθούν με τις πράξεις τους και αυτοί που προσπαθουν να διακριθουν μέσα από τα λάθη των άλλων...

Αυτή η διαρκής -σχεδόν διδασκαλίστικου τύπου-παρέμβαση-διορθωση στην ορθογραφία συναδελφων(που συνηθως ειναι εκ παραδρομής) εχει από καιρό ξεπεράσει το στάδιο του "χαριτωμενου",το στάδιο του "ενοχλητικού" και "προσβλητικού"  και κινειται κττμγ στη σφαιρα του "γελοιου" επιβάλλοντας ταυτοχρονα μια άτυπη μορφη..."τρομοκρατίας" στο γραπτό λογο.Προσωπικά θα μπορουσα να την ερμηνευσω μεσα απο τις έννοιες του "ψυχαναγκασμου" ή ενος "λανθανοντα σαδισμού" ενω από την άλλη μου θυμιζει πολυ εντονα συμπεριφερές ενηλίκων που σαν παιδιά ειχαν φαει πολυ ξύλο από μεγαλυτέρους τους μεχρι να τελειοποιήσουν κατι...

Α....και που εισαι...κανοντας χρηση των λεγομένων σου(βρε ταιριάζει και γάντι λογω συνωνυμιας...)  ;)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν άντεξα Αναστάσημ συγχώρα με :P

Α!!!και κατι ακομη...sorry για τα πολλαπλα ισχαιμικα-αιμορραγικα που ενδεχομένως προκάλεσα-ώ μη βάζοντας τόνο σε πολλές λέξεις μου... ;)
+

14 Μαρτίου 2013, 19:15:11
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Πάντως, θα προτιμούσα να με εξετάσει ή να με χειρουργήσει ένας συνάδελφος που θα έγραφε "οι εγκύκλιοι" και "τί κάνετε", παρά "οι εγκύκλιες, τί κάνεται" κ.λπ.
Δγιαδόστε το παραπάνω αν συμφωνείτε.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Μαρτίου 2013, 19:39:41
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πάντως, θα προτιμούσα να με εξετάσει ή να με χειρουργήσει ένας συνάδελφος που θα έγραφε "οι εγκύκλιοι" και "τί κάνετε", παρά "οι εγκύκλιες, τί κάνεται" κ.λπ.
Δγιαδόστε το παραπάνω αν συμφωνείτε.
Διαισθητικά θα συμφωνήσω, αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω ένας συστηματικά ανορθόγραφος, ακόμη και ασύντακτος γιατρός να μπορεί να ασκήσει την επιστήμη του. Για την ακρίβεια έχω γνωρίσει ένα-δυο...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

14 Μαρτίου 2013, 20:04:46
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Το επίθετο μπορεί να είναι δικατάληκτο (ο,η εγκύκλιος/το εγκύκλιο) μπορεί όμως να έχει και θηλυκούς τύπους σε "-α" (η εγκύκλια παιδεία, η εγκύκλια επιστολή). Στην περίπτωση του χαρτοπόλεμου των υπουργείων, πρόκειται για ουσιαστικοποιημένο επίθετο.

Συνεπώς "οι εγκύκλιες" είναι απόλυτα σωστό.-

14 Μαρτίου 2013, 20:10:20
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το επίθετο μπορεί να είναι δικατάληκτο (ο,η εγκύκλιος/το εγκύκλιο) μπορεί όμως να έχει και θηλυκούς τύπους σε "-α" (η εγκύκλια παιδεία, η εγκύκλια επιστολή). Στην περίπτωση του χαρτοπόλεμου των υπουργείων, πρόκειται για ουσιαστικοποιημένο επίθετο.

Συνεπώς "οι εγκύκλιες" είναι απόλυτα σωστό.-
Το "εκγύκλιες σπουδές", είναι σωστό (επίθετο).
Ως ουσιαστικό, ακόμη και αν είναι ουσιαστικοποιημένο επίθετο, όχι (ακόμη) - αν και ορισμένοι τείνουν να το αποδεχθούν.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

14 Μαρτίου 2013, 20:55:57
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

timex


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αν δεν κάνω λάθος, οι Εγκύκλιες εκείνεις,

Δεν άντεξα Αναστάσημ συγχώρα με :P

Αυτό μου θύμισε το  "οι υπάλληλες" που έγραφε κάποιος άλλος σε άλλο φόρουμ!

14 Μαρτίου 2013, 21:02:28
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Zachariadis


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πάντως, θα προτιμούσα να με εξετάσει ή να με χειρουργήσει ένας συνάδελφος που θα έγραφε "οι εγκύκλιοι" και "τί κάνετε", παρά "οι εγκύκλιες, τί κάνεται" κ.λπ.
Δγιαδόστε το παραπάνω αν συμφωνείτε.
Κατα λάθος έβαλα «συμφωνώ» .. :-[   όχι γιατί διαφωνώ αλλά επειδή τα πράγματα δεν είναι πάντα «ασπρο-μαύρο»
Δηλ. μπορεί π.χ κάποιος συνάδελφος να έχει κάνει σπουδές και ειδικότητα στο εξωτερικό και η σχέση του με την ελληνική γλώσσα-
ορθογραφία να μην είναι η καλύτερη,να είναι ωστόσο άριστος ιατρός και δεξιοτέχνης χειρουργός...
Εξάλλου όταν η σκέψη τρέχει και βιάζεσαι να εκφραστείς σε ενα email ή σε ποστάρισμα στο forum,ανθρώπινο είναι
να γίνονται ορθογραφικά και συντακτικά σφάλματα.
Μπορώ να πώ ότι σε ένα βαθμό συμφωνώ και με τον jack.Δηλαδή το να κάθεσαι να διορθώνεις ή να κοροιδεύεις κάποιο
μέλος στο forum επειδή έκανε ορθογραφικό λάθος,αποκαλύπτει μια μορφή ψυχαναγκασμού.Τώρα θα μου πείς ποιός ιατρός
δεν είναι έστω και λίγο ψυχαναγκαστικός με κάτι...
Ωστόσο έχω την αίσθηση ότι ο Αναστάσιος όντως το «σημείωσε» για πλάκα και η αντίδραση του jack ήταν κάπως υπερβολική  ;)
Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις,
βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό
και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις,
θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.

14 Μαρτίου 2013, 21:30:39
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
θα συμφωνησω πως δεν ανηκω στους μετριοπαθεις του φορουμ...

Θα συμφωνησω με το @Διακομιστη πως ενδεχομενως και εγω θα προτιμουσα να με εξετασει-χειρουργησει ενας "συναδελφος" που δεν κανει ορθογραφικά λάθη.Χωρις αυτο φυσικα να σημαινει πως εχουμε δικιο.

Επίσης δε θα μπω στη φιλοσοφια το αν οι "εγκυκλιες" ή "οι εγκυκλιοι' ή και τα 2 ειναι σωστα ή λαθος

Μιλάμε όμως πραγματικά για αυτα ή για τη συστηματικη παρεμβαση ενός επωνυμου συναδελφου που αρέσκεται σε διαρκεις-πανηγυρικές  διορθωσεις(πολλές μάλιστα εκ παραδρομης ετερων συναδελφων" ) και που εν τελει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΕΝΑ με ξενιζει και προκαλει αγκάθι στο φορουμ?Εμεις δηλ ειμαστε ηλιθιοι -αγραμματοι και δε βλεπουμε τα μικρολαθακια ή στα πλαισια του αλληλοσεβασμου ανθρωπων και συναδελφων απλα τα προσπερναμε και κανουμε τα στραβα ματια?Και να ηταν 1-2-3 φορες ,αντε να πως πως γινεται για την πλάκα?Δε νομιζω...

Εαν οι υπόλοιπο δεν ενοχλειστε ή το βρισκεται απλά χαριτωμενο με γεια σας με χαρά σας.Εαν πάλι ενοχλειστε εστω και λιγο αλλά από φοβο αντιπαραθεσης ακολουθειτε την τακτικη του ωχαδερφισμου,της feel good τρελιτσας ή του σιωπηλου προσπερασματος πάλι με γεια σας με χαρά σας.

Εγω θεωρω την παρεμβαση του συναδελφου εξυπνακιστικη και άγαρμπη,πέρα απο ανουσια.Ενιοτε δε προσβλητικη και εγωκεντρικη.Καταθετω την άποψη μου γιατι ειναι φορουμ ΚΑΙ ιδεων και εχω δικαιωμα να κρινω τα κακως κειμενα,ποσο μαλλον οταν αυτα χρονιζουν.

Κρινω και εχετε δικαιωμα να με κρινετε.Υπερβολικος και αυστηρος ναι!Αλλά δε θα φοβηθουμε κιολας εδω μεσα.Κακως που τοσο καιρο οι διαχειριστες εδω μεσα παρεμβαινουν για άλλα και δεν γινεται ουτε μια συσταση σε μια προσβλητικη συμπεριφορα που τεινει να παγιωθει.Εκτός και εαν ειμαι εγω ο αλλοκοτος(δεκτο) και το βλέπω μονο εγω ετσι...
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Μαρτίου 2013, 21:32:36 από jack »
+

14 Μαρτίου 2013, 22:17:18
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Επίσης δε θα μπω στη φιλοσοφια το αν οι "εγκυκλιες" ή "οι εγκυκλιοι' ή και τα 2 ειναι σωστα ή λαθος


Όχι, jack, αυτό ακριβώς είναι το θέμα!
Αποδεικνύοντας ότι και τα δύο είναι σωστά (άρα το "εγκύκλιες" ΔΕΝ είναι λάθος) όλα τα άλλα δεν χρειάζονται  ;)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

[κλιτικό παράδειγμα Ο36 (ως ουσιαστικό)]

14 Μαρτίου 2013, 22:22:44
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Το 95% των γιατρών (κι εδώ στο φόρουμ) χαρακτηρίζει τις εφημερίες ως ενεργείς ενώ το σωστό είναι ενεργές.
Αυτό έκανα κι εγώ μέχρι που ανακάλυψα το λάθος.
Ειρήνη ημίν και υμίν!
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Μαρτίου 2013, 22:24:40 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
3 Απαντήσεις
44115 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Απριλίου 2010, 15:35:47
από Νίκος Αγγελής
0 Απαντήσεις
15244 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Σεπτεμβρίου 2015, 00:18:57
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
23672 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Ιουλίου 2022, 08:45:52
από Argirios Argiriou
4 Απαντήσεις
15272 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Οκτωβρίου 2022, 23:59:33
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5778 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Αυγούστου 2023, 18:16:34
από Argirios Argiriou